Şimdi Ara

2012 Makyajlı Toyota Avensis İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
7
Favori
67.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinman

1.8 otomatik avensis 2011 modelleri ellerinde hala mevcut toyota nın
    makyajlı olarak henüz gelmedi
    getirmeyi de düşünmüyorlar
    Türkiye de artık araç firma adına alınmıyor ise 1.6 ve dizeldir

Alıntıları Göster
    içi idare eder ama dışı kesinlikle kötü eski kasa (2000-2001) model kasalar bile daha şık ve agresif duruyor şahsi görüşüm ...
  • çok güzel bir inceleme olmuş emeğine sağlık

el freni olayını tam kavrayamadım
  • quote:

1.8 otomatik avensis 2011 modelleri ellerinde hala mevcut toyota nın
    makyajlı olarak henüz gelmedi
    getirmeyi de düşünmüyorlar
    Türkiye de artık araç firma adına alınmıyor ise 1.6 ve dizeldir

Alıntıları Göster
    Eski avensis daha çok hoşuma gidiyordu biraz kaba mı olmuş ne.kalitesine laf yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

çok güzel bir inceleme olmuş emeğine sağlık

Sağolasın dostum.

El freni sistemi elektronik. Aracı 1 e takıp gaza basınca kendi kendine devre dışı kalıyor . Park ettikten sonrada tuşu ileri doğru iterseniz devreye giriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

quote:

Sağolasın dostum.

El freni sistemi elektronik. Aracı 1 e takıp gaza basınca kendi kendine devre dışı kalıyor . Park ettikten sonrada tuşu ileri doğru iterseniz devreye giriyor.

2011 model avensis 1.8 elegant extra aracımda el freni kendiliğinden devreden çıkmıyor
    el freni indirmek ve kaldırmak hep düğme ile
    sizin ki 2012 model mi ?

• quote:

quote:

quote:

Sağolasın dostum.

2011 model avensis 1.8 elegant extra aracımda el freni kendiliğinden devreden çıkmıyor
    sizin ki 2012 model mi ?

Alıntıları Göster
    Aracım 2012 1.6 Elegant Ekstra, Elektronik el freni arabayı stop ettirdiğinizde otamatik devreye girer.Yani el frenini indirmenize gerek yok.sadece arabayı çalıştırıp kalkarken kendinize doğru çekerek devreden çıkaracaksınız.yok çekmeyi unutursanız biraz gaza yüklendiğinizde kendilinden devreden çıkıp araba harekete hazır hale gelecektir.

• quote:

quote:

quote:

Sağolasın dostum.

sizin ki 2012 model mi ?

Benim araç 2010 modeldi ben sattım. Tüm Manuel avensislerde bu sistem böyle çalışıyor ancak multidrive s lerde sizin devre dışı bırakmanız gerekiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Aracım 2012 1.6 Elegant Ekstra, Elektronik el freni arabayı stop ettirdiğinizde otamatik devreye girer.Yani el frenini indirmenize gerek yok.sadece arabayı çalıştırıp kalkarken kendinize doğru çekerek devreden çıkaracaksınız.yok çekmeyi unutursanız biraz gaza yüklendiğinizde kendilinden devreden çıkıp araba harekete hazır hale gelecektir.

Bende makyajsız 2010 model vardı. Benim araçta arabı stop edince el frenini kendimizin devreye alması gerekiyordu. Toyota bu işi iyi düşünmüş makyajlı kasada...

• Fiyatı bence gayet güzel şimdi kimse kızmasın ama focus ve golfun full paket olanı bile 70.000 e dayanmış iken 61 e D segmenti araç alınır mı alınır birde tüp taktırılıp paşa gibi binilir,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

Fiyatı bence gayet güzel şimdi kimse kızmasın ama focus ve golfun full paket olanı bile 70.000 e dayanmış iken 61 e D segmenti araç alınır mı alınır birde tüp taktırılıp paşa gibi binilir,,
    birde bu avensis te iç malzeme kalitesi nasıl arkadaşlar bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.
    2 yıl oldu Nerede ise 25 bin km de sıkıntı yok
    Yeni makyajlı kasa biraz daha iyi

• quote:

quote:

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.

Yani aslında sormak istediğim sizde makyajsız kasa var ya, makyajlı kasa ile arada malzeme kalite farkı var mı?

özellikle yanlarda (kapı içi malzemeleri sert mi - yumuşak mı?)
  • quote:

quote:

quote:

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.

