Şimdi Ara

2012 Makyajlı Toyota Avensis İncelemesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
7
Favori
67.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun çok güzel bir tercih yapmışsınız.Avensis ile corolla zaten kıyaslanamaz.
  • Aslında tam f/p aracı, 60k civarına bu sınıfta alınacak en mantıklı araba.. katlanır aynalar, gündüz farları, anahtarsız sistem, deri koltuk, dokunmatik ekran gibi birçok özellik mevcut.. 132bglik atmosferik motorda lpgye uyumlu, şahsi kanaatim çok mantıklı bir tercih..
  • quote:

Orijinalden alıntı: armany

Aslında tam f/p aracı, 60k civarına bu sınıfta alınacak en mantıklı araba.. katlanır aynalar, gündüz farları, anahtarsız sistem, deri koltuk, dokunmatik ekran gibi birçok özellik mevcut.. 132bglik atmosferik motorda lpgye uyumlu, şahsi kanaatim çok mantıklı bir tercih..

Daha mantıklısı olamaz gerçekten. Bi ara 58.500 gibi bir fiyattan satılıyordu hemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: armany

Aslında tam f/p aracı, 60k civarına bu sınıfta alınacak en mantıklı araba.. katlanır aynalar, gündüz farları, anahtarsız sistem, deri koltuk, dokunmatik ekran gibi birçok özellik mevcut.. 132bglik atmosferik motorda lpgye uyumlu, şahsi kanaatim çok mantıklı bir tercih..

Daha mantıklısı olamaz gerçekten. Bi ara 58.500 gibi bir fiyattan satılıyordu hemde.

işin açığı fiyatının nispeten uygun olduğunu biliyordum ama bugün eski konularıda araştırdım, mevcut özelliklerine göre çok uygunmuş, şu an liste fiyatı 63200 lakin bayiler bu fiyattan 3000liraya varan indirimler yapıyormuş.. sıfır almaya karar verirsem öncelikli tercihlerimden olacak gibi duruyor..

• arkadaşlar kolay kolay 3 bin deviri geçmeyen biri bu araçla şehir içi şehir dışı ne kadar yakar bilginiz var mı ? illa lpg gerekli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

arkadaşlar kolay kolay 3 bin deviri geçmeyen biri bu araçla şehir içi şehir dışı ne kadar yakar bilginiz var mı ? illa lpg gerekli mi?

Şehir içi 8.5-7 , Şehir dışı 5.0 hatta çok düzlükte 4.4 e kadar yolu var. LPG ile aracı ziyan etmeye gerek yok ! İsterseniz fotoğraflarla destekleyebilirim. Bu arada 2 yıl avensis kullanmış birisiyim, yazdıklarım tecrübeyle sabit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

arkadaşlar kolay kolay 3 bin deviri geçmeyen biri bu araçla şehir içi şehir dışı ne kadar yakar bilginiz var mı ? illa lpg gerekli mi?

Şehir içi 8.5-7 , Şehir dışı 5.0 hatta çok düzlükte 4.4 e kadar yolu var. LPG ile aracı ziyan etmeye gerek yok ! İsterseniz fotoğraflarla destekleyebilirim. Bu arada 2 yıl avensis kullanmış birisiyim, yazdıklarım tecrübeyle sabit...

kardeşim vakit ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim gözümü kararttım alacağım bu aracı toyotaya olan bir hayranlığım var sorunsuzluk ve iç mekanda tıkırtı gıcırtı olmaması ile yakıt konusunda da tatmin oldum fotoğraf varsa sana zahmet paylaş benim gibi merak eden çok arkadaş var

• yaklaşık olarak 2 aydır tüp taktım. fıstık gibi de kullanıyorum. 1 yıl boyunca benzin fiyatına inat lpg takmadım. ama aptallık yapmışım. şimdi lpg ile avensisin keyfini çıkarıyorum. benzindeyken fazla yakar korkusuyla basamıyor 2 paralık arabalar beni sollayıp geçiyorlardı. inan şimdi lpg ile boy ölçüşemiyeceğim araç yok. 2. 0 araçlara kafa tutuyorum. yaşasın Avensis Yaşasın Lpg
  • kinecan K kullanıcısına yanıt
    Sayın Kinecan,
    LPG'niz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah,bende bir avensis sürücüsü olarak arabayı alırken duruma göre taktırırım diye düşünmüştüm.Ankara'da çevre yoluna çıkmadan yerine göre çok sıkışık yerine görede fazla sıkışık olmayan bir trafikte kullanıyorum.iki gün önce yakıt 100/7,5 idi.Dün yolda bir kaza vardı nerdeyse 45 dk yavaş yavaş 1.vites'te yol aldım.Şu an 7,8 oldu.Kışın bu rakam Ankara'nın en soğuk günlerinde 8,8 oldu.Geçen ay Ankara-Didim arası yaklaşık 1.500 km yol yaptım.Ortalama 110-140 arası bir çok yerde de 160-180 km hızlara çıktığım bile oldu yakıt tüketimim 6,3 oldu.Yani bu araba öyle fazla yakan bir araba değil ben bu yakıt değerlerinden sonra taktırmayı şu an için tamamiyle askıya aldım.Ama taktıranlar için hiç bir problem yaşamadıklarını herkes söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersöz -- 6 Eylül 2013; 11:34:27 >
  • Aracın kapı içi malzemesini gösterebilecek arkadaş var mı resimlerle? (Plastik malzeme yumuşak mı sert mi yoksa deri mi?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

