Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC ALANLAR BURAYA (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
890
Cevap
17
Favori
142.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

quote:

Orijinalden alıntı: giraysafak

Merhaba arkadaşlar,12.11.2012 günü bende 2012 elegance aldım. iki üç gün içinde gelecek.Tam eco lpg alacakken son anda vazgeçtim.Normal benzinli aldım.Çok güvendiğim bir lpg cim var.Ona danıştım 3000-4000 tl fazla vermeme gerek olmadığını motorların tamamen aynı olduğunu söyledi.Bende 2-3 ay sonra lpg yi kendim taktıracağım.Tabiiki LOVATO.YENİ ALAN HERKESE ARAÇLARI HAYIRLI OLSUN.

Hayırlı olsun,Sıfır aldığın zaman o kadar LPG kiti farkı vermiyorsun galiba,hemde sonradan takılanlara göre daha uygun ve garantin bozulmuyor.Daha önce sitelerinde fiyat kısmında yazıyordu kaldırmışlar.

İyice araştırmanı tavsiye ederim.

Honda lpg için 3000 tl istiyor.Yani lpg li aracı 53500 tl ye bırakmışlardı.Ben benzinlisini 49750 tl ye aldım.Garantiside kendin taktırırsan 3 yıla düşüyormuş.3 yıl garantide honda için yeterli bence.

• Orijinalden alıntı: giraysafak

Honda lpg için 3000 tl istiyor.Yani lpg li aracı 53500 tl ye bırakmışlardı.Ben benzinlisini 49750 tl ye aldım.Garantiside kendin taktırırsan 3 yıla düşüyormuş.3 yıl garantide honda için yeterli bence.

İyi fiyata almışsınız,Kazasız belasız sürüşler,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: G00d_Luck

Herkese merhaba;
    2007 makyajlı kasa Accord 2.0 executive (LPG) araç sahibiyim.
    Gördüğüm kadarıyla herkez yeni kasa Civic den memnun.
    Aracımı değiştirip yeni kasa Civic elegance (2.el) tercih etmelimiyim. Aracımdan aslında memnunum.
    Sadece modelini yükseltmek için düşünüyorum. Böylece en az 5-6 sene güncel kasa araca binmiş olurum diye düşünüyorum.

Sizin düşünceleriniz hangi yönde olurdu ?

Accord ile civic arasında donanım ve segment farkı var.İyi fiyata değiştirebiliyorsanız olabilir,aracın performansı ve yakıtından(benzinli kullanıyorum.)genel olarak memnunum.Kaportadaki boyanın inceliği,içerideki plastiğin kalitesinin düşük olması ve içerideki müzik ses kalitesinin (hoparlör ve müzik setinden kaynaklı)istediğim düzeyde olmaması dışında memnunum.KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.

Ancak ocak 2012 deki lansman fiyatı ile şuanki fiyatı arasında en az 5.000 TL fark var.Bunuda dikkate alın derim.Örneğin Toyota kasa değiştirecek olursa lansman fiyatı ile sonraki fiyatı arasındaki fark size zarar ettirmemiş sayılır.Tabi kasa değiştiren her marka aracada binilmez.Amacım sadece farklı bir bakış açısı yaratmak yoksa kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

Diğer bir durumda devamlı araçların zamlanması ki 2013 yılında da yeni zamlarla uyanabiliriz.Bu da başka araçları beklerken Honda'nın tekrar zamlanması anlamına gelebilir.Kısacası her türlü olasılığı değerlendirmek lazım,umarım çok kafanı karıştırmamışımdır

Evet ikiside farklı segmentler.Sıfır fiyatları artmış lansman fiyatına 2.el fiyatı istiyorlar. 2007 kasa Civic sahibi olmuştum. ve satarken 2 günde istediğim fiyattan satmıştım. Civicin bu avantajı var.Accord un ikinci eli zayıf biraz.
    Birazdaha bekleyip Dizel Civic Hb düşünebilirim.
    Teşekürler cevabınız için

• 51750 lpgli elegance düz vites aldım.yarın teslim alacağım.umarım yakıt sarfiyatı umduğum gibi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferaydin

51750 lpgli elegance düz vites aldım.yarın teslim alacağım.umarım yakıt sarfiyatı umduğum gibi olur.

Hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler...

Yakıt konusunda focustan sonra memnunum.(Senede 15.000 km den az yol yapıyorum.)Aracım LPG li olmadığı için yorum yapamayacağım ama siz mutlaka memnun kalacaksınız.(Agrasif kullanımlar hariç)Tabi bu konuda kullanımdan sonra orjinal LPG li araç ile ilgili yorumlarınız bekliyoruz.
  • listeye ekler misiniz?

