Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    alınmış bitmiş bir olay üzerine kafa yorma,
    keyfini çıkar.

Otomatik tercih sebebim ise,
    *şehir içi yoğun trafikde debriyaja basmaktan "düztaban" olmak üzereydim,
    * araçda genellikle bir elimi vitesden uzak tutmak istemem, böylece bir çok işi rahatça yapabiliyorum
    * aracın daha ekonomik çalışması avantajı, sizin yerinize en uygun durumu o seçiyor
    * otomatik araçların toplumda hep üst sınıf araç olarak algılanıp beğenilme duygusunu tatmak.

hepsi bu.

dezavantaj ise yok gibi,
    eskiden hantal derlerdi ama,
    artık civic gibi otomatikler en az düzler kadar seri olabiliyor (S konumu)

dediğim gibi,
    aldığın aracı sev,
    keyfini çıkar,
    neden onu almadım sorusunu kafandan sil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 25 Eylül 2012; 11:45:52 >

• Açıklama için teşekkürler,
    Araçlarda kronik tampon sorunu var gibime geldi, bayide bulunan araçlarda da fark ettim, kendi aracımda da aynı şekilde tamponla çamurluğun kesiştiği noktada birleşim yerleri bir birine paralel değil, tamponlar sanki baskı görmüş kaçmış gibi duruyor, sizde bunu fark ettiniz mi acaba?
  • kronik sorun demesek nasıl olur?
    olsa olsa tasarım veya kalıp özensizlği olur
    bugün bakayım yazarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xNofear senin düz vitesi satıp, otomatik alma şansın yok değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

xNofear senin düz vitesi satıp, otomatik alma şansın yok değilmi

Bu saatten sonra değiştirmek zarar olur o yüzden böyle bir ihtimal yok gibi, arabamı seviyorum manuel otomatik oluşu çok önemli değil artık.
    Daha önceden yazdığım msjda arabamı teslim almamıştım, teslim aldım pişmanlık yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xNofear

quote:

Orijinalden alıntı: caucass

xNofear senin düz vitesi satıp, otomatik alma şansın yok değilmi

Bu saatten sonra değiştirmek zarar olur o yüzden böyle bir ihtimal yok gibi, arabamı seviyorum manuel otomatik oluşu çok önemli değil artık.
    Daha önceden yazdığım msjda arabamı teslim almamıştım, teslim aldım pişmanlık yok :)

hayırlı ugurlu olsun arkadasım.
  • 2012 model Honda Civic Sedan Elegance OV tercih etmemde bu forumun ve özellikle @mimleon gibi arkadaşların tecrübe ve yorumları son derece faydalı oldu. Teşekkür ederim.

Elegance OV modelini deri koltuklar ve karartmalı iç dikiz aynası ile satın aldık. Karartmalı iç dikiz aynası daha sonra takılacak. Bu otomobilin dış tasarımı ve iç tasarımı oldukça güzel, ancak radyo CD çaların olduğu bölüm haricinde!!! Navigasyon ve cep telefonu araç kiti ihtiyacımızı da gidermek üzere bu bölüme monte edilecek bir Radyo+CD+Navigasyon sistemi hem iç tasarımı zenginleştirecek hem de önemli bir ihtiyacı görecek idi.

Honda bayilerine iş yapan 3 oto elektronikçisi benim Pioneer, Clarion veya Alpine markalarından bir seçim yapma arzuma; bu cihazlara uydurulacak çerçeve nedeni ile kozmetik olarak araba içinde sırıtacağını ve uygun soket bağlantısı olmadığından yapılacak kablo kesmelerinin yanı sıra, direksiyondan kumandadan da vazgeçeceğimi söylediler. Hatta aralarından ikisi "abi arabadan nefret edersin" bile dediler. Sonuçta; Navitech, Necvox ve Cyclone gibi markaların OEM tabir edilen, 2012 Honda Civic için uygun, çerçevesi ve bağlantı soketleri ile satılan modellerini tercih etmenin en akıllıca iş olacağına karar verdim.

Bu markaların arasında en uygun seçenek bana göre; teknik özellikleri, kalitesi ve teknik servis avantajı nedeni ile Navitech idi. Ürün; Navitech NX-214F idi. 2012 Honda Civic'in orjinal aksesuarı gibi gözüküyor olması ise en büyük avantajlarından biri idi.

http://www.navitech.com.tr/products.asp?id=52&pid=540

Navitech NX-214F birçok özelliği üzerinde barındıran; Radyo+CD/DVD çalar+Navigasyon+TV+Cep telefonu araç kiti gibi önemli temel özelliklere sahip bilgisayarlı ve Windows CE işletim sistemine sahip elektronik bir ürün. Bence, böyle bir cihazı sıfır bir otomobile Navitech Çözüm Ortağının monte etmesi son derece yerinde bir tercih olacaktı.

http://www.navitech.com.tr/service.asp?city=%DDSTANBUL&prv=KADIK%D6Y

Bulunduğum Kadıköy bölgesinde Navitech Çözüm Ortağı olan REM ELEKTRONİK firmasını tercih ettim. İyiki de bu firmayı tercih etmişim. Siparişi verdiğimin ertesi günü 1 saat içinde sorunsuz ve hızlı bir şekilde "Navitech NX-214F" 'in montajı yapıldı ve piyasa ortalamasının çok altında cihaz+montaj 1,300 TL gibi bir fiyata mal oldu. Montajı yapan Usta ve Çırağı son derece titiz ve kaliteli bir çalışma sergilediler.

Navitech NX-214F Radyo+CD/DVD çalar+Navigasyon+TV+Cep telefonu araç kiti ürününü satın alıp düzgün bir montaj yaptırmak isteyen ve İstanbul Anadolu yakasında, İçerenköy / Bostancı Oto Sanayi üstüne ulaşabilecek durumda olan arkadaşlara şiddetle REM ELEKTRONİK firmasını öneririm. Yapılan işe ve karşılığı ödeyeceğiniz bedele değeceğine fazlası ile eminim.

NOT: Bu firma veya çalışanları ile memnun bir müşterileri olmam dışında en ufak bir ilişkim yoktur. Kaliteli hizmet ve uygun fiyat arayanların bu firmayı tercih etmesi yerinde olacaktır. Piyasadaki kazıkçı ve dolandırıcılar arasından nadiren de olsa karşımıza çıkan böyle dürüst insan ve firmalar hakkında insanları bilgilendirmemiz vazifemizdir diye düşünmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElmaKent -- 29 Eylül 2012; 0:39:13 >

• Derli toplu ve bilgi dolu mesajların artması dileğiyle, teşekkürler arkadaşım.

• hayırlı olsun
    Kazasız dinlemeler
    Bas ve tiz için sistemin ince ses atyarlarına girin
    Orada keyfinize göre bas tiz bulabilirsiniz

Radyo dinlemekten sıkılınca
    abba dvd sini takıyorum,
    Görüntülü nostaljik dinliyorum izliyorum
    Güzel oluyor

Zaman zamanda Transformers filmi divxi takıyorum
    Robotlar otonun içinde savaşıyor

...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın mimleon,honda civicime yeni kasko yapacam siz hangi kaskoyu ve ne kadar fiyata yaptınız,neleri eklettiniz..saygılarımla
  • kasko kişiye göre ve şehire göre değişken
    biz axa, 720 tl yaptırdık, hasarsızlık falan etkiler

ek olarak navigasyonlu multimedya ve ön kamera eklendi
    toplam 2500 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

kasko kişiye göre ve şehire göre değişken
    biz axa, 720 tl yaptırdık, hasarsızlık falan etkiler

ek olarak navigasyonlu multimedya ve ön kamera eklendi
    toplam 2500 tl

Dediklerine katılıyorum bende axa 1400 tl (peşin) yaptırdım, Hasarsızlık indirimi yoktu.
  • quote:

bugün 3. sanayi , 1001 otoya gittim
    cam çıtası ve rüzgarlık taktırdım
    toplam 170 tl verdim
    yakıştı
    yarına kadar yıkama yok,
    fotolar kirli

film için lumar marka 10 yıl garantili fiat aldım, 350 tl
    bmw li bir gencle konuştum, ön cama da yapmış,
    korkmuyor polisten falan,
    cruse bir gençte kararsızdı,
    duyunca bmw yi,
    o da yaptırdı, hem de en koyu.

ben düşüneyim dedim geldim.

sayın mimleon,istanbulun yabancısıyım 3.sanayii tam olarak nerde adres verebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafazad

quote:

bugün 3. sanayi , 1001 otoya gittim
    cam çıtası ve rüzgarlık taktırdım
    toplam 170 tl verdim
    yakıştı
    yarına kadar yıkama yok,
    fotolar kirli

film için lumar marka 10 yıl garantili fiat aldım, 350 tl
    bmw li bir gencle konuştum, ön cama da yapmış,
    korkmuyor polisten falan,
    cruse bir gençte kararsızdı,
    duyunca bmw yi,
    o da yaptırdı, hem de en koyu.

ben düşüneyim dedim geldim.

sayın mimleon,istanbulun yabancısıyım 3.sanayii tam olarak nerde adres verebilir misiniz?

Arkadasin bahsettigi 3. Sanayi İzmir de ki. İstanbul da ikamet eden arkadaslar yardimci olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bugün tam 40 saat oldu,
    kılavuzu okuyup notlar aldım,
    sabah takıldığım yerleri kontrol ettim,
    sonuçta klavuzda yer alan bir çok özellik ülkemizdeki cicviclerde yokmuş onu gördüm.

Dikkatimi çekenler,

* 2 farklı hız alarmı yapabiliyorsunuz, ben 1. ye 70km, 2. ye 130km ayarladım, malum arasıra unutuyoruz ceza yemeyelim.

*Lastik basınç ayarını "on" yaptım, eğer bir sorun olursa uyaracak.

* "Trip A" denen sayaç benzin aldığınızda otomatik sıfırlanabiliyor, ben "off" yaptım, çünkü aracı aldığımdan beri ana sayaç olarak A yı kullanıyorum, Trip B ise benim zaman zaman değiştirdiğim sayaç olacak.

* UK olmadan, sürücü kapısını dolayısıyla tüm kapıları kilitlemek mümkünmüş,
    önce iç koldaki kilit sürgüsünü ittirin, sonra dışarı çıkıp kapı kolunu kendinize çekerek, diğer elle kapıyı ittirerek kapatın, sinyaller yanıp sönecek, tüm kapılar kilitlendi.

Aracıma aksesuarları taktım,
    civic orjinal navigasyon alıncaya kadar, Piranha Fuga Navigasyonu taktım,(foto solda ekran)
    bir de araç video kayıt cihazım var, onuda taktım (Fuganın arkasındaki küçük şey)
    bu video kayıt cihazı, kontak açıldığında kayda girip yolu kaydediyor, bir sorun olursa elimde belge olacak,
    döngüsel kayıt, doldukça eski kayıtları (3er dk) siliyor.

video kaydı örneği için bakınız:http://youtu.be/JqkMKuAYVbQ

Perşembe günü Hepsibuarada.com a siperiş vermiştim,
    ikisi geldi,

İlki, kapı eşiği,
    orjinal led ışıklı olanı 900TL olunca,
    bende parlak paslanmaz çelik olanı aldım, önlere taktım,
    çok az geniş geldi ama sorunsuz uydu,
    arkada yapıştırma bantları var, ancak ben biraz dolgu silikonu sıkarak tok durmasını sağladım.
    bence güzel oldu.
    Arka eşikler tam oturmadı, bende takmadım,
    duruyor. İzmirde isteyen olursa gelip alabilir,
    hediyem olsun.

satış ilanı; desen farklı

Benimkiler;

Hem evin otoparkı, hemde işyerindeki biraz sıkıntılı, dar.
    Böyle olunca her kapı açılışında diğer araca çarpma ihtimali çok,
    bende bu kapı koruyucu aldım.
    uzunluğu 44cm den 2 adet.
    herbirini 20+24 olarak 2 ye kestim,
    civic kapılarına tam oturdu, 4 kapıyada takdım,
    ben 2 takım (4 adet) alınca bir takım boşa çıktı,
    bakayım kapı altına taksam olacakmı (kaldırıma sürtmesin diye)
    geçmeli olduğu için beğenmezsem çıkarırım.

araçtaki fotosunu birazdan eklerim.

diğer 2 parça biraz önce eve gelmiş,
    akşama bakarım,
    şunlar;

Guex Torpido,Sünger,Lastik,Jant ve Microfiber bezli Oto Bakım Temizlik Seti (51518)

Elgard Transparan Far,Stop folyo kaplama malzemesi Koyu füme 50x127cm

Gelelim USB ve Iphone işine.

yazmıştım,
    sony8gb usb sorun çıkarmıştı, evdeki tüm usb lere müzik ve resim yükledim (1920x936 veya aynı oran 0.478)
    ilk usb yi tanıdı (2gb) sorunsuz mp3 ve resimleri yükledim. Çalışıyor, türkçe karakterler "." çıkıyor.

Iphone ise hemen tanındı, sadece müzik çalıyor, sanırım müziğe ait resim olursa onuda gösterecek, bir araştıracağım.
    Edit: Araştırdım buldum, bu linkte Ipod ve Iphone, şarkı listelerine resim ekleme, türkçe.
    http://www.iphoneturkey.biz/2008/10/iart-ile-albm-kapaklarn-eklemek.html

Park sensörleri algılamayı bayağı uzaktan yapıyor,
    sabah arada 2m olmasına rağmen geri viteste, arka kamera ekranında engelin olduğu taraftaki uyarılar kademeli olarak yandı, yakınlaştıkça halka sayısı artıyor.
    Tam denemesini bir ara yaparım.

Bugün fırsat bulursam, otoyolda ses ölçümü yapacağım.

iyi sürüşler.

Sayın mimleon,şu 45 cm lik kapı koruyucuyu 4 kapının neresine takılacak varsa resmi yükleyebilir misiniz,birde kapı altlarına denedin mi? Nasıl oldu,bende birşeyler yapmak istiyorum bakalım becerebilecek miyim.Aslında yaptığınız tüm aksesuarları bir arada toplasanız yeni alanlar için süper bir kaynak olur.Teşekkürler.

• silikon kapı koruyucular 45 cm
    ben 2 ye böldüm
    böylece 2 takımdan 4 kapı için bant oluştu
    ilk başlarda çok iyiydi içlerinde yapışkan bir sıvı vardı
    sonraları birer birer düştüler
    şu anda kalmadı
    ancak iyi iş görüyorlar
    daha çok diğer araçları korumak için
    alta takılan da tretuvar sürtmelerine iy gelmişti

elimde bir takım daha var
    ilk fırsatta yeniden takacağım

• Arkadaşlar konunun tamamını okudum.
    navigasyon ile ilgili bölümleri daha dikkatli okudum çünkü almayı düşündüğüm bu araçta yapmak istediğim ilk değişiklik radyo-cd bölümüne navigasyon taktırmak.

benim de sizler gibi estetik kaygılarım olduğu için bahsedilen 3 markadan (Navitech/Necvox/Cyclone) birini seçmeyi düşünüyorum.
    öncelikle sormak istediğim bu markalardan hangisinin çerçevesi otomobilin ön konsolu ile daha uyumlu?
    malzemenin ve renk tonlarının bire bir aynı olmasını istiyorum.

seçimimi belirleyecek ikinci faktör ise elbette hangisinin daha kullanışlı, hızlı, kullanım dostu olduğu?
    ekran vs. de önemli tabi, kısaca hangisi daha kaliteli?

6. sayfada bir arkadaşın arabasının ön tarafını tamamen sökmüşler; bu kadar büyük işe girmeden, sadece radyo-cd kısmını sökerek montaj mümkün değil mi?
    biraz pimpirikliyimdir, acaba sökme&takma esnasında yepyeni araca kozmetik zararlar gelir mi diye korkuyorum

ankaradayım. sizce aracı teslim alırken original servisle mi anlaşayım, yoksa dışarı bir yere mi yaptırayım?
    bu ikisi arasında fiyat farkı tahmini ne kadardır?

çok soru sordum fakat yazdıklarınızı okudukça hem bilgileniyorum hem de soru işaretleri oluşuyor kusura bakmayın.

• orjinal serviste taktırmak tabi ki daha mantıklı. garanti açısından bir sorun çıkarma şansları kalmaz. ben nav-x diye bir cihaz kullanıyorum. navigasyon olarak hem i-go var. hem de don't panic var. benim için en önemli şey güneş altında ekranın iyi gözükmesi - hoparlörlere iyi ses vermesi - bluetooth'unun ses kalitesinin iyi olması ve menülerinin kolay olmasıydı. çoğu insan bunun farkına varmaz ama kullanırken bunlar çok önemlidir.

başka bir araca takılı modeli inceleyerek aldım.

15 gündür de her türlü kurcalayarak kullandım. olumlu yönleri yukarıda saydığım her şey çok güzel.

basları süper. tesisat takmış gibi oldum arabaya. amfisi çok iyi anlayacağınız. ekran güneş altında okunabiliyor. bluetooth bağlantısı çok hızlı. kopma yok. cızırtı yok. tertemiz ses gidip geliyor. rehberi araca indirmek var. bu çok önemli bir özellik. 8inç ekrandan arama yapmak çok kolay. (bu yoksa almayın) sd card girişi - usb girişi - ipod girişi var. sadece ipodu test etmedim. diğerleri bence biraz yavaş okuyor. yani 32 gb bellek takıp kafama göre dinlerim demeyin. en az fazla 4 belki 8 takılır. yoksa okuma süreleri artar. ayarları menüsü çok kolay. çift navigasyon olması artı. (igo varken diğerini kullanmasam da iyidir.) uzaktan kumandası var. dvd de takılı divxleri açıyor. uzun yolda verin arkadakilere kumandayı ister çizgi film ister dvd izleye izleye gitsinler.

olumsuz yönü navigasyonla beraber cd dinlerken navigasyon anonsları sırasında ses kalitesi bozuluyor. yani cd'nı sesini hafif kısıp navigasyon konuşur ya tam o sırada ince bir hışşşş lama sesi geliyor cd player'dan. navigasyonu sessize alırsanız gelmiyor. çok takılmadığım için inceletmedim henüz. bunun dışında radyoda direksiyondan kumanda yaparken önceden kaydettiğimiz frekansları gezmiyor birer birer artırıyor azaltıyor frekansı. bence kullanışsız. ekranı basmatik. sıkıntı yaratmadı ama iphone gibi olsa daha iyi olurdu. fiyat olarak da 2000 verdim. yetkili servis garanti kapsamında herşey. kafam çok rahat.

• Yetkili servis kim?

Honda mı, Nav-X mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

Arkadaşlar konunun tamamını okudum.
    navigasyon ile ilgili bölümleri daha dikkatli okudum çünkü almayı düşündüğüm bu araçta yapmak istediğim ilk değişiklik radyo-cd bölümüne navigasyon taktırmak.

benim de sizler gibi estetik kaygılarım olduğu için bahsedilen 3 markadan (Navitech/Necvox/Cyclone) birini seçmeyi düşünüyorum.
    öncelikle sormak istediğim bu markalardan hangisinin çerçevesi otomobilin ön konsolu ile daha uyumlu?
    malzemenin ve renk tonlarının bire bir aynı olmasını istiyorum.

seçimimi belirleyecek ikinci faktör ise elbette hangisinin daha kullanışlı, hızlı, kullanım dostu olduğu?
    ekran vs. de önemli tabi, kısaca hangisi daha kaliteli?

6. sayfada bir arkadaşın arabasının ön tarafını tamamen sökmüşler; bu kadar büyük işe girmeden, sadece radyo-cd kısmını sökerek montaj mümkün değil mi?
    biraz pimpirikliyimdir, acaba sökme&takma esnasında yepyeni araca kozmetik zararlar gelir mi diye korkuyorum

ankaradayım. sizce aracı teslim alırken original servisle mi anlaşayım, yoksa dışarı bir yere mi yaptırayım?
    bu ikisi arasında fiyat farkı tahmini ne kadardır?

çok soru sordum fakat yazdıklarınızı okudukça hem bilgileniyorum hem de soru işaretleri oluşuyor kusura bakmayın.

sorularınızın tüm cevapları geçmiş sayfalarda var
    sanırım atladınız

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.