Şimdi Ara

2012 WORK&TRAVEL MACERASI - BAŞINDAN SONUNA KADAR BURADA! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
378
Cevap
46
Favori
14.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seneye gidicem ben de. Gidecegim sirketi buldum. Geriye sunlar kaldi ?

1- Orada ne is yapmali ? ( Ben parklardan yanayim, mesela fotografcilik)

2- Nereye gitmeli ? (New York kötü diyorlar).

3- Nerede kalmali ? (Ordaki kizlarla falan bor ev tutarsak olur da onun disinda tek basima kalmam evde )

4- Araba almali mi yoksa kiralanmali mi ? (600-1000 dolar arasi iyi arabalar var)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Seneye gidicem ben de. Gidecegim sirketi buldum. Geriye sunlar kaldi ?

3- Nerede kalmali ? (Ordaki kizlarla falan bor ev tutarsak olur da onun disinda tek basima kalmam evde )

4- Araba almali mi yoksa kiralanmali mi ? (600-1000 dolar arasi iyi arabalar var)

şimdi bu tarz sorulara gidip gelmiş arkadaşlardan cevap alacağız ama düşünce yapın güzelmiş. parkta fotoğraf çekip para kazanayım, kızlarla ev tutayım, altıma da bi araba aldım mı tamadır şahsen türkiye'ye dönmezdim ben bu şartlarda wat yapabilseydim

• New york la gibi büyük şehirlerde değilde onlara yakın nispeten daha küçük şehirlerde çalışın tatil günlerinde gidip gezip dönün. Büyük şehirlerde work olayı çok daha zor birde para kazanmak için gidiyorsanız hiç durmayın alaska ya gidin .
    Bende biraz araştırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

şimdi bu tarz sorulara gidip gelmiş arkadaşlardan cevap alacağız ama düşünce yapın güzelmiş. parkta fotoğraf çekip para kazanayım, kızlarla ev tutayım, altıma da bi araba aldım mı tamadır şahsen türkiye'ye dönmezdim ben bu şartlarda wat yapabilseydim

Gidip gelenler biraz da bunu anlatsin iste. Ama o kisinin sosyalligiyle alakali. İs yerinden bulursam birisini cikabilirim eve. Yorumlara biraz bakinca araba almaktan vazgectim.

En onemlisi gidecegin yer aslinda. Kimse onermiyor New Yorku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yerimizi alalım.
  • quote:

Gidip gelenler biraz da bunu anlatsin iste. Ama o kisinin sosyalligiyle alakali. İs yerinden bulursam birisini cikabilirim eve. Yorumlara biraz bakinca araba almaktan vazgectim.

işle alakalı bence. ben onun için 1 tane wat öğrencisinin gönderildiği yerde çalışmak için yırtınıyorum. sürekli ingilizce konuşmak istiyorum çünkü. gidip eğlence parklarında 70 tane türkle çalıştıktan sonra ne anlamı kaldı watın? gider antalyada plajda şezlong taşırım daha iyi. hiç olmazsa orda turistlerle konuşma imkanın olur
  • quote:

quote:

işle alakalı bence. ben onun için 1 tane wat öğrencisinin gönderildiği yerde çalışmak için yırtınıyorum. sürekli ingilizce konuşmak istiyorum çünkü. gidip eğlence parklarında 70 tane türkle çalıştıktan sonra ne anlamı kaldı watın? gider antalyada plajda şezlong taşırım daha iyi. hiç olmazsa orda turistlerle konuşma imkanın olur

Hem work'unu adam akilli yapip dil gelistirelim, hem de travel'ini yapip guzelce gezelim. New York'a haftasonu falan kacilir. Kucuk yerlerde calismak daha iyiymis.

