Şimdi Ara

2012 auris d-4D HP yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 d-4d aurisim var ve aracım 90hp. Bursa Beşyol da bir yerin 600 tl yechip atarak 90hp yi 120hp ye çıkardığını ve yakıt tasarrufu yaptığını duydum.
    Sizce gerçeklik payı nedir ve yaptırmalımıyım.
    Not: hp nin yükselmesi tamam ama yakıt tasarrufu hiç mantıklı gelmedi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• otomobil üreticisi yapamıyoda bi chip mi yapabilicek pek inandırıcı değil ve geri dönüşü olmayan sebeplere yol açabilir gibi geliyo bana bu chip işi.
  • Chip yaptirirsan 128 hp ye kadar yolu var toyota dizeller cok sagir arabalar anca chiple adam olup yuruyorlar.

• 2-3 tane Turbo takın. 200 Hp 500 Nm Tork üreticektir.
  • Chiple ilgili konular mevcut ustalarda var orada sorup yardım alabilirsiniz ama sadece yazılımla yapması garip geldi acaba boz işlemi felan uyguluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

2-3 tane Turbo takın. 200 Hp 500 Nm Tork üreticektir.

Hatta 7 kişilik bir SUV u rahatça taşıyabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Chiple ilgili konular mevcut ustalarda var orada sorup yardım alabilirsiniz ama sadece yazılımla yapması garip geldi acaba boz işlemi felan uyguluyor mu?

Mazot basincini arttiriyor ve bazi basinci kisan devreleri ortadan kaldiriyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiç gerek yokdaha güçlü araç istiyorsanız satın focus 1.6 tdci bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Chiple ilgili konular mevcut ustalarda var orada sorup yardım alabilirsiniz ama sadece yazılımla yapması garip geldi acaba boz işlemi felan uyguluyor mu?

Extra neler yapılıyor veya yapılıyor mu bilmiyorum

• yaptırın bence gaza daha az bastığınız ve daha alt devirlerde araç kaldırdığı için daha az yakıyor daha önce hiç sorun yaşayanı görmedim
  • Chip tuning lastik patlatir diyen bile var. Mehmet gazihan diyorum sadece.

• araba fabrikadan 90 hp ye uygun olarak çıkıyor,daha sonra siz 120 hp yapınca yürür aksamları daha çabuk yıpranıyor,lastik yıpranması bile daha erken oluyor,araba sadece motordan ibaret değil,bunların farkında olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilitlimaşa

araba fabrikadan 90 hp ye uygun olarak çıkıyor,daha sonra siz 120 hp yapınca yürür aksamları daha çabuk yıpranıyor,lastik yıpranması bile daha erken oluyor,araba sadece motordan ibaret değil,bunların farkında olmak lazım.

Her muhendislik urunu belli bir kisitlamayla yapilir. Ayni motor size %30 daha performans verebilir fakat bunu fabrika size kisipta verir. Surekli dip gazda arac surulurse stock haliyle bile kendini yiyebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

quote:

araba fabrikadan 90 hp ye uygun olarak çıkıyor,daha sonra siz 120 hp yapınca yürür aksamları daha çabuk yıpranıyor,lastik yıpranması bile daha erken oluyor,araba sadece motordan ibaret değil,bunların farkında olmak lazım.

Her muhendislik urunu belli bir kisitlamayla yapilir. Ayni motor size %30 daha performans verebilir fakat bunu fabrika size kisipta verir. Surekli dip gazda arac surulurse stock haliyle bile kendini yiyebilir.

neden kıstıklarını yazdım zaten,araç sadece motordan ibaret değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

quote:

neden kıstıklarını yazdım zaten,araç sadece motordan ibaret değil

Hocam chipli araba surekli dip gaz gitmeye dayanmaz hocam haklisiniz. Evet yuruyen butun aksami gucun baskisi altinda.

• bu forumda okuduguma emınım.burada yazan bı zat-ı muhterem ''avrupa'da emisyona degerlerıne cok dıkkat edıldıgı için fabrıkadan bu sekılde cıkıyor'' demıstı tam cumle degıl o ayrı bı konu.ve spor salonunda tanıstıgım bır abi bana chıp den bahsederken bende abı aracın tum aksamları 90 hp ye göre ayarlanıyor demiştim o da bana evet ama 90 bg bı arabayla 110 bg arabanın tum aksamı aynı vs dedı acıklamada bulundu ve chıp takılan yerde eger arac performansı baya yukseltıldi ise avrupadan ona göre parca falan getırıyolar demişti süspansiyon salıncak vs bunlar tamamen bnım duydugum bır olay.

kendı fıkrıme gelınce araba aldıgımda ilk yapacagım motor gucunu yukseltmek chıp vs ne varsa artık.hp yukseltıgınde arac daha az yaksaydı ferrarı lamborghını gıbı araclar benzını koklarlardı :) ne kadar ekmek o kadar köfte misali...
  • Hepi topu 120 beygir olacak ancak; chip uygulaması ile bu kadar fark edeceğini sanmıyorum, 90 beygir olsa olsa (tahmin) 105-110 olur... Yorum yapanlar da; araca nitro takıp drag yarışlarına girilecek sanıyor...

HİÇ BİR ŞEY OLMAZ... Beygir artınca yakıtın düşmesi de gayet normal. Gönül rahatlığı ile yaptırabilirsin.
  • he bir şey daha 2013 3.yada 4.ceyregınde 90 hp lık golf aldık esenyurt dod tan arabayı teslim alırken sordugum sorulardan biriydi bu beygır yukseltme meselesı adam bana 200euro artı kdv ile garantılı bi sekılde bunu yapacaklarını belırtmıstı aynı sey volvo'da da gecerlı volvo nun sitesınde okumustum.eger kı firmalar bu işe karsı cıkmayı hatta kendılerınınde yapabılecegın soyluyor ise bu işte pek bı sıkıntı olmaz
  • Bir aralar abt vw grubuna kendi yapiyordu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.