Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC LPG TAKILMASINI BEKLEYENLER GELSİN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
34.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

siz de aracı almak için onu mu bekliyorsunuz

İşin temelinde evet LPG olayını bekliyorum. Aslında FD6 kasa bakıyordum ben. Ama gördüm ki 2010-2011 model düşük km FD6 kasa manuel Premiuma 41.000-42.000 çekenler var. Fiyatlar iyice uçuk. Hem babamın, hem de dedemin telkinleri sonucunda da 0 almaya karar verdim. (Ben ikinci el bakarken sıfırının fiyatını sordular [kasa değişiminden haberleri yok] Elegance Otomatik için düşünerek 51.000TL'ye sıkı pazarlıkla alabiliriz dedim. 10.000TL farkla sıfırı alınıyorsa hiç durma sıfır al dediler :) Hele ki aradaki vites ve donanım farkını bilseler ne derlerdi bilmiyorum) Doğrusu mantıklı da geldi. Malum FD6 donanım yönünden FB7'ye göre baya zayıf. Sıfır Premium manuel vitesi de pazarlıkla 46.000TL gibi alabileceğimi de hesaba katarsak 5.000 fazla verip sıfır almak gerçekten de akıl karı bence.
    Fakat sanırım ben hemen Ağustos'ta almayacağım arabayı. Yıl sonuna doğru indirim bekleyeceğim. Mevcut arabamı da henüz satmadım, çok da acil değil benim için araba almak.

41.000-42.000 TL ye elegance otomatik civic alınır.Ben imzamdaki aracı 2012 Şubat ayı sonu gibi aldım.13-14 bin km de ve (sadece sol ön çamurluk değişmiş) 37.500 TL ye.Gerçi ben çok ucuza denk getirdim ama 2010 elegance otomatik ve temizi çok rahat 40.000 TL ye alınır.Premium manuelde 36-37 bine bulunabilir.(Amaca oğlu benden sonra 2011 premium manueli 35 e alıp daha yeni 38 e sattı 0 hatalı) Demek istediğim bakmayın siz ilan sitelerinde yazan şişirme fiyatlara.41-42 ye manuel premium almak yerine bende yeni kasa civic alırım tabi ama dediğiniz rakamlara çıkılmadan elegance otomatik bile alınıyor.

Kendiniz diyorsunuz hocam kuzeniniz 38'e satmış. Daha fazlasını isteyenler de çıkıyor. 2011 manuel vites Premium 10.000km'de var burda. En son 41.000TL yazmış sahibi. Benzerini 42.000-43.000TL yazanlar bile var. Hadi 40.000TL'ye alsak bile üzerine biraz daha katıp sıfır almak daha mantıklı geliyor bana.

• Ağustos geldi.

Dün 1, bugün 2

Servise gidip bakımını yaptırdım. İlgilenen başka arkadaşlar da vardı. Sorup duruyorlardı, Hala takip ediyorlardır belki.

N'oldu serviste LPG işi? Hani Ağustosa tarihler veriliyordu?

Millet daha beklemeye devam etsin. 16 Haziran'da taktırdım: 6.400 km. 1 Ağustos bakıma girdim: 11.045 km. 4650 km boyunca benzin kullanmak zorunda kalsaydım, bir buçuk ayda vereceğim para yüzünden servisin bedavaya gelebileceğini görseydim...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

İşin temelinde evet LPG olayını bekliyorum. Aslında FD6 kasa bakıyordum ben. Ama gördüm ki 2010-2011 model düşük km FD6 kasa manuel Premiuma 41.000-42.000 çekenler var. Fiyatlar iyice uçuk. Hem babamın, hem de dedemin telkinleri sonucunda da 0 almaya karar verdim. (Ben ikinci el bakarken sıfırının fiyatını sordular [kasa değişiminden haberleri yok] Elegance Otomatik için düşünerek 51.000TL'ye sıkı pazarlıkla alabiliriz dedim. 10.000TL farkla sıfırı alınıyorsa hiç durma sıfır al dediler :) Hele ki aradaki vites ve donanım farkını bilseler ne derlerdi bilmiyorum) Doğrusu mantıklı da geldi. Malum FD6 donanım yönünden FB7'ye göre baya zayıf. Sıfır Premium manuel vitesi de pazarlıkla 46.000TL gibi alabileceğimi de hesaba katarsak 5.000 fazla verip sıfır almak gerçekten de akıl karı bence.
    Fakat sanırım ben hemen Ağustos'ta almayacağım arabayı. Yıl sonuna doğru indirim bekleyeceğim. Mevcut arabamı da henüz satmadım, çok da acil değil benim için araba almak.