Yani aslında sormak istediğim sizde makyajsız kasa var ya, makyajlı kasa ile arada malzeme kalite farkı var mı?

sadece döşeme de fark var
    başka çok fark yok
    toyota tüm ürünlerinde hemen hemen aynı malzeme kullanıyor
    hatta aramızda espri yapıyoruz
    siyah renk kumaş üretimi yapan fabrikası var muhtemelen durmadan aynı kumaşı üretiyor diye

• quote:

quote:

quote:

quote:

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.

başka çok fark yok
    siyah renk kumaş üretimi yapan fabrikası var muhtemelen durmadan aynı kumaşı üretiyor diye

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aracımı yeni değiştirdim ancak 2 yılı kadar tekrar yenileme durumum olursa ki olacak muhtemelen bu sefer D segmenti istiyorum nasipse, avensis mantıklı bir tercih olarak aklımda kalsın..:)

• quote:

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

Fiyatı bence gayet güzel şimdi kimse kızmasın ama focus ve golfun full paket olanı bile 70.000 e dayanmış iken 61 e D segmenti araç alınır mı alınır birde tüp taktırılıp paşa gibi binilir,,
    Arkadaşlar yapmayın lütfen,bir defa golf ile avensis kıyaslanamaz golf c-segmenti bir araba Avensisin muhatabı Passattır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.

başka çok fark yok

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Aracımı yeni değiştirdim ancak 2 yılı kadar tekrar yenileme durumum olursa ki olacak muhtemelen bu sefer D segmenti istiyorum nasipse, avensis mantıklı bir tercih olarak aklımda kalsın..:)

avensisi kesinlikle tavsiye ederim.aracım 90 bin e geldi ve lpg li,ankara ş.içinde 25-28 krş civarında yakıt tüketimi var.gayet makul bence. park freninde ise arac hareket etmeye başlar başlamaz hemen devreden çıkıyor. stop ettiğinizde sistemin de otomatik olarak devreye girmesini istiyorsanız, 5 sn ve üzeri basılı tutmanız gerekiyor.

• quote:

Arkadaşlar herkese merhabalar,
    Formu baştan sona kadar okudum.Avensis sahibi olarak formda bilgilerimi aktarmak istiyorum.Belki alacak arkadaşlar var ise biraz olsun faydam olur.Çünkü ben bugün Avensis sahibi isem formdaki arkadaşlarımın katkılarını inkar edemem.hepsine burdan teşekkür ediyorum.24 Kasım 2012 tarihi itibariyle Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Bundan önceki arabam Honda Cıvıc 1.6 manueldi o arabaya da yıllarca bindim sadece bakımdan bakıma kaput açma o kadar.zaten japon tercih etmemin sebebide sorunsuzlukları.Ama yaşımız ilerledi D-Segmenti bir arabaya binelim dedik.Takip ettiğim formlarda avensisin kasasının ağırlığından ve çekmediğinden sıkça bahsediliyordu.bunun böyle olmadığını almadan test sürüşüne katılarak kendime göre çürüttüm.Bu zaten beklentilere ve kullanış tarzına göre değişen bir faktördür.Tamam ben raliciyim arabayı çek sert kullanırım derseniz Avensis öyle bir araba değil,zaten avensis bu tarzın insanlarına göre bir arabada değil,160NM torkunu 4000 devirlerden sonra hissediyorsunuzki ondan sonra kendinize güveniyorsanız,ben hız yaparım diyorsanız inanın sizi kimse tutamaz.Benim eski hondam 1100 kg idi ama avensis kadar atak değildi,üstelik avensis nerdeyse 1.500 kg, ben Ankara'da ikamet ediyorum ve arabayı yoğun dur kalklı trafikte kullanıyorum yakıt tüketimi şu anda 100 km'de 8,8 lt öyle çevre yollarına felan çıktığımda yok çıkarsam dahada aşağıya düşeceğini zannediyorum. Araba çok sessiz ve konforlu bir kere motor sesini hiç duymuyorsunuz.zaten buna bir türlü alışamadım.çünkü eski hondam içeri çok ses alıyordu.Ben avensisi almadan önce çok araştırdım.iyikide almışım allah kaza bela vermezse inşallah yıllarca bineceğim.çünkü çok sorunsuz olduğunu söylüyorlar.hatta ilerde lpg düşünülürse %100 uyumlu olduğunu yine herkes söylüyor.İnanın arabaya bindiğimi hissettim.Şimdi en çok merak ettiğim uzun yoldaki izlenimlerim, yaz tatilini iple çekiyorum.Çünkü uzun yolda bu arabayı düşünemiyorum. Arkadaşlar burda amacım forma giripte avensis düşünenler var ise biraz olsun fikir verebilmekti.bir nebze yararım olduysa ne mutlu bana saygılarımla,

Sayın ersöz verdiğiniz degerli bilgiler için tesekkürler bende düşünüyorum avensis ama arabayı eşimle kullanıyoruz otomotik olsun diyoruz bu durum işimizi zorlaştırıyo otomotik civic mi alsam diyorum ama avensis te cok cazip bi oto manule devam deyip avensismi alsam aracı genelde uzun yolda kullanıyoruz 10-12bim km yıllık yol yapıyorum vede lpg düşünüyorum siz ne dersiniz. tesekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat61

quote:

Arkadaşlar herkese merhabalar,
    Formu baştan sona kadar okudum.Avensis sahibi olarak formda bilgilerimi aktarmak istiyorum.Belki alacak arkadaşlar var ise biraz olsun faydam olur.Çünkü ben bugün Avensis sahibi isem formdaki arkadaşlarımın katkılarını inkar edemem.hepsine burdan teşekkür ediyorum.24 Kasım 2012 tarihi itibariyle Avensis Elegant Ekstra sahibi oldum.Bundan önceki arabam Honda Cıvıc 1.6 manueldi o arabaya da yıllarca bindim sadece bakımdan bakıma kaput açma o kadar.zaten japon tercih etmemin sebebide sorunsuzlukları.Ama yaşımız ilerledi D-Segmenti bir arabaya binelim dedik.Takip ettiğim formlarda avensisin kasasının ağırlığından ve çekmediğinden sıkça bahsediliyordu.bunun böyle olmadığını almadan test sürüşüne katılarak kendime göre çürüttüm.Bu zaten beklentilere ve kullanış tarzına göre değişen bir faktördür.Tamam ben raliciyim arabayı çek sert kullanırım derseniz Avensis öyle bir araba değil,zaten avensis bu tarzın insanlarına göre bir arabada değil,160NM torkunu 4000 devirlerden sonra hissediyorsunuzki ondan sonra kendinize güveniyorsanız,ben hız yaparım diyorsanız inanın sizi kimse tutamaz.Benim eski hondam 1100 kg idi ama avensis kadar atak değildi,üstelik avensis nerdeyse 1.500 kg, ben Ankara'da ikamet ediyorum ve arabayı yoğun dur kalklı trafikte kullanıyorum yakıt tüketimi şu anda 100 km'de 8,8 lt öyle çevre yollarına felan çıktığımda yok çıkarsam dahada aşağıya düşeceğini zannediyorum. Araba çok sessiz ve konforlu bir kere motor sesini hiç duymuyorsunuz.zaten buna bir türlü alışamadım.çünkü eski hondam içeri çok ses alıyordu.Ben avensisi almadan önce çok araştırdım.iyikide almışım allah kaza bela vermezse inşallah yıllarca bineceğim.çünkü çok sorunsuz olduğunu söylüyorlar.hatta ilerde lpg düşünülürse %100 uyumlu olduğunu yine herkes söylüyor.İnanın arabaya bindiğimi hissettim.Şimdi en çok merak ettiğim uzun yoldaki izlenimlerim, yaz tatilini iple çekiyorum.Çünkü uzun yolda bu arabayı düşünemiyorum. Arkadaşlar burda amacım forma giripte avensis düşünenler var ise biraz olsun fikir verebilmekti.bir nebze yararım olduysa ne mutlu bana saygılarımla,

Sayın ersöz verdiğiniz degerli bilgiler için tesekkürler bende düşünüyorum avensis ama arabayı eşimle kullanıyoruz otomotik olsun diyoruz bu durum işimizi zorlaştırıyo otomotik civic mi alsam diyorum ama avensis te cok cazip bi oto manule devam deyip avensismi alsam aracı genelde uzun yolda kullanıyoruz 10-12bim km yıllık yol yapıyorum vede lpg düşünüyorum siz ne dersiniz. tesekkürler.

Alıntıları Göster
    sayın vedat61,
    Araba alma esnasında sadece iki araba ile ilgilendim cıvıc ve avensis,gerçi bir ara accord'da düşündüm ama 100 bin TL'lik fahiş fiyatı nedeniyle onu elemek zorunda kaldım.Malumlarınız üzere cıvıc ve avensis segmentleri farklı arabalar,aradaki fiyat uçurumu çok çok büyük olmasada bu fark arabaların kalitesinden değil,müşteri tercihleri ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.Mesela ben hondamı 1 saat içinde sattım.İlanı verdim araba hemen satıldı.tabiki bunda şans faktörüde var.Ama avensiste böyle bir durum olurmu bilemiyorum.Ben alma esnasında iki arabayıda test etmiştim.Bana göre avensisle cıvıc arasında kullanım tarzı yol tuşu açısından çok fark var onu bilmenizi isterim.zaten o farktan dolayı hemen avensis dedim.Avensis ile arabaya bindiğinizi hissedersiniz.Yakıt tüketimi şehir içinde sakin kullanımla 100 km'de bugün havaların biraz ısınmasıyla 8,7 ye düştü.uzun yolda bu arabayla yakıt zaten problem değil onu hiç düşünmeyin LPG sizin tercihiniz ama devamlı uzun yol yapıyorsanız 10 bin km'için de bana göre değmez.Ama takılıncada hiç bir problem çıkarmadığını söylüyorlar.Bunu bilakis servis söylüyor.Hondaya gelince o da gerçekten mükemmel bir araba he şeyiyle dört dörtlük,eco cıvıc ile garantiyi 6 yıla çıkardılar ki çok önemli bir avantaj,alınıp yıllarca binilecek sorunsuz bir araba, ben burda zamanında tercih listemde bulunan segmentleri farklı iki arabadan bahsettim karar tabiki sizin,saygılarımla,

• quote:

sayın vedat61,
    Araba alma esnasında sadece iki araba ile ilgilendim cıvıc ve avensis,gerçi bir ara accord'da düşündüm ama 100 bin TL'lik fahiş fiyatı nedeniyle onu elemek zorunda kaldım.Malumlarınız üzere cıvıc ve avensis segmentleri farklı arabalar,aradaki fiyat uçurumu çok çok büyük olmasada bu fark arabaların kalitesinden değil,müşteri tercihleri ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.Mesela ben hondamı 1 saat içinde sattım.İlanı verdim araba hemen satıldı.tabiki bunda şans faktörüde var.Ama avensiste böyle bir durum olurmu bilemiyorum.Ben alma esnasında iki arabayıda test etmiştim.Bana göre avensisle cıvıc arasında kullanım tarzı yol tuşu açısından çok fark var onu bilmenizi isterim.zaten o farktan dolayı hemen avensis dedim.Avensis ile arabaya bindiğinizi hissedersiniz.Yakıt tüketimi şehir içinde sakin kullanımla 100 km'de bugün havaların biraz ısınmasıyla 8,7 ye düştü.uzun yolda bu arabayla yakıt zaten problem değil onu hiç düşünmeyin LPG sizin tercihiniz ama devamlı uzun yol yapıyorsanız 10 bin km'için de bana göre değmez.Ama takılıncada hiç bir problem çıkarmadığını söylüyorlar.Bunu bilakis servis söylüyor.Hondaya gelince o da gerçekten mükemmel bir araba he şeyiyle dört dörtlük,eco cıvıc ile garantiyi 6 yıla çıkardılar ki çok önemli bir avantaj,alınıp yıllarca binilecek sorunsuz bir araba, ben burda zamanında tercih listemde bulunan segmentleri farklı iki arabadan bahsettim karar tabiki sizin,saygılarımla,

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhabalar,

Ben de Ersöz arkadaşımız gibi uzun bir süre yaptığım araştırmalardan sonra Aralık ayında 2012 Avensis Elegant Extra sahibi oldum. Bu süreç içerisinde Jetta-Focus-Civic ile başladığım test sürüşleri ve araç karşılaştırmalarını Avensis-Passat-SuperB ile devam ettirdim. Sonunda D segmenti bir aracı C segmenti fiyatına aldım. Aracın iç kalitesi çok iyi, krom detaylar ve ahşap görünümlü (maun) kaplamalar aracı daha da zengin gösteriyor. Bej deri-Nubuk Kombinli Alcantara döşemelerin verdiği ferah his bu aracı tercih etmemde gerçekten etkili oldu. Performans konusuna gelirsek, bu tamamen sizin ne beklediğinizle ilgili. Eğer daha önce Turbo dizel veya turbolu fındık kadar olan benzinli motorlardan kullandıysanız, o performansı alt devirlerde göremiyeceğinizi belirtmek isterim. Bu performansı sadece Avensis ile değil, hiçbir atmosferik motorla elde edemezsiniz. Avensis de kullanılan Valvematic motor ekonomi istendiğinde ekonomi, performans istendiğinde ise performans sunan bir teknoloji. Eğer performans istiyorsanız 4000 d/d nın üzerlerinde gezinmeniz gerekiyor fakat bu da yakıt tüketimini oldukça artırıyor. Benim daha önceki aracım 2005 model benzinli Focus 1.6 idi ve performansı benim için yeterliydi, Avensis yaklaşık 300 kg daha ağır olmasına rağmen, Focusdan daha seri ve daha az yakıt tüketiyor. Aracım şu an 1250 km de. Şubat tatili nedeniyle Aksaray-Antalya-Aksaray (yaklaşık 900 km) şehirler arası, geri kalanı şehir içi yol aldım. Ortalama yakıt tüketimim 6.7 lt. Bu veri benim beklediğimden çok iyi ve bu değerleri tutturduğum sürece senede 7-8bin km yol yaptığım için lpg düşünmüyorum. Aracın uzun yol konforu mu? Gerçekten anlatılmaz, yaşanır. Almayı düşününen arkadaşlara tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

İç malzeme normal
    Ne süper ne de kötü
    Parasına göre normal.
    Zamanla eskmiyor
    Zamanla ses vs yapmıyor.

kapı içi malzemeleri yumuşak deri kaplı kapıların iç yüzeyi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.