Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mesudum

Yetkili servis kim?

Honda mı, Nav-X mi?

honda mutluhan'da takıldı. faturada falan da yazılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.trust

orjinal serviste taktırmak tabi ki daha mantıklı. garanti açısından bir sorun çıkarma şansları kalmaz. ben nav-x diye bir cihaz kullanıyorum. navigasyon olarak hem i-go var. hem de don't panic var. benim için en önemli şey güneş altında ekranın iyi gözükmesi - hoparlörlere iyi ses vermesi - bluetooth'unun ses kalitesinin iyi olması ve menülerinin kolay olmasıydı. çoğu insan bunun farkına varmaz ama kullanırken bunlar çok önemlidir.

başka bir araca takılı modeli inceleyerek aldım.

15 gündür de her türlü kurcalayarak kullandım. olumlu yönleri yukarıda saydığım her şey çok güzel.

basları süper. tesisat takmış gibi oldum arabaya. amfisi çok iyi anlayacağınız. ekran güneş altında okunabiliyor. bluetooth bağlantısı çok hızlı. kopma yok. cızırtı yok. tertemiz ses gidip geliyor. rehberi araca indirmek var. bu çok önemli bir özellik. 8inç ekrandan arama yapmak çok kolay. (bu yoksa almayın) sd card girişi - usb girişi - ipod girişi var. sadece ipodu test etmedim. diğerleri bence biraz yavaş okuyor. yani 32 gb bellek takıp kafama göre dinlerim demeyin. en az fazla 4 belki 8 takılır. yoksa okuma süreleri artar. ayarları menüsü çok kolay. çift navigasyon olması artı. (igo varken diğerini kullanmasam da iyidir.) uzaktan kumandası var. dvd de takılı divxleri açıyor. uzun yolda verin arkadakilere kumandayı ister çizgi film ister dvd izleye izleye gitsinler.

olumsuz yönü navigasyonla beraber cd dinlerken navigasyon anonsları sırasında ses kalitesi bozuluyor. yani cd'nı sesini hafif kısıp navigasyon konuşur ya tam o sırada ince bir hışşşş lama sesi geliyor cd player'dan. navigasyonu sessize alırsanız gelmiyor. çok takılmadığım için inceletmedim henüz. bunun dışında radyoda direksiyondan kumanda yaparken önceden kaydettiğimiz frekansları gezmiyor birer birer artırıyor azaltıyor frekansı. bence kullanışsız. ekranı basmatik. sıkıntı yaratmadı ama iphone gibi olsa daha iyi olurdu. fiyat olarak da 2000 verdim. yetkili servis garanti kapsamında herşey. kafam çok rahat.

Sizin nav-x malzeme ve renk tonu olarak ön konsol ile tam uyumlu mu?

@mimleon
    cevapları bulamadım, kısaca cevaplarsanız sevinirim.

• değil %100 tutmuyor renk. ama buna takılıp dandik bi cihaz almayın derim. ton farkı dikkatli bakılmayınca belli bile değil.
  • öncelikle sormak istediğim bu markalardan hangisinin çerçevesi otomobilin ön konsolu ile daha uyumlu?
    malzemenin ve renk tonlarının bire bir aynı olmasını istiyorum.
    cevap:
    yazdığım gibi, cihaz ve çerçeve ayrı ayrı parçalar, üretici renkleri farklı olduğu gibi aynı firmada bile farklı olabilir

seçimimi belirleyecek ikinci faktör ise elbette hangisinin daha kullanışlı, hızlı, kullanım dostu olduğu?
    ekran vs. de önemli tabi, kısaca hangisi daha kaliteli?

cevap:
    yazdığım gibi, ürün özelliklerine bakacaksınız. kaç mhz, ne kadar ram, kapasitif dokunmatik mi, yoksa sadece bir navigasyon kullanmış kişi diğerleri ile nasıl kıyaslasın. piyasadaki en iyi ürün 600 mhz. işlemci ve 256 mb ram olan

