Şimdi Ara

2012 WORK&TRAVEL MACERASI - BAŞINDAN SONUNA KADAR BURADA! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
378
Cevap
46
Favori
14.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

Orijinalden alıntı: blackhawkmilan31

arkadasim wat ile bazi sorularim var bildigim kadari ile bi ailenin yaninda yasiyorsun bu aileye herhangibi odeme yapiyomusun ve egitim yilin uzuyor mu o sure zarfinda nasil bisey yani ? cv de cok pozitif bisey olsa gerek.... uni 1 muhendislik ogrencisiyimhangi yil basvurabilirim ve inter seviye ingim var yeterlimi sence
    cok basit sorular biliyorum ama bilgilendirirmisin

1. seçtiğin işe göre konaklama seçenekleri değişiyor. ben wat yapıp da bir ailenin yanında yaşayan kimseyi görmedim henüz. ancak full placement ödeme yaptığın koşulda firma senin konaklamanı da çözmek, bulmak zorunda. ancak konakladığın yere de para veriyorsun. minimum haftalık 100$ kesintin oluyor. geçen sene giden arkadaşım karavanlar için bile haftalık 75$ kesinti olduğunu söylemişti.
    2. CV'de çok pozitif bir şey mi orası tartışılır. Yani CV'in için daha farklı şeyler deneyebilirsin ancak watın en güzel özelliği fiyat/performans açısından. Yani 3000$ verip Amerika'da 4 ay kalmak imkansız. Ancak bu program sayesinde bunu yapabilirsin. 4 ayda da İngilizce'ni baya geliştirme imkanın olur.
    3. Work&Travel yaz dönemi yapılır. Eğer yazın, yaz okulun, büt'ün vs. yoksa eğitim yılın uzamaz.
    4. Üniversite öğrencisi olduğun sürece her yaz gidebilirsin. İster 1. sınıf ol ister 4. sınıf.
    5. Intermediate ingilizce seviyesi oraya gitmek için yeterli. Ancak bazı işler advance ingilizce seviyesi arıyor.

kolay gelsin.

salça olmak adına değil sadece ufak düzeltmeler yapmak için yazıyorum:)

1. wat ile aile yanında değil au pair ile aile yanında kalınır ki bu da bayanlara özeldir. wat ile full placementta işveren sana konaklama sağlar tabi bedeli karşılığında. six flags gibi yerler aşırı kira ister haftalık 140 dolar gibi ama mesela kendiminkinden örnek veriyim yurt odası klimalı ranzalı 2 kişilik minibar ve dolaplı sadece 45 dolardı haftalık ve çok temizdi..

2.CV'de wat olması ingilizce açısından çabaladığını gösterir. ayrıca işverenler çoğu kez yurtdışı tecrübesi var mı diye bakar çünkü bu tecrübeler farklı bakış açıları kazandırır insana.

3.amerika her dönem wat öğrencisi alır ancak türkiyeden sadece yazın katılabilirsiniz

4.master programında da katılabilirsiniz

5.aynen. mesela garsonluk için advance ararlar.

bu arada katılım koşulları

- Türkiye veya KKTC’de öğrenim gören TC veya yabancı uyruklu, 18-28 yaş arası, İngilizce konuşabilen üniversite öğrencileri
    - 2 Yıllık üniversitelerin hazırlık veya 1, 2. sınıf öğrencileri 4 yıllık üniversitelerin hazırlık, 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri
    - Açık Öğretimin İngilizce öğretmenliği, ders devam zorunluluğu olanlar
    - Yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler.
    * Not: Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri ve üniversite mezunları Work&Travel’a katılamazlar. Bu durumdaki öğrencilerimize Ozman J1 Kariyer programlarını, ayrıca kız öğrencilerimize Amerika’da Aupair programını incelemelerini ve bilgi istemelerini öneririz.

