Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC ALANLAR BURAYA (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
890
Cevap
17
Favori
142.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar, haziran sonuna kadar ciddi arac alacaklar Sadikoglu Honda ( Denizli) den fiyat alsinlar. Gokhan bey cok yardimci oluyor. Riza nin selami var derseniz size dahada yardimci olabilir ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün honda plazaya hb modele bakmak için gittim. ellerinde yoktu. 2012sonu 2013başı civic hb lerde dizel geleceğini söylediler. bende ve nihayet dedim. hayırlısı
  • diğer honda civic konularına da ekledim bu linki , cam filmi konusu aklına takılanlar için ;
    http://gundem.milliyet.com.tr/otomobil-camina-filme-ceza-yok/gundem/gundemdetay/23.06.2012/1557670/default.htm
  • Bence kimse yeni kasa almasın, az bekleyin , mutlaka gerekli düzeltmeleri yapacaklardır
    ilk başlarda kıl aldırmayan bayiler şimdi neler nele yapıyor
  • cuma günü toplantıları vardı. arkadaşlar son net bilgi şu. . söylenen ağustos ayında lpg uyumlu modeller gelecek. o zaman lpg servisi yetkisini almış servislerde honda kiti ile takılabilecek. lpg uyumlu modeller daha pahalı olabilecek. ayrıca temmuz ayında 1000 tl civarında araçların zamlanma ihtimali çok yüksek. lpg uyumlu olması için silindir kapakları değişecekmiş. lpg kiti 3000 tl olacak.
  • Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 1 hafta önce Honda civic elegance otomatik aldım tatile çıktığımdan dolayı 2200 km yaptım bunun yaklaşık 1100 km si klima kapalı ortalama hız 95-120 km 6.1L/100km ve dönüşte klima full açık ve hız ortalama 130-140 km yakıt tüketimi 7.1L/100km cruise genelde açıktı yakıt tüketimi bana normal geldi . Aracın bence eksi ve artıları aşağıdadır.
    Artıları fiyat pazarlık sonucu 51500 TL
    Bu fiyata alınabilecek en donanımlı araç (iç dış ve güvenlik)
    Vites geçişleri hissedilmeyecek kadar az
    Virajlarda kesinlikle savrulmuyor
    Yol tutuşu güzel
    Araç içeri sadece lastik sesini alıyor bunun dışında herhangi bir ses yok
    Ses sistemi bence yeteri seviyede

Eksileri
    Plastik kalitesi orta (ne kötü ne iyi)
    Camların aracı kilitlediğinizde otomatik kapanmaması
    Aynaların otomatik kapanmaması ve açılmaması otomatik
    ECON eğer devrede ise bayırlarda araç çekmiyor
    Bagaj iç üst kısmı sanki açıkta kalmış gibi üst kısmın altında herhangi bir kaplama mevcut değil
    İ-MID ekrana navigasyon eklenememesi bence eksi 2500 lira vermeniz gerekiyor

Honda genel olarak klasmanında fiyat performansa bakarak alınabilecek tek araba... Hondaya karar vermeden önce Renault megane sportourer otomatik vites dizel ve cam tavanlı olarak bakmıştım 60000 lira çekmişlerdi düz megane dizel cam tavansız yani ek donanımsız halide 52000 lira civarındaydı...Aradaki kalite performans beni km de 60 kr ödemeye itti ve honda da karar kıldım...Yeni araç alan arkadaşlar hepinize allah kazasız belasız ve bol düşük tüketimli yollar nasip etsin...
    İyi Çalışmalar Dilerim...

• Haftasonu Kozlar-Sertavul yaylalarına gittim.Giderken fulledim.
    -Mersin-Susanoğlu-Silifke düz yol,
    -Silifke-Mut genel olarak rampa çıkışlı
    -Mut-Kozlar ise full rampa çıkış(30 dakikada Mut rakımı 300 mt.Kozlar 1.500 mt.ye çıkıyorsun.)
    -Kozlar-Mut full rampa iniş
    -Mut-Sertavul(40 dakika Mut rakımı 300 mt.Kozlar 1.650 mt.çıktık)

315 km.sonra fulledim 110 TL yakmıştı.Ortalama km 35 krş yakıyor ve bu kadar rampaya normal gibi...

Rampa çıkışları klima açık-5 kişi zorlandığını düşündüm.

-Rampalar çok dik olmasından kaynaklı
    -ECON açık olmasından kaynaklı(dönüşte aklıma geldi)

olduğunu düşünüyorum.

Dönüşte otobanı kullandım.Hız sabitleyici 120'ye sabitledim.Araç geçeceğim zaman hız sabitleyici açık şekilde 3 defa aralıklı basılı tuttum 150'ye çıkan hız ile çok çabuk sollama yaptım.Tabi hız için değil test için ayrıca belirtmek isterim.

Not:Rakımlar ortalama belirtilmiştir.Aşağı yukarı biraz oynama olabilir

• Ben de bazı değerlerimi yazayım.

Aracım Civic Sedan 2012 premium otomatik. Aracı sakin kullanan yani düşük tüketim gözeten biriyim. Ulaştığım değerleri buna göre değerlendirebilirsiniz.

İlk 1600 km çoğunlukla yoğun şehir içi trafiğinde kullanarak 9,2 lt ortalama tutturdum.
    Sonraki 550 km'nin 50 kmsi santim santim ilerleyen şehir içi trafiği + 500 km Ankara-Mersin arası gittim. 90-110 arası sık sık cruise control kullandım ve klima hep açık, bagaj full, 3 kişi araç ile ortalama 23,5 kuruş yaktım yani 130 TL'ye gittim. (4,30 TL/lt).
    Benzer değerlerle Mersin-Ankara dönüş yaptım.
    Aracım şu an 2700 km'de ortalama 7,4 lt.de

Klima + ECON açık olduğunda dik rampalarda araç biraz zorlandı gazı köklemek zorunda kaldığım anlar oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Navi

Ben de bazı değerlerimi yazayım.

Aracım Civic Sedan 2012 premium otomatik. Aracı sakin kullanan yani düşük tüketim gözeten biriyim. Ulaştığım değerleri buna göre değerlendirebilirsiniz.

İlk 1600 km çoğunlukla yoğun şehir içi trafiğinde kullanarak 9,2 lt ortalama tutturdum.
    Sonraki 550 km'nin 50 kmsi santim santim ilerleyen şehir içi trafiği + 500 km Ankara-Mersin arası gittim. 90-110 arası sık sık cruise control kullandım ve klima hep açık, bagaj full, 3 kişi araç ile ortalama 23,5 kuruş yaktım yani 130 TL'ye gittim. (4,30 TL/lt).
    Benzer değerlerle Mersin-Ankara dönüş yaptım.
    Aracım şu an 2700 km'de ortalama 7,4 lt.de

Klima + ECON açık olduğunda dik rampalarda araç biraz zorlandı gazı köklemek zorunda kaldığım anlar oldu.

Hayırlı olsun,Kazasız belasız

Veriler çok güzel,rampada ECON kapalı iken daha rahat çıkıyor.Motor rahatladım diye fısıldıyor sanki(tabi sadece rampada)

• quote:

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

Veriler çok güzel,rampada ECON kapalı iken daha rahat çıkıyor.Motor rahatladım diye fısıldıyor sanki(tabi sadece rampada)

Amin...amin.. teşk..

Bu devirde en iyi dilek bu olsa gerek, 3-5 kuruş fazla yakmış o kadar da önemli değil.

Eskiden kazalar gerçekten kaza olurdu, şimdikiler kaza değil afedersiniz biraz mallık biraz apaçilikten kaynaklanıyor. Eşimin Jazz'ına orta şeritte sakin sakin dümdüz giderken 3 ayda 2 kere çarptılar. Artık araba kullanırken arka dahil 4 tarafı da kollamak gerekiyor.

Şehirler arası veri beni de tatmin etti ki, ankara mersin yolunda tadilat var ve en az 20 kez trafik tek şerite düşüp, kamyon v.s arkasına takılmak zorunda kaldım. Demek ki daha da düşecekti. Babamın WV Caddy dizeli var, aynı yolda o da aynı yaktığını söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

quote:

Amin...amin.. teşk..

Bu devirde en iyi dilek bu olsa gerek, 3-5 kuruş fazla yakmış o kadar da önemli değil.

Eskiden kazalar gerçekten kaza olurdu, şimdikiler kaza değil afedersiniz biraz mallık biraz apaçilikten kaynaklanıyor. Eşimin Jazz'ına orta şeritte sakin sakin dümdüz giderken 3 ayda 2 kere çarptılar. Artık araba kullanırken arka dahil 4 tarafı da kollamak gerekiyor.

Şehirler arası veri beni de tatmin etti ki, ankara mersin yolunda tadilat var ve en az 20 kez trafik tek şerite düşüp, kamyon v.s arkasına takılmak zorunda kaldım. Demek ki daha da düşecekti. Babamın WV Caddy dizeli var, aynı yolda o da aynı yaktığını söylüyor.

Eskiden %100 araba kullanmak vardı.Trafikte Gez göz arpacık gibi direksiyon,vites ve dikiz aynaları yeterli idi.

Şimdi ise trafikte saygısız,aceleci,ışık ihlali yapan V.B. bir topluluk ve hergün yol çalışmalarının ve bir kere girdin mi unutmaman gereken(hatta not almanda fayda var.) etkenlerle uğraşmaktan araba sürmenin tadına varamıyorum.Çarpışma testlerinden 5 yıldız almak yetmez türkiye yollarında çukurlardan sağlam geçen arabalarda yapmaları gerekli

• Ben de 2004 model Opel Vectra arabami takasa verip, kismet ise Beyaz bir Otomatik Elegance sahibi olacagim. Ilk defa bir Japon araba kullanacagimdan biraz kuskuluyum. Test surusunde, araba cok rahat geldi. Burada okuduklarim biraz icime su serpti.
    Fakat, deri doseme, navigasyon ve de diger ekstralar ile araba 57.800 e geliyor. (Ciplak elegance 52.000 e birakiyorlar)
    200 tl daha fazla verince Hyundai IX35 plus alabiliyorum. Kafam karisti ?
    Sali gunune kadar surem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sindirgili

Ben de 2004 model Opel Vectra arabami takasa verip, kismet ise Beyaz bir Otomatik Elegance sahibi olacagim. Ilk defa bir Japon araba kullanacagimdan biraz kuskuluyum. Test surusunde, araba cok rahat geldi. Burada okuduklarim biraz icime su serpti.
    Fakat, deri doseme, navigasyon ve de diger ekstralar ile araba 57.800 e geliyor. (Ciplak elegance 52.000 e birakiyorlar)

Hangisini alırsanız hayırlı olsun.Hyundai test edin.Ancak ben ekstraları fiyat düştüğü zaman yavaş yavaş almayı düşünüyorum.Şuanki donanım bana fazlasıyla yetiyor.Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz.Sizin bütçeniz ve bakış açınız önemli...Hyundai'de benzinli galiba,tüketim verilerinide dikkate alın derim.

• 2005 honda jazz kullanıyorum sunroofta en ufak problem yok sadece biraz tıkırtısı oluyor zamanla o da bütün sunrooflu araçlarda oluyor. düşünmeden alın derim
  • sunroof hiç bi halta yaramıyor, başa dert, bence sunroof'suz bir araç al
  • quote:

quote:

Ben de 2004 model Opel Vectra arabami takasa verip, kismet ise Beyaz bir Otomatik Elegance sahibi olacagim. Ilk defa bir Japon araba kullanacagimdan biraz kuskuluyum. Test surusunde, araba cok rahat geldi. Burada okuduklarim biraz icime su serpti.

Hangisini alırsanız hayırlı olsun.Hyundai test edin.Ancak ben ekstraları fiyat düştüğü zaman yavaş yavaş almayı düşünüyorum.Şuanki donanım bana fazlasıyla yetiyor.Ancak zevkler ve renkler tartışılmaz.Sizin bütçeniz ve bakış açınız önemli...Hyundai'de benzinli galiba,tüketim verilerinide dikkate alın derim.

Hocam 1 hafta once otomatik elegance + navigasyon multimedya paketini 52.800'e aldim. Navigasyon Multimedya paketi normalde bayiden bayiye farklilik gostermekle birlikte 2500-3000 TL arasinda satiliyor. Bu paketi almayacaksan ciplak elegance 52000 altina verirler diye dusunuyorum. Civic her zaman pazari olan efsane bir modeldir, IX35 ise 2 sene sonra kupon olarak tabir edilen otomobillerden olacaktir diye dusunuyorum, elinden cikartmak istediginde ozellikle onu isteyen musteriyi bulman gerekecek ve uc kurusa gidecek, civic ise rakamsal acidan seni uzmeyecektir, ya da nispeten daha az uzecektir, tabiki son karar gene senin. Bende ikisi arasinda cok gidip geldim, ve neticede Civic aldim, memnunum. Umarim yardimci olur ;)

• Haklisiniz, ben de dun Honda ile anlastim. Multimedya dahil fiati 53.000 oldu. Bugun de parayi havale ettim. hayirlisi ile yarin ya da persembe gunu alacagim.Yorumlariniz icin tesekkur ederim. 3 gundur, sahurdan sonra uykuda kurma isi bitti. (Yok sunun artisi var, yok bu daha iyi)
    Teslim aldiktan sonra kullanim ile ilgili ilgileri burada paylasirim.
    Her sey gonlunuzce olsun.
  • quote:

Haklisiniz, ben de dun Honda ile anlastim. Multimedya dahil fiati 53.000 oldu. Bugun de parayi havale ettim. hayirlisi ile yarin ya da persembe gunu alacagim.Yorumlariniz icin tesekkur ederim. 3 gundur, sahurdan sonra uykuda kurma isi bitti. (Yok sunun artisi var, yok bu daha iyi)

Hayırlı olsun donanım,tüketim ve performans olarak bu fiyata doğru seçim yaptınız.

Geçenlerde yaylaya çıktığım zaman yokuş aşağı bir caddeye girecektim.O arada araç konvoyu çıktı.Uzun süreceği için el frenini çektim.Beklemeye başladım.Bu arada gazada basıyormuşum.Sesi hafif duydum sağa sola baktım meğer benden(gazı 5-6 devirde görünce anladım.) kaynaklı imişYol yorgunluğu olsa gerek...

• quote:

Haklisiniz, ben de dun Honda ile anlastim. Multimedya dahil fiati 53.000 oldu. Bugun de parayi havale ettim. hayirlisi ile yarin ya da persembe gunu alacagim.Yorumlariniz icin tesekkur ederim. 3 gundur, sahurdan sonra uykuda kurma isi bitti. (Yok sunun artisi var, yok bu daha iyi)

Sokulen orijinal teybi istemeyi unutma arkadaşım ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayırlı uğurlu olsun doğru karar verdiniz 2012 civic anlatılmaz yaşanır kullandıkça da ha iyi anlayacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.