2012 avensis 1.6 elegant extra aracımız alalı 3 hafta fln oluyor..çorumda yaşıyoruz...1 haftadır kar şehiri mesken tutmuş durumda...araçla kar üstünde giderken aracı hafif bayır yukarıda durdurdup, 2000 devir civarı kalktığımız zaman bile araç delii gibi patinaj çekiyoo arakadaşlar.. ayrıyeten TRC sistemide açık bu arada...bu TRC sistemin özelliği aracın patinaj çekmesinii önlemekk değilmidir.???oo deneme sırasında TRCyi kapatıptaa denedik çıkmayıı,TRC açıkkende denedikk çıkmayıı ömürr billahh tıkk yokkk 2sindede delii gibi patinaja vuruyoo araba 2000 devir civarı kalkmamıza rağmenn...bn netten TRC sistemi olan araçların videolarını izledim...kar buz demiyolarr patiyeee hafiftenn vurupp,lastikler kitleniyo bida hafiften patinaj çekerek çok rahat karda buzda çıkıyolar....sonuç itibariylee bu TRC sisteminin en ufak ama en ufak bi gözle görülür derecede etkisinii bn daha farketmedim yada farkedemedimm pederin pek umrunda değil böle şeyler ama bu durum bnm hayli canımı sıkmaya başlamış durumda problem bizim araçta olabilirmi????
quote:
Orijinalden alıntı: kaydeli
2012 avensis 1.6 elegant extra aracımız alalı 3 hafta fln oluyor..çorumda yaşıyoruz...1 haftadır kar şehiri mesken tutmuş durumda...araçta olabilirmi????
Kar lastiği var mı araçta?
vakumlu lastik yok...aracın üstunde michelin pilot exalto mevsimlik lastik var.......araç zaten 3 haftalık 0 araç....burda kar lastiğinin büyük ölçüde avantaj sağladığını bnde biliyorum hocam....fkt önemli olan bu TRC sisteminin böyle durumlarda devreye girip etkisini göstermesi.zaten bu sisteminde amacın bu olması gerektiğini düşünüyorum ben ..burda önemlii olann asıl mevsimilk lastik üzerinde etkisini göstermesii...ona kalırsa bi murat 131rede kar lastiği takıldığındada araç patinaja vurmazz zaten.. ölee olduktann sonraa zaten arabaya TRC konmasının bi anlamı kalmıyokii hocam...kalmadığı gibide zatenn pek işimizede yaramadı açıkcası...bunu demeye çalışıorm...
Bazen sistemler öyle bir sunuluyorki zannediyoruz ki kökten sorunumuzu çözüyor.Örneğin ESP (Toyota da VCS) virajlarda %100 kurtarıcı değil.Kimse fizik kanunlarının ötesine geçemez.TRC de kar lastiğiniz olmasa o arabayı oradan kaldıracak şartlar oluşmazsa kaldıramaz.Patinajı keserken farkındaysanız lastikteki çekişi de bir miktar kesiyor.Bu durum her araçta böyledir.Lastik yere iyi tutunmazsa araç oradan kalkamaz.Aracın normaldir.
Yine isterseniz servise bir gösterin,yazılımsal olarak sorun falan varsa düzeltirler.
karlı-buzlu yolda "yazlık" lastiklerle hem de yokuş yukarı aracın kalkmasını beklemek yanlış...
kışlık vakumlu lastiklerle "ESP off" yaptığınızda bu dediğinizi yaşasanız,evet o zaman bir problemden söz edilebilir...
wala bilmiyorum...senede bi kaç kere işimize yarayacak ondada cinslik yapıyo yani. bnm pederin dediği gibi çokk çokk önemlii bşiyy değil küçük bi ayrıntı olsada faydasını görmeyince haliyle moralimiz bozuluo.. tüpüyle osuyla busuyla 60000bine mal olan daha 25 günlük 0 aracın içindn iniptee arabayı yitmekk şahsenn bana koyuyo yani.. araca yabancıda değiliz hani2002 eylülden bu zamana kdr toyotacıyız biz.. 2si corolla,1ri avensis olmak üzere üst üste 3 kez 0 toyota aldık.hepsindednde en ufak bi problemimiz var diyede servise gitmedik çok samimi samimi söylüyorum.. gayette memnun kaldık toyotadan bşkada bi markaya binemiyoruz,ölede bi yapımız var...neysee sonuç itibariylee avensis bi ara bizi servisee götürecekk o konuda kaçışı yok....saygılar...
normal bir durum, araçta kış lastiği yoksa 50 tane vsc+trc olsun yine de patinaj çeker. kış lastiği kullanmanız şart.
haklısınızz....aradık konuştukk servisle, araçta problem yok içiniz rahat olsun dediler....sizin dediğiniz gibi vakumlu lastik olmadıktan sonra trcnin etkisini pekk göremessinizz dediler..
2 ay önce ankarada karlı yokuşta hacı muratlar yanımdan tırım tırım geçerken el salladılar. Avensis nuh dedi peygamber demedi. Kaldık yokuş başında. Sanırım aracın üzerinde gelen lastikler 4 mevsim değil performans lastiği. Kış lastiği aldım da rahat ettim. Kar buz vız geliyor artık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme