Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC LPG TAKILMASINI BEKLEYENLER GELSİN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
34.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olumlu bir sonuç çıkarsa takiben pek çok kişi dava açacaktır eminim
  • geçen ekimde haberlere çıkmıştı. yalan mıymış?
    http://www.ensonhaber.com/hondada-artik-lpg-secenegi-de-var-2011-10-15.html#_
  • arkadaşlar ben 2102 model civic aracıma lpg taktırmaya karar verdim, BRC olacak ama serviste değil. pişman olmam inşallah
  • Ben taktirdim.aynen dediginiz gibi disaridan taktirdim.brc cok memnunum simdilik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana konuya da yazmıştım ama orada aradan kaynaması kolay olduğu için buraya da yazıyorum.
    --------------

Dün iş çıkışı Ereğli Honda'ya gittim. İçeri girip de satış temsilcisi ile sıcak bir selamlaşmanın ardından LPG der demez yüzü kızardı. Mahcubiyetinden bahsedecekken ben fazla üzülmesine meydan vermeden topu Şekerpınar ekibine attım. Ancak kendilerinin muzdarip, müşterilerin mağdur olduğunu, bir süredir sattıkları araçlar için Honda garantili LPG sözlerini vermeyi bıraktıklarını söyledi. Zaten, Haziran ayında zam yapılmayışı ve yanlış hatırlamıyorsam satışlardaki duraklamada bunun da payı olduğunu düşünüyorlar.

Servislerinde LPG için özel bir dükkan tutmuşlar, personeline eğitim aldırmışlar ama şimdi hepsi beklemede. Yanımda cep telefonundan Şekerpınar'daki bölge sorumlusuna ulaşıp en son durumu sordu ve sonuç tahmin ettiğiniz gibi politikacılara taş çıkartan bir kıvırma. Dakikalarca konuştular ama gevelemelerden başka bir şey yok. Müşteri temsilcisi bayan da konuşmamızın başında Ağustos'ta cevap geleceğini söylüyorken telefon görüşmesi sonucu artık bunu söylemeyi de kesti.

İşin kötüsü, madem söz konusu olan BRC, ben dışarıda BRC taktırsam servis yine aldığı eğitimin karşılığı bakımlarda LPG aksamına da bakım hizmeti verecek mi? Teknik servisteki arkadaşlara sorduk: LPG konusu netleşmeden bu konuda bir şey diyemediler. Herkes havada duruyor şu anda. Kimse kimseye söz veremiyor, kendini bağlayamıyor.

Sonuçta herkes kendi çözümüne gidecek. Servis buna artık ses çıkarmıyor. Zaten alıp kendi başına taktıran ve sorunsuz gezenlerden de bahsettiler. Tabii ki kullanıcılar "tüplü ve öfkeli!" :)

Çıktım, sanayideki BRC servisine. Normal MY-11 kiti 1650 TL, Honda kiti dahilse 1800 TL, 12 taksit. Kit içinde bağlantıların ekleme yapmadan, sadece soketlerle yapılabilmesini sağlayan hortum ve kablolar vs var. İşlem süresi 5,5 saat. MMO Oda teknik raporu, muayene ve ruhsat işlemleri dahil bir günde bitebilir. Muayene günleri Salı ve Perşembe. Resmi işlemlerin, montajdaki teknik kısım bittikten sonra bir ay içinde tamamlanması gerekiyor.

Forumlarda gezdim, daha önce taktıranlara sordum. Bu işin büyükşehirlerde tecrübeli servislerde yapılmasını tavsiye üzerine tavsiye ettiler. Tamam, bir sanayi ustasından akademik karizma beklemiyoruz. Ama insanın da içine sinecek. Buradaki ustalar gayet sıcak davrandılar, konuyu anlattılar ama bir şeyler eksik. Hani ustayla konuşurken sesinden, tavrından anlarsınız... Onu sanırım, bulamadım, veya eksik geldi diyelim de haksızlık olmasın.

Forumlarda Ankara için bir takım isimler almıştım. Ankara'yı aradım. Mocan. Cumartesi takabilecek. Kızımı muayene ettirmek için gidecektim, aradan bunu da çıkarmak istiyorum. Fiyatlar çok daha uygun. Taksit de aynı şekilde. Honda kiti de isteyince fiyat biraz daha artıyor. Sorun değil. Cumartesi taktırınca hem fotolar hem yorumlar gelir sanırım.

