Şimdi Ara

2012 SAMSUNG [ES - EH SERİSİ] MODELLERİ; LED TV [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
968
Cevap
21
Favori
156.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thsx -- 16 Nisan 2022; 16:17:58 >
  • 46es7000 ıcın uygun yanı optımum ekran ayarları ıcın yerlı sıtelerde pek bırsey yok..bu serı ıle buldunuz seylerı paylasalımkı...en ıyı sekılde bu cıhazdan faydalanabılelım......

Quote:
    Originally Posted by Manala
    What comes to gaming...well games are artificial, so your best bet is just to trust your eye.
    Can't really recommend any "standards" for them, just use whatever seems nice for you.
    But remember to fetch the game mode under System/General menu for minimum lag.
    It's hidden there.

These are my basic settings for all TV/movie use which take account time of day / ambient lightning quite well.
    They are combination of 2 other previously recommended/calibrated settings with some minor tweaking of my own.
    When in dark the picture will automatically set to near optimum calibration, but you'll still have punch to watch the TV at daytime in a well lit room.
    Give them a try and maybe you'll like the picture. Be sure to enter them in the listed order,
    because some of the first settings will override later ones if entered in wrong order (e.g. adjusting backlight after eco-mode will turn off eco-mode automatically).

Here goes:
    Picture/Picture Mode: Movie
    Picture/Backlight: 18
    Picture/Contrast: 98
    Picture/Brightness: 45
    Picture/Sharpness: 15
    Picture/Colour: 53
    Picture/Tint (G/R): G50/R50

Picture/Advanced Settings/Dynamic Contrast: Off
    Picture/Advanced Settings/Black Tone: Off
    Picture/Advanced Settings/Flesh Tone: 0
    Picture/Advanced Settings/Colour Space: Custom
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Red (RGB): 39/0/0
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Green (RGB): 0/50/0
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Blue (RGB): 0/0/57
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Yellow (RGB): 50/50/0
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Cyan (RGB): 0/50/50
    Picture/Advanced Settings/Colour Space/Colour/Magenta (RGB): 42/0/46
    Picture/Advanced Settings/White Balance/R-Offset: 24
    Picture/Advanced Settings/White Balance/G-Offset: 25
    Picture/Advanced Settings/White Balance/B-Offset: 28
    Picture/Advanced Settings/White Balance/R-Gain: 22
    Picture/Advanced Settings/White Balance/G-Gain: 25
    Picture/Advanced Settings/White Balance/B-Gain: 10
    Picture/Advanced Settings/10p White Balance: Off
    Picture/Advanced Settings/Gamma: +1

Picture/Picture Options/Colour Tone: Warm2
    Picture/Picture Options/Digital Noise Filter: Auto
    Picture/Picture Options/MPEG Noise Filter: Auto
    Picture/Picture Options/Motion Plus: Standard
    Picture/Picture Options/Led Motion Plus: Off

System/Eco Solution/Energy Saving: Off
    System/Eco Solution/Eco Sensor: On
    System/Eco Solution/Eco Sensor/Min. Backlight: 10

After this let the TV (and your eyes) set for a minute or two.
    The eco solution adjusts the image quite slowly towards given settings.
    And for the audio I think the movie mode sounds much better than the standard mode.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

46es6140 almayi dusunuyorum.ne dersiniz degermi 2.350 tl

değmezz kesinlikle alma, ES serisi vahim valla...
  • 46 ES 8000'i alalı 20 gün olmadan servise gitti. Görüntü ve ses komutlarını algılamıyordu. 2-3 gün içerisinde cevap gelecekmiş. Servistekiler, yüksek ihtimalle yenisini gönderirler dedi. Gelecek cevabı merakla bekliyorum. Daha ilk günden canımı sıktı.
  • kliksa.com'dan 55es7000 aldım bonus puanla birlikte 4100'e geldi. ilk defa internetten televizyon aldım kurulum nasıl olcak televizyon gelince samsungu arayıp kuruluma mı çağrıcam acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 40ES7000 den aşırı memnunum(nazar değmesin) ama şöyle bir durum var.Galaxy s 2 ile çektiğim full hd videoları usb ye atıp tv de izlemeye çalışınca görüntü süper fakat ses 7 saniyede bir 1 2 saniye kesiliyor.Bilgisayarımda izlediğimde hiç böyle bir sorun olmuyor.Yardım edebilecek olan var mı?
  • 55ES8000 kullanıpta çok memnun olan ve web üzerinden neleri yapabildiğini anlatabilecek bir tavsiye sahibi yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bufasulyabedava

kliksa.com'dan 55es7000 aldım bonus puanla birlikte 4100'e geldi. ilk defa internetten televizyon aldım kurulum nasıl olcak televizyon gelince samsungu arayıp kuruluma mı çağrıcam acaba?

kutuyu sakın acma garanti dısı kalır... samsung cagrı servisini ara hemen en yakın sevisi yonlerndiryorlar...kısa surede kurulumu gerceklestiryorlar....

@CAN@

sistem versiyonun bi kontrol et.eger eski ise son surumu yukle bi..dene..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 17 Eylül 2012; 19:04:11 >
  • ustad es7000 kullanıyorum beklentini yuksek tutma...su anda bilgisayar verimliliğinden cok uzaktalar...flash bircok siteyi acabiliyor ama acamadıkları var...onun dısında sosyal media ya direk linkleri var ve skype calısyor...bunlardan baska bi beklentin varsa soylersen beklentini karsılayıp karsılayamacagını soyleyelim...
  • bulutlanma ışık sızması olmaz umarım bir de televizyonu değiştirmek için uğraşmayalım. benim için sd ve hd yayın ve playstation performansı önemli daha çok. 3dsi zaten çok iyi harddisktende 3d film oynattı mı tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

ustad es7000 kullanıyorum beklentini yuksek tutma...su anda bilgisayar verimliliğinden cok uzaktalar...flash bircok siteyi acabiliyor ama acamadıkları var...onun dısında sosyal media ya direk linkleri var ve skype calısyor...bunlardan baska bi beklentin varsa soylersen beklentini karsılayıp karsılayamacagını soyleyelim...

bulutlanma ışık sızması olmaz umarım bir de televizyonu değiştirmek için uğraşmayalım. benim için sd ve hd yayın ve playstation performansı önemli daha çok. 3dsi zaten çok iyi harddisktende 3d film oynattı mı tamamdır
  • arkadaşlar TV altyazılarda TR karakter destekliyor mu? nedir durum?
    bakın 3D filmleri sormuyorum ama mkv yada mpeg bir film/diziden bahsediyorum.
    biraz ayrıntılı yazarsanız sevinirim?

ayrıca altyazı rengi, büyüklüğü, senkron düzeltme gb özellikler var mı?

tabii şu da var; eğer TR karakterler çıkmıyorsa hiçbir sorum önemli değil :)))

55es7000 almayı düşünüyorum...

teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El_domingo

quote:

Orijinalden alıntı: bufasulyabedava

kliksa.com'dan 55es7000 aldım bonus puanla birlikte 4100'e geldi. ilk defa internetten televizyon aldım kurulum nasıl olcak televizyon gelince samsungu arayıp kuruluma mı çağrıcam acaba?

kutuyu sakın acma garanti dısı kalır... samsung cagrı servisini ara hemen en yakın sevisi yonlerndiryorlar...kısa surede kurulumu gerceklestiryorlar....

@CAN@

sistem versiyonun bi kontrol et.eger eski ise son surumu yukle bi..dene..?

Bugün deneyeceğim teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

arkadaşlar TV altyazılarda TR karakter destekliyor mu? nedir durum?

teşekkür ettim.

Destekliyor aslında fakat i harfini çok garip gösteriyor belki ayarları vardır bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

teşekkür ettim.

Destekliyor aslında fakat i harfini çok garip gösteriyor belki ayarları vardır bilemiyorum.

teşekkürler peki ayrıca altyazı rengi, büyüklüğü, senkron düzeltme gb özellikler var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

teşekkür ettim.

teşekkürler peki ayrıca altyazı rengi, büyüklüğü, senkron düzeltme gb özellikler var mı?

Bu konuda bilgim yok herhagi bir ayar karıştırmadım bakarım sizi yanıltmak istemem :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @CAN@ -- 18 Eylül 2012; 17:30:19 >

• es5500 de büyüklük ve senkron ayarı vardı es7000 dede vardır heralde.
  • Işık sızması ve bulutlanma led tv lerin karakteristik özelliklerinden sanırım...
    İlk 55es8000 tv yi aldığımda bu sorunlar yüzünden servisi çağırdım. Genel merkeze bildiriyorlar ve bunların sorun olmadığını bütün ledlerde aynı durumun olduğunu falan söylüyor ve bu doğrultuda rapor veriyorlar. Biraz bastırınca da istediğiniz değişim raporunu alıyorsunuz.

Neyse ikinci tv de ilkini iade ettikten sonra geldi ve aynı sorunlar ondada mevcuttu. Ama ikincisini alırken bunda da sorun çıkar ise sony 55hx850 ile değişim garantisi aldım. Uzun lafın kısası üçüncü tv sony oldu. Ancak sony de azda olsa ışık sızması ve bulutlanma vardı ve televizyonun camında çıkmayan lekeler olduğu için (sanırım daha önce kullanılmış) onuda iade ettim.

Veee televizyon maceram yeni bir 55es8000 alarak son buldu. Ben bu macerayı yaşadım, sizde yaşamayın, es serisi televizyonunuzu bu sorunları göz ardı ederek güle güle kullanın...

Not: Şahsi görüşüm hx850 ile es8000 mukayese edersek, donanım ve görüntü kalitesi yönünden kesinlikle es8000... Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: exclusive man

Işık sızması ve bulutlanma led tv lerin karakteristik özelliklerinden sanırım...
    İlk 55es8000 tv yi aldığımda bu sorunlar yüzünden servisi çağırdım. Genel merkeze bildiriyorlar ve bunların sorun olmadığını bütün ledlerde aynı durumun olduğunu falan söylüyor ve bu doğrultuda rapor veriyorlar. Biraz bastırınca da istediğiniz değişim raporunu alıyorsunuz.

Neyse ikinci tv de ilkini iade ettikten sonra geldi ve aynı sorunlar ondada mevcuttu. Ama ikincisini alırken bunda da sorun çıkar ise sony 55hx850 ile değişim garantisi aldım. Uzun lafın kısası üçüncü tv sony oldu. Ancak sony de azda olsa ışık sızması ve bulutlanma vardı ve televizyonun camında çıkmayan lekeler olduğu için (sanırım daha önce kullanılmış) onuda iade ettim.

Veee televizyon maceram yeni bir 55es8000 alarak son buldu. Ben bu macerayı yaşadım, sizde yaşamayın, es serisi televizyonunuzu bu sorunları göz ardı ederek güle güle kullanın...

Not: Şahsi görüşüm hx850 ile es8000 mukayese edersek, donanım ve görüntü kalitesi yönünden kesinlikle es8000... Saygılar.

Geçmiş olsun. Bende de 46ES8000 var, ışık sızması ve bulutlanma var, ayrıca panelin üst kısmında çerçeve ile birleşme yerinde birkaç damla yapıştırıcı var panelin yapıştırıcısı sanırım, görüntünün olduğu yerde değil, görüntü kalitesini etkilemiyor ama kafaya taktım bir kere..
    Servisi ışık sızması için çağırmıştım TV yi götüreceğiz dediler, ben de çizerler ve birşey yok diye getirirler diye korktuğumdan vermedim.
    Şimdi de bu 2 sorundan dolayı içim içimi yiyor, servise verip şansımı denesem mi? Henüz 30 günün içindeyim..
    siz ne dersiniz?

• Bu iade edilen tv lere nemi oluyor? Bazı kontrollerden geçirilerek paketleniyor ve bir müddet sonra tekrar satışa sunuluyor. Bence yeni bir ürün alıcaksanız büyük indirimleri beklemeden hemen alın, yoksa muhtemelen iade edilmiş ürünlerden alma ihtimaliniz yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.