Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mdcagil

ben de tv mi bugun aldim ve benzer bir sorun yasiyorum. 2tb ntfs hdd takili. diski goruyor. sonra video muzik ya da resimlere giriyorum. sag altta okuyor diyor. sonra cit tv kendini kapatip tv modunda aciyor. baska diskim de yok deneyemedim ama ya diski gormez ya da okumaya calismaz. yani bana sorun var gibi geliyor. boyle bir sorunlar karsilasan oldu mu acaba?
    bu arada goruntu gercekten muazzam..

bende de oluyor du hard diskim ntfs iken,
    exfat yaptm şimdi yapmıyor.
  • Teknosada şuan 169tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: enzo10

quote:

Orijinalden alıntı: mdcagil

ben de tv mi bugun aldim ve benzer bir sorun yasiyorum. 2tb ntfs hdd takili. diski goruyor. sonra video muzik ya da resimlere giriyorum. sag altta okuyor diyor. sonra cit tv kendini kapatip tv modunda aciyor. baska diskim de yok deneyemedim ama ya diski gormez ya da okumaya calismaz. yani bana sorun var gibi geliyor. boyle bir sorunlar karsilasan oldu mu acaba?
    bu arada goruntu gercekten muazzam..

bende de oluyor du hard diskim ntfs iken,
    exfat yaptm şimdi yapmıyor.

başka bir ntfs disk taktım oldu. çatır çatır okudu oynattı. bu taktığım 1 tb dı ama. onunlamı alakalıdır bilemedim.
    bir de 2 tb diski nasıl exfat yapcaz. o kadar şeyi tedekle format at geeri yukle cok zor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• evet buzzingmiş sanırım .

kurtulmanın yöntemi var ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ARKADAŞLAR GENEL İZLENİMİM BU BUZZİNG ŞİKAYETİ DAHA ÇOK ST VE GT SERİLERİNDE RAHATSIZ EDİCİ BOYUTLARA ULAŞMAKTA VT KULLANAN ARKADAŞLARDAN BU YÖNLÜ BİR ŞİKAYET DUYMADIM BENİM VT30 DA ARKASINA KULAĞIMI YAKLAŞTIRMADAN DUYMAM ÇOK ZOR BELKİDE ŞANSIMADIR AMA VT SERİLERİYLE DİĞER SERİLERİ AYIRAN SADECE FİYAT FARKI DEĞİL AYNI ZAMANDA BU TARZ SORUNLAR DAHA AZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: proximussa

GT50 yi etrafta goren, kaca satıldıgını bilen eden varmı?

İstanbul optimum mediamarkt'ta var.Yanlış hatırlamıyorsam 50gt50 için 4200tl istiyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

quote:

Orijinalden alıntı: proximussa

GT50 yi etrafta goren, kaca satıldıgını bilen eden varmı?

İstanbul optimum mediamarkt'ta var.Yanlış hatırlamıyorsam 50gt50 için 4200tl istiyorlardı.

oo hadi yahuu st ile gt arasında 1000tl falan vardır, 3600 tl ye kapatırız bu konuyu diye hayal ediyordum kii bu gidisle gt hayal olucak gibi gorunuyor,4200 tl benim mantıgımda bir tv ye verilecek paranın ustunde bir rakam olmus.
  • Bir bilgi daha vereyim,PDP ler aslında tertemiz elektrik severler!!

Bakınız dünyada en iyi elektrik altyapısı olan ülkelerden USA/Canada ve USA da özellikle PDP kullanıcıların neredeyse tamamı
    VR kullanırlar,neden diye bir düşünün bakalım

USA daki VR ler Marka bazında çok fazladır ve çok fazla satılırlar ama bizim gibi dandik elektrik akımın olduğu ülkede VR bilinmez bile
    veya ne gerek var denir veya panelin PWB si o işi nasılsa yapıyor denir v.s v.s
    Topraklamayıda bilmeyiz zaten TÜRK işi dediğimiz topraklama olayınıda dünyada biz keşfettik onun için TÜRK işi diyoruz buna!