6. sayfada bir arkadaşın arabasının ön tarafını tamamen sökmüşler; bu kadar büyük işe girmeden, sadece radyo-cd kısmını sökerek montaj mümkün değil mi?
    biraz pimpirikliyimdir, acaba sökme&takma esnasında yepyeni araca kozmetik zararlar gelir mi diye korkuyorum

cevap
    yine yazdım, tüm ön konsol çıkmadan bu iş olmuyor

SONUÇ
    herkes gibi nereden alacaksan git gör hatta benzerini kullan kararını sen ver
    bu kadar pimpirikliysen forumlarda cevap arama
    ben öyle yaptım
    2 hafta araştırdım
    1 ay internette ürün aradım
    siparişi verdim
    2 ay gelmesini bekledim
    sonuçta en iyisini aldım

ok?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

öncelikle sormak istediğim bu markalardan hangisinin çerçevesi otomobilin ön konsolu ile daha uyumlu?
    cevap:
    yazdığım gibi, cihaz ve çerçeve ayrı ayrı parçalar, üretici renkleri farklı olduğu gibi aynı firmada bile farklı olabilir

seçimimi belirleyecek ikinci faktör ise elbette hangisinin daha kullanışlı, hızlı, kullanım dostu olduğu?

cevap:
    yazdığım gibi, ürün özelliklerine bakacaksınız. kaç mhz, ne kadar ram, kapasitif dokunmatik mi, yoksa sadece bir navigasyon kullanmış kişi diğerleri ile nasıl kıyaslasın. piyasadaki en iyi ürün 600 mhz. işlemci ve 256 mb ram olan

6. sayfada bir arkadaşın arabasının ön tarafını tamamen sökmüşler; bu kadar büyük işe girmeden, sadece radyo-cd kısmını sökerek montaj mümkün değil mi?
    biraz pimpirikliyimdir, acaba sökme&takma esnasında yepyeni araca kozmetik zararlar gelir mi diye korkuyorum

cevap

SONUÇ
    ben öyle yaptım
    2 hafta araştırdım
    siparişi verdim
    2 ay gelmesini bekledim
    sonuçta en iyisini aldım

ok?

sayın mimleon,mahsuru yoksa şu ön cama taktığınız araç kayıt kamerasını modeli ve fiyatını öğrenebilir miyim? ebaydan getirmeye düşünüyorum,çok çeşit var fakat kontak açıldığında açılıp kapatılan olmamasından korkuyorum.teşekkürler

• bu cihazı dealextreme. com dan aldım

http://dx.com/p/300k-pixel-vehicle-mount-video-recorder-camcorder-with-sd-card-slot-tv-out-timestamp-44695
    dha çok çeşitleri var bir bak derim
    hem ucuz hem sorunsuz getirtebilirsin

araç video kayıt cihazlarının tümü kontağa bağlı olarak kayda başlar
    benimki ucuz ve vasat bir model
    ama memnunum sonuçta sinema filmi çekmiyorum
    önemli olan olayı görüntelemek

• dr.trust & mimleon
    arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

dün bayiden 51.ooo (elegance eco otm) + 24oo (lpg kiti) = 53,4ooTL fiyat aldım.
    pazarlık yapmadım sadece kasım/aralıktaki yıl sonu kampanyası ile almak istediğimi söyledim.
    yetkili ise bunların zaten 40. yıl ve %3 ek ötv eklenmemiş fiyat olduğunu, yıl sonunu beklesem bile bu fiyatta düşük bir fiyat almamın zor olduğunu söyledi.

ben yine de kapora ile gittiğim gün 1oootl ye yakın bir indirim alırım gibime geliyor.
    2013'e arabayla girmek istiyorum, gelişmeleri yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlyingUnderpants

dr.trust & mimleon

pazarlık yapmadım sadece kasım/aralıktaki yıl sonu kampanyası ile almak istediğimi söyledim.
    yetkili ise bunların zaten 40. yıl ve %3 ek ötv eklenmemiş fiyat olduğunu, yıl sonunu beklesem bile bu fiyatta düşük bir fiyat almamın zor olduğunu söyledi.

ben yine de kapora ile gittiğim gün 1oootl ye yakın bir indirim alırım gibime geliyor.

Hocam bu fiyati hangi bayiden aldıniz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmylife

quote:

dr.trust & mimleon

ankara / konya yolu / honda plaza bora
    ankara'da bir de efe plaza var ancak bildiğim kadarıyla onlar lpg takma işine girmiyormuş.

• quote:

quote:

quote:

dr.trust & mimleon

ankara'da bir de efe plaza var ancak bildiğim kadarıyla onlar lpg takma işine girmiyormuş.

Kardeş istersen beraber gidelim boraya, ikimiz gidersek iyi fiyat alabiliriz belki. Ozelden görüşelim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

öncelikle sormak istediğim bu markalardan hangisinin çerçevesi otomobilin ön konsolu ile daha uyumlu?
    cevap:

cevap:

cevap

SONUÇ
    ben öyle yaptım
    2 hafta araştırdım
    siparişi verdim
    2 ay gelmesini bekledim
    sonuçta en iyisini aldım

ok?

Peki bu navigasyon konsolunun honda tarafindan uretilen orjinali yok mu? Ornegin Amerika versiyonunda kullanilan modul bir sekilde temin edilemez mi, bizimkilere takilamaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mino -- 15 Ekim 2012; 17:25:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mino
    Peki bu navigasyon konsolunun honda tarafindan uretiken orjinali yok mu? Ornegin Amerika versiyonunda kullanilan modul bir sekilde temin edilemez mi, bizimkilere takilamaz mi?

Güzel soru, zor cevap, merakla takip
  • honda marka ararsanız yok
    ancak honda tarafından fason olarak alınan ve takılan naviler var
    onlarda çin malı
    önemli olan civic konsola uygun 2 din çerçeve oluşturmak
    sonrası kolay, civic can- bus denen soket, yazılım

bence yurtdışına gerek kalmadı artık
    dh forumda 2 yıl garantili 1600 tl navi satan/takan kişi var
    bence ona yazın
    özelliklerini oradan alın
    beğenirseniz taktırın

• arkadaşlar 1.6 honda dream için 43.250 fiyat aldım. Sizce daha uygun fiyata bulabilir miyiz?
  • quote:

honda marka ararsanız yok
    ancak honda tarafından fason olarak alınan ve takılan naviler var
    onlarda çin malı
    önemli olan civic konsola uygun 2 din çerçeve oluşturmak
    sonrası kolay, civic can- bus denen soket, yazılım

bence yurtdışına gerek kalmadı artık
    dh forumda 2 yıl garantili 1600 tl navi satan/takan kişi var
    bence ona yazın
    özelliklerini oradan alın
    beğenirseniz taktırın

honda dışında bir yerde taktırırsam 6 yıllık garanti bozulur mu?
  • navi veya radyo montajı garantiyi bozmuyor
    ancak dikkat
    civicler henüz yeni
    ön konsol plastik çıt çıtlarla takılıp açılıyor
    bilmeyen biri sökerken takakrken kırabilir
    işte o zaman başa dert
    yıllar önce peugot 205 sis farı takmak için sanayide açtımıştım
    sonrasında yerine takmak için 2 saat uğraştılar
    halbuki servis 30 saniyede taktı
    bence ürünü alın
    100 tl verip servisde taktırın
    başınız ağrımasın

son olarak
    kaskoya bu naviyi ekletin
    36 tl karşılığı 2500 tl değer ekliyorlar

kolay gelsin

• valla maceraya hiç gerek yok. kaskoya da ekletin. yetkili serviste de taktırın. yanlış bir montajdan çıkacak bi kıvılcım arabayı yakar. 5 kuruş para alamazsınız.
  • arkaşları korkutmayalım
    bağlantılar sadece 2 adet
    1. can bus denen civice özel soket
    2. power soketi ki civic radyo ile aynı
    hepsi bu
    ancak asıl korkumuz momtaj sırasında ön konsolun hasar görmesi olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 17 Ekim 2012; 11:06:48 >
  • valla ben evhamlıyım ya =) hondayı tercih ederken 6 sene garantisi çok etkili olmuştu öyle diyeyim. bağlantı ayrı bir de bu aletlerin hepsi çin markası sonuçta. kalite kontrol konusunda da güvenmiyorum çin markalarına.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

dr.trust & mimleon

Kardeş istersen beraber gidelim boraya, ikimiz gidersek iyi fiyat alabiliriz belki. Ozelden görüşelim..

Tabii ki beraber gidelim ancak ben kasım-aralık döneminde almayı düşünüyorum.
    siz de o tarihlerde düşünüyorsanız 10 kasım gibi gidelim.

ps: cep #'mı yazmadığım için özelden mesaj atamıyorum ancak siz yazarsanız cevap yazabiliyorum.
    bu da donanımhaber'in bir ayıbı.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.