Şimdi Ara

2011 Polo 1.4 Benzinli-Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2011 model 1.4 Benzinli polo arac sahibiyım. Yaklaşık 1.5 yıl once 68 bin kmdeyken aldım. Şu anda 92 bin km de. Geçen ay trıger hariç bakımlarını yaptırdım. Bujilerı, hava filtresinı yagını vs felan değiştirdim. Ancak trıgerı değiştirmedım.
    Servisle konuştuğumuzda 8 yılda veya 120 bin kmde değişmesi gerekiyor dediler. Şimdi benim aracım Temmuz 2011 cıkıslıymıs, bu durumda 8 yıl dolmus oluyor. Bazıları da yıl muhabbetinin olmadığını söyledi.
    Trıger değişimi için servisi aradım yedek yaprca servisine aktardılar orada fıyat aldım, sonra danışma bölümunden işçilik fiyatı aldım. Toplamda 2.800 Tl ye geliyor trıgerı ıcın benden ıstenen para. Ankara servisi aradım.

Sormak istediğim şu arkadaşlar, 8 yıl dolunca değiştirmek gerekiyor mu, yoksa bı 4-5 ay daha kullansam sıkıntı yasar miyim? En azından kışa kadar götüreyım dıyordum ama kurbanda da belkı memlekete gıderım, 700-700 git gel yol yapıcam. Bu model araç kullananlar yardımcı olabilir mi lütfen??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bılen var mı arkadaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun olmaz biraz daha kullanabilirsin. Ford yurtdışında 10 yıl 240bin km. Türkiye de 4 yıl 135bin. Hala servisler 4 yıl diyor milleti soymak için. Son bakım kılavuzunda 9 yıla çektiler. İnternette yaptığım araştırmalarda 11-13-15 yıl sonra Triger değişenleri gördüm.
    V kayisini kontrol edin kenarlarında atmalar, dislerinde, üzerinde çatlaklar varmi bakın, tabi fabrika çıkışı v kayışı ise. Bu sekilde trigerin durumu hakkında fikir yürüyebilirsiniz. Triger kapalı kutu olduğu için v kayisina göre korunaklidir, daha az yipranacaktir.
    Yalnız aracı sakin kullanın fazla sıkıştırmayın ani gaza yuklenmeler yapmayın, değişene kadar dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 29 Haziran 2019; 18:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.