Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC LPG TAKILMASINI BEKLEYENLER GELSİN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
3
Favori
34.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

ben ramazandan sonrasını bekleyecem. ramazandan sonra hala olmazsa acayip sövecem. honda civic de almayacam.

Aynen ben de beklemedeyim.

Mübarek ayda ağzımızı bozmayalım
    ramazan geçsin bende söverim
  • Aracı Honda Cem'den almıştım. LPG montajına başlamışlar.
    Fiyatı:2200 tl
    Garanti şartları: 6 yıllıklık garanti 2 yıl veya 100.000 km olacak şekilde değişiyor, ayrıca 25.000 tl lik LPG den dolayı sorun olursa motor garantisi veriyorlar.
    Orada taktıran olursa paylaşır mı buradan lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_sezgin

Aracı Honda Cem'den almıştım. LPG montajına başlamışlar.
    Garanti şartları: 6 yıllıklık garanti 2 yıl veya 100.000 km olacak şekilde değişiyor, ayrıca 25.000 tl lik LPG den dolayı sorun olursa motor garantisi veriyorlar.

Bu uygulama zaten mevcut diye biliyorum. Asıl 6 yıl 150.000km'lik garantiyi bozmaycak şekilde LPG montajı yapılacak diye biliyorum ağustostan sonra.
    Sanırım ağustos sonrası çıkan araçlarda çok ufak birkaç değişiklik olacakmış ve bu araçlara garanti dahilinde LPG montajı yapılacakmış.
  • bana öyle geliyor ki ağustosta da başka bahane bulup gene sallayacaklar
    garantiyi 2 yıla düşürdüklerine göre güvenemiyorlar LPG ye
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

Mart ayında aldığım 2012 civic aracıma geçen hafta LPG taktırdım...LPG İzmir 2A BRC de takıldı....Fotoğraflarını sonra koyacağım...LPG düğmesi standart olarak çakmak grişinin soluna monte edildi (Orada çok uygun boşluk var.) Zaten Honda ile de o şekilde anlaşmışlar...Kaput açıldığında LPG ile ilgili bir şey belli olmuyor. Her ekipman belli yerlere monte ediliyor. ve göze çarpmıyor. Üzerinde çalışılmış olduğu belli...Bagaja simit depo konuldu...Çıkan lastik , ince olduğundan verilen hoş bir kılıfa geçirilerek arka koltuğun arka tarafına yaslandı. araçta bulınan şerit şeklindeki çekme halatıda lastiği sabitlemek amacı ile kullanıldı..Halat hoporler tarafında bulunan kaportanın orjinal deliklerinden geçirildi...Evvelden bagajımda iki şezlong, bir plaj şemsiyesi ve altı, tamir çantası taşırdım ve iki valizde rahatça girerdi, aynı malzeme yine rahatça girdi ileve olarak mini soğutucuda sığdı..Yani bagaj problemi olmadı...Yedek lastiğide eve koymadım...

Aracı LPG ile opet den fulledim...Dört kişi , klima devamlı açık , bagaj dolu hatta aracın içindede çantalar var..Çok rahat kullanım çoğu yerde 140 - 160 km hız ,şehir içinde 50 km kadar kullanım, gerisi kaymak asfalt ve otaban karışık 312 km. yaptım..Bir yerde ucuz LPG görünce ( 1,78 ) yine fulledim...28,13 litre gaz aldı..50,35 TL para ödedim..

Hiç tasarruf düşünmeden 0,160 TL/KM harcama ortalaması veya 9,01 litre/ 100 km. LPG harcadım...

Biraz dikkat etsem..Rahatca 7,5 Litre/100 km. değerine düşebilirim...

İzmir - Bodrum arası tek gidiş 45-50 TL. arasında bir rakama gidebileceğim demekki..Sahi otobüs bileti 33 TL. oradanda evime gidiş 5TL.dolmuş parası Nerdeyse tek kişi bile gitsen aynı hesaba geliyor...

Benzin göstergesi yarım deponun üstünde dolu olduğunda düşme problemi olmuyor....

Daha sonra montaj fotoğraflarını koyarım..Herkese saygılar..

• Özellikle bagaj ve stepne fotolarını bekliyoruz
  • araçı almak için lpg olayını bekliyorum. ne zaman gelir :S arayan soran var mı
  • quote:

quote:

Bu uygulama zaten mevcut diye biliyorum. Asıl 6 yıl 150.000km'lik garantiyi bozmaycak şekilde LPG montajı yapılacak diye biliyorum ağustostan sonra.
    Sanırım ağustos sonrası çıkan araçlarda çok ufak birkaç değişiklik olacakmış ve bu araçlara garanti dahilinde LPG montajı yapılacakmış.

ağustostan sonra mı :S ağustos değil mi o

• quote:

quote:

quote:

Daha önce başka bir konudaki mesajımda da aynı mevzu olmuştu. Şu an için dediğiniz gibi Ağustos diye biliyoruz. Ben yanlış yazmışım. Belki de beklentim Ağustostan sonraya kalacak gibi olduğu için öyledir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Daha önce başka bir konudaki mesajımda da aynı mevzu olmuştu. Şu an için dediğiniz gibi Ağustos diye biliyoruz. Ben yanlış yazmışım. Belki de beklentim Ağustostan sonraya kalacak gibi olduğu için öyledir.

siz de aracı almak için onu mu bekliyorsunuz

• eğer bu ay da ağustos değil de eylülde olacak derseler inanmam. her ay gelecek ay olacak diyorlar. zaten birkaç ay beklesem yılsonu kampanyaları çıkacak,hem golf ün ve corollanın yeni kasaları satışa çıkacak.
  • Haklısın
    Sürekli Oyalıyorlar
    Attıkları kazığın bini bir para
  • quote:

İşin temelinde evet LPG olayını bekliyorum. Aslında FD6 kasa bakıyordum ben. Ama gördüm ki 2010-2011 model düşük km FD6 kasa manuel Premiuma 41.000-42.000 çekenler var. Fiyatlar iyice uçuk. Hem babamın, hem de dedemin telkinleri sonucunda da 0 almaya karar verdim. (Ben ikinci el bakarken sıfırının fiyatını sordular [kasa değişiminden haberleri yok] Elegance Otomatik için düşünerek 51.000TL'ye sıkı pazarlıkla alabiliriz dedim. 10.000TL farkla sıfırı alınıyorsa hiç durma sıfır al dediler :) Hele ki aradaki vites ve donanım farkını bilseler ne derlerdi bilmiyorum) Doğrusu mantıklı da geldi. Malum FD6 donanım yönünden FB7'ye göre baya zayıf. Sıfır Premium manuel vitesi de pazarlıkla 46.000TL gibi alabileceğimi de hesaba katarsak 5.000 fazla verip sıfır almak gerçekten de akıl karı bence.
    Fakat sanırım ben hemen Ağustos'ta almayacağım arabayı. Yıl sonuna doğru indirim bekleyeceğim. Mevcut arabamı da henüz satmadım, çok da acil değil benim için araba almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 31 Temmuz 2012; 21:31:02 >

• quote:

quote:

İşin temelinde evet LPG olayını bekliyorum. Aslında FD6 kasa bakıyordum ben. Ama gördüm ki 2010-2011 model düşük km FD6 kasa manuel Premiuma 41.000-42.000 çekenler var. Fiyatlar iyice uçuk. Hem babamın, hem de dedemin telkinleri sonucunda da 0 almaya karar verdim. (Ben ikinci el bakarken sıfırının fiyatını sordular [kasa değişiminden haberleri yok] Elegance Otomatik için düşünerek 51.000TL'ye sıkı pazarlıkla alabiliriz dedim. 10.000TL farkla sıfırı alınıyorsa hiç durma sıfır al dediler :) Hele ki aradaki vites ve donanım farkını bilseler ne derlerdi bilmiyorum) Doğrusu mantıklı da geldi. Malum FD6 donanım yönünden FB7'ye göre baya zayıf. Sıfır Premium manuel vitesi de pazarlıkla 46.000TL gibi alabileceğimi de hesaba katarsak 5.000 fazla verip sıfır almak gerçekten de akıl karı bence.
    Fakat sanırım ben hemen Ağustos'ta almayacağım arabayı. Yıl sonuna doğru indirim bekleyeceğim. Mevcut arabamı da henüz satmadım, çok da acil değil benim için araba almak.

şimdi alacak olsanız vaz mı geçerdiniz sıfır civic ten

• quote:

quote:

quote:

şimdi alacak olsanız vaz mı geçerdiniz sıfır civic ten

Kusura bakmayın neyi sormak istediğinizi tam anlayamadım doğrusu.

