Şimdi Ara

2012 WORK&TRAVEL MACERASI - BAŞINDAN SONUNA KADAR BURADA! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
46
Favori
14.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

ya abi şeye hayret ediyorum.Saatlik 9$ öyle bir işte çok iyi yaaa yani üniversite okumasan o işte çalışsan ömür boyu geçinirsin neredeyse yaa heleki amerika gibi benzini ucuz olan yerde vay anasını o zaman özel şirketlerde falan çalışanlar kaç para alıyorlardı orda

diyosun... 1 haftadan beri ev arıyorum. philedelphia'daki (ki amerikanın pahalı yerlerinden biri değil) tüm emlak piyasasını inceledim desem yeridir. şehir merkezine azıcık yakın 2 odalı (salon yok) evler 600$ kiradan başlıyor. şu an türkiye'de yeni evli bi çiftin kuracağı eve alabileceği eşyalarla birlikte kiralanan vasat evlerin kiraları 3000$'a kadar çıkabiliyor. saatlik 9$ alacağım evet. ayrıca bunun vergisi var. kemiksiz 8$ civarı bir şey kalacak bana. haftada maksimum 32 saat çalışabileceğim, öyle görünüyor. bu hesaba göre aylık maksimum 1024 dolar cebime para girecek. ayrıca, çok şanslı kişiler hariç oraya wat için gidenler de konaklama için dandik yerlere çok para vermek zorunda kalmışlar. geçen sene giden arkadaşım california'da karavana haftalık 75$ vermiş, düşünün. ayrıca en basitinden cafelerdeki yemek fiyatlarına baktım (sandviç vs.). 5-6$'dan aşağı yiyecek bir şey yok. hani kıstas olsun diye söylüyorum size

biliyorum zaten Türkiyeden giden için çokta iyi değil durum ama vatandaş olanlar için çokta vahim değil aynı durum.Aynı işi Türkiyede yapanlar hem az maaş alıyor hem çok yüksek vergi veriyorlar.Oraya giden birkaç kiş bana filmlerde gördüğümz eski amerikan arabaları çok ucuz kiralayabiliyorsun kimse otobse binmiyor diyordu.Benzin bedava zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Orijinalden alıntı: rafsancani

Beyler alaskada balıkçılık gibi bir durum varmış. Duyduğuma göre haftalık 680 $ kazanıyormuşsun. Ne derece doğrudur bu olay pek bilemedim bir yardımcı olur musunuz?

alaskada balıkçılık işinde ya batarsın ya çıkarsın .. çalıştığın fabrikada iyi iş varsa çok kazanırsın ancak iyi iş olması balığa bağlıdır. iyi iş olursa köle gibi eşşekler gibi çalıştırırlar ha karşılığını alırmısın alırsın ancak benim arkadaşım geçen sene benden ayrı birkez daha gitti 10000 dolar kazanıp 7000le döndü alaskada değildi ve çok güzel biryerde çalışıyordu

balık yoksa iş olmaz iş olmazsa sana yol verirler şansın varsa başka bir fabrika bulursun ama orta da iş olup olmayacağına kimse garanti veremez.

@schzo
    inan yurt bulma ile ilgili yardımcı olamayacağım dediğim gibi hiç araştırmadım:/

Başka ne gibi imkanlar olduğunu biliyor musun? Benim gidip 3000$ gibi bir parayla dönme hayalim varda . Bu arada çok teşekkür ederim sanada aydınlattın beni.

• http://forum.donanimhaber.com/m_55811290/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55811423

Bızım konuya beklerım gıdenler hep burda toplaştık :)

Pasaport bordo olcak ve 2.00 ortalama sart degıl bunları duzeltıyım. 1.50 ıle gıden arkadasım oldu , vıze mulakatı sırasında herhangı bır hata yapmayın alırsınız.

edit : yemek masrafı da bıraz fazla abartılmıs mc donals orda bedava Ama eve cıkarsam yemek yapmayı dusunuyorum obez oluruz amerıkanlar gıbı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __nikolaus__ -- 6 Şubat 2012; 20:55:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

http://forum.donanimhaber.com/m_55811290/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55811423

Pasaport bordo olcak ve 2.00 ortalama sart degıl bunları duzeltıyım. 1.50 ıle gıden arkadasım oldu , vıze mulakatı sırasında herhangı bır hata yapmayın alırsınız.

edit : yemek masrafı da bıraz fazla abartılmıs mc donals orda bedava Ama eve cıkarsam yemek yapmayı dusunuyorum obez oluruz amerıkanlar gıbı.

o konuyu da takipe alalım
    philadelphia, new jersey, pensilvanya vs. giden var mı? sen tüm mesajları okumuşsundur diye soruyorum sana. konu içinde arattırdım bulamadım bişey

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_55811290/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55811423

o konuyu da takipe alalım
    philadelphia, new jersey, pensilvanya vs. giden var mı? sen tüm mesajları okumuşsundur diye soruyorum sana. konu içinde arattırdım bulamadım bişey

Valla actıgım konu da yuzde 80 bende olmak uzere virginia beach , dh virginia beach grubu olcaz ama illa ki vardır su an hatırlamıyorum.

• quote:

Valla actıgım konu da yuzde 80 bende olmak uzere virginia beach , dh virginia beach grubu olcaz ama illa ki vardır su an hatırlamıyorum.

o zaman orda bi tim kurup güzel kızlara "kasayı yan yatır" deyip video çekin de eğlenelim azcık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cduman

Ben bir şey soracağım;

WAT için gideceklere, daha doğrusu çalışma vizesi ile amerikaya gitmek isteyen yeşil pasaport sahiplerine çıkış izni verilmeyebileceğini söylemişsiniz. Ben bu yaz turistik amaçlı gitmek istiyorum, yeşil pasaportum var. Sorun olmaz değil mi?

hayır olmaz. ancak bordo (eski yeşil) pasaport sahipleri de vizeye tabi.

Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Seneye gidicem ben de. Gidecegim sirketi buldum. Geriye sunlar kaldi ?

1- Orada ne is yapmali ? ( Ben parklardan yanayim, mesela fotografcilik)

2- Nereye gitmeli ? (New York kötü diyorlar).

3- Nerede kalmali ? (Ordaki kizlarla falan bor ev tutarsak olur da onun disinda tek basima kalmam evde )

4- Araba almali mi yoksa kiralanmali mi ? (600-1000 dolar arasi iyi arabalar var)

1.parklar para kazandırmaz çünkü parklar kapasite üstü eleman alıp hepsini azar azar çalıştırır overtime vermemek için. fotoğrafçılıkta ise para kazanmak ikna kabiliyetine ve ingilizcene kalmıştır

2.new york bence rezil bir şehir chicagonun yanından bile geçemez ben chicago derim. bilinmedik yerler her zaman için daha çılgın hayat sunar büyük şehirlerden ve sınır şehirlerden kaçının. miami giderseniz ingilizce yerine ispanyolca ogrenirsiniz mesela gibi..iş yeriniz ile konaklamanız ile ulaşım yürüyüş mesafesinde olsun ve vergi oranının new york gibi uçmuş olmamasına dikkat edin. mesela ny'ta tüm markaların sigaraları 13 dolarken ohio'da sadece 6.75 idi aradaki fark bi müddet sonra cebinizi kurutur

3.ev işinden vazgeçin bu her watçının başlangıçtaki ortak sevdasıdır. eve çıkmak büyük maddi sorunlar getiriri. yurtta kalın yurdun ortamı gibisi yoktur açık konuşiyim yurttan bile kız ayarlayıp hatta dışardan bile kız bulup yurtta takılabliirsiniz:) tabi ceza yemenize karışmam:) kesinlikle yurt derim genelde zaten işverenler imkan sağlar yurt gibi..

4. 600 dolara araba al 50 km giderse ispatla sana 600 cash çıkarıcam:) amerikadaki ancak hurda araçlar bu kadar ucuzdur ben çok araