Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
14
Favori
163.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

Orijinalden alıntı: güneşlenenyarasa

ayrıca amerikanyadaki modellerde anahtardan çalıştırma, iphone uygulaması ile araca bağlanıp araç bilgilerini görme, kapıları açma, çalıştırma mevcut. sanırsam araçlara wifi alıcı takıyolar

bt ile kullanılıyordur hocam siz denemediniz mi ? android desteğide var bildiğim kadarıyla

bak o hiç aklıma gelmediydi.. arabayı alınca denerim artık : )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Wingsaber

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djangoreinhardt

quote:

Hocam ben aynı aracın sedanı için 38,700 fiyat almıstım. Bende biraz araştırın . Hangi şehirdesiniz ?

hocam hangi bayi acaba ? Bunu koz olarak kullanabilirim.

Gerçek Oto - İStanbul / Balmumcu da ..

Kocaeli deyim bende. Burdaki elemanda aynı şeyleri sarf etti. Böyle fiyat verdiler dedim , inanmadı bana . Git abi o zaman o fiyatı verdilerse süper felan dedi. Valla dedim keyfin bilir. Eldeki Meganı sattığım gibi alıyorum Aveo yu .)

hocam 1.3 dizel ltz sedan icin mi aldiniz bu fiyati

Evet hocam. Vakti zamanında yapmış oldugum arastırma

2012 CHEVROLET AVEO

acaba lt modelinde kac para indirim yaparlar

• Bence dizel dusunuyorsaniz ( ki bence dusunun ) ltz iyidir. Cunku ltz de 95 bg, lt 75 bg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı dün teslim aldım ve ilk deneyimlerimi paylaşayım dedim.

Herşeyden önce aracı alanların B sınıfı olduğunun farkında olup alması gerekir. Sürüş keyfi yüksek ancak konfor ve yalıtımda diğer B sınıfı araçlar gibi. Gerçi çoğundan iyi ancak C sınıfı araçlar gibi değil tabi. 39.000 tl verdim ve insanlar bu fiyata belki leon veya benzinli bir C sınıfı araç alabileceğimi söyleyecekler. Ancak araba almamdaki ilk amaç yakıt ekonomisi idi. Bu yüzden benzinli alıp lpg taktırmak veya düşük motorlu dizel bir araç almak gibi 2 seçenek oluştu. LPG'nin arabanın orjinalliğini bozduğunu ve sıkıntılarını bildiğim için dizel olsun istedim. Aracın sınıfında güvenlik konusunda 1 numara olması ve bazı C sınıfı araçların baz modellerinde dahi bulunmayan donanımlara sahip olması B segmentinde araçlar arasında en tercih edilebilir kıldı. Bugün denk donanımlara sahip bir fiesta almak 45-50 bin tlye patlıyor.

Gelelim araca. 1.3 ecotech 95 hp motor gayet iyi. 210 nm tork üretebiliyor. 6 hoparlöre rağmen ses sistemi berbat. Yol tutuşu ve sürüş keyfi harika. Hillholder özelliğini beğendim. Arka koltuklar ve yolcu kısmı pek tatminkar gelmedi. Arka tavan lambasının olmaması eksiklik bence. Ayrıca koltuklar pek rahat gelmedi. BT entegrasyonunu beğendim.USB girişi ve ön bölmeler çok kullanışlı. Ön konsol ve göğüs kısmı çok hoşuma gitti diyebilirim.Ancak Kol dayama kısmını düzgün yapamamışlar kötü olmuş. Opsiyonel olarak değiştirebiliyor muyuz acaba ? Araç debriyaja basmadan çalışmıyor. Start/Stop özelliği fena değil ancak her durup çalıştığında tekrar marş yapması olmamış gibi sanki arabayı kendim stop edip çalıştırmışım gibi oluyor :) Digital kadran pek tatmin etmedi ancak aracı beğendiğimi söyleyebilirim iyiki de almışım :)

Bu arada Yeni aveolar için ne tür aksesuarlar var acaaba bilgisi olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djangoreinhardt -- 8 Eylül 2012; 18:23:31 >

• quote:

Bence dizel dusunuyorsaniz ( ki bence dusunun ) ltz iyidir. Cunku ltz de 95 bg, lt 75 bg

hocam sonucta 25bin tl gibi bir kredi cekicez almak icin 2 3 bin tl bile oderken zorlastirir adami
  • Aveo HB'te 6 mı 8 mi hava yasatığı var? Bir de HB modelde arka plaka bir tangırtı sesi çıkartıyor bunu sabitleyip sesi engellemenin yolu var mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

ayrıca amerikanyadaki modellerde anahtardan çalıştırma, iphone uygulaması ile araca bağlanıp araç bilgilerini görme, kapıları açma, çalıştırma mevcut. sanırsam araçlara wifi alıcı takıyolar

bt ile kullanılıyordur hocam siz denemediniz mi ? android desteğide var bildiğim kadarıyla

bak o hiç aklıma gelmediydi.. arabayı alınca denerim artık : )

pardon ben aveo kullanıyorsunuz sandım

• Herkese merhaba,

C.tesi itibariyle Aveomun ilk 15 000 bakımını yaptırdım. Bakımı İstanbul Avcılar Erdemir Oto' da yaptırdım. Yağ - yağ filtresi - polen filtresi - hava filtresi - cam suyu - fren disklerinin temizlenmesi toplamda 372 TL aldılar. Eski yazılarımda söylemiştim. Aracımın arka tarafından takır takır ses geliyor diye, her arabaya binende sesin arkadan geldiğine hem fikir olmuştu. Hatta bagajdaki plastik takozdandır diye yazışmıştık. Meğerse benim araçta da Z rotu sıkıntısı varmış öndeki ikisinide ücretsiz olarak garantiden değiştirdiler. Ancak bu sabah işe gelirken, araçta servis ışığı yandı ve 82 kodlu hatayı yazdı. Biran korktum işin açıkçası, geldim internetten cruze ve astralarda bunun yağ değişimi kodu olduğunu öğrendim. Herhalde serviste bunu sıfırlamayı falan unuttular. Eğer bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Ayrıca DPF' sini sordum. Aracı 2000 devir civarında kullanıyorum. Bundan dolayı DPF' si eğer kontrol edilebilir birşeyse kontrol edermisiniz, tortu vs bişey varmı acaba dedim. DPF' ni bakmak için sökemeyiz dediler. Eğer tıkanırsa zaten servis lambası yana dediler. Ancak tıkanma olmaz çünkü kurum - tortu gibi şeylerden dolayı tıkanmaya başladığında o kendisini temizler dediler. (Bunu geçmiş dönemde forumda bir arakadaş daha yazmıştı hemen hemen aynısını söyledi) Ayrıca konuştuğum arkadaş, 2500 devirden aşağıda kullanmamın motor ömrü için çok iyi olmadığını söyledi. Ama ne yazıkki bu konuda şüphelerim var. Bence 2500 devirde motor çok bağırıyor. Yani bu konuda ne forumda yazanlar beni tatmin etti, nede çevremde söylenenler, herkes kendi bildiğini %100 doğru sanıyor. Belkide ben inanmak için çevredekilerden, kendi düşündüklerimi söylerini bekliyorumdur.

Gelelim Erdemir ile ilgili düşüncelerime,

Fiyat olarak İstanbul Avrupa yakasındaki (yani aslında bana yakın olan Mar - Odak - Avrupa - Balkan - Ataköy arasında) en uygun fiyatlı yetkili servis olması iyiydi.
    Aynı bakımı en pahalı Ataköy servisi 556 TL olarak vermişti. Geri kalanlar 400 ile 480 arasında değişen fiyatlar vermişleri.
    Ayrıca, genel olarak chevrolet arabalardaki yedek parça temini sıkıntısını bana yansıtmadır. şikayetvar.com' da bazı yetkili servislerde z rotunun ellerinde olmadığı için müşterileri 6 hafta falan beklettiklerini okumuştum. Ancak benimkisini hemen değiştirdiler.
    Yani eğer F/P olarak değerlendirildiğinde kullanılabilir bir yer.

Erdemir' e kötü diyemem, ama açıkçası daha önce çokça B. Paşa Odak' a aracını götürmüş birisi olarak şunu diyebilirim ki Erdemir biraz hizmet kalitesini arttırması gerekir. Aslında hizmet kalitesi değilde, hizmet sunuşunu demek daha doğru olur. Örnek verecek olursak, B. Paşa Odak' a aracınızı götürdüğünüzde aracı kapıda teslim alırlar kendileri servisin içine sokarlar, Siz daha sonra servis danışmanının yanına gidip şikayetlerinizi ve isteklerinizi söylersiniz daha sonrada isterseniz bekleme salonunda camekanın arkasından aracınıza neler yapılıyor görebilirsiniz. Ayrıca servisi aradığınızda anında muhatap alacağınız kişiyle görüşebilirsiniz. Yani şimdiye kadar bana hep böyle oldu. Ee eğer aracınızla doğrudan servisin içine kendiniz giriyorsanız, servis danışmanını yaklaşık yarım saat bekliyorsanız, ayrıca telefonla servis danışmanını aradığınızda telefon çalıp çalıp açılmıyorsa, yada telefonda bir kaç kişi sizi başka hatlara aktarıp çalıp çalıp açılmayan telefonlar sonunda başta konuştuğunuz kişiye tekrar dönüyosanız ister istemez hizmet sunuşu hakkında çok ta tatmin olmazsınız.

Saygılar

• aynı mesajı iki kere atmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 10 Eylül 2012; 15:13:57 >
  • Beyler Öncelikle Herkese Merhabalar....
    2012 1.3 Lt 75 bg... Fiyat 34.600'e anlastım... Bir qoren olur dıye yazıyorum sizce bu fiyata bu araba nasıldır?
    Aslında arabanın dış görünüşü olsun teknik donanımı olsun beni fazlasıyla memnun ediyor. Benim tek kara kara düşündüğüm kısım ise arabanın chevrolet olması...
    Yani yarın öbür gün satmayı düşündüğümde rahatca satıp satamayacaqım. Ve satarsam da ne kadar zarar edeceğım konusu muallakta olması beni cıkmaza surukluyor.
    Aslında araba süper ama şu ikinci elde cok fazla deqer kaybettırmesı ve de arabayı kredı (dolayısıyla faiz de olacak) ıle alacaqımdan benı cok korkutuyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaaaa -- 10 Eylül 2012; 15:22:57 >
  • Aracımı alalı çok oldu fiyat konusunda çok yardımcı olamam. Ancak eğer Türkiye' de yaşıyorsan, kemikleşmiş 3-5 araba markası dışında 0 ve krediyle araba alacaksan zaten zarar edeceksin. Çok klasik olacak ama burada önemli olan senin bir arabadan ne beklediğin? (Güzellik + konfor + güvenlik + donanım + ekonomi + 2. el kuvveti) bunların her birine cevap bulabilen zaten araba yok piyasada. 14 - 15 milyonluk bir şehirde doğmuş büyümüş ve ticaretle uğraşan bir şirkette çalışan bir birey olarak şunu düşünüyorum satılamayacak hiç bir şey yoktur dünyada.
    Örneğin, 2011 sonunda sol tarafında 3 parça değişmiş olan opel corsamı sahibinden.com da emsalleri 23 000 - 24 000 TL fiyat isterlerken 22 250 TL' ye 5 gün içinde sattım. Hatta şöyle söyleyeyim araç yayınlandığında ilk arayan 3 gün sonra almak için tekrar aradı ve ona sattım. Ayrıca yaptığımız iş gereği avrupadan 5 000 Euroya gelen bir malı burada nasıl 20 000 - 25 000 Euroya sattığımızıda biliyorum. Yani yine atasözü doğru çıkıyor "her kör satıcının bir kör alıcısı vardır" derler ya mesele o mesele.

Valla Renault' un Symbol'ünü Latitude' ünü, Fiat' ın Albea' sını, Linea' sını cesaret edip güvenlik testlerine sokamadığı bir ortamda sadece 2. eli güçsüz diye Chevrolet almamak bence haksızlıktır.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 10 Eylül 2012; 16:11:30 >

• Herkese merhaba. Bir arkadaşımıza Aveo Hb dizel LT ve LTZ bakıyoruz. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi? Arkadaşım için önemli olan az yakması ve güvenlik, fazla bir donanıma ihtiyaç yok. Aveo kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Yakın zamanda Ankara'dan Aveo Hb alan arkadaşlar bayi ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Herkese merhaba. Bir arkadaşımıza Aveo Hb dizel LT ve LTZ bakıyoruz. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi? Arkadaşım için önemli olan az yakması ve güvenlik, fazla bir donanıma ihtiyaç yok. Aveo kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Yakın zamanda Ankara'dan Aveo Hb alan arkadaşlar bayi ve fiyat bilgisi verebilirmisiniz?

Aradaki farka dizelde değer. Çünkü motorlar da, şanzımanları da farklı. Ancak ilk öncelik yakıt tükemi ise 75 PS olan daha az yakar. Tabi şehirler arası yüksek sürat yapmamak şartıyla. Özellikle şehir içi ağırlıklı kullanılacaksa 75 PS dizel motor daha ekonomik olur. Ama 6 ileri manuel 95 PS motor uzun vadede hem daha fazla keyif verir, hem de ilerde alıcısı daha çok olur. Sadece motor ve şanzımana bile değerken donanım farkı da zaten cabası. Karar size ait, özetle bence değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 10 Eylül 2012; 17:31:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Herkese merhaba. Bir arkadaşımıza Aveo Hb dizel LT ve LTZ bakıyoruz. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi? Arkadaşım için önemli olan az yakması ve güvenlik, fazla bir donanıma ihtiyaç yok. Aveo kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Aradaki farka dizelde değer. Çünkü motorlar da farklı. Ancak ilk öncelik yakıt tükemi ise 75 PS olan daha az yakar. Tabi şehirler arası yüksek sürat yapmamak şartıyla. Özellikle şehir içi ağırlıklı kullanılacaksa 75 PS dizel motor daha ekonomik olur. Ama 6 ileri manuel 95 PS motor uzun vadede hem daha fazla keyif verir, hem de ilerde alıcısı daha çok olur. Donanım farkı da zaten cabası.Karar size ait. Özetle değer.

95 BG HB ALDIM 25 GÜN OLDU 6.1 YAKIYOR 2000 KM DE SU AN PERFORMANS OLDUKÇA BASARILI ÇOK MEMNUNUM

• Eğer kıstas az yakması ise, donanım önemli değilse 75 hp daha az yakar. Ama bu demek değilki 95 hp fazla yakar. Benim (95 hp / Sedan) 14700 km ve 24 depo ortalamam %5,4 ama bu 14700 km' nin en fazla 4000 km' si şehirler arasıdır.

Sonradan "ulen 3-5 bin TL verseydimde keşke daha güçlüsünü alsaydım" dememek için arkadaşının iyi karar vermesi gerekiyor.

Benim kanaatimde değer yönünde olacak.

Saygılar
  • @ kesbi teşekkürler arkadaşıma söyleyeceğim kara onun tabiki.
    @ theunforgettable nereden ne kadara aldınız acaba?
  • quote:

Eğer kıstas az yakması ise, donanım önemli değilse 75 hp daha az yakar. Ama bu demek değilki 95 hp fazla yakar. Benim (95 hp / Sedan) 14700 km ve 24 depo ortalamam %5,4 ama bu 14700 km' nin en fazla 4000 km' si şehirler arasıdır.

Sonradan "ulen 3-5 bin TL verseydimde keşke daha güçlüsünü alsaydım" dememek için arkadaşının iyi karar vermesi gerekiyor.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

Eğer kıstas az yakması ise, donanım önemli değilse 75 hp daha az yakar. Ama bu demek değilki 95 hp fazla yakar. Benim (95 hp / Sedan) 14700 km ve 24 depo ortalamam %5,4 ama bu 14700 km' nin en fazla 4000 km' si şehirler arasıdır.

Saygılar

Teşekkürler.Bana da kalsa LTZ daha mantıklı ama arkadaşım LT düşünüyor gibi. Aracın bir sorunu var mı bildiğiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MICROBE

quote:

Saygılar

Teşekkürler.Bana da kalsa LTZ daha mantıklı ama arkadaşım LT düşünüyor gibi. Aracın bir sorunu var mı bildiğiniz?

Benim aracımda çözülemeyecek herhangi bir sorun olmadı şimdiye kadar. Aldığımda kıştı, 2 defa silecek suyunun hortumu yerinden çıktı en sonunda klemensle sabitlediler. İlk aldığımda silecekler iyi temizlemiyor diye sileceklerimi değiştirttim son olarak da bu z rotu muhabbeti. Aslında bu saydıklarımdan sadece z rotu başkalarının da başına gelmiş ama ülkemin yolları düşünüldüğünde çokta hor görmemek lazım.

Heeee aynı yolda, aynı memlekette daha önce kullandığım aynı ailenin üyesi opel corsamda aynı sıkıntıları yaşadın mı dersen hayır yaşamadım.

Sonuç ta şimdilik isyan ettirecek bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 10 Eylül 2012; 17:54:37 >

• Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.