Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC LPG TAKILMASINI BEKLEYENLER GELSİN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
34.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Allah belanı versin honda

üstad sen de yardımcı olmuyon

• Balgat Opet'de depoyu doldurdum. Ankara - Konya- Akseki üzerinden Antalya'ya indim. Yol üzerinde konya girişinde fiyatı uygun görünce tekrar fulledim opet'den depoyu. Akseki'den aşağı indikten sonra Antalya istikametine dönünce 10 km içinde bir opet var ordan da son olarak fulledim.
    496 km yol almışım.
    Balgat opet: Fullendi.
    Konya opet: 37 TL fullendi.
    Antalya girişi opet: 31 fullendi.

Sonuç olarak 68 TL ye 496 km yol yaptım. Lpg 2.09 dan alındı. 32 Lt. lpg harcamışım yani. Buda benim şahsi rekorum oldu.
    Uzun yolda 6,5 lt yakmış.( ki yolda çok fazla çalışma vardı hız ortalamam düştü ancak yolun sadece 120 km si falan klima açtım sigara sebebiyle)
    Daha önceki şahsi rekorum 117 sabit hızla konyaya gitmiştim. 7,2 lt idi.

Aracım 84 binde idi bakımını yaptırdım, bujilerden huylanıyordum kontrol edildi ve değiştirildi. Daha sonra yola çıkıldı.

• Bugün Honda Türkiye'den dün sorduğum garanti dahilinde LPG montajı ile ilgili aradılar. Telefondaki bayan Eylül ayında üretilecek araçlarımız LPG'ye uyumlu olacak (sanki şimdi uyumsuz da), bu araçlara servislerimizde 6 yıllık garantiyi bozmadan LPG montajı yapılabilecek dedi.
    Peki dedim fabrika çıkışı LPG'li araç satacakmısınız?
    Hayır LPG kiti aksesuar gibi ekstra olarak satılacak, satın almak isteyen müşterilerimiz servislerimizde montajını yaptırabilecekler dedi.
    Fiyat farkını sordum, Eylül ayı fiyatlarıyla ilgili henüz bir bilgi yok dedi. Trafikte olduğum için fazla konuşamadım, teşekkür ettim kapattım.
    LPG montajı bekleyen arkadaşları bilgilendirmek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Bugün Honda Türkiye'den dün sorduğum garanti dahilinde LPG montajı ile ilgili aradılar. Telefondaki bayan Eylül ayında üretilecek araçlarımız LPG'ye uyumlu olacak (sanki şimdi uyumsuz da), bu araçlara servislerimizde 6 yıllık garantiyi bozmadan LPG montajı yapılabilecek dedi.
    Hayır LPG kiti aksesuar gibi ekstra olarak satılacak, satın almak isteyen müşterilerimiz servislerimizde montajını yaptırabilecekler dedi.
    Fiyat farkını sordum, Eylül ayı fiyatlarıyla ilgili henüz bir bilgi yok dedi. Trafikte olduğum için fazla konuşamadım, teşekkür ettim kapattım.

üstad her ay gelecek ay olacak diyorlar. kim aradı seni,bilen biri mi

• quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Bugün Honda Türkiye'den dün sorduğum garanti dahilinde LPG montajı ile ilgili aradılar. Telefondaki bayan Eylül ayında üretilecek araçlarımız LPG'ye uyumlu olacak (sanki şimdi uyumsuz da), bu araçlara servislerimizde 6 yıllık garantiyi bozmadan LPG montajı yapılabilecek dedi.

üstad her ay gelecek ay olacak diyorlar. kim aradı seni,bilen biri mi

Kiminle konuştuğumu bilmiyorum. Bir bayandı. Sanırım bilen biri değil, teknik bir personel olduğunu sanmıyorum.
    Trafikte olduğum için çok da fazla konuşamadım aslında. Önümüzdeki ay tekrar sorarız olmazsa :)

• bu 6 yıl garanti olayı tamamen tezgah
    bizi servise mahkum etmek için uydurulmuş bir tezgah
    zaten arabalar tank gibi hiç bir şey olmuyor
    olsada kullanıcı hatası diyerek garantiyi işletmiyorlar

Aküm bitti; sarf malzemesi dediler
    diskeler gitti , kullanıcı hatası dediler(Kavga dövüş diskleri garantiden değiştirttim)
    6 yıl dolmak üzere topu topu ön iki disk , o da 40 takla atarak
    periyodik bakımları , ufak tefek boya vs işlemlerini sanayide yaptırsaydım, heralde 8-10 disk karım olurdu
  • Ben beklemedim gelmesini geçen hafta MY11 BRC taktırdım şimdi ohh bee diyorum valla :) hiç bi sorun yok şimdilik. Ayrıca ayrı bi kit takıyorlar benzin göstergesinin düşmemesi için bilginize.
  • honda Türkiye ye yazdığım şikayet için bugün aradılar.. eylülden sonraki modellere lpg takılacağını söyledi bayan.. ocaktan beri satış yaptıklarını madur olduğumuzu söyleyince sesi kesildi.. kendilerininde japonyadan direktif aldıklarını falan söyledi.. bide akıl verdi.. bazı servisler kampanya yapıpgarantili lpg taktığını söyledi.. servis garantili ama.. her işimde o servise gitmem gerekiyormuş... sayın forum sakinleri ne yapmamız gerekiyor sindiremiyorum artık...
  • Arkadaşlar 4,58 lik benzin muhabbetine daha fazla dayanamayıp yeni kasa otomatiğime BRC lpg kiti taktırdım , hondaya özel kitlerinden. Servis ile aramızda nasıl bir muhabbet geçecek bilmiyorum henuz ama onlar aynı kite hem daha pahalı fiyat biçtiler hemde daha az taksit yaptılar... 2A honda kiti 1800 tl 12 ay vade yani 150 tl ayda...
    normalde ayda en az 2 depo benzin tüketirim buda en az 200 tlden toplam 400 tl eder , km olarakta 1000-1100 arası...bir kere 1 depo ile 581 km yapmıştım...tabi bunlar hep şehir içi rakamlar... Ankara'da yaptırdım montajı ....İstanbula gelirken 180 km si şehir içi toplam 440 km yol yaptım 80 tl lik lpg ile bu mesafe için benzinde en az 170 tl öderdim sanırım bu durumda 80-90 tl kadar kara geçtim bile ..ilk takside kadar taksit miktarı olan 150 tl'yi çıkarırım sanırım zaten 60 tl kaldı....:) şu an şehir içi ne kadar km yapacak onu test ediyorum... Güç kaybı vs. söz konusu olmadı ... ilk çalıştırmada benzin ile çalışıyor 1 dakikaya kalmadan gaza geçiyor..bazen çok dikkat ederseniz geçişi hissedebiliyorsunuz.... ne performans olarak ne de ses olarak ayrım yapmak zor.... bagajdaki stepne depo az biraz büyük geldi nasıl çözeceksem onu bakalım bilmiyorum henuz , belki döşemeciler bir şey ayarlar...stepne lastiği koltukların arkasına gelecek şekilde sabitleyeceğim ama montaj yerinde ellerinde o an lastik kılıfı yokmuş...:( bu sebeple sabitleme işi beklemede....lastik bagajda ööööle duruyor...

araç 6000 kmde ...
    1 depo benzin ile ortalama 500 km yapıyor 6000/500=12 depo benzin 12*200=2400 tl vermişim kaba hesap
    1 depo lpg ile ortalama 400 km yapıyor 6000/400=15 depo 15*80=1200 tl verirdim ve bu kar sadece 3 aylık
    senede 1200*4=4800 tl karım olacak... km arttıkça kar artar ama ; aman az yakıyor gezeyim bari dersen hesap toptan karışır zaten...:)

doğruluğu şüphelide olsa hesaplarım bu yönde...hala lpg ile ilgili düşünen varsa bendeki durum budur...

• quote:

Orijinalden alıntı: igotbored

Arkadaşlar 4,58 lik benzin muhabbetine daha fazla dayanamayıp yeni kasa otomatiğime BRC lpg kiti taktırdım , hondaya özel kitlerinden. Servis ile aramızda nasıl bir muhabbet geçecek bilmiyorum henuz ama onlar aynı kite hem daha pahalı fiyat biçtiler hemde daha az taksit yaptılar... 2A honda kiti 1800 tl 12 ay vade yani 150 tl ayda...
    normalde ayda en az 2 depo benzin tüketirim buda en az 200 tlden toplam 400 tl eder , km olarakta 1000-1100 arası...bir kere 1 depo ile 581 km yapmıştım...tabi bunlar hep şehir içi rakamlar... Ankara'da yaptırdım montajı ....İstanbula gelirken 180 km si şehir içi toplam 440 km yol yaptım 80 tl lik lpg ile bu mesafe için benzinde en az 170 tl öderdim sanırım bu durumda 80-90 tl kadar kara geçtim bile ..ilk takside kadar taksit miktarı olan 150 tl'yi çıkarırım sanırım zaten 60 tl kaldı....:) şu an şehir içi ne kadar km yapacak onu test ediyorum... Güç kaybı vs. söz konusu olmadı ... ilk çalıştırmada benzin ile çalışıyor 1 dakikaya kalmadan gaza geçiyor..bazen çok dikkat ederseniz geçişi hissedebiliyorsunuz.... ne performans olarak ne de ses olarak ayrım yapmak zor.... bagajdaki stepne depo az biraz büyük geldi nasıl çözeceksem onu bakalım bilmiyorum henuz , belki döşemeciler bir şey ayarlar...stepne lastiği koltukların arkasına gelecek şekilde sabitleyeceğim ama montaj yerinde ellerinde o an lastik kılıfı yokmuş...:( bu sebeple sabitleme işi beklemede....lastik bagajda ööööle duruyor...