• aracınız olmasa ve araba almak isteseniz,yine bekler miydiniz yoksa yine de honda civic alır mıydınız
  • quote:

aracınız olmasa ve araba almak isteseniz,yine bekler miydiniz yoksa yine de honda civic alır mıydınız

Hocam ben zaten beklesem de, beklemesem de Civic düşünüyordum. Sadece normalde bu ay içinde ikinci el FD6 kasa alacakken, bir kaç ay daha bekleyip FB7 kasa almaya karar verdim. Ha eğer şu LPG olayı olmasa belki o zaman beklemez, 40. yıla özel 20.000TL krediden faydalanırdım.
    Ama şu durumda hem LPG olayını beklemek, hem de muhtemel yılsonu indirimlerini beklemek işime geliyor. Böylece yıl sonuna doğru kredi çekmeme de gerek kalmayacak, aracı peşin alabileceğimi hesaplıyorum.
    Fakat şu an aracımı satmış olsam herhalde en fazla 1 ay falan bekleyebilirdim. İşyerim ile evimin arası 63km, günlük git gel yapıyorum. Otobüsle gidip gelmeye bir yere kadar dayanabiliyorum, çünkü otobüs ile gidip gelmek için 45 dakika falan erken kalkmam gerekiyor. Ayrıca bu sıcaklarda da hiç çekilmiyor. Hele şu Ramazan günlerinde dayanılmaz olur sanırım. Bu nedenle araba benim için bir miktar zorunluluk olduğu için arabam olmasa kısa zamanda bir Civic edinme gayreti içinde olurdum. Ama bu araç gene Yeni Civic olurdu. Söylediğim gibi eski kasa piyasası uçmuş durumda. Üzerine az daha koyup sıfır almak çok çok daha mantıklı.
    Gerçi yeni kasa genel olarak beğenilmiyor ama bence zamanla insan alışıyor. Sanırım bir önceki FD6 kasa ilk çıktığında da eski Civic sahipleri gene pek beğenmemişler. Hatta FD6 kasa düşünürken yeni kasa benim de hoşuma gitmiyordu. Ama sonra biraz mantıklı düşünüp yeni kasa almayı da düşününce alıcı gözüyle tekrar bir inceledim ve bu sefer beğenimi kazandı. Donanım doluluğunu da hesaba katınca benim gözümde en mantıklı seçenek oldu. Hatta geçende internetten babama gösterdim, "bak almayı düşündüğüm bu araba" diye. Bu geçen baktığımızdan değil mi dedi (Bir galeride FD6 Civic bakmıştık). Yok bu yeni kasa dedim, resimlerini gösterdim. Arkasını görünce "İyi bunun arkası çok güzelmiş" dedi. Bazı arabaların ışıkları yukarı doğru gidiyor onlar güzel olmuyor bu güzel dedi. Tabi şu an Yeni Civic'in en çok eleştirilen kısmı arka tasarımı olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani bu görünüş olayı da bir miktar göreceli. Ama zamanla insanlar bu kasaya alıştıkça daha hoş gelmeye başlayacaktır ki, şimdiden okuduğum bazı mesajlarda bunu görmeye başladım bile.
    Neyse gene lafı çok uzattım. Şöyle söyleyeyim. Şimdi araba alacak olsam herhalde Yeni Civic ilk tercihim olurdu.

• quote:

quote:

aracınız olmasa ve araba almak isteseniz,yine bekler miydiniz yoksa yine de honda civic alır mıydınız