Aracın kapı içi malzemesini gösterebilecek arkadaş var mı resimlerle? (Plastik malzeme yumuşak mı sert mi yoksa deri mi?)

resim internetten alıntı bende inceledim aracı deri diye hatırlıyorum

2012 Makyajlı Toyota Avensis İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensnksr -- 6 Eylül 2013; 13:20:25 >

• quote:

Aracın kapı içi malzemesini gösterebilecek arkadaş var mı resimlerle? (Plastik malzeme yumuşak mı sert mi yoksa deri mi?)

ilk sayfada şu resim belki yardımcı olur:

2012 Makyajlı Toyota Avensis İncelemesi
  • quote:

Kapının en alt kısımları sert plastik. Kapının genel yüzeyi deri ve en üst siyah kısmı yumuşak plastik...
  • Teşekkür ederim arkadaşlar
  • Aracın tek eksiği 1.6 motora otomatik vitesi.

Madem corollaya 1.6+otomatik konulabiliyor bunada konulsa iyi olur kanısındayım varsın 0'dan 100'e 1 saniye yavaş çıksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donald Draper

Aracın tek eksiği 1.6 motora otomatik vitesi.

Madem corollaya 1.6+otomatik konulabiliyor bunada konulsa iyi olur kanısındayım varsın 0'dan 100'e 1 saniye yavaş çıksın.

Bu kasa için dediğiniz için çok geç. Ama 2014 sonu ya da 2015'in ilk çeyreğinde çıkmamısı beklenen Yeni Avensis'te muhtemelen 1.6 Multidrive S kombinasyonu kullanılacak. Ayrıca Toyota'nın BMW ile yaptığı anlaşma sonucunda küçük hacim bir dizel gelmesi ihtimallerin arasında...
  • Bir kısmı deri,derinin üzerinde kalan yerler yumuşak oralarda sıkıntı yok ama asıl sorun kapı içindeki gözlerin olduğu yer hoparlör felan var oradan bahsediyorum. Orası acayip ince hafif bir tekme atsanız çatlayacak şekilde ve oralar çizik içinde kalıyo ayak çarpmasından dolayı ben ilk başta toz sandım ancak 2-3 tane parmak uzunluğunda çizikler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, 3 bin devirin altında uzun ve dümdüz yolda 4.2 ye kadar düşüyo. Şehir içi 7-8 lt arası değişir. Ancak 1.000 km lik bir yol yapacaksanız ve otobanda arada 200 e kadar çıkıp ortalama 130-140 la giderseniz 500-550 lira yakar. Yılda 10.000 km yi geçen biri için yakıt konusunda sıkıntılı hatta bunu benzin fiyatı 5 lirayken 7-8 binede çekebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar araç hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Dün test sürüşünü yaptım.1.6 132 beygir atmosferim motor.lpg uyumlu.2016 da kasa değişecek muhtemelen.

Bi laf dolanıyor ya.atmosferik motor zayıftır çekmez rampalarda bayılır diye efsaneler

dolaştığı için aracı iyice zorladım test sürüşünde.

Benim ayağım kendi aracım olan kia ceratonun çekişine alıştığı için ayağımı ilk başta aynı ceratonun gaz pedalına bastığım gibi hafif basarak gittim.dedimki bu araba hakketen gitmiyor.
    Sonra yanımda avensisi olan arkadaşım uyardı dizel gibi kullanma şunu diye.
    Sonra gerçekten gaz pedalını orta seviyelere kadar bastım aracın hızlanması güçte fena değil.
    0-100 km hızlanması 10,3 sn nasıl olduğunu anladım.

Test aracı olmasına rağmen yakıt tüketim 9,8 tl gösteriyordu.
    Araç 6 ileri düz vites.
    Trafik sigortası+ ön arka park sensörü+ koltuk koruma ve motor koruma+ orijinal Toyota DVD-Navigasyon-TV sistemi montajı yapılmış ve faturası olarak 64 bin tl fiyat aldım.Galerinin direkt sahibinin çok yakın bir arkadaşı aracılığı ile gittiğim için bu fiyatı verdi kendisi..

Sonra aracın Türkiye ve yurt dışı testlerini inceledim 1 haftadır.
    100 km de fren mesafesi 36,7 metre gibi harika bir değer.zaten dün test ettiğimde bunu bende farkettim.anında tepki veriyor.
    Direksiyon çok duyarlı en ufak bir tepkinizi araca iletiyor.
    Arka diz mesafesi superb gibi olmasada bence gayet iyi.
    Bagaj hacmi 510 litre.buda gayet iyi.
    Orijinal lastikler Michael'ın 215/60/17.
    Jantlar çok estetik.yedek lastik orijinal ebat ve orijinal Çelik jantla birlikte aracın üzerinde geliyor.
    Arka taraf orta koltukta en sinir olduğum şaft çıkıntısı hiç yok.yani ayak dayama yeri dümdüz.

Açıkçası aklımda skoda superb dizel vardı ama fiyatı en fullu 84000 tl.
    Arada 20 bin tl farka değerimi diye düşündüm.bence çok değmez.ikinci el ve servis yaygınlığı bakımından Toyota önde gibime geliyor,

Skoda garanti 2+2 yıl için 1460 tl fark istedi.
    Toyota 3 yıl garantili.+2 yıl için 530 tl fark istedi.
    forumu okuduktan sonra kafam biraz karıştı...bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yazmışlar...
    Sizce ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 7 Aralık 2013; 13:05:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

Arkadaşlar araç hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.

Dün test sürüşünü yaptım.1.6 132 beygir atmosferim motor.lpg uyumlu.2016 da kasa değişecek muhtemelen.

Bi laf dolanıyor ya.atmosferik motor zayıftır çekmez rampalarda bayılır diye efsaneler

dolaştığı için aracı iyice zorladım test sürüşünde.

Benim ayağım kendi aracım olan kia ceratonun çekişine alıştığı için ayağımı ilk başta aynı ceratonun gaz pedalına bastığım gibi hafif basarak gittim.dedimki bu araba hakketen gitmiyor.
    Sonra yanımda avensisi olan arkadaşım uyardı dizel gibi kullanma şunu diye.
    Sonra gerçekten gaz pedalını orta seviyelere kadar bastım aracın hızlanması güçte fena değil.
    0-100 km hızlanması 10,3 sn nasıl olduğunu anladım.

Test aracı olmasına rağmen yakıt tüketim 9,8 tl gösteriyordu.
    Araç 6 ileri düz vites.
    Trafik sigortası+ ön arka park sensörü+ koltuk koruma ve motor koruma+ orijinal Toyota DVD-Navigasyon-TV sistemi montajı yapılmış ve faturası olarak 64 bin tl fiyat aldım.Galerinin direkt sahibinin çok yakın bir arkadaşı aracılığı ile gittiğim için bu fiyatı verdi kendisi..

Sonra aracın Türkiye ve yurt dışı testlerini inceledim 1 haftadır.
    100 km de fren mesafesi 36,7 metre gibi harika bir değer.zaten dün test ettiğimde bunu bende farkettim.anında tepki veriyor.
    Direksiyon çok duyarlı en ufak bir tepkinizi araca iletiyor.
    Arka diz mesafesi superb gibi olmasada bence gayet iyi.
    Bagaj hacmi 510 litre.buda gayet iyi.
    Orijinal lastikler Michael'ın 215/60/17.
    Jantlar çok estetik.yedek lastik orijinal ebat ve orijinal Çelik jantla birlikte aracın üzerinde geliyor.
    Arka taraf orta koltukta en sinir olduğum şaft çıkıntısı hiç yok.yani ayak dayama yeri dümdüz.

Açıkçası aklımda skoda superb dizel vardı ama fiyatı en fullu 84000 tl.
    Arada 20 bin tl farka değerimi diye düşündüm.bence çok değmez.ikinci el ve servis yaygınlığı bakımından Toyota önde gibime geliyor,

Skoda garanti 2+2 yıl için 1460 tl fark istedi.
    Toyota 3 yıl garantili.+2 yıl için 530 tl fark istedi.
    forumu okuduktan sonra kafam biraz karıştı...bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yazmışlar...
    Sizce ne yapmalıyım?

Araç dediğiniz gibi gaza abancan Malasef düşük devirlerde araç biraz isteksiz insanın morelini bozuyor birazda olsa gazada çok basınca seri oluyo ama o yakıt değerini görünce kafanı kaportaya vurası geliyoavensis çok güzel bir araç fiyatıda bence gayet iyi ama 1.6 dizel olsa satış olarak hem çok satar hemde muhteşem bir araba olur

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.