Şimdi Ara

2012 Fiesta TDCI Soğuk Motorda Beyaz Duman Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model Fiesta aracım var.. Aracım 5-6 saat kadar bekleme durumunda kalınca çalıştırdığımda bir süre sarsıntı yapıyor.
    Ancak her seferinde tek marşta çalışıyor, çalışmama yada yolda stop etme gibi bir durum yok. Sarsıntı motor ısınana kadar devam ediyor.
    Motoru ısıtmadan direk yola çıkarsam 3-4sn kdr araç zorla gidiyor.

Ayrıca çalıştırdıktan kısa bir süre sonra eksozdan beyaz renkte ve kokulu bir duman geliyor. 4-5 km kadar gittikten sonra dumanda kokuda kesiliyor.
    Aracın gidişinde yada performansında en ufacık bir sorun yok.

Bu sorunun enjektörlerden kaynaklandığını enjektörlerin tamamen bittiğini ve değişmesi gerektiğini söylediler.. İlk başta katkı ile temizlemeyi denedik ama düzelmeyince gözü karartıp sıfır enjektör takımı aldık, tüm enjektörleri değiştirdik değiştiren usta enjektörleri kodlattı ama sorun devam etti.

Dpf revizyonu gerektiği o nedenle olabileceği söylendi onuda yaptırdık yine çözülmedi. Egr valfına da baktı ondanda olmadığını söyledi.
    Mazot filtresi vs. de değiştirildi. Ne yaparsak yapalım sorunu çözemedik en son usta pes etti.

İşin enteresan tarafı yetkili servise durumu söylediğimde Euro 5 motorlarda benzer durumların olabileceğini normal olduğunu pek kafaya takılmaması gerektiğini söyledi ama ben tabi ki bu cevaptan tatmin olmadım ve her çalıştırdığımda araçtan soğuyorum.

Bazı forumlarda yazılım güncellemesi ile sorunun düzelebileceği söylendi dün tekrar servise gidip hem arıza tespiti hemde yazılım güncellemesi yaptırdım. Arıza tespiti olarak bilgisayarda sadece Egr valfı kalibrasyonu düşük çıktı. Yazılım güncellemesi de yaptık bugün tekrar çalıştırdım aracı ancak sorunda en ufak bir düzelme yok.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.