41.000-42.000 TL ye elegance otomatik civic alınır.Ben imzamdaki aracı 2012 Şubat ayı sonu gibi aldım.13-14 bin km de ve (sadece sol ön çamurluk değişmiş) 37.500 TL ye.Gerçi ben çok ucuza denk getirdim ama 2010 elegance otomatik ve temizi çok rahat 40.000 TL ye alınır.Premium manuelde 36-37 bine bulunabilir.(Amaca oğlu benden sonra 2011 premium manueli 35 e alıp daha yeni 38 e sattı 0 hatalı) Demek istediğim bakmayın siz ilan sitelerinde yazan şişirme fiyatlara.41-42 ye manuel premium almak yerine bende yeni kasa civic alırım tabi ama dediğiniz rakamlara çıkılmadan elegance otomatik bile alınıyor.

Kendiniz diyorsunuz hocam kuzeniniz 38'e satmış. Daha fazlasını isteyenler de çıkıyor. 2011 manuel vites Premium 10.000km'de var burda. En son 41.000TL yazmış sahibi. Benzerini 42.000-43.000TL yazanlar bile var. Hadi 40.000TL'ye alsak bile üzerine biraz daha katıp sıfır almak daha mantıklı geliyor bana.

kesinlikle size bu konuda katılıyorum ikinci elle 0 arasında fark kalmadı banada ikinci el almak artık mantıklı gelmiyor.ikinci el çıldırmış olmalı.

• Siz haberlerin olduğu sitenin fotoğraflarını ve ekran görüntülerini alın hocam ne olur ne olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

o Biraz dediğin 10 milyar

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

40.000TL'ye FD6 Premium almaktansa, pazarlıkla FB7 Premium almak mantıklı geliyor. Tahminen pazarlıkla FB7 Premium 47.000TL'ye hatta daha da ucuza alınabilir gibi geliyor. Yüksek donanım ve model de yanına kadar kalıyor.
    En azından benim düşüncem böyle. Aradaki 7.000TL fark benim gözümde çok büyük olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 3 Ağustos 2012; 15:00:09 >
  • quote:

quote:

40.000TL'ye FD6 Premium almaktansa, pazarlıkla FB7 Premium almak mantıklı geliyor. Tahminen pazarlıkla FB7 Premium 47.000TL'ye hatta daha da ucuza alınabilir gibi geliyor. Yüksek donanım ve model de yanına kadar kalıyor.
    En azından benim düşüncem böyle. Aradaki 7.000TL fark benim gözümde çok büyük olmuyor.

46,5 var. bence biraz pazarlıkla 46 ya alınır. telefonda bile 46,5 diyorlar
  • quote:

quote:

üstad ne yaptın sordun mu. lpg olayı ne olmuş,ses var mı :S
  • quote:

quote:

quote:

üstad ne yaptın sordun mu. lpg olayı ne olmuş,ses var mı :S

Yok hocam şimdilik arayıp sorduğum yok. Söylediğim gibi ben pek acele etmiyorum. Araç alımını yıl sonuna doğru geciktirip indirim olursa ondan faydalanmayı düşünüyorum.
    Ayrıca Dizel Leon da son zamanda ilgimi çekmeye başladı. Yeni kasası geleceği için ciddi indirimler var. Özellikle opsiyonel paketler inanılmaz uygun fiyata veriliyor.
    Copa Plus + Plus paketli bir Leon'daki donanım bir çok C sınıfı aracın en full donanımlısında bile yok.
    Eğer yıl sonunda Honda dişe dokunur bir indirim yapmazsa Leon alma durumum ortaya çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 4 Ağustos 2012; 2:33:57 >

• Aracıma LPG takıldıktan sonra yol bilgisayarının hiç önemi kalmadı...Ne kadar yakmış diye merak ettiğim bile yok...Anladımki dikkatli kullanırsam 17krş..dikkatsiz kullanırsam 19 krş. yakıyorum..Şimdi takip ettiğim konu LPG nerede ucuz...Son zamlarla beraber fiyat aralığı 1,99 TL ile 2,39 TL arasında değişiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahun

Aracıma LPG takıldıktan sonra yol bilgisayarının hiç önemi kalmadı...Ne kadar yakmış diye merak ettiğim bile yok...Anladımki dikkatli kullanırsam 17krş..dikkatsiz kullanırsam 19 krş. yakıyorum..Şimdi takip ettiğim konu LPG nerede ucuz...Son zamlarla beraber fiyat aralığı 1,99 TL ile 2,39 TL arasında değişiyor...