Bu arada, benzin fiyatları geri giderken LPG de yüzüne bakılmaz bir rakama gerilemiş. Eski sayfalardaki hesapları yenilersek:
    LPG kit 1800 TL
    benzin: 4,25 TL
    LPG: 2,25 TL
    Amorti menzilleri:
    Ş.İçi: 13.000 km
    Ş.dışı: 21.100 km

Ocak sonundan beri, 4,5 ayda 5800 km yol yapmışım. Baştan LPG olsaydı 600 lira civarı tasarrufum olacak, kitin üçte birini çıkarmış olacaktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: frtpasali

geçen ekimde haberlere çıkmıştı. yalan mıymış?

yalan çıktı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: absorve

quote:

Orijinalden alıntı: frtpasali

geçen ekimde haberlere çıkmıştı. yalan mıymış?

yalan çıktı..

Aracı satın aldığım bayi (Samsun Çimart) aradı, kendilerine göre bir çözüm bulmuşlar. Araca LPG takıyor ve motoru 6.000 TL lik masraflara kadar HDİ sigortaya kaskolatıyorlar. Olası problemde sigorta şirketi karşılayacakmış. Samsun ve Trabzon bayilerinin sahipleri aynı olduğundan her iki bayi de aynı şekilde uyguluyor. Bu şehirlerden KİT taktıran oldu mu?

• vay be koskoca firmanın yaptığı işe bak
  • Ben artık beklemiyorum, ana konuya da yazmıştım.

Ama ne olur ne olmaz, yüzde bir ihtimal de olsa, ismimin baskı ve beklenti içindeki müşteriler listesinde Şekerpınar'a iletilmesine müsaade ettim. Yarın eğer herhangi bir jestte bulunurlarsa adımız dışarıda kalmasın.

Eski bir dizelci olarak, ekonomik ve performanslı yol almayı özlemişim, onu fark ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: internetüye

bende bir kaç gündür arıyorum, müşteri hizmetleri size döneceğiz diyor, ne arayan var ne soran, bence bilen birisi ingilizce bir yazı hazırlasın ve hep birlikte örgütlenerek, japonyaya ve gerekli yerlere aynı maili atalım, tek çözüm bu bence

isteseniz japonca bile hazırlarım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

quote:

Orijinalden alıntı: internetüye

bende bir kaç gündür arıyorum, müşteri hizmetleri size döneceğiz diyor, ne arayan var ne soran, bence bilen birisi ingilizce bir yazı hazırlasın ve hep birlikte örgütlenerek, japonyaya ve gerekli yerlere aynı maili atalım, tek çözüm bu bence

isteseniz japonca bile hazırlarım....

slm AYDIN bayisi kesin takcaz AĞUSTOS ayını bekliyorlar diyor. KAYSERİ bayisi takılmıcak ağustos ayından sonraki modellerin motorunda değişiklik olacak onlara 6 yıl garantili takılacak diyor. facebook ve siteden defalarca msj çektim ve internetten defalarca başvurdum geri dönen yok. ağustosu bekliyorum olmazsa mahkemeye gitcem yazılı kanıtım yok ama olsun en azından tepki olur. SAYGILAR

• yapılan iş mantıklımı onca para ver sonra çok yakıyor diye lpg taktır.birde acemi bir nalbant lpg ciye dek gelirsen vay haline.lpg li coralla kullanmış yirmibeş yıllık bir sürücü olarak motoru lpg mahvediyor.kim zarar vermiyor diyorsa hikaye.zaten güzelim aracın bagajı çok küçük hadi simit tank oldu gece yarısı dağda lastik patladı parçalandı tamir kiti ne işe yarar veya kışın zincir parçaladı vb.bu aracı çok sevmeme rağmen lpg den gına geldiği için corolla dizel aldım.şehir içi ortalama yakıt 5.5 litre,civic çok güzel bir araba alanlar güle güle binsin.dikkatli kullanarak yakıtı en aza indirecek sürüş yapsınlar.lpg den uzak dursunlar.selamlar.
  • Dün itibariyle 2012 model Honda Civic(yeni kasa) aracımı sattım.Satma sebebim Honda'nın milleti LPG takıcaz diyerek kandırması(ANA NEDEN) ve Passattan sonra civic in beni her konuda açmamasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknasmub

çok kötü olmuş, hondaya hiç yakıştıramadım.

alanlar madur oldu.