• @Black Label Society yine döktürmüşsün hocam eline sağlık
    yurtta kaldım diyorsun. internetten ne şekilde arama yapalım? belki philadelphia'da da bu tarz yerler vardır.
  • rica ederim:)

bunun için bir arama yapmanıza gerek yok işverenlerin %90ı yurt temin eder zaten.. ama ben illaki ariyim diyorsan dorm(dormitory) şeklinde aratmalısın ben ihtiyaç duymadığım için araştırmamıştım açıkcası
  • @black label society hocam virginia beachde houseman olacağım,kafaya koydum ingilizceyi geliştirecegim ne diyorsun hayal olarak mı kalır acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

rica ederim:)

bunun için bir arama yapmanıza gerek yok işverenlerin %90ı yurt temin eder zaten.. ama ben illaki ariyim diyorsan dorm(dormitory) şeklinde aratmalısın ben ihtiyaç duymadığım için araştırmamıştım açıkcası

benim seçmeyi düşündüğüm işte konaklama temini yok. çıldıracağım internetin altını üstüne getirdim resmen.
  • Beyler alaskada balıkçılık gibi bir durum varmış. Duyduğuma göre haftalık 680 $ kazanıyormuşsun. Ne derece doğrudur bu olay pek bilemedim bir yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafsancani

Beyler alaskada balıkçılık gibi bir durum varmış. Duyduğuma göre haftalık 680 $ kazanıyormuşsun. Ne derece doğrudur bu olay pek bilemedim bir yardımcı olur musunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_30597885/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_26681448/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_21950471/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

Beyler alaskada balıkçılık gibi bir durum varmış. Duyduğuma göre haftalık 680 $ kazanıyormuşsun. Ne derece doğrudur bu olay pek bilemedim bir yardımcı olur musunuz?

http://forum.donanimhaber.com/m_30597885/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_26681448/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_21950471/tm.htm

Çok teşekkürler

• rica ederim.
  • quote:

alaskada balıkçılık işinde ya batarsın ya çıkarsın .. çalıştığın fabrikada iyi iş varsa çok kazanırsın ancak iyi iş olması balığa bağlıdır. iyi iş olursa köle gibi eşşekler gibi çalıştırırlar ha karşılığını alırmısın alırsın ancak benim arkadaşım geçen sene benden ayrı birkez daha gitti 10000 dolar kazanıp 7000le döndü alaskada değildi ve çok güzel biryerde çalışıyordu

balık yoksa iş olmaz iş olmazsa sana yol verirler şansın varsa başka bir fabrika bulursun ama orta da iş olup olmayacağına kimse garanti veremez.

@schzo
    inan yurt bulma ile ilgili yardımcı olamayacağım dediğim gibi hiç araştırmadım:/

• quote:

@schzo
    inan yurt bulma ile ilgili yardımcı olamayacağım dediğim gibi hiç araştırmadım:/

neyse hocam araştırdıkça daha çok şey öğreniyorum. bulana kadar bu işin gurusu olabilirim
  • Life Guard Olmak İçin
    Ankara'dan Sertifika Alman Lazım.
    Yoksa Amerikada' Yaptıkları Sınavları vs Geçemeyip Sertifika ALAMAZSAN

Kendini Life Guard Yerine Havlu Toplayan veya Dagıtan Kişi Olarak Görebilirsin xD
  • Güzel konu takipteyim
  • Ben bir şey soracağım;

WAT için gideceklere, daha doğrusu çalışma vizesi ile amerikaya gitmek isteyen yeşil pasaport sahiplerine çıkış izni verilmeyebileceğini söylemişsiniz. Ben bu yaz turistik amaçlı gitmek istiyorum, yeşil pasaportum var. Sorun olmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cduman

Ben bir şey soracağım;

WAT için gideceklere, daha doğrusu çalışma vizesi ile amerikaya gitmek isteyen yeşil pasaport sahiplerine çıkış izni verilmeyebileceğini söylemişsiniz. Ben bu yaz turistik amaçlı gitmek istiyorum, yeşil pasaportum var. Sorun olmaz değil mi?

hayır olmaz. ancak bordo (eski yeşil) pasaport sahipleri de vizeye tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Seneye gidicem ben de. Gidecegim sirketi buldum. Geriye sunlar kaldi ?

1- Orada ne is yapmali ? ( Ben parklardan yanayim, mesela fotografcilik)

2- Nereye gitmeli ? (New York kötü diyorlar).

3- Nerede kalmali ? (Ordaki kizlarla falan bor ev tutarsak olur da onun disinda tek basima kalmam evde )

4- Araba almali mi yoksa kiralanmali mi ? (600-1000 dolar arasi iyi arabalar var)

1.parklar para kazandırmaz çünkü parklar kapasite üstü eleman alıp hepsini azar azar çalıştırır overtime vermemek için. fotoğrafçılıkta ise para kazanmak ikna kabiliyetine ve ingilizcene kalmıştır

2.new york bence rezil bir şehir chicagonun yanından bile geçemez ben chicago derim. bilinmedik yerler her zaman için daha çılgın hayat sunar büyük şehirlerden ve sınır şehirlerden kaçının. miami giderseniz ingilizce yerine ispanyolca ogrenirsiniz mesela gibi..iş yeriniz ile konaklamanız ile ulaşım yürüyüş mesafesinde olsun ve vergi oranının new york gibi uçmuş olmamasına dikkat edin. mesela ny'ta tüm markaların sigaraları 13 dolarken ohio'da sadece 6.75 idi aradaki fark bi müddet sonra cebinizi kurutur

3.ev işinden vazgeçin bu her watçının başlangıçtaki ortak sevdasıdır. eve çıkmak büyük maddi sorunlar getiriri. yurtta kalın yurdun ortamı gibisi yoktur açık konuşiyim yurttan bile kız ayarlayıp hatta dışardan bile kız bulup yurtta takılabliirsiniz:) tabi ceza yemenize karışmam:) kesinlikle yurt derim genelde zaten işverenler imkan sağlar yurt gibi..

4. 600 dolara araba al 50 km giderse ispatla sana 600 cash çıkarıcam:) amerikadaki ancak hurda araçlar bu kadar ucuzdur ben çok araştırdım inanın bana adam gibi gider bir araba 5-6k'dır ki değmez. bunun cevabını yukarıdada verdim zaten

bu arada mülakat ile ilgili merak edilenler var
    mülakat için yurtdışından işveren temsilcileri gelir(fuarlar için) burada karşılıklı 15 20 dakika sohbet edersiniz bu arada size becerilerinizi sunar ve iş imkanların gösterim sana bunu uygun gördüm der.. kabul edilmezseniz danışmanınız başka iş ayarlar paranız yanmaz yani..

Ben aslında isin parasal yönünden çok yabancı ülke görmek niyetindeydim. Ama orada yaklaşık 3-4 ay kalıcaz az bir parayla geçinmek zor hele ki gurbette.

İnsanları nasıl peki senin gittiğin yerin ? Gece hayatı ? Kızları ? Kazanılan paraları da harcamak lazım oradalarda dimi

• ya abi şeye hayret ediyorum.Saatlik 9$ öyle bir işte çok iyi yaaa yani üniversite okumasan o işte çalışsan ömür boyu geçinirsin neredeyse yaa heleki amerika gibi benzini ucuz olan yerde vay anasını o zaman özel şirketlerde falan çalışanlar kaç para alıyorlardı orda
  • Başvuru için artık çok mu geç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

ya abi şeye hayret ediyorum.Saatlik 9$ öyle bir işte çok iyi yaaa yani üniversite okumasan o işte çalışsan ömür boyu geçinirsin neredeyse yaa heleki amerika gibi benzini ucuz olan yerde vay anasını o zaman özel şirketlerde falan çalışanlar kaç para alıyorlardı orda

diyosun... 1 haftadan beri ev arıyorum. philedelphia'daki (ki amerikanın pahalı yerlerinden biri değil) tüm emlak piyasasını inceledim desem yeridir. şehir merkezine azıcık yakın 2 odalı (salon yok) evler 600$ kiradan başlıyor. şu an türkiye'de yeni evli bi çiftin kuracağı eve alabileceği eşyalarla birlikte kiralanan vasat evlerin kiraları 3000$'a kadar çıkabiliyor. saatlik 9$ alacağım evet. ayrıca bunun vergisi var. kemiksiz 8$ civarı bir şey kalacak bana. haftada maksimum 32 saat çalışabileceğim, öyle görünüyor. bu hesaba göre aylık maksimum 1024 dolar cebime para girecek. ayrıca, çok şanslı kişiler hariç oraya wat için gidenler de konaklama için dandik yerlere çok para vermek zorunda kalmışlar. geçen sene giden arkadaşım california'da karavana haftalık 75$ vermiş, düşünün. ayrıca en basitinden cafelerdeki yemek fiyatlarına baktım (sandviç vs.). 5-6$'dan aşağı yiyecek bir şey yok. hani kıstas olsun diye söylüyorum size

• quote:

Orijinalden alıntı: Augias

Başvuru için artık çok mu geç ?

değil, sadece öğrencilerin çok tercih ettiği işleri bulman sıkıntılı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.