Hocam ben zaten beklesem de, beklemesem de Civic düşünüyordum. Sadece normalde bu ay içinde ikinci el FD6 kasa alacakken, bir kaç ay daha bekleyip FB7 kasa almaya karar verdim. Ha eğer şu LPG olayı olmasa belki o zaman beklemez, 40. yıla özel 20.000TL krediden faydalanırdım.
    Ama şu durumda hem LPG olayını beklemek, hem de muhtemel yılsonu indirimlerini beklemek işime geliyor. Böylece yıl sonuna doğru kredi çekmeme de gerek kalmayacak, aracı peşin alabileceğimi hesaplıyorum.
    Fakat şu an aracımı satmış olsam herhalde en fazla 1 ay falan bekleyebilirdim. İşyerim ile evimin arası 63km, günlük git gel yapıyorum. Otobüsle gidip gelmeye bir yere kadar dayanabiliyorum, çünkü otobüs ile gidip gelmek için 45 dakika falan erken kalkmam gerekiyor. Ayrıca bu sıcaklarda da hiç çekilmiyor. Hele şu Ramazan günlerinde dayanılmaz olur sanırım. Bu nedenle araba benim için bir miktar zorunluluk olduğu için arabam olmasa kısa zamanda bir Civic edinme gayreti içinde olurdum. Ama bu araç gene Yeni Civic olurdu. Söylediğim gibi eski kasa piyasası uçmuş durumda. Üzerine az daha koyup sıfır almak çok çok daha mantıklı.
    Gerçi yeni kasa genel olarak beğenilmiyor ama bence zamanla insan alışıyor. Sanırım bir önceki FD6 kasa ilk çıktığında da eski Civic sahipleri gene pek beğenmemişler. Hatta FD6 kasa düşünürken yeni kasa benim de hoşuma gitmiyordu. Ama sonra biraz mantıklı düşünüp yeni kasa almayı da düşününce alıcı gözüyle tekrar bir inceledim ve bu sefer beğenimi kazandı. Donanım doluluğunu da hesaba katınca benim gözümde en mantıklı seçenek oldu. Hatta geçende internetten babama gösterdim, "bak almayı düşündüğüm bu araba" diye. Bu geçen baktığımızdan değil mi dedi (Bir galeride FD6 Civic bakmıştık). Yok bu yeni kasa dedim, resimlerini gösterdim. Arkasını görünce "İyi bunun arkası çok güzelmiş" dedi. Bazı arabaların ışıkları yukarı doğru gidiyor onlar güzel olmuyor bu güzel dedi. Tabi şu an Yeni Civic'in en çok eleştirilen kısmı arka tasarımı olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani bu görünüş olayı da bir miktar göreceli. Ama zamanla insanlar bu kasaya alıştıkça daha hoş gelmeye başlayacaktır ki, şimdiden okuduğum bazı mesajlarda bunu görmeye başladım bile.
    Neyse gene lafı çok uzattım. Şöyle söyleyeyim. Şimdi araba alacak olsam herhalde Yeni Civic ilk tercihim olurdu.

cevap için çok sağolun. benim de bütçem 50 bin civarında. baktınız mı bilmiyorum,konu açmıştım. ilk arabamı alacam,2 yıldır ailemin arabasını sürüyorum(2011 avensis)
    benzinli araç istemiyorum,aracım ya dizel olacak yada lpg li. mantıklı olarak düşündüğümde civic-corolla-golf-megane-yeni astra arasında seçim yapmam gerekti.
    golf ve corolla kasa değiştireceği için,hem de donanım yoksunluğu yüzünden(çoğunda esp bile yok) eledim.yeni astra en çok hoşuma giden araç oldu bunlar arsında ama ya lpg uyumu yok(donanımlı olanlarda) yada dizeli 1,3(klimayı açınca araba ölüyor,açmasan bile sürüş zevki=0). hem lpg uyumu,hem sürüş zevki,hem yeni kasa oluşu,hem donanım sebebiyle civic te karar kıldım. tam alacakken(preminyum a 46,5 ta anlaştık) forumda geçen bu lpg olayı gözüme çarptı,beklemeye geçtim.
    geçen gün en son makyajlı avensis gördüm,3000 km de. lpg de takmış,elegance donanım,52 bin dedi. onu alacaktım,abimin "bir evde 2 avensis olur mu" sözüyle vazgeçtim :S

• quote:

quote:

quote:

cevap için çok sağolun. benim de bütçem 50 bin civarında. baktınız mı bilmiyorum,konu açmıştım. ilk arabamı alacam,2 yıldır ailemin arabasını sürüyorum(2011 avensis)
    benzinli araç istemiyorum,aracım ya dizel olacak yada lpg li. mantıklı olarak düşündüğümde civic-corolla-golf-megane-yeni astra arasında seçim yapmam gerekti.
    golf ve corolla kasa değiştireceği için,hem de donanım yoksunluğu yüzünden(çoğunda esp bile yok) eledim.yeni astra en çok hoşuma giden araç oldu bunlar arsında ama ya lpg uyumu yok(donanımlı olanlarda) yada dizeli 1,3(klimayı açınca araba ölüyor,açmasan bile sürüş zevki=0). hem lpg uyumu,hem sürüş zevki,hem yeni kasa oluşu,hem donanım sebebiyle civic te karar kıldım. tam alacakken(preminyum a 46,5 ta anlaştık) forumda geçen bu lpg olayı gözüme çarptı,beklemeye geçtim.
    geçen gün en son makyajlı avensis gördüm,3000 km de. lpg de takmış,elegance donanım,52 bin dedi. onu alacaktım,abimin "bir evde 2 avensis olur mu" sözüyle vazgeçtim :S

