Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yarın yüksek ücretli yurd a kayıt yaptırmaya gideceğim ne gibi evraklar gerekiyor? Arasınıf öğrencisiyim
  • kredinin çıkmadığı ya da verilmediği durumlar var mı kyk nın
  • --- Mesaj iki defa yollandığı için değiştirildi---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 7 Eylül 2013; 23:23:11 >
  • Öncelikle arkadaşlar bazı durumlara açıklık getirelim.

1-Yanlış beyanda bulunsam burs çıkarmı veya hatalı beyanda bulunursam düzeltebilirmiyim.

Arkadaşlar öncelikle hatalı beyana değineyim. Eğer hata yaparsanız verilen tarih aralığında düzeltebilirsiniz. Ancak bilerek yanlış beyanda bulunursanız eğer çıkarsa ve sonradan bir tesbitte bulunurlarsa sizden bazı bilgileri isterler bunu ispat edemezseniz sorun çıkar. yanlış beyanda çıkmış bile olsa dahi araştırılmıştır ve uygun görüşlmüştür. Yoksa çıkacağını sanmıyorum. Zira devlet içerisinde bunu öğrenmek çokta zor olmasa gerek.

2-Kredinin çıkmadığı durumlar varmı?

Arkadaşlar kredi hemen hemen her isteyene verilmektedir. Benim aile durumum iyi olmasına rağmen bir işimden dolayı son 2 sene kredi talebinde bulundum hemen çıktı. Sonrasında ödedim ve bitti. Eğer idare edebiliyorsanız Kredi çekmeyiniz zira bu sonrasında iş bulamamanız durumunda sizi çok zorlayacaktır.

3- Burs için Kyk yada baş vurun üniversitenizdende talep edin. Zira üniversiteniz ile kyk bu durumu beraber değerlendiriyor. Dolayısı ile ihtiyacınız olduğu gerçeği daha net ortaya çıkacaktır.

4-Burs sonuçları ne zaman açıklanır ne zaman alırız?

Arkadaşlar Bu sene 9-22 eylül tarihleri arası Yüksek lisans için başvuru yapılacak. Lisans için daha önceden başlıyor ve 29 eylül son Burslar ise bildiğim kadarıyla ocak ayından itibaren çıkıyor.

5-Yanlış beyanı nereden nasıl düzeltirim?

Bu konuda bilginiz yoksa bile Google arama motoruna kyk Burs yazın, ilk gelen sayfada başvuru seçeneğine girdiğinizde en altta güncelleme seçeneğine tik atın girin oradan düzeltirsiniz

6- Bunun yanında başka ne şekilde burs alınabilir.

Arkadaşlar birçok kurum ve kuruluş burs vermektedir. Eğer başarılı iseniz Yüksek lisansta Tübitak bursuna başvurmanızı tavsiye ederim. Teziniz önemli bir çalışma ise Tübitaktan burs alırsınız ve çok iyi bir burstur. Alan arkadaşım oldu yalnız Tezinizi bitirmeniz gerekmekte zira bunun için size yardımcı oluyorlar.

Yine sormak istediğiniz varsa yardımcı olurum.

Not: Arkadaşlar Yükseköğretim Kanununu bir gözden geçirin. Zira buraya direk sormak yerine kendiniz araştırırsanız daha net bilgi sahibi olursunuz.

• arkadaşlar bu yıl üniversiteye başlıcam.ögrenim kredisi için başvurdum.sonuçlar kasımda açıklanacak , ödemeler ocakta başlayacak diye okudum.açıklanmasına daha çok var.sizce kredinin çıkmama ihtimali nedir ? çıkmadıgı zaman başka yollar var mı , tekrardan başvuru veya ek kontenjan gibi ? çok okudum kesin çıkar , çıkmama ihtimali çok az diye ama bir iki sitede dh da buna dahil çıkmayan arkadaşlar olmuş , daha neden çıkmadıgını bile bilmiyorular hemde krediye güvenip bir borçun altına giricem o yüzden tedirginim ?
  • Geçen sene burs başvurusunda lys puanına yer vermişler miydi? Ben sanki öyle bir seçenek yoktu diye hatırlıyorum.
  • ilk 100 bursu garanti dimi ?
  • YEDEK ÖĞRENCİ ALIMLARI NE ZAMAN BİTİYOR BUNLAR BİTİNCE DİLEKÇEYLE BAŞVURULUYORMUŞ
  • burs sonuçları ne zaman açıklanacak bilgi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

burs sonuçları ne zaman açıklanacak bilgi var mı?

aralıkta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aralık ayının ikinci veya birinci haftası sanırım
    Eğer çıkarsa da Ocak ayında paranı almaya başkıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben bu yıl kredi alsam ve seneye sınavda da ilk yüze girsem, aldığım kredi ilk yüz bursuna dönüşür mü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ocak 2014 itibariyle öğrenim kredisi 300 lira olucak diye söylentiler var,bilginiz var mı ?.
  • her sene 20 tl artıyor bu sene de büyük ihtimal 300 olacak. . .
  • Arkadaşlar kredi-bursa başvururken internetten doldurduğumuz formda hangisini istiyorsunuz diye bir seçenek var mıydı bu sene?

seçenekler vardı bir önceki sene

sadece burs
    sadece kredi
    kredi veya burs

şeklinde. bu sene o seçenekler var mıydı?
  • Beyler ziraat bankasının bize kredi için açtığı hesabı normal hesap olarak kullanabilir miyiz yani bu hesaba başka yerden para yatırılabilir mi vb yoksa sadece kyk kredisinin yatmasına mı yarar bu hesap ?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

Arkadaşlar kredi-bursa başvururken internetten doldurduğumuz formda hangisini istiyorsunuz diye bir seçenek var mıydı bu sene?

sadece burs
    sadece kredi
    kredi veya burs

geçen sene de bu sene de yoktu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judgement..

quote:

Arkadaşlar kredi-bursa başvururken internetten doldurduğumuz formda hangisini istiyorsunuz diye bir seçenek var mıydı bu sene?

sadece burs
    sadece kredi
    kredi veya burs

geçen sene de bu sene de yoktu

eyvallah dostum
  • Arkadaşlar az önce Ziraat bankasından " Harçlık Avans limitiniz kapatılmıştır x.xx borcunuz bulunmaktadır. Borcunuza KMH faizi uygulanacaktır." Nedir bu geçen ay harçlık avansı kullanamadım şimdi de kapatıldı diye mesaj atıyorlar nedir bu bilgisi olan var mı ?
  • quote:

sadece burs
    sadece kredi
    kredi veya burs

geçen sene vardı. adım gibi hatırlıyorum. bu sene yoktu.

üstteki arkadaşla mı tartışmıştık hatırlamıyorum ama kesin eminim yani
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.