VR=voltaj regülatörü

Yine dışarda(ve aslında bizde de yavaş yavaş başladı özellikle pahalı prof.Audio sistem kullananlar arasında) VR yerine daha performanslı ve sağlam
    olan "ON-LINE UPS" ler kullanılmaktadır

Buradan konuyu bağlarsam;PDP lerin elektriksel çalışması TFT-LCD den çok farklıdır ve elektrik voltajını ve sinüs eğrisinin hiç bozulma olmadan
    ve distortion v.s olmadan ona göre temiz ister! ON-LINE UPS ler işte bunu sağlarlar(noırmal PC de kullandığımız UPS leri kesinlikle tavsiye etmiyorum,
    dalgaya düşmeyin ltf!!)

Dolayısıyla PDP lerin örneğin Buzzing için bu elektriksel akımın bozulması bile etkilidir ve çıkan sesi daha da arttırır veya acaip başka seslerde çıkarır v.s
    PWB leri buna göre özel değildir(eğer öyle olsaydı maliyeti çok yüksek olurdu!!)

Not;Buzzing yinede bir şaşsn işidir,bunuda ayrıca belirteyim,yani sistemi ne kadar korursanız koruyun panelin kendi ürettiği Buzz sesi çok fazlaysa
    o zaman yapacak bir şey kalmıyor ki bu durumda zaten panel değişiyor veya ufak bir el atıyorlar v.s

Bilginize

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Kardeş o bahsettiğin "panel efsanelerinden" bir tanesi yaw

Senin dediğin durum örneğin panelin Speaker larından uyumsuzluk sesi gibi bir şey gelir,bazı duvara monte durumlarında
    o zaman orasına burasına basarsın veya sıkarsın,Buzzzing ile ne alaka

Servisler bazı devrelerle oynayarakta bunu gideriyor gibi olsada bunlar için net bir çözüm yoktur!
    Sadece Marka bazlı olarak en az Pio larda olur ama LGE/Samy/Pany lerde birazda şansa bağlı olarak
    o ARI ların sesi değişgenlik arzeder,ayrıca o Arıları kızdırırsan acaip ötmeye başlarlar

Albani üstad sizce Sony hx720 mi tercih etmeliyim Nx720 mi ? 2d ve 3d yayınlarda hangisi daha başarılıdır 55'' alıcam fazla zamanım yok 2-3 sürem var o yüzden acil yardım edebilirmisiniz ?

• HX720 OK dir+

Veya 2012 Model HX85x de olabilir+
  • Arkadaşlar yeni 2012 serilerinde 3d deniyen oldumu ? ben 2 gündür kasıyorum crostalk aşırı derecede var bu arada resim kalitesi kontrast siyahlar ve dışarı çıkma olayları süper fakat crostalk rahatsız ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarnet

Arkadaşlar yeni 2012 serilerinde 3d deniyen oldumu ? ben 2 gündür kasıyorum crostalk aşırı derecede var bu arada resim kalitesi kontrast siyahlar ve dışarı çıkma olayları süper fakat crostalk rahatsız ediyor.

2012 derken hangisi.
  • VT50 alan yokmu hiç beyler aranızda
  • birkaç sorum olacaktı izninizle

1. st50 için uygun3d gözlük Türkiyede satışta mı?
    2.youtube a girdiğimizde hd yazan videoya da bassak hd değil de 360 p yada 480 p açıyor. hd açsın 720p diye ayar yapabilir miyiz?
    3. boş slotlar var store da. mesela müzikle ilgili olan yere sportify gelme şansı var mı?
  • Arkadaşlar merhaba, diğer Panasonic konusuna da yazdım ama burada da dile getirmek istedim.

Uzun zamandır 50GT50 ve 50VT50 için bekliyorum. Ama fiyatlar inmek bilmiyor. Bu arada 50vt50 bugün akakçede bir sitede 4800TL idi. Bilginize.. Bir başka firmadan da 50GT50 için 4000TL fiyat aldım.

Şu anda yeni evimde izleme mesafemi ölçtüm. 2.60m olarak çıktı. O da maksimum.

İzleyeceğim kaynaklar Digitürkk HD, SD, belki ileride D-Smart ve mkv formatlı HD filmler. İleride Blue-ray olayına da gireceğim. Çünkü avr hi-fi ses sistemim de var.

2.60m mesafe 50' için nasıldır? Yoksa 46HX850 veya 46HX750 ile hazır kampanyalar varken sonlandırayım mı bu mevzuyu. Her ne kadar pana plazma istesem de 50' büyük gelebilir diye korkuyorum. Bir de benim müstakbel eşim için plazma, led görüntü açısından hiç farketmez. Anlamaz. Gündüz de evde Tv izleyebilir. Rodaj falan anlatmam lazım şimdi.

Bu konuda fikirleriniz nelerdir? Özellikle izleme mesafesi ve görüntü avantaj dezavantajları söz konusu olduğunda??

• HD için o mesafede 50/55/60 da olur!!

Ancak bu arada içerik olarak;hatta büyük çoğunluk SD lerde izleneceği için,2,60 da özellikle PDP ler çuvallar 50 ve üstünde!

Mix bir izleme ile 46 LCD OK dir 55 olursa yine LCD bile olsa SD lerde pek tat vermez!

LCD lerde 50lik panel yok 52 var(HX920 ciddi tavsiyemdir ama artık kaldımı bilemiyorum)veya 55 lik panel var
    PDP lerde ise 50lik panel var ama PDP kullanım zorluğu(örneğin rodaj süreci+malum sorunların oluşmaması için dikkat durumları)

HX75/85 tavsiyemdir 46 olarak seni fazlasıyla keser
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

HD için o mesafede 50/55/60 da olur!!

Ancak bu arada içerik olarak;hatta büyük çoğunluk SD lerde izleneceği için,2,60 da özellikle PDP ler çuvallar 50 ve üstünde!

Mix bir izleme ile 46 LCD OK dir 55 olursa yine LCD bile olsa SD lerde pek tat vermez!

LCD lerde 50lik panel yok 52 var(HX920 ciddi tavsiyemdir ama artık kaldımı bilemiyorum)veya 55 lik panel var
    PDP lerde ise 50lik panel var ama PDP kullanım zorluğu(örneğin rodaj süreci+malum sorunların oluşmaması için dikkat durumları)

HX75/85 tavsiyemdir 46 olarak seni fazlasıyla keser

Can hocam,

Yorumların için teşekkürler. Valla inanın aklım plazmalarda. 50GT50 veya 50VT50. Görüntü kaliteleri çok iyi gerçekten.

Ama fiyat ve büyüklük gibi endişelerim var. Mesafem 2.60m çünkü.

Digitürkk HD, SD, ve bolca mkv formatlı HD filmler ve diziler. İleride Blue-ray olayına da gireceğim. Dediğim gibi avr hi-fi ses sistemim de var.

Görüntü açısından kendimi ikna edebilsem Sony 46HX850'yi alacağım hemen :)

• Sn.himpton

-Panel Salondamı kullanılacak?? veya Salonmu çok küçük veya oturma düzeninin fiziki alanımı kısıtlı,bana bunu bildirirmisin ltf
    belki başka bir formül aklımıza gelebilir

-Bütçe tam nedir??

-Sen "Pany Ana Başlığını" sanırım takip ediyorsun değilmi??

-Bana göre Pany PDP OK(V/G/S5x Serisi)
    Acelen varmıdır??? veya 2/3ay beklermisin?? çünkü o zaman fiyatlar düşecektir!

-AVR+Speaker çok ciddi artıdır(aslında günümüzde panel kullanımında bana göre olmazsa-olmazdır!)
    BD yide ben şahsen tavsiye ediyorum,artık fiyatları epeyi ucuzladı ve MPlayer fiyatına BD ler vardır
    ayrıca bunların çoğu MKV/DTS ve çoğu formatlarıda destekleyip açmaktadır

++
    HX85x için başlığı var oraya biraz takılırsın,ben bu sene(en azından şimdilik) Hi-End LCD olarak bir tek Sony leri
    tavsiye ediyorum veya F/P olarakta Pany LCD ET5(DT50 de var ve oldukça güzel bir panel ama çok pahalı ve değmez,
    Sony alternatifi dururken!!)
    Phil den ise 9706 yı şimdilik tuttum ama buda pahalı,takip etmek lazım!

PDP olarak ise G/S lerin 50 den aşağı ebatları vardır,bunlarada bakabilirsin!

++

• Aylardır salonum için VT serisini beklerken daha fazla bekleyemeyip oturma odasındaki 5 yaşında emektar plazmamı (Panasonic 42pv70F) değiştirmeye karar verdim, ST50 serisinin incelemelerden aldığı puanları da gördükten sonra bir de üstüne 1.800 TL'lik fiyatı görünce (chip paralarla birlikte 1.620 TL yapıyor, şu anda 2200TL) hemen sipariş ettim. Bu tv İngiltere'de 850 Sterlin (2.420TL) Almanya'da 900 Avro (2.060TL), bu ürün Türkiye'de avrupadan ucuza alabileceğimiz nadir Japon elektroniklerinden olsa gerek.

Aktif bir PS3 kullanıcısı olarak htdvtest'in ölçtüğü 16ms'lik lagin gerçek olduğunu ya da en azından gerçeğe yakın olduğunu umuyorum.
    TV kurulduktan sonra birkaç fotoğraf çekip paylaşacağım.

Alacak olanlar için cihazda DVB S/S2 tuner olmadığını belirtmek isterim.

İlgilenenler için 3 adet 42st50 incelemesi

http://reviews.cnet.co.uk/tvs/panasonic-tx-p42st50b-review-50007490/
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm
    http://www.expertreviews.co.uk/tvs/1292299/panasonic-viera-tx-p42st50b

• Can hocam bütün soruların cevabını salonun fotoğrafıyla paylaşıyorum.

1-1.5 ay daha bekleyebilirim. Ama sonuçta bu ay evleniyorum ve salonda dayanılmaz bir TV eksikliği var. O boşlukta 22D5000 duruyor :)

Bütçem ise 3500TL Aslında 50GT50 bu seviyelere yaklaşsaydı hemen alırdım. Şu anda 4000TL civarında. O parayı verirken 2.60m mesafede 50' büyük gelir mi?, gündüz izlemek ve rodaj problem olur mu? (benim için olmaz :) gibi sorular da aklıma gelmiyor değil fiyat artışının yanında.

Salon: dar gibi gözükebilir ama tv ünitesi ile koltuk arasında 2.5m mesafe var. oturma pozisyonu falan da düşünüldüğün de 2.70m oluyor. biraz amerikan tarzı yerleşim bizimkisi. koltuk tam ortada duruyor salonun. Ses sistemi konusunda da katılıyorum. bu yüzden Denon 3312 AVR ve B&W'den oluşan bir ses sistemi kurdum. O hoparlörler daha sonra ayak ila sağa sola alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himpton -- 8 Haziran 2012; 21:22:00 >

• 2012 derken ER yeni çıkan gözlükler 50ST50 için aldım bu arada bi kaç mesajdır görüyorum gt ve vt ler çok iyi deniyor sanki St ler çok kötüymüş gibi bir imaj yansımış konuya inanın kağıt üzerindeki ibareleri geçin bence panel g15 aynı Infinite Black Pro gt50 ile aynı vt50 de ultrası var 2000 ve 2500 sürücü farkı var ve Aşamalı Tonlar 12,286 diğerlerinde 2 katı bunun dışında görüntüyü etkiliycek bir fark yok izleyerek test ettiğinizde bence insan gözünün algılıyacağı çok küçük farklar var bu sadece benim nacizane görüşüm.aradaki fiyat farkı 2 katı :) çok param olsa belki bende alırdım :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.