Şimdi Ara

dizel araçta aşırı siyah duman çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.dün giderken birden arabanın egzozunda çok fazla siyah duman çıktığını farkettim.arabayı çektim kenara biraz soğusun diye.sonra gene çalıştırdım duman devam ediyordu.özellikle kalkışta ve devir yükseldiğinde duman artıyordu.o yüzden çok basmadım ve sabit 30-40km/h hızla gittim.akşam Olduğu için tamirci bulamadım ama bi akücü bide kaportacıya gösterdim.biri turbonun yağlanmasında problem var dedi diğeride mazot yerine benzin koyulmuş olabilir dedi.bi katkı maddesi koy dedi sonra depoyu fulle dedi.bende yaptım.hala duman devam ediyo.ustaya götüremedim daha işimden dolayı.sizce ne olmuş olabilir.

NOT:ARABANIN YAĞINI 2 HAFTA ÖNCE Bİ ARKADAŞIM BİLMEDİĞİM Bİ YERDE DEĞİŞTİRDİ.OLAYDAN Bİ GÜN ÖNCE DE MAZOT ALDM.AMA MAZOT MI KOYDU BENZİN Mİ BİLMİYORUM.FİŞİNİDE ATMIŞIM :(
    ARAÇ 2005 RENAULT CLİO 1.5DCİ 190.000 KM'DE.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

• shahinsss S kullanıcısına yanıt
    enjektör +pis mazot+turbo bunlara baktırın muhtemelen enjektör yada pis+mazottandır
  • benzin koyulsa araba çalışırmıki farkadersiniz
    mutlaka belki uygunsuz yağ konmuştur
    belkide arıza vardır motorda yağ değişimine denk gelmiştir kalitesiz yakıtta olabilir yakıtı
    bitirip başka yerden alın düzelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 24 Mayıs 2014; 10:52:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen kötü yakıttan olmuştur.Renoların enjektörler kötü yakıt konusunda hassas.
    Siz içindeki mazot bitince temiz mazot alın ve içine wurth enjektör temizleyici atın.Eğer ustaya giderseniz ve enjektör sökülecek derse yine de bu dediğimi yapın.Bir depoda geçmezse iki uç depo kullanın eğer enjektör ise büyük ihtimal düzeltecek tir.Bunu bana bir ustam söylemişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YANİ MAZOTU OPETTEN ALDIM AMA...
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    EVET BENİM USTAMDA GEÇEN SENE ÖZELLİKLE WURTH KOYDURMUŞTU.
    BUARADA TURBODA DEĞİŞELİ DAHA BİR SENE OLMADI.GEÇEN SENE YAĞ POMPASI BOZULMUŞTU.YAĞSIZ KALDI TURBO YANDI 2 PİSTON DEĞİŞMİŞTİ.ENJEKTÖRLERİDE TEMİZLEMİŞTİ USTA YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM.
  • YAĞ ELF 10/40 KONULMUŞ.AMA USTA ARKADAŞIMA ARABA 5.5 LİTRE YAĞ ALMIŞ.HATTA USTA ŞAŞIRMIŞ BAŞKA USTAYA SORMUŞ ODA OLABİLİR DEMİŞ.AMA ŞİMDİ YAĞ ÇUBUĞUNA BAKTIĞIMDA MİNİMUMA YAKIN DURUYOR.
    ARKADAŞ BANA JEST YAPIP ARABANIN BAKIMINI YAPTIRDI AMA ARABA PERT OLDU HERALDE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motordan beyaz duman gelmesi...
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siyah dumanın en belirgin sebeplerinden enjektör arızaları ve kaitesiz yakıttır. Enjektör temizleyici işgörür. Aracınıza daha evvel hiç enjektör temizleyici kullnamamış ve enjektörlerinizde uzun zamandır değişmemişse Temizleme oranı yüksek katkı ve enjektör temizleyiciler sıkıntı çıkarabilir.
  • TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.BİRAZDA OLSUN İÇİM RAHATLADI :) .EN İYİSİ BEN EN YAKIN ZAMANDA GÖSTERİYİM BİR USTAYA
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    Niye sıkıntı çıkarır sdediniz? Amacı zaten temizlemek değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shahinsss

YAĞ ELF 10/40 KONULMUŞ.AMA USTA ARKADAŞIMA ARABA 5.5 LİTRE YAĞ ALMIŞ.HATTA USTA ŞAŞIRMIŞ BAŞKA USTAYA SORMUŞ ODA OLABİLİR DEMİŞ.AMA ŞİMDİ YAĞ ÇUBUĞUNA BAKTIĞIMDA MİNİMUMA YAKIN DURUYOR.
    ARKADAŞ BANA JEST YAPIP ARABANIN BAKIMINI YAPTIRDI AMA ARABA PERT OLDU HERALDE

araç yağ yakıyor bence acilen göstermenizde fayda var
  • arabanın çekişi düştümü
  • farkında olmadan bir süre yağ seviyesi düşük kullanılmış ise motorda büyük masraf çıkabilir

• Yağ yakan araçlarda duman siyah değil 'mavi' çıkar.Yakıt sisteminde arıza olan veya kalitesiz yakıt kullanan araçların egzozundan siyah renkli duman çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Steelhammer -- 24 Mayıs 2014; 20:41:32 >
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Enejektörler saç telinin bilmem kaç katı ince yapıya sahip, bilinçsiz yapılan tenizlik enjektörde aşınmaya sebep olmasıyla birlikte işemeye neden olabilir.

Ayrıca türkiydeki yakıt kalitesi ortada siz bu yakıta kimyasal katkı koyup yakıt kalitesini iyice düşürüseniz istenmeyen sonuçlar doğorabilir. İllaki sorun çıkarır demiyorum çıkarabilir.
  • az önce arabanın yağına baktım.2 hafta önce değişmesine rağmen arabada neredeyse hiç yağ kalmamış.demekki yağ yakmış komple.ustam castrol dışında hiç bir yağ koymaman gerekıo dedi.sıkıntı yağdaymış anlaşılan.sağlam yağ yakmış araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shahinsss -- 25 Mayıs 2014; 2:17:20 >
  • Yağ yakıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shahinsss

az önce arabanın yağına baktım.2 hafta önce değişmesine rağmen arabada neredeyse hiç yağ kalmamış.demekki yağ yakmış komple.ustam castrol dışında hiç bir yağ koymaman gerekıo dedi.sıkıntı yağdaymış anlaşılan.sağlam yağ yakmış araba

yağ markasını farklı olması o kadarmı farkadermiş
    ne alakası var

• yağ falan yamıyor. Enjektörlerden birinde yada bir kaçında sıkıntı başlamış.

Dururken siyah duman atmıyorsa okadar abartılacak bir durum değil ancak bildik bir enjektörcüye götür sıkıntın kalmaz.

Bunun tek nedeni kalitesiz mazot. Heryerden mazot alma. Ucuz mazot alma.

Ayrıca turbo ilede alakalı bir durum değil. Aracın çekişinde sorun yoksa turboya sakın kimse dokunmasın. Birde turboda bir sıkıntı olsa hafiften ötmeye başlardı.

2007 den beri dci kullandığım için artık ustası oldum diyebilirim.
  • son zamanlarda yakıt kalitesi bozuldu galiba
    ben hep opet 95 alırdım son zamanlarda çok yaktığını farkedince shell den almaya başlayınca
    tüketimim azalmıştı
    istasyondan istasyona bile kalite değişiyor aynı marka bile olsa dizeller daha hassas

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.