Oneri isteyenler de suna bakabilir ;

http://www.icep.com.tr/

Arkadasimin ablasi dil okudugu icin 4 sene boyunca ıcep world ile gitti. Gayet guvenilir ve ilgilenen bir yer.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Captain Ivan Drago
    Hocam diyelim mulakati gecemedik verdiğimiz 2000 dolar civarı para boşamı gitmiş oluyor?Birde wat yapacağımız dönem okulu dondurmalı mıyız?

hayır paranı firmadan geri alırsın. zaten herkes benim gibi tiko ödeme yapmıyor. (aslında pişman oldum böyle yaptığıma ama neyse artık)
    vize başvurun onaylanmazsa sadece başvuru için ödediğin ücret yanmış oluyor o kadar.
    ayrıca wat yazın düzenlenen bir program. okulu dondurmanı gerektirecek bir durum yok.

hocam siz taksitlimi ödüyorsunuz ? yada öyle seçenekleri var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: einsteinwashere
    hocam siz taksitlimi ödüyorsunuz ? yada öyle seçenekleri var mı ?

hayır ben tümden ödeme yaptım
    taksitli de ödeyebiliyorsunuz. ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra hazirana kadar parça parça ödeme yapabiliyorsunuz.
    gerçi bu firmadan firmaya göre değişir galiba. taksit imkanı sunan firmalar vardır illaki
  • ne kadar araştırırsan araştır ilki illa acemiliğe gelecek en az 2 kere yapmak lazım bunu galiba
  • ben de 20 şubattaki iş fuarını bekliyorum. bakalım artık işi halledersem orda mart ayı bitmeden vize işlerinide tamamlamış olurum diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

ne kadar araştırırsan araştır ilki illa acemiliğe gelecek en az 2 kere yapmak lazım bunu galiba

galiba haklısın.
    neyse ben de ilk kez yapıyorum. burayı okuyanlar görecek ne zorluklarla, problemlerle karşılaştığımı.
    umarım şansım yaver gider de pek bir şey gelmez başıma...
  • Seneye bende yapacağım çok iyi oldu bu konu.
  • 10 şubattaki fuara gidicem ben de life guard olucam büyük ihtimal.Sertifika falan da veriyorlar trde de çalışabiliniyormuş onunla havuzda da karizman oluyor falan dedi elemanlar :D Washingtonda olucam.Nasıldır beyler sizce bu iş ingilizceyyi orda tkaıldıgım elemanlarla geliştirmeyi planlıyorum zira iş sırasında hiç konuşmuyoruz etmiyoruz malum.

Not:Diğer işlerde de gelişecegini sanmıyorum ride operator olsan 5 dollar for each ticket thank u by bundan fazla konuşamıyorsun :D kasiyer veya garsonda da belli kalıpları kullanıyorsundur.Garsonluk kadar dilime güvenemediğim için bunu seçtim ama siz ne diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

10 şubattaki fuara gidicem ben de life guard olucam büyük ihtimal.Sertifika falan da veriyorlar trde de çalışabiliniyormuş onunla havuzda da karizman oluyor falan dedi elemanlar :D Washingtonda olucam.Nasıldır beyler sizce bu iş ingilizceyyi orda tkaıldıgım elemanlarla geliştirmeyi planlıyorum zira iş sırasında hiç konuşmuyoruz etmiyoruz malum.

Not:Diğer işlerde de gelişecegini sanmıyorum ride operator olsan 5 dollar for each ticket thank u by bundan fazla konuşamıyorsun :D kasiyer veya garsonda da belli kalıpları kullanıyorsundur.Garsonluk kadar dilime güvenemediğim için bunu seçtim ama siz ne diyorsunuz ?

bir yerde okumuştum life guardlık işinde saatlerce havuzun içinde bulunman gerekiyormuş diye okumuştum bir yerde, hatırlamıyorum nerede okuduğumu. yani iş o kadar da kolay, çıtır-çerez olmayabilir. araştırmakta fayda var. daha önce life guardlık yapmış birine sormak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

10 şubattaki fuara gidicem ben de life guard olucam büyük ihtimal.Sertifika falan da veriyorlar trde de çalışabiliniyormuş onunla havuzda da karizman oluyor falan dedi elemanlar :D Washingtonda olucam.Nasıldır beyler sizce bu iş ingilizceyyi orda tkaıldıgım elemanlarla geliştirmeyi planlıyorum zira iş sırasında hiç konuşmuyoruz etmiyoruz malum.

nüfusu 300milyon olan bir ülkeye gideceksin kendini bu kadar şartlama. oraya gidip ben türkçe öğrenirim diyorsan türkçe öğrenir gelirsin yok ben ingilizcemi geliştircem diyorsan ingilizceni geliştirirsin. yani tamamen sana kalmış.