araç 6000 kmde ...
    1 depo benzin ile ortalama 500 km yapıyor 6000/500=12 depo benzin 12*200=2400 tl vermişim kaba hesap
    1 depo lpg ile ortalama 400 km yapıyor 6000/400=15 depo 15*80=1200 tl verirdim ve bu kar sadece 3 aylık
    senede 1200*4=4800 tl karım olacak... km arttıkça kar artar ama ; aman az yakıyor gezeyim bari dersen hesap toptan karışır zaten...:)

doğruluğu şüphelide olsa hesaplarım bu yönde...hala lpg ile ilgili düşünen varsa bendeki durum budur...

en sonunda yapacağımız şey o... ay ortasında bende lpg ye geçiyorum.. şuda kafamı kurcalamıyor değil: honda hatasını kabul edip biz mağdurlara yönelik bi girişimde bulunursa????

• "honda mağdurları" grubumuz facede kuruldu desteklerinizi bekliyoruz...
  • bende yeni civic aldım. 1 eylül 2012 de siparişimi verdim 5 eylül çarşamba günü teslim edecekler.
    Honda Civic Elegance 1.6 otmatik beyaz...
    LPG olayını sordum hala bayiler takmaya başlamadı:(( merkezden takın diyorlarmış, bayide ayda 15-16 araç için LPG isteği geliyor, bunun için yeni mühendis ve eleman çalıştırmam mantıksız sizin gösterdiğiniz yerde montaj yaptıralım diyormuş. Dolaysıyla kararsızlık var.
    Ben kendim BRC servisinde Honda kiti taktıracam. ayrıca servis 3bin istiyor ben brcye sordum Honda kiti 2bin işletme filan 2300 mal olur denildi. Garanti olayı BRC honda kitini kendimiz takarsak 6 yıl 3 yıla iniyormuş galiba ama BRC sonraki 3 yıl için kendi sisteminden kaynaklanan motor arzalarına granti verecekmiş. saçma geldi. aracı alırken tam netliğe kavuşturacam.
  • bugün lpg uyumlu otomatik elagance için sipariş geçildi..hayırlısı..
  • japonunun yaptığına bak sen... yazılı ve görsel basına hergün mail atalım... durumumuzu haber yapsınlar... LPG mağdurları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmeckel

bugün lpg uyumlu otomatik elagance için sipariş geçildi..hayırlısı..

Başladılar mı LPG uyumlu araç satışına? Yoksa sipariş mi geçtiniz şimdiden? Sipariş geçtiyseniz aracı ne zaman teslim alacaksınız? Son olarak da kaça aldınız?
  • 8 Eylül oldu honda dan hala bir bilgi yok. LPG konusunda son bir toplantı yaptılar sonucu yarın açıklanır demişlerdi 4 eylülde. arayıp sorduğumda bekleyin yeni bir açıklama olacak denildi.
    Beklemedeyiz çıkan karar Hondaya yakışan bir karar mı olacak...

6yıl 150bin km garantili, 3 bin - ( en son 3500 tl demişlerdi) honda da mı lpg taktırırsınız??
    yoksa
    3 yıl 60bin garantili, 1800-2bine brc sevislerinde mi Lpg takılmasını tercih edersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: derdest-ist

8 Eylül oldu honda dan hala bir bilgi yok. LPG konusunda son bir toplantı yaptılar sonucu yarın açıklanır demişlerdi 4 eylülde. arayıp sorduğumda bekleyin yeni bir açıklama olacak denildi.
    Beklemedeyiz çıkan karar Hondaya yakışan bir karar mı olacak...

6yıl 150bin km garantili, 3 bin - ( en son 3500 tl demişlerdi) honda da mı lpg taktırırsınız??
    yoksa
    3 yıl 60bin garantili, 1800-2bine brc sevislerinde mi Lpg takılmasını tercih edersiniz??

honda garantili olsa daha mantıklı... dışarda takıldıgını varsayarsak,, herhangi bir arıza durumunda servisle lpg ci arasında git gel yaparsınız.. ikiside benden kaynaklı değil diyebilir... ki buna benzer bi yazı okumuştum forumda.... hondada taktırdığınızı düşünürsek 1500tl fazla verirsiniz arıza durumunda tek muhattaabınız olur.. servise gider arabayı bırakır cıkarsınız...

• yine servise bırakırım çokarım, LPG siyi onlar çağırırlar konuşurlar...Bu iş hep böyle olmuştur...
  • selamlar,

2011 premium otomatik beyaz 8 bin km aracımı 40,5 bin liraya 10 gün önce satın aldım.

gaziantep-adana otobanı 130 km sabit hız ve geri kalanı adana şehir içinde bir depo ile 460 km gidebildim. bu durumda lpg şart gibi görünüyor.

arkadaşlar hem adana tekbaş honda ile hem adana brc polat otogaz ile görüştüm.

önce aradığım brc bayii mehmet bey 2011 aracım için 6 yıl verilen garantinin kesinlikle bozulmayacağını +2 yıl brc garantisi olduğunu söyledi.

servisten görüştüğüm yetkili ise lpg montajının olduğu gün motor garantisinin biteceğini belirtti. serviste garantili montaj için tarihin belirsiz olduğunu söyledi.

çok önceleri servis 2700 gibi bir rakam telaffuz etmişti. benim aldığım fiyat ise honda kitli toplam 1600 tl taksitli...

hala düşünüyorum ama sanki taktırmak daha mantıklı geliyor servis harici bir brc bayisine...

• quote:

Orijinalden alıntı: eikinskjaldi

selamlar,

2011 premium otomatik beyaz 8 bin km aracımı 40,5 bin liraya 10 gün önce satın aldım.

gaziantep-adana otobanı 130 km sabit hız ve geri kalanı adana şehir içinde bir depo ile 460 km gidebildim. bu durumda lpg şart gibi görünüyor.

arkadaşlar hem adana tekbaş honda ile hem adana brc polat otogaz ile görüştüm.

önce aradığım brc bayii mehmet bey 2011 aracım için 6 yıl verilen garantinin kesinlikle bozulmayacağını +2 yıl brc garantisi olduğunu söyledi.

servisten görüştüğüm yetkili ise lpg montajının olduğu gün motor garantisinin biteceğini belirtti. serviste garantili montaj için tarihin belirsiz olduğunu söyledi.

çok önceleri servis 2700 gibi bir rakam telaffuz etmişti. benim aldığım fiyat ise honda kitli toplam 1600 tl taksitli...

hala düşünüyorum ama sanki taktırmak daha mantıklı geliyor servis harici bir brc bayisine...

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun....

Bende sizin yaşadığınız ikilemi yaşadım lpg konusunda ; honda servisine mi taktırmalı yoksa dışarıda brc servisine mi?

Karar verirken 2 konuya baktım , ilk tabi ki fiyat hondanın kendi servisi civic özel kite 2800 den açtığı ağzını 2200 de bıraktı ve 8 taksit yaptı aynı kite Brc bölge bayii 1800 dedi ve 12 taksit yaptı...size de civic'e özel kitlerden tavsiye ederim ancak her brc bayisinde bulunmuyor sanırım bölge bayilerinde var sadece... pipo yöntemi ile motoru delmeden montaj...

8 ay 275 ödemek yerine 12 ay 150 ödemek hem daha mantıklı hemde toplamda daha az ödeme var tabi ki , zaten benzine verdiğiniz paradan vermiş oluyorsunuz extra masraf olmuyor ... inanın ayda 400-450 tl olan yakıt masrafım lpg ile 150 tl taksit dahil 350 tlye geriledi... masraf yaptım ama kara geçtim....

2. konu honda servisleri montaj eğitimlerini brc'den alıyor ve ayda 5-10 hadi 15 araç montajı yapıyor ki benim honda servisi montaja başladı başlayalı 20 araba yaptı mı 3 ayda merak ediyorum...ama brc bölge bayii (ben istanbulda olmama rağmen Ankara Mavidenizlerde taktırdım) zaten montajdan başka bir şey yapmıyor... bu forumlardan okuduğum kadarı ile lpg konusunda montaj ve dolayısıyla montajı kimin yaptığı çok önemli en az sistemin özellikleri kadar...

Tabi honda servisi ile nasıl bir muhabbetim olacak henüz bilmiyorum ama navigasyonu falan onlara taktırırsam belki barışırız (henüz küsmedik ama...:)))

Doğru mu yaptım bilmiyorum garanti olayını tehlikeye atarak ama zaten garanti olayında herşeye kullanıcı hatası demeye pek meraklıdır her markanın servisi ayrıca tüketici hakem heyetleri bu gibi konularda tüketiciyi koruma konusunda çok yol aldı.... kısaca hayırlısı herşeyi zaman gösterecek....

umarım size yardımı olur yazdıklarımın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igotbored -- 12 Eylül 2012; 13:49:13 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.