Tüketim değerini lt olarak vermeniz mümkün mü acaba? Malum sizin de bahsettiğiniz gibi LPG fiyatları bölgeden bölgeye değil, il içinde bile çok fark gösterebiliyor.
    Ayrıca tüketiminizi biraz daha detaylandırabilirmisiniz? Tüketim değeriniz şehir dışı gibi duruyor. Ama nasıl bir yol. Ortalama hızınız neydi vs.
  • %40 daha ucuz!

İster şehir dışı kullanın, ister uzun yol. İster sakin kullanın, ister performanslı dip gaz.
  • quote:

quote:

Aracıma LPG takıldıktan sonra yol bilgisayarının hiç önemi kalmadı...Ne kadar yakmış diye merak ettiğim bile yok...Anladımki dikkatli kullanırsam 17krş..dikkatsiz kullanırsam 19 krş. yakıyorum..Şimdi takip ettiğim konu LPG nerede ucuz...Son zamlarla beraber fiyat aralığı 1,99 TL ile 2,39 TL arasında değişiyor...

Tüketim değerini lt olarak vermeniz mümkün mü acaba? Malum sizin de bahsettiğiniz gibi LPG fiyatları bölgeden bölgeye değil, il içinde bile çok fark gösterebiliyor.
    Ayrıca tüketiminizi biraz daha detaylandırabilirmisiniz? Tüketim değeriniz şehir dışı gibi duruyor. Ama nasıl bir yol. Ortalama hızınız neydi vs.

,,son iki full ölçümlerimde birincide 9,1 lt/100 km.tüketim...İkinci ölçümde 8,4 litre/100 km..gaz tüketimi oldu..

Birinci durum: Araçta 4 kişi (yetişkin) var bagaj ful dolu, benzin deposu ful dolu..Econ açık, klima devamlı 22°C otomatik devrede, yaklaşık 400 km kulanımın 300 km.si şehir dışı diğeri İzmir şehir içi : Tüketim 9,1 litre/ 100 km.

İkinci durum: İki yetişkin, bagaj dolu, benzin yine ful depo dolu, Econ kapalı- Klima yine açık..Yaklaşık 377 km kullanım 250 Km.si şehir dışı , kalanı Tali yollar max. 50 km. hızda ve düşük viteste gidiş ( altın oluk- Asos- Babakale arası) Tüketim 8,1 litre/100 km..

• Şehir dışı kullanımlar genelde otoban 120-150 arası hız yapıldı..
  • quote:

quote:

quote:

,,son iki full ölçümlerimde birincide 9,1 lt/100 km.tüketim...İkinci ölçümde 8,4 litre/100 km..gaz tüketimi oldu..

Birinci durum: Araçta 4 kişi (yetişkin) var bagaj ful dolu, benzin deposu ful dolu..Econ açık, klima devamlı 22°C otomatik devrede, yaklaşık 400 km kulanımın 300 km.si şehir dışı diğeri İzmir şehir içi : Tüketim 9,1 litre/ 100 km.

İkinci durum: İki yetişkin, bagaj dolu, benzin yine ful depo dolu, Econ kapalı- Klima yine açık..Yaklaşık 377 km kullanım 250 Km.si şehir dışı , kalanı Tali yollar max. 50 km. hızda ve düşük viteste gidiş ( altın oluk- Asos- Babakale arası) Tüketim 8,1 litre/100 km..

Sonda yazdığım 8,1 değerini, 8,4 olarak düzeltiyorum..

saygılar

• @ahun hocam, hızını, aracın doluluğunu ve kullandığınız yolları dikkate alırsak bana yakıt tüketimi iyi geldi.
    Daha sakin bir kullanımda, örneğin uzun yolda 110km/h sabit hızda 7 litre civarı LPG tüketimi mümkün olabilir diye düşünüyorum.
    Bence benzinli, C sınıfı bir araç için çok güzel değerler.
  • Bende 7,5 litre altına düşmeyi umuyorum...
  • Sabırla sürmeli 95 km. hızla ve klima kapalı tek kişi ve bagaj boş olmalı...Şehir dışı değerlerini cidden merak ediyorum...Fakat insan bir anda dolmuşa geliyor..bir bakmışsın 160 km. hızdasın...Bu iş cidden sabır işi...
  • Allah belanı versin honda
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Allah belanı versin honda

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.