Şimdi Ara

2012 Makyajlı Toyota Avensis İncelemesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
7
Favori
67.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chemaster1

Merhabalar, dün elegant ext. deneme
    sürüşü yaptım.
    Araç boyut ve sürüş konforu ile d sınıfı
    olduğunu hissettiriyor. Araç içindeki güven
    hissi çok güzel .
    Ancak 2500 devirden itibaren motor sesi
    içerden çok duyuluyor, beni hayal
    kırıklıgına uğrattı. bu konuda sizler ne
    düşünüyorsunuz.

Hocam benim aracımda 2500 de zerre kadar motor sesi duyulmuyor. 3500 den sonra duyuluyor evet ama oda rahatsız edici bir şekilde değil. Gaza bastığını belli ediyor aracın hızlanmasıyla birlikte o çıkan ses benim çok hoşuma gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netfriend

quote:

Orijinalden alıntı: onemillion1

Merhaba arkadaşlar,
    Vw araç almak için yola çıkmıştım ve yok 3 ay yok 5 ay bekleme bana göre değil bulunmaz hint kumaşı mı bu ? Dedim ve başka markalara yöneldim. Ford seat skoda vs.
    Bide auris için toyotaya gittim fakat toyota hiç aklıma gelmemişti tam çıkarkende avensise baktım. Araç gözüme güzel göründü içi resimlerdeki gibi kalitesiz ucuz görünmüyo işçilik birinci sınıf biraz sade bir ön konsolu var ama resimlerdeki gibi basit görünmüyo kesinlikle ben görünce acaba eski avensisemi baktım dedim kendi kendime benim aracım ekstra olarak ısıtmalı deri koltuklu bej renginde içi çok ferah ve geniş geldi. Belkide hap hatchback araçlara baktığım için kapıldım ihtişamına. Fiyatı vardır bi 80 dedim bide baktım 60.900 artı deri koltuk parası ama onu almadılar. Metalik inci beyazı bunuda almadılar ve 59.000 e anlaştım 20-25 bin bi açığım vardı onuda eski aracınızı ne zaman satarsanaz getirirsiniz dediler ve 2 aylık bi protokole imza attık ancak aynı gün aracımı sattım ertesi günde geri kalan parayı verdim. Araç konfor olsun yol tutuşu olsun cidden çok iyi performans olarakta corollayla aynı sadece rampada biraz daha ağır corollaya göre bunun sebebide ağırlığı. 1.4 tsi 122 passat kullandım 3 ay performans olarak kafa kafaya. Eğer 60 bine D segmenti bi araca binmek istiyorsanız çok uygun bi araç. Fiyatının muadillerinden yaklaşık 20-25 bin az kalite olarakta kesinlikle aynı. Konfor olarak passattan kesinlikle daha iyi bence.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.vw fanatiklerinden olmadığınıza sevindim.Foumda bir kere vw kullanmış birisi.Başlıyor vw dünyanın en iyi arabası diye.Toyota avensis almakla bende doğru seçim yapmışsınız.Fiyatına göre çok iyi bir araç.Benzer özelliklerdeki vw'ye çuvalla para vermeye gerek yok.

Hocam bende vw kullanmış birisi olarak vw golf 7 için yaptığım telefon görüşmesini bire bir olarak yaziyim. Toyotaya kapora verdikten sonra iş yerime dönüyordum ve o arada vw den "tok bir bayan satıcı" aradı.
    İlk başlarda merhaba nasılsınız falan filan oralara geçiyorum.

Vw- araç almayı hala düşünüyor musunuz ?

Ben- evet düşünüyorum.

Vw-elimize bugün bir adet golf 7 geldi comfortline act 67 bin lira (opsiyonlu) kaçırmayın bence bu aracı.

Ben- 67 bin mi ? Benzinli ve orta paket bir araç için fazla değil mi bu rakam ? Ki dolu paketinde bile en basitinden otomatik katlanan aynalar yok bunun eksilerini ben söylemeyeyim siz daha iyi bilirsiniz benden.