Hocam inş hangi araba sizin için hayırlıysa ona sahip olursunuz.
    Benim bütçe işi biraz ilginç. Ben Ocak'ta Nisan-Mayıs gibi 30.000TL civarı bir araba almayı düşünüyordum. Sonra Mayıs geldi, Temmuza kadar bekleyeyim 37-38 bine makyajlı bir Civic alayım dedim. Temmuz geldi baktım ikinci el Civic fiyatları uçuk, çevreden gelen "İkinci el arabaya 40.000TL mi vereceksin?" "İkinci el arabaya o kadar verilmez." telkinleri üzerine fikrimi sıfır araç üzerine kaydırdım. Tercihim de şu an için Civic olarak görünüyor. Tabi aynı sizin gibi LPG'li olmak kaydıyla.
    Golf düşündüm fakat o araca o fiyat fazla gibi geliyor çoğu VW aracında olduğu gibi. 102'lik Trendline var araba hem çok boş, hem de motor eski bir teknoloji.
    Fransız araçlarına önyargıyla yaklaşıyorum. Aslında C4 falan çok öneriliyor ama ne bileyim önyargı işte yıkmak zor. Babam da sevmiyor Fransız arabalarını. Bence Fransız alma, boşver Fransız arabasını diyor.
    Corolla düşünmüyorum. Araç çok da genç işi gelmiyor bana. Sanki biraz daha orta yaşa hitap ediyor gibi geliyor. Oysa ki ben yaşımdan dolayı biraz da genç görünümü olan bir araç istiyorum. (25 Yaşındayım) Ayrıca okuduğum kadarıyla Yeni Corolla'nın kalitesinin eski Corolla'lar gibi olmadığı söyleniyor. Toyota bozdu diyorlar :)
    Astra konusunda düşüncem sizinle tamamen aynı. Opel'in 1.3 dizel motorla bu işin olmayacağını anlaması gerekiyor. Tamam vergi avantajı var ama sırf vergi avantajı var diye de C sınıfı 1.3 motor bir araba almak istemiyorum. Arabayla hız yapmam, son derece sakin kullanırım ama gene de ne bir miktar performans bekliyorum arabadan. Sollamalarda falan beni üzmemeli ki günlük gidip geldiğim yol tek şerit bir yol.
    Haziran indiriminde Cruze da düşünmüştüm. Aracın fiyatı gerçekten de donanımına göre çok uygundu. Fakat hem motorun LPG uyumu konusunda soru işaretleri olması, hem aracın biraz hantal kalması, hem de yakın bir Alman tanıdığın içi malzeme kalitesi konusunda kötü yorumları beni caydırdı.
    Son olarak bir de Seat Leon var. Yakında kasa değiştireceği için fiyatı gayet uygun. Dizel Leon'un liste fiyatı 48.100TL. Dolu dolu aksesuar paketleriyle beraber 50.000TL'ye alınabilir diye düşünüyorum.
    Ama tüm bunlara rağmen gönlüm Civic diyor. Bakalım artık hayırlısı diyorum. Bu arada ben Uşak'ta oturduğum için burda Honda bayii yok. Aracı henüz deneme fırsatını yakalayamadım. Ama bayramdan sonra İzmir'de hem Civic, hem de Leon denemeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

41.000-42.000 TL ye elegance otomatik civic alınır.Ben imzamdaki aracı 2012 Şubat ayı sonu gibi aldım.13-14 bin km de ve (sadece sol ön çamurluk değişmiş) 37.500 TL ye.Gerçi ben çok ucuza denk getirdim ama 2010 elegance otomatik ve temizi çok rahat 40.000 TL ye alınır.Premium manuelde 36-37 bine bulunabilir.(Amaca oğlu benden sonra 2011 premium manueli 35 e alıp daha yeni 38 e sattı 0 hatalı) Demek istediğim bakmayın siz ilan sitelerinde yazan şişirme fiyatlara.41-42 ye manuel premium almak yerine bende yeni kasa civic alırım tabi ama dediğiniz rakamlara çıkılmadan elegance otomatik bile alınıyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.