Şimdi Ara

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.814
Cevap
31
Favori
211.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

Orijinalden alıntı: Drain

aylar süren inceleme araştırma bekleme sonucunda 46HX850 satın aldım bugün, umarım pişman olmam

Hayırlı olsun inceleme bekliyoruz ikinizden de, ben de alma arifesindeyim..

Kaça nerden aldınız?

teşekkür ederim, 2 adet br-250 gözlükle 4600 liraya aldık kozyatağı sony den
  • quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

Evet arkadaşlar bir review daha geldi. O da 5 yıldız. Sony muhteşem bir geri dönüş yaptı diye yazmışlar :) Samsung'dan intikamı acı olacak!

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/sony-kdl-46hx853-1080923/review/page:1#articleContent

Final Verdict

There really isn't any overstating the potential importance of the KDL-46HX853 to Sony right now. For in one single leap its stunning picture performance takes the struggling Japanese giant from near-zero to all-conquering hero - an achievement made all the more remarkable when you consider that this outstanding TV is being delivered at a more aggressive price than the usually ultra-competitive Korean brands are offering on their range equivalents.

To sum all this up, with the KDL-46HX853 Sony isn't just back, it's back with a vengeance.

Beyler selamlar

Bu işin son 3 senedir zaten boku çıkmıştı!

Bu sene dikkat ediyorum iyice cılkını çıkartmışlar ve bunlar "Review" filan değil(bilen bilir ne olduğunu ne özellikle
    USA da artık gülüyorlar böyle değerlendirmelere)

+
    TechRadar Test filan zaten yapmaz(alır bir yerlerden çoğusu gibi!!)

Sadece kendi abuk yorumunu(teknikten tamamen yoksun)koyar,buyrun size review diye sunarlar

Değerlendirmelere bakıyorum ve yoruma bakıyorum;adeta Üreticinin lansmanı veya sallaması gibi,bunda ciddiyet
    yok bir kere!

5/5 yıldızlık panel değil ama bu sene Sony lerde uçma var nedense,hiç dikkatinizi çektimi?
    2011 Model panel geçen sene değilde bu sene uçtu

"aggresive price" ise doğru zaten buna bakan panelin ne olduğunu anlar(üreticisi Sony olduğu için)demekki işin boku
    çıkınca insanları da "enayi" görmekteler!!

Bir kaç bölümü okudum,ama bunu okurken sankim Testi yapan değilde Sony yi okuyor gibi oldum(çünkü ciddi sallama var burada!)

Local-dimming;diye başlık açmış "kazmalar" ama LD ye ait teknik tek bir kelime bile yok!!!bakınız siz bu yorumu dikkatli okuyun(iyi ingilizce
    biliyorsanız,anlarsınız her bir şeyi)çok kısa olarak klasik bir cümle ile LD konusu kapanmış!
    Başlık LD ama devamı 3D den girmiş ve diğer özellikler ile devam etmiş ama dikkatinizi çekerim neden başlık(bölüm) Local Dimming!

>>şimdi bunları Sony oturup yazıyor ve servis ediyor,böyle yorumları ben çok dikkatli okurum sizde okuyun tabiki,ancak bundan sonrasını
    yorumlamak size kalıyor!

Contrast;için yazılanlar yine basma kalıp laflar! Samsung S_PVA Modül kullanıldığı için değerler bellidir! Edge-LED+LD çalışması ilede
    zaten Siyah+Contrast bu Modüllerde çok iyi netice vermektedir;ama bunlar "hikaye" anlatmışlar

Ayrıca Zone(Cluster)sayısı+LED adedi yine belirtilmiyor

.....

LG/SAmy/Pany LCD ler ile mukayese etmiş ama Sony bunlardan yinede çok çok daha iyi buda işin bir başka gerçeği!

Pany de bir kere bu seviye LCD yok!
    Samy/LGE de yine çoğu konuda yok,birde bu ikilide "sorunlar" dağ gibi!!

Sony ile rakiplerini(Tosh/Sharp ve bazı paneller hariç)mukayese etmek doğru değildir!

Kısaca Sony ler her zaman iyidir ama bu Test diye verilen saçmalıklar ve absürt yorumlar sadece hikayedir!
    Sony ye devam ama böyle marketing-tool işlerine fazla kapılmayın!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

Evet arkadaşlar bir review daha geldi. O da 5 yıldız. Sony muhteşem bir geri dönüş yaptı diye yazmışlar :) Samsung'dan intikamı acı olacak!

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/sony-kdl-46hx853-1080923/review/page:1#articleContent

Final Verdict

There really isn't any overstating the potential importance of the KDL-46HX853 to Sony right now. For in one single leap its stunning picture performance takes the struggling Japanese giant from near-zero to all-conquering hero - an achievement made all the more remarkable when you consider that this outstanding TV is being delivered at a more aggressive price than the usually ultra-competitive Korean brands are offering on their range equivalents.

To sum all this up, with the KDL-46HX853 Sony isn't just back, it's back with a vengeance.

Beyler selamlar

Bu işin son 3 senedir zaten boku çıkmıştı!

Bu sene dikkat ediyorum iyice cılkını çıkartmışlar ve bunlar "Review" filan değil(bilen bilir ne olduğunu ne özellikle
    USA da artık gülüyorlar böyle değerlendirmelere)

+
    TechRadar Test filan zaten yapmaz(alır bir yerlerden çoğusu gibi!!)

Sadece kendi abuk yorumunu(teknikten tamamen yoksun)koyar,buyrun size review diye sunarlar

Değerlendirmelere bakıyorum ve yoruma bakıyorum;adeta Üreticinin lansmanı veya sallaması gibi,bunda ciddiyet
    yok bir kere!

5/5 yıldızlık panel değil ama bu sene Sony lerde uçma var nedense,hiç dikkatinizi çektimi?
    2011 Model panel geçen sene değilde bu sene uçtu

"aggresive price" ise doğru zaten buna bakan panelin ne olduğunu anlar(üreticisi Sony olduğu için)demekki işin boku
    çıkınca insanları da "enayi" görmekteler!!

Bir kaç bölümü okudum,ama bunu okurken sankim Testi yapan değilde Sony yi okuyor gibi oldum(çünkü ciddi sallama var burada!)

Local-dimming;diye başlık açmış "kazmalar" ama LD ye ait teknik tek bir kelime bile yok!!!bakınız siz bu yorumu dikkatli okuyun(iyi ingilizce
    biliyorsanız,anlarsınız her bir şeyi)çok kısa olarak klasik bir cümle ile LD konusu kapanmış!
    Başlık LD ama devamı 3D den girmiş ve diğer özellikler ile devam etmiş ama dikkatinizi çekerim neden başlık(bölüm) Local Dimming!

>>şimdi bunları Sony oturup yazıyor ve servis ediyor,böyle yorumları ben çok dikkatli okurum sizde okuyun tabiki,ancak bundan sonrasını
    yorumlamak size kalıyor!

Contrast;için yazılanlar yine basma kalıp laflar! Samsung S_PVA Modül kullanıldığı için değerler bellidir! Edge-LED+LD çalışması ilede
    zaten Siyah+Contrast bu Modüllerde çok iyi netice vermektedir;ama bunlar "hikaye" anlatmışlar

Ayrıca Zone(Cluster)sayısı+LED adedi yine belirtilmiyor

.....

LG/SAmy/Pany LCD ler ile mukayese etmiş ama Sony bunlardan yinede çok çok daha iyi buda işin bir başka gerçeği!

Pany de bir kere bu seviye LCD yok!
    Samy/LGE de yine çoğu konuda yok,birde bu ikilide "sorunlar" dağ gibi!!

Sony ile rakiplerini(Tosh/Sharp ve bazı paneller hariç)mukayese etmek doğru değildir!

Kısaca Sony ler her zaman iyidir ama bu Test diye verilen saçmalıklar ve absürt yorumlar sadece hikayedir!
    Sony ye devam ama böyle marketing-tool işlerine fazla kapılmayın!

++

Aslında eleştirilerinizde haklı olma ihtimaliniz yüksek yalnız tüm sitelerde benzer yorumlar var. Hepsine para yedirmiş midir Sony, bence biraz zor.

Çok daha teknik bir inceleme Rasmus Larsen / flatpanelshd'den de geldi. Evet burada "recommended/highly recommended" almadı ama özellikle ekranın homojenliği (uniformity) ve clouding/bleeding/torch effect konusunda burada da mükemmel gözüküyor. Yalnız o inceleme LD kapalı inceleme yapılmış o yüzden ben tam sevemedim.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1336720019

Avforums'dan Mark Hodgkinson 23-25 Mayıs gibi bu televizyonun inceleme sonucunu yayınlayacak o zaman çok daha net belli olur neyin ne olduğu. Siyah seviyelerini LD on/off tüm opsiyonlar için ölçeceğini söyledi. Bunların dışından takip ettiğiniz reviewer'lar kalibratörler var mıdır???

• vatan bilgisayar da 40hx850 fiyatı 3500 tl ama stok da yok.
  • Çok çok ayrıntılı bir inceleme daha:

http://translate.google.fr/translate?hl=fr&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fhdtvpolska.com%2Ftopic%2F28099-mega-test-lcd-led-3d-sony-bravia-kdl-46hx850-profesjonalna-kalibracja%2F

Polonya'dan gelmiş bu inceleme de. Özellikle "Xreality Pro" nun görüntü üzerindeki katıkısı ve normal "Xreality" ile arasındaki farklar da bariz olarak gözükmekte. Ayrıca yerel karartma ile de igili ayrıntılı bilgiler var. Söylendiğine göre LD 8 bölgeli. Ancak benim şu ana kadar okduğum kullanıcı yorumlarına göre oldukça başarılı.

• Arkadaş zaten ortada Test filan yok,bir servis var ve herkes onu kullanıyor;malum Sitelerden bahsediyorum,genelde hepinizin okuduğu
    ve belkide ciddi "etkilendiği"

Ben ayrıca "para yedirmeden" bahsetmedim,işin o kısmı bizlerin bildiği manada olmuyor! ama "bir şeyler" çok fena oluyor ve bazı kişiler
    ve ben dahil sadece her zamanki gibi gülüyoruz

1-2011/2012 ve hatta 2010 52HX9x(bu şuanda en iyi son 3 yılın panelidir) Sony paneller HX bazında piyasanın en iyileridir
    HX9x lar ise en tepedeki panel

ANCAK "sorunlar" varmı peki?? VAR ve hemde kabul edilebilir seviyelerin üstünde!

Örnek;ben 179 kişiye 2011 Model HX9 aldırdım(hepsi bende kayıtlı) sorunlu panel çıkan kişi sayısı ise 34 oldu(çoğu değişime girdi,ama onların geri verdikleri
    panelleri ne yaptılar diye bana sorma)

Bu oran biraz genelleme fikri verebilir size!

Bana göre ise bu oran "highly un-acceptable" sınıfındadır sizi bilemem gari

ANCAK ben burada "sorun" derken,olayı ikiye ayırmaktayım

A-Kalite ve kalite kontrol ve malzeme yapısı-elemanlar ve bunların çalışması SW v.s

B-Panelin genel performansı(resim işleme ile ilgili)

A.şıkkı önemlidir ama panelin resim kalitesinden ayırmak gerekiyor ve Sony paneller bu konuda resim performansı olarak çok iyiler

B.şıkkı ise asıl göz önüne alınması gereken yerdir(Samy/LGE için bu değerlendirmeyi yapmıyorum !!)

Örneğin DK lı Flats,eline kaç tane panel aldıda uniformity/BB/TL/LD sorunları v.s v.s den bahsediyor!!! HİÇ
    Şimdi bu Siteye bakarak olayı mutlak doğru diye kabul edersek vay halimize!

2-Siz panelin genel resim kalitesine bakacaksınız Sony seçiyorsanız ve sorunlar varsa zaten bir şekilde hallediliyor!
    Ayrıca Mura/Clouding/BB Sony nin klasik/kronik sorunudur ve bu rekor 2011 yılına kadar hep Sony nin elindeydi!!
    2011 de rekor Samy ye geçti

Samy/Sony/Tosh aynı Modülü kullanmaktadır(Hi-End lerden başlayarak,ancak Tosh sadece/genelde Hi-End lerde kullanıyor)
    Yani S_PVA tip kullanılıyor,birde Sony bazı yıllar Hi-End lerde Sharp Modül kullanıyor ama bunlar çok pahalı olduğu için
    her zaman kullanmıyor!örneğin 52HX9x Sharp tır

Samy ve Sony aynı sistem baclit kullanıyor ve çok yüksek ışık gücü tercih ediyorlar,Tosh ise daha düşük kullanıyor
    Çok yüksek şiddet baclit sorun demektir!! Mura/Clouding/Bleeding bundan dolayı en fazla Samy/Sony de bu sebebten olmaktadır!
    Neden bu sorun Tosh ta yok??? hepsi aynı Modül ama Tosh bu konuda en iyisi!

Yüksek ışık gücü resmi aşırı parlak/canlı ve vivid v.s hale getirip,alıcının gözünü çok fena alıyor!!!bu metodu en çok Samy kullanıyor!
    İşin bu kısmı Ticaridir!

Bugün çoğu kullanıcı LCD lerini "Dynamic Mode" ile izleyebiliyor,buda durumu net olarak açıklıyor zaten
    İşin Ticari kısmını bu uyanıklar çok güzel kullanıyorlar!

3-Gelelim "Local-dimming" olayına,bir kere bu panellerin hiç birisi(Sony ve diğer Markalardaki-sadece Tosh ZL1 hariç)
    Sharp XS1/Sony X45x/Tosh SV685 gibi "gerçek" FL+LD li paneller değildir!!!

Bunlar gibi çalışmayıp;bizim çakma-LD dediğimiz sistemdir;çünkü diğeri maliyet açısından çok pahalıdır ve zor bir sistemdir
    zaten bu yüzden çoğu üretici hata hepsi kaçıyor!!

Teknik olarakta panelin fiziki yapısıda farklı olması gerekiyor v.s v.s herifler bunlarla uğraşmayıp filtreleme ve Matrix önü arkası
    ve özellikle yeni teknik bazı LED dizilimi ile "ucuz yollu" bu işi bir şekilde Local-dimming diye sunuyorlar!

LD ayarı bir kere "KAPALI OLAMAZ" ama bu heriflerin uyanıklık sisteminde ON/OFF olabilir hatta OFF olur daha düzgün olması için
    veya bunun ayarı olur v.s kısaca bunlar LD filan değildir,ama bana göre yinede hiç olmamasından iyidir tabiki!

Ancak Sony lerde Black&Contrast seviyesi çok iyidir! Motion yine oldukça iyidir!
    Bazı panellerde motion sorunu çıkabiliyor bu arada! ancak genel kullanımda Game&Standard olarak motion Sony lerde çok iyidir diyebilirim+

Sonuç olarak HX Serisinden bahsediyorsak,bu seri zaten 2010 dan itibaren çok iyi

++

• quote:

Orijinalden alıntı: ntorenci

vatan bilgisayar da 40hx850 fiyatı 3500 tl ama stok da yok.

46hx850 modelinde topkapı mağazasında stok görünüyor ve 40" modelinden 2 TL daha ucuz

yalnız kozyatağı sony shop mağaza yetkilisi vatan'ın sattığı sonylerin eurasia garantili olmadığını, bu yüzden kendi satış fiyatları ile vatan arasında bu kadar fark olduğunu söyledi.
    doğru olabilir mi?
  • bu fiyat gerçek olsa anında alırım!!

2012 Sony Hx850 Ana Konusu(İNCELEME EKLENDİ)
  • Fiyatlar gercek su an %25 indirim var tv lerde kaçırmayın eğer yoksa bile ödeme yaparak sipariş verebiliyorsunuz daha sonra gönderiyorlar ben izmirde sordum bu sekilde söylediler 55almayi düşünüyorum 4720 tl gibi bir rakama düşüyor inanılmaz bir rakam su an stoklarında yokmuş büyük ihtimalle haftaya stoklarında olacakmış ayrıca vatandaki Sony ler Sony eurasia güvencesinde imiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Arkadaşlar hx850 nin hx820'ye oranla daha iyi bir fiyatla piyasaya girmesinde orijinal gorilla glass yerine benzerinin kullanılmasının önemi büyüktür,bilginize(-lisans parası)

vayy sony de yan sanayi ürün kullanmaya başladı demekki
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgüç55

quote:

Orijinalden alıntı: ArGoDa

Arkadaşlar hx850 nin hx820'ye oranla daha iyi bir fiyatla piyasaya girmesinde orijinal gorilla glass yerine benzerinin kullanılmasının önemi büyüktür,bilginize(-lisans parası)

vayy sony de yan sanayi ürün kullanmaya başladı demekki

Benim anlamadığım kutusunun üzerinde Corning Gorilla Glass logosu var.Kullanmadılarsa nasıl bu orjinal logoyu koyabiliyorlar?Sony bildiğim kadarıyla böyle işler yapmaz..Ama yeni televizyonlarda aydınlatmalı logoyu kaldırmışlar(Benim hoşuma gidiyordu)..Bir de kumandasını görseniz gerçekten gülersiniz..Böyle basit,plastik bir kumanda olabilirmi..?Bence bunda en büyük etken satın alanları wi-fi uzaktan kumanda almaya yönlendirme amacında olmaları olabilir diye düşünüyorum..Benim EX'in kumandası bile yanında ağır ve kaliteli kaldı..Panelde genel olarak klasik sorunlar var ama görüntü kalitesi ve hareketli sahnelerde akıcı ve beklediğimden iyi..Kapalıyken görüntüsü muhteşem..Standla beraber kocaman kalın bir kutuda geliyor..Bu arada ilk defa aldığım Sony tv'de ölü piksel çıktı..Üretim yerini göremedim..daha öncekilerde kutuda yazardı bilgisi olan var mı?

• Sn.argoda nın yazdığı Gorilla-glass katman bilgisi tamamen yalnıştır!
    Ayrıca bu katman Lisans ile satılmaz!! bu bir üründür ve üreticiden "parası verilerek alınıyor" ve günümüzde genelde Hi-End veya benzer
    Display ürünlerinde kullanılmaktadır,ürün nihai olan üreticiden geliyor ve takılıyor,bir fiyatı vardır ve o ödeniyor sadece!

Lisans ise,şudur;bu ürünü birisi üretmek isterse,üreticisi ile oturur anlaşır ve kendisi üretir ve Lisans burada gereklidir!

Gorilla katmanların bir çok çeşidi vardır,ancak maliyet üzerinde bir etkesi pek yoktur veya hiç yoktur!
    Ana eleman Modül dür,gerisi son derece ucuz elemanlardır!

-Bu arada Sony ana üretici değildir!! çoğu elemanı fason olarak dışardan alıyor hatta montaj v.s işleride dışarıda yapılıyor!
    En maliyetli eleman ise Modül dür,ayrıca MB Çinde üretiliyor(çoğunlukla)PWB Çin malı!!T-Con/Driver/LDend/LED v.s v.s hepsi
    fasondur,ancak bu durum bütün üreticiler için yaklaşık aynıdır!!
    Japonyada artık bu işlerle uğraşılmıyor
    Aynı şekilde Samy/LGE daha ağırlıklı Çin elemanlar kullanıyor!

Kore/Japon panellerinin tamamı(bir kısım Sharp lar hariç)Avrupada montajlanıyor(kalite olarak eleman bazında USA/Canada
    veya Japan a göre biraz daha düşük kalitedir!!)
    Sony ler Slovakia ağırlıklı montajlanıyor

++

• quote:

Orijinalden alıntı: himpton

bu fiyat gerçek olsa anında alırım!!

bu fiyata aldım.

• Albani hocam 55hx850 vatanda 4720 tl 10 taksit ne diyorsun?

• iyi diyorum

ama gaz vermiş gibi olmıyayım,bu sene Sony lerde fiyatlar biraz enteresan ve potansiyel alıcılar içinde tabiki güzel bir durum!
    dolayısıyla paneller çok yeni çıktı pazara ve güzel fiyatlardan çıktığı içinde bir süre izlemede kalıp nerelere kadar düşüyor
    beklemek gerekiyor+

şimdi yukarıdaki 55lik HX85 fiyatı,zaten piyasadaki diğer markalara baktığımız zaman bunların arasından en güzel seçenek gibi durmaktadır!

ancak bana biraz işin içinde "gel-gelcilik" numarası yapıyorlar gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Mayıs 2012; 23:00:17 >
  • Ok hocam

• @Lütfü selamlar

Şu pattern ler ile incele paneli;

++
    1920x1080pixel resimler ise RS.COM da;https://r apidshare.com/files/385971370/TestbyBBBand.rar

Gönderdiğin resimlerde ayrıca Mura efekti de(clouding) var
    Ancak sen resimleri Baclight normal seviyede iken çekeceksin,Forumda bazı kişiler arkaışığı kökleyip
    resim çekeceksin diyor yani sallıyorlar böyle bir şey yok!
    Standard/Cinema ve Custom Mode lardan önce Default sonrada normal set.et ve resimlerini çekiyorsun OK+

Vivid/Game mode ile de olmaz,çünkü burada değerler hem yalnıştır hemde bu test bu modlar ile yapılmaz

Sanırım bu senede Sony lerde malum sıkıntılar devam ediyor!

Not;ilk 2 resim Flashing içindir(bleeding testi)3.resim ise uniformity/grey seviyesi içindir;sende ayrıca grey de bozuk!
    uniformity yine falso veriyor!

+
    CAN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Mayıs 2012; 0:16:46 >

• Arkadaslar az once vatandan son 46HX850'yi 3449 tl'ye 10 taksitle aldım. Tv'yi de arabaya attım, su an eve gidiyorum. İnşallah memnun kalırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ntorenci

quote:

Orijinalden alıntı: himpton

bu fiyat gerçek olsa anında alırım!!

bu fiyata aldım.

Vatan Computer'dan mı aldınız tvyi hocam?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.