Mağdur olacaktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: diskriminant

Dün itibariyle 2012 model Honda Civic(yeni kasa) aracımı sattım.Satma sebebim Honda'nın milleti LPG takıcaz diyerek kandırması(ANA NEDEN) ve Passattan sonra civic in beni her konuda açmamasıdır.

iyi de iki araç aynı sınıf değil ki
    passat orta sınıf
    civic compact
    bekleneni verememesi doğal
    bahane armaya ne gerek var
  • cuma günü toplantıları vardı. arkadaşlar son net bilgi şu. . söylenen ağustos ayında lpg uyumlu modeller gelecek. o zaman lpg servisi yetkisini almış servislerde honda kiti ile takılabilecek. lpg uyumlu modeller daha pahalı olabilecek. ayrıca temmuz ayında 1000 tl civarında araçların zamlanma ihtimali çok yüksek. lpg uyumlu olması için silindir kapakları değişecekmiş. lpg kiti 3000 tl olacak.
  • Takılacak MY11 kitin liste fiyatı 1800
    Fark 3000

Araba işine girmek lazım
  • LPG...

...takıldığında 6400 km idi, şimdi 8250. İyi ki taktırmışım. 15 günde 1850 km! 550 liralık benzin yerine 350 liralık gaz almışım. Klima açarken de, hız denemesi yaparken de içim rahat, performansım yerinde. İlk ayın taksidini çıkarmak bir yana, diğer aydan da hediye etti.

Hafta sonunda muayene işlemleri için Ankara'ya gittim. Hafta içinde gaz sızdırmazlık randevusu için Ankara Makine Mühendisleri Odası'ndan online başvuruyu halletmiştim. Öncelikle LPG taktırdığım Mocan'a uğradım, menuniyetimi dile getirdim. Övünç Bey'e bir kez daha teşekkürler. Bana bizzat kendi aracıyla refakat edip gaz sızdırmazlık testinin yapılacağı yere kadar götürdü, durumu anlattı ve yerine döndü.

İşlemşer yarım saat kadar sürdü ve sızdırmazlık raporunu aldık (35 TL). Bana genel muayeneyi de yaptırmak isteyip istemediğimi sordular. Tabii ki cevabım "evet" (60 TL). Oradan verilen belgeler ve yanımızda gelen rafkatçi personel ile muayene istasyonuna gittik. İşlemleri bilen birisiyle yapmak büyük rahatlık. Yarım saat - kırk beş dakikada oradaki muayene de bitti (148 TL). Geriye döndük. Emniyete vermem gereken belgeleri (Değişecek ruhsat trafik belgesi, Ek-1, garanti belgeleri, makbuzlar vs.) ayıkladılar, dosyaladılar. Teşekkürle ayrıldık. Tekrar Mocan'a döndük. 1000 km kontrolü, bilgisayardan takip ve eve dönüş. Bugün emniyete belgeleri teslim ettim (58 TL). Öğleden sonra belgeler hazır. Ruhsat değişecek ve Ek-1 vs ile uğraşmadan devam edeceğim.

LPG konusunda şikayetim yok değil. Hani sıvı yakıtta seviye kontrolü kolay ama işin içinda basınçlı gaz olunca ölçüm işleri çok da lineer değil. Ereğli'den yola çıkarken lamba yanıp sönüyordu ve çok az kalmıştı. 50 liralık gaz aldım yola çıktım. 3 lamba yandı, sonra en kısa zamanda 2 lambaya düştü. 100-120 km olduğunda tek lamba kalmış, yanıp sönmeye başlamıştı. Takip ettim, 270 km olunca benzine geçti. Kabaca 20 krş/km!. Bence gayet iyi. O yolda benzinle 5,9 rekor görmüştüm = 25 krş/km, klima yok, hız 90-110 CC, sakin kullanım vs.

İkinci olumsuz değişim de, Ocak 2015'te olacak ilk muayenem Haziran 2014'e geriledi: 6 ay kadar öne gelmiş oldu.

Muayene konusu da enteresan. Aracımda 4 hata bulundu:
    - LPG sticker yapıştırılmamış (Sızdırmazlık yapılan yerden verdiler. Ama yapıştırmam herhalde)
    - Stepne bağlantısı uygun değil (Bagajda geziniyor. Büyük bagaja çok ihtiyacım yok)
    - Kısa far yükseklik ayarı uygun değil.
    - Kısa far açısı doğru değil.

Öğlen Sersavaş'a gittim, sordum. Otomatik far ayarı olduğu halde araçalrın %80-90 böyle raporlandığını söylediler. Kendileri de baktılar, normalmiş. Zaten araçtaki bütün maddeler hafif kusur olduğu için sorun görünmüyor.

Benzin göstergem belki 500 kilometredir "0" gösteriyor, her çalıştırmada "Fuel Low" diyor. Sanırım alışacağız.

• İlk defa gaz deposunu doldurdum. İki lamba yanıyor, bazen teke düşüyordu. Doldurunca 41 liralık daha gaz aldı. 50 litrelik depo sonuçta. Bundan sonra uzun dönem sarfiyat hesaplarına başlayabilirim.
  • çetrefilli hesaplar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.