• yeşil pasaportla ilgili başka bir forumdan alınmış bilgi:

quote:

Konsolosluktan alınmıs bilgidir......

Yeşil pasaport T.C. devlet görevlileri ve yakınlarına verildiği için Türk devleti bu pasaport sahiplerinin yurt dışında çalışmasını istemiyor. SWT bir çalışma programı değil, ancak içinde çalışma boyutu da var. ABD vize kuralları açısından yeşil pasaporta J-1 vizesi basılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak yurt dışına çıkış sırasında Türk polisi çıkışa izin vermeyebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx
    hoca birde işin diğer tarafı var diğer taraftan kastım vücüt domuz etini yediğimiz zaman ters tepebilir ishal vb. olarak. benim iranlı,gazzeli arkadaşlarım var içki vb alışkanlıkları yok. bende aynı şeyi sordum gitsek naparsınız filan diye. dedikleri aynen şöyle napalım oraya gitmişiz mecbur yiyeceğiz asla haram olmaz dediler şaştım kaldım. hea birde burger king tarzı yerlerde kullanılmıyor kullanılsada söyleniyor. oralardanda yenilir.

biliyorum ne demek istediğini, onu şahsen ben yaşadım yurtdışında. bırakın domut etini domuz yağı kullanılan yiyecekler bile insanın ağzını, midesini tuhaf yapıyor. ayrıca istemeyen arkadaş yemez, amerika'da milyonlarca müslüman ve yabancı var. elbet onlara göre lokantalar vs. vardır da burdaki mevzu bu değil. yıl 2012 olmuş hala tartışılan şeyler komik geliyor insana

sakin olun hocam tartışma gibi bir niyetim yok öyle dar görüşlü bir insanda değilim ancak merak ettim işte.hatta daha önce wat konularını okuduğumda burdan sucuk falan götüren bile vardı o bakımdan sordum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceyrekasır

yaş sınırı var mı wat da? Varsa bile tam olarak uygulanıyor mu,istisnalar var mı?

yaş sınırı olduğunu sanmıyorum. aranan tek şart üniversite öğrencisi olman.

yaş sınırı var ya 26 ya da 27ydi
  • quote:

1.parklar para kazandırmaz çünkü parklar kapasite üstü eleman alıp hepsini azar azar çalıştırır overtime vermemek için. fotoğrafçılıkta ise para kazanmak ikna kabiliyetine ve ingilizcene kalmıştır

2.new york bence rezil bir şehir chicagonun yanından bile geçemez ben chicago derim. bilinmedik yerler her zaman için daha çılgın hayat sunar büyük şehirlerden ve sınır şehirlerden kaçının. miami giderseniz ingilizce yerine ispanyolca ogrenirsiniz mesela gibi..iş yeriniz ile konaklamanız ile ulaşım yürüyüş mesafesinde olsun ve vergi oranının new york gibi uçmuş olmamasına dikkat edin. mesela ny'ta tüm markaların sigaraları 13 dolarken ohio'da sadece 6.75 idi aradaki fark bi müddet sonra cebinizi kurutur

3.ev işinden vazgeçin bu her watçının başlangıçtaki ortak sevdasıdır. eve çıkmak büyük maddi sorunlar getiriri. yurtta kalın yurdun ortamı gibisi yoktur açık konuşiyim yurttan bile kız ayarlayıp hatta dışardan bile kız bulup yurtta takılabliirsiniz:) tabi ceza yemenize karışmam:) kesinlikle yurt derim genelde zaten işverenler imkan sağlar yurt gibi..

4. 600 dolara araba al 50 km giderse ispatla sana 600 cash çıkarıcam:) amerikadaki ancak hurda araçlar bu kadar ucuzdur ben çok araştırdım inanın bana adam gibi gider bir araba 5-6k'dır ki değmez. bunun cevabını yukarıdada verdim zaten

bu arada mülakat ile ilgili merak edilenler var
    mülakat için yurtdışından işveren temsilcileri gelir(fuarlar için) burada karşılıklı 15 20 dakika sohbet edersiniz bu arada size becerilerinizi sunar ve iş imkanların gösterim sana bunu uygun gördüm der.. kabul edilmezseniz danışmanınız başka iş ayarlar paranız yanmaz yani..

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.