Vw- ama bizim aracımız vw

Ben- üzerine on bin daha koyduğum zaman hatta bu fiyata bile mercedes bmw audi ne biliyim aynı fiyata çok daha donanımlı sizin markanızında kesinlikle altında kalmayacak ford toyota gibi markalar var onları alırım. Kusura bakmayın artık vw düşünmüyorum. Ayrıca ben müşteri memnuniyetini düşünürüm. Araç getirmemek talep çok fazla demek sizin satış stratejiniz olabilir fakat ben bunlara gelemem serviste sanki ben vw almaya mecburmuşumda almışım gibi muamele göremem kusura bakmayın.

Geriside telefonu kapatma muhabbetleri.

Hocam demem o ki ben daha önce vw kullanmış biri olarak bu işin fanatikliğine bürünüp bi aracı sanki benimmiş gibi körü körüne savunacak kadar işsiz bir insan değilim. Misal toyotayı aldım kullanıyorum şuan olumsuz bir şey göremedim görsemde direk buraya yazarımki insanlar madur olmasın. Örnek veriyorum servisi şöyle veya aracı sattılar işte artık yüzümüze bakmıyorlar gibi.
    Şunada değinmek istiyorum bugün toyotadan aradılar ve 1 sene sağlık sigortası hediyeleri varmış gittim bugün onu imzaladım.
    Ve şunuda fark ettiniz mi bilmiyorum son 1 hafta içinde piyasada golf 7 arttı caddelerimizde sokaklarımızda şubat,mart aylarında sipariş verenlerin aracı daha yeni geldi. Ağustos,eylüldede artış gösterecek sokaklarda gördüğümüz golf7 ler. Fiyat garantisi olmadan 3 ay 5 ay beklemek bana göre değil. Bir aracın bekleme süresi en fazla 2 hafta olmalıdır o da teslimat süresidir.
    Teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersöz

Hayırlı olsun çok doğru bir seçim yapmışsınız. ben alalı 7 ay oldu.Muhteşem bir araba.

Teşekkür ederim sizinde aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah

• Diğer foruma yazdıklarımı buraya da yazıyorum. Benim kullandığım test aracında sorun vardı galiba...

Deneme sürüşüne bir arkadaşımla beraber gitmistik, oda aynı yorumu yaptı. Acaba kullandığımız araçta bir sıkıntı mı vardı bilemiyorum.

Daha önce bir tanıdığın dizel corollasi ile seyehat etmiştim, onun motor ses yalıtımı benim dizel focus II ye göre çok çok iyiydi. o yüzden çok şaşırdım açıkçası. Şunuda belirtmek isterim motor sesi gelmesine rağmen rahatsız edici değildi, sadece d sınıfı bir araca göre yüksek geldi özelikle corolladan sonra...

Sıfır almayı düşünüyorum, farklı bir yerde bir deneme sürüşü daha yapayım bari...
    edit imla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemaster1

Diğer foruma yazdıklarımı buraya da yazıyorum. Benim kullandığım test aracında sorun vardı galiba...

Deneme sürüşüne bir arkadaşımla beraber gitmistik, oda aynı yorumu yaptı. Acaba kullandığımız araçta bir sıkıntı mı vardı bilemiyorum.

Daha önce bir tanıdığın dizel corollasi ile seyehat etmiştim, onun motor ses yalıtımı benim dizel focus II ye göre çok çok iyiydi. o yüzden çok şaşırdım açıkçası. Şunuda belirtmek isterim motor sesi gelmesine rağmen rahatsız edici değildi, sadece d sınıfı bir araca göre yüksek geldi özelikle corolladan sonra...

Sıfır almayı düşünüyorum, farklı bir yerde bir deneme sürüşü daha yapayım bari...
    edit imla...

Dediğiniz gibi muhtemelen sizin kullandığınız araçta bir sıkıntı vardır. Yeni bir test sürüşü daha yapmanızı öneririm. Yalıtım konusunda corolladan önde olduğu aşikardır avensisin. 2012 model passat aracım vardı konfor ve yalıtımda passattan bir çubuk daha önde diyebilirim rahatlıkla.

• Yakıt konusuna biraz değinmek istiyorum aracım şuan 500 km ye yaklaştı. Bunun sadece 50 km si şehirler arası 25 gidiş 25 dönüş.
    Gidişte 100 km hızı geçmedim araç 100 de 8.8 litre olarak gösterdi anlık yakıtı.(yol çalışması nedeniyle dur kalk çok oldu)
    Dönüşte ise babamın yeni aracı golf7 1.4 tsi otomatik ile kapıştık biraz 200 km hıza kadar çıktık ( yol havaalanı yolu ve 3 şerit araç yok) 9.1 litre olarak gösterdi.
    Kullanımdan kullanıma fark ediyor tabikide mesala babam şehir içinde kullanmıştı geçen %13 olarak göstermişti (babam çok devirli ve spor kullanır) yakıtın biraz daha düşeceğini umuyorum 8.7 litreye kadar düştü. Uzun bir yolda gerçekten basmadan normal bir devirde denemek lazım biraz daha düşeceğini düşünüyorum.
    Özetle söylemek gerekirse araç şehir içinde %9.1-9.4 arası yakıyor (klima açık veya kapalı pek fark etmiyor)
    Yine şehir içi dur kalkın fazla olmadığı yerlerde 8.7 civarlarına düşüyor.
    Her benzin alışımda araç biraz daha uzun yol gidiyor. Zamanla yakıt dahada düşecektir diye düşünüyorum. Ancak çok fazla bir düşüş olacağınıda sanmıyorum 1-1,5 litre daha düşer diye tahmin ediyorum.

*Ekleme
    Bugün şehirler arası yolculuk yaptım ve yakıt %7.8 e düştü ( klima açık ) klima %0.1 etkiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemillion1 -- 8 Haziran 2013; 20:11:40 >

• bugün elegant paket inci beyazı bir avensis sahibi oldum çok mutluyum hep aklımda benzinli olmasından dolayı bir ön yargı vardı fakat lpg taktırdıgımda bu tüketimin dizel motorlar kadar az olacagına kanaat getirdim ve satın aldım.

araç temmuz ayında gelecek . 53.500 tl ye aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatansever20

bugün elegant paket inci beyazı bir avensis sahibi oldum çok mutluyum hep aklımda benzinli olmasından dolayı bir ön yargı vardı fakat lpg taktırdıgımda bu tüketimin dizel motorlar kadar az olacagına kanaat getirdim ve satın aldım.

hayırlı olsun hocam.hediye aldın mı? bu arabada mesela 1.6 dci motor olsa hemen alırdım..benzinli binmek illaki pahalı kaçar.lpg ile de uğraşmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jumaruu -- 10 Haziran 2013; 2:39:43 >
  • vatansever20 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Bende dizel Corolla var. Bir komşumda ise Avensis. Normalde D sınıfına hevesim yoktur. Fakat bu paralara alınacak aracın bu olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onemillion1

Yakıt konusuna biraz değinmek istiyorum aracım şuan 500 km ye yaklaştı. Bunun sadece 50 km si şehirler arası 25 gidiş 25 dönüş.
    Gidişte 100 km hızı geçmedim araç 100 de 8.8 litre olarak gösterdi anlık yakıtı.(yol çalışması nedeniyle dur kalk çok oldu)
    Dönüşte ise babamın yeni aracı golf7 1.4 tsi otomatik ile kapıştık biraz 200 km hıza kadar çıktık ( yol havaalanı yolu ve 3 şerit araç yok) 9.1 litre olarak gösterdi.
    Kullanımdan kullanıma fark ediyor tabikide mesala babam şehir içinde kullanmıştı geçen %13 olarak göstermişti (babam çok devirli ve spor kullanır) yakıtın biraz daha düşeceğini umuyorum 8.7 litreye kadar düştü. Uzun bir yolda gerçekten basmadan normal bir devirde denemek lazım biraz daha düşeceğini düşünüyorum.
    Özetle söylemek gerekirse araç şehir içinde %9.1-9.4 arası yakıyor (klima açık veya kapalı pek fark etmiyor)
    Yine şehir içi dur kalkın fazla olmadığı yerlerde 8.7 civarlarına düşüyor.
    Her benzin alışımda araç biraz daha uzun yol gidiyor. Zamanla yakıt dahada düşecektir diye düşünüyorum. Ancak çok fazla bir düşüş olacağınıda sanmıyorum 1-1,5 litre daha düşer diye tahmin ediyorum.

*Ekleme
    Bugün şehirler arası yolculuk yaptım ve yakıt %7.8 e düştü ( klima açık ) klima %0.1 etkiliyor

2012 Avensis elegant ex. + landirenzo lpg kiti kullanıcısı olarak yaklaşık aynı değerler diyebilirim , ancak şehirler arası biraz fazla gibi geldi bunu da hız , yol durumu ve aracın km. sine veriyorum , nice sürüşlere diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Garadayı265

quote:

Orijinalden alıntı: vatansever20

bugün elegant paket inci beyazı bir avensis sahibi oldum çok mutluyum hep aklımda benzinli olmasından dolayı bir ön yargı vardı fakat lpg taktırdıgımda bu tüketimin dizel motorlar kadar az olacagına kanaat getirdim ve satın aldım.

hayırlı olsun hocam.hediye aldın mı? bu arabada mesela 1.6 dci motor olsa hemen alırdım..benzinli binmek illaki pahalı kaçar.lpg ile de uğraşmak istemiyorum.

park sensörü ve kauçuk paspas hediye

• Arkadaşlar sizlere yakıt tüketimi hakkında bilgi vermek istiyorum. Aracım şuan 2 bin kilometrede bugün 150 km lik bir yolculuk yaptım aracın hızını 90 sabitledim ve yakıt tüketimi 5.7 litre ye düştü yol boyunca öyle geldim. Şehir içinde araç 7.8 litre yakıyo çok trafik varsa 8.1 litreye çıkabiliyor. Giderken ise aracı 120 km/h olarak sabitledim yakıt tüketimi 6.4 litre oldu. Umduğum yakıt tüketimine ulaştım. Hatta 5.7 lt hiç beklemediğim bir yakıt tüketimi oldu. 5.7 litreyi aldığım yolda 30 kilometrelik bir rampa aşağı seyirim oldu o zaman ise gaza dokunmadım araç 5.1 litreye düştü fakat onu göz önünde bulundurmuyorum. Rampa aşağı yoldan önce ve sonra aracımın ortalama yakıt tüketimi 5.7-5.8 litre idi.
    Yine 150-160 km hızın altına düşmediğim bir yolculuk yaptım o zaman aracın yakıt tüketimi 8.3 litre idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemillion1 -- 7 Temmuz 2013; 20:06:01 >
  • Arkadaşlar iyi geceler, şuan yoldan geliyorum ve aracımın yakıtı iyice düştü daha fazla da düşeceğini sanmıyorum. Aracım 3000 km de bugün 240 km lik bir yol yaptım. Gece olması sebebiyle trafikte biraz sakindi 100 km/h ı geçmedim araçta 100 er kiloluk 4 kişi vardı bir de 75 kiloluk ben. Sohbet ede ede geldik 100 ü geçmedim yol 2 şeritli ve düzdü ortalama yakıt tüketimim 4.4 lt yi aşmadı buda kilometrede 20 kuruş demek. Gerçi benzin zamlandı bugünlerde biraz ama biz buna 25 kuruş diyelim. Bence bu tüketim d segmenti içindekilerle birlikte 2 ton 1.6 atmosferim motor benzinli bir araç için çok iyi değerler. Devrinde ve hız kurallarına uyarak giderseniz araç sınıfına heybetine ve motoruna göre yakmıyor bana göre. Ben basarım derseniz düz yolda 7 litreyide buluyor araç. Şehir içinde ise 7 ile 10 litre arasında yakıyor.

• Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.Geçen ay 8,5 olan bilgisayar en son dolumdan sonra 8 Lt gösteriyor.Ankara'da dur kalklı bazende 5 ve 6.vitese takabilecek yolda kullanıyorum.Ama genelde dur kalklı şehir içi trafiği diyebilirim,bu arada araç 2012 1.6 Elegant Extra
  • Bilgi veren arkadaşlara çok teşekürler...
    Cumartesi günü plazaya yeni Corolla'yı görmeye gittim...Her tarafını inceledim...Sonra bir de Avensis'e baktım...Neredeyse Corolla ile aynı paraydı...
    Bir an aklımdan bizim Corolla'yı takasa verip Avensis almak geçti ama aracım daha 43.500 km.de olduğundan hemen plazayı terk ettim...
  • BENDE BÜ GÜN YENİ COROLLA 1.6 CVT PREMİUM SİPARİŞİ İÇİN GİTTİM. SATIŞ TEMSİLCİSİ YOĞNKEN BİRAZ AVENSİSE GÖZ GEZDİRDİM. GERÇEKTEN BENİ ÇOK ETKİLEDİ. İÇİNE OTURDUM BİDAHA KALKAMADIM. İŞİ DAHA DA FAZLA İLERLETİP TEST SÜRÜŞÜNE ÇIKTIM. İNANIN COROLLAYI ALMADAN DAHA SOĞUDUM YENİ COROLLADAN . KONFOR, SESSİZLİK, GENİŞLİK BENİ ÇOK ETKİLEDİ.

ANCAK EKSİKLERİ VAR
    1: 1.6 OTOMATİK VİTES YOK.
    2: YAKIT FARKI ÇOK FAZLA (ŞEHİR İÇİ 1.2 FARK )
    3: KASA YENİLEME
    4: OTOMATİK PARK ASİSTANI

NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM DOĞRUSU. SİZ NE DERSİNİZ ?

NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM. BU SAATTE FORUMDA DOLAŞMAK GİBİ...

• asir55 A kullanıcısına yanıt
    Tespitleriniz çok doğru ama yeni kasanın 2015'de geleceğini bilmenizi isterim.(yetkili servis söylemleri).Geçenlerde Ankara ALJ'ye yeni corollayı görmeye gittiğimde benimde dikkatimi çekmişti.Gelenler yeni corolla yerine avensisi inceliyorlardı.Şu bir gerçekki Yeni Corolla çok güzel olmakla birlikte avensis ile yanyana konulunca heybeti ve iç dizaynı ile daha çok dikkat çekiyor.
  • Merhabalar bende sizin anlattığınz gibi bende Toyota corrolla1.4 elegan var yeni toyotaya bakmaya gittim ama avensisin içine girince bende sizin düşüncenize kapıldım ve aldım bana göre 3 eksik var bunlarda ilki bu kadar aracı gösterişli yapmışsın şerit takip sistemi koymamışsın 2.si navigasyonu yok 3.sü Bagaj anahtar ile açılmıyor yani eliniz ile açılıyor çok önemli değil ama Toyota corolla'da vardı bu özellik onların dışında beni corolla'dan vazgeçirdi 71 bin vereceğime 63 bin verdim avensis aldım kime niyet kime kısmet diyelim saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafabir

Merhabalar bende sizin anlattığınz gibi bende Toyota corrolla1.4 elegan var yeni toyotaya bakmaya gittim ama avensisin içine girince bende sizin düşüncenize kapıldım ve aldım bana göre 3 eksik var bunlarda ilki bu kadar aracı gösterişli yapmışsın şerit takip sistemi koymamışsın 2.si navigasyonu yok 3.sü Bagaj anahtar ile açılmıyor yani eliniz ile açılıyor çok önemli değil ama Toyota corolla'da vardı bu özellik onların dışında beni corolla'dan vazgeçirdi 71 bin vereceğime 63 bin verdim avensis aldım kime niyet kime kısmet diyelim saygılar...

Hayirli olsun gule gule kullan dogru tercih yapmissin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim allah daha iyisini sizlere nasip etsin...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.