sk67a.....buz mavisi.....elegance....otomatik vites.......istanbul
  • Aracımı alalı 3 hafta oluyor ve sadece şehir içi 200 km yol yapabildim. Gerçekten çok memnunum ancak... Yakıt tüketimi konusunda tam bir sorunla karşı karşıyayım! 200 km boyunca şu anki ortalamam 10.3 lt/100 km. Eco modu açık, gaza tüy gibi dokunmama rağmen bu neyin nesidir çözemedim. Bazı arkadaşlar ince ayardan (kalibrasyon) söz etmişler, böyle bir şey var mıdır? Yani tüketim o kadar olmamalı ve hesaplama yanlışlığı olabilir mi? Aynı şehirde aynı aracı kullananlar 8.5 lt/100 km civarı tüketiyorlarmış. LPG taktıracağız bu gidişle arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherannorthe -- 19 Kasım 2012; 11:21:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motherannorthe

Aracımı alalı 3 hafta oluyor ve sadece şehir içi 200 km yol yapabildim. Gerçekten çok memnunum ancak... Yakıt tüketimi konusunda tam bir sorunla karşı karşıyayım! 200 km boyunca şu anki ortalamam 10.3 lt/100 km. Eco modu açık, gaza tüy gibi dokunmama rağmen bu neyin nesidir çözemedim. Bazı arkadaşlar ince ayardan (kalibrasyon) söz etmişler, böyle bir şey var mıdır? Yani tüketim o kadar olmamalı ve hesaplama yanlışlığı olabilir mi? Aynı şehirde aynı aracı kullananlar 8.5 lt/100 km civarı tüketiyorlarmış. LPG taktıracağız bu gidişle arkadaş.

İlk benzin aldığınızda tüketim verileri yüksek görülüyor.Benim aracım manuel Şehir dışı 6.3 şehiriçi max 8.1 görüyorum.(Şuan 10 ay oldu 12.000 km civarı yol yaptım.)Ancak daha içinize sinmesi için klasik bir yöntemi deneyebilirsiniz.Km değerinizi not alarak fulleyin belirli bir km sonra tekrar fulleyin(tabanca atınca ilave ekletmeyin,tamamlamak için olabilir ama) bence yakıt değerinizin düşük olduğunu göreceksiniz.Aracımı ilk aldığımda Antalya'da fullemiştim.Antalya içi+Antalya-Silifke arası 440 km.civarı yol yaptım.Sonra Silifke'de tekrar fulledim 115 TL yakıt yakmıştı.(Agresif kullanmadım.)Bence gayet iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 19 Kasım 2012; 13:52:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wiesmann

arkadaslar merhaba bende premıum duz vıtes sıyah cıvıc aldım bugun aradılar araba honda efe plazaya gelmıs bır ıkı gune bıtecek sanırım ıslemlerı ılk resımlerını paylasırım artık

Hayırlı olsun,bekliyoruz,

1.000 km e 22 km e kaldı.340 TL benzin parası vermişim.Yeni araba için beklediğimden iyi sonuç gibi,(ortalama 500 km şehir dışı-500 km şehiriçi)

Antalyada yaklaşık 200 TL ye fulledim.430 km sonra silifkede 115-117 TL arası fiyata tekrar fulledim.Şehir dışı az yaktığı kesin,hele yeni araç için bence güzel sonuç

Alışveriş merkezlerinde araç kontrollerinde bagaj kapağını o kadar sert örtüyorlar ki,kavga etmemek için kendimi zor tutuyorum.amortisörlü olsaymış bu kadar sert kapayamazlardı,bozulana kadar en azından

8 şubat 2012 de paylaşmışım bu durumu 10 km yanılmışım

• Otomatik olmasından kaynaklı olarak şehir içi tüketimi, manuel araca göre bayağı farklı. Fabrika verilerine göre de otomatik-manuel arası bayağı fark var. Bana göre de en iyisi benzin ışığı yandı mı bir miktar benzin koyup tekrar ışık yandığı zaman kaç km yol yaptığımı hesaplamak. Bunun için araç düzlükte olacak ama illa ki :) Şamandıra var sanıyorum depoda, bazı araçlar çünkü yapılan km'ye göre benzin ışığı yakıyor. Bir hesap edelim, tekrardan sonuçları girerim :)
  • öğretmen arkadaşa otomatik lpgli elegance navigasyonlu hediyeler cam film rüzgarlık bagaj için bir hediye vardı istanbulda 54600 fiyat aldık daha uygun fyat alan varmı acaba
  • merhaba arkadaşlar donanım habere yeni üye oldum ilk mesajımı atıyorum
    2 ay önce adana tekbaştan honda civic elagans düz gümüş gri aldım. arabamdan çok memnunum. göstergeler ve göğüs kısmı harika... uzay üssü gibi mübarek 10 yıldır tempra kullanıyordum. malumunuz tempranın göstergeleri digital olduğu için ibreli göstergeler bana tuhaf ve sıradan geliyordu. kısacası aradığımı buldum.
    - Yanlız xenon farda bir sıkıntı var sanırım; kısa farlarda görüş mesafesi biraz kısa gibi geldi bana. gece sürerken 90-100 km den yukarı çıkamıyorum sizlerde de bu sorun var mı?
    - arka sis lambasının birinin yanmadığını farkettim.
    - Lpg taktırmayı düşünüyorum. bugün honda tekbaşı aradım 1850 tl dediler. civic econun orjinal kitini takarsak 2100 tl olur. orjinal kit taktırmanız durumunda 6 yıl motor garantisi veriyoruz dediler. sizce fiyat makul mu? Lpg taktırdımızda arabanın motor dışındaki parçalarının garantisi ölüyor mu?

• eco kit sonradan takılıyormuymuş ki
    birde garanti devam ediyomuş ölemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet.ede

merhaba arkadaşlar donanım habere yeni üye oldum ilk mesajımı atıyorum
    2 ay önce adana tekbaştan honda civic elagans düz gümüş gri aldım. arabamdan çok memnunum. göstergeler ve göğüs kısmı harika... uzay üssü gibi mübarek 10 yıldır tempra kullanıyordum. malumunuz tempranın göstergeleri digital olduğu için ibreli göstergeler bana tuhaf ve sıradan geliyordu. kısacası aradığımı buldum.
    - Yanlız xenon farda bir sıkıntı var sanırım; kısa farlarda görüş mesafesi biraz kısa gibi geldi bana. gece sürerken 90-100 km den yukarı çıkamıyorum sizlerde de bu sorun var mı?
    - Lpg taktırmayı düşünüyorum. bugün honda tekbaşı aradım 1850 tl dediler. civic econun orjinal kitini takarsak 2100 tl olur. orjinal kit taktırmanız durumunda 6 yıl motor garantisi veriyoruz dediler. sizce fiyat makul mu? Lpg taktırdımızda arabanın motor dışındaki parçalarının garantisi ölüyor mu?

-Kısa farlar için yükseklik ayar düğmesi var hemen solda elinin altında
    -arka sis farı zaten tek olur (biraz acemisiniz galibam)
    -lpg taktırmayı boş ver , öyle aman aman bir ekonomi sağlamıyor, bırak orijinal kalsın

• quote:

Orijinalden alıntı: selyon

öğretmen arkadaşa otomatik lpgli elegance navigasyonlu hediyeler cam film rüzgarlık bagaj için bir hediye vardı istanbulda 54600 fiyat aldık daha uygun fyat alan varmı acaba

Honda'nın taktığı cam filmi yaklaşık 80 TL'lik bir şey, kaliteli olandan takmıyorlar. Dışarıda taktırabilirsiniz daha iyisini. Fiyat olarak katalog fiyatı vermişler. Başka bayilere de sormakta fayda var diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet.ede

merhaba arkadaşlar donanım habere yeni üye oldum ilk mesajımı atıyorum

-Kısa farlar için yükseklik ayar düğmesi var hemen solda elinin altında
    -arka sis farı zaten tek olur (biraz acemisiniz galibam)
    -lpg taktırmayı boş ver , öyle aman aman bir ekonomi sağlamıyor, bırak orijinal kalsın

LPG taktırmayı ben de düşünüyorum. Yakıt tüketimi 10.7/100 km gösteriyor benim şu anda. Bu devirde böyle çok yakan 1600 cc hangi araç kadı? %40 yakıt tasarrufunu niçin tavsiye etmiyorsunuz öğrenebilir miyim?

• Senede yapılan km, aracı ne kadar kullanacağınız önemli tabi ki...LPG ile benzin arasında ilk önceleri 5 kat fark vardı.Şimdi makas iyice azaldı ne yazık ki..Tasarruf derseniz tasarruf ancak benim için 3 yıl ekstra garanti önemli ayrıca orjinalliği bozuluyor.Tüketim değerlerine ben genel olarak bakmam 1-2 defa depoyu fulleyip km ile karşılaştırdıktsan sonra ortalama yakıt tüketimini bulurum.Bence gayet iyi
  • benim izmirde ş.içi ortalamam 8. en çok 8.5 litre
    uzun yolda 5-6 litre civarı
    lpg taksam bu benzindeki 8.5 litre gaz da 12-13 litreye çıkacak, ayrıca bir miktar benzini de yine kullanmaya devam edecek
    lpg fiyatları giderek pahalanıyor, millet lpg ye kaçtıkça devlet papa sağ olsun ona bindiriyor vergileri
    şu sıralar % 30 civarında olan avantaj yakında % 20 lere hatta daha aşağılara düşecek, arabayı kurcalatmaya değmez
  • Arkadaslar otomatik civic elegance almayı düşünüyoruz

lpg li ve lpgsiz kullanan arkadaslar ortalama yakıt tüketimini söyleyebilir mi lütfen?

Bir de 0 alıcaz, otomatik elegance'ı kac liraya kadar düşüyolar? Ona göre pazarlık yapalım

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

benim izmirde ş.içi ortalamam 8. en çok 8.5 litre
    uzun yolda 5-6 litre civarı
    lpg taksam bu benzindeki 8.5 litre gaz da 12-13 litreye çıkacak, ayrıca bir miktar benzini de yine kullanmaya devam edecek
    lpg fiyatları giderek pahalanıyor, millet lpg ye kaçtıkça devlet papa sağ olsun ona bindiriyor vergileri
    şu sıralar % 30 civarında olan avantaj yakında % 20 lere hatta daha aşağılara düşecek, arabayı kurcalatmaya değmez

So, you are not good at measurement technics and do not like mathematics, either. You'd better not to believe everything you're told. Engineers indeed have some info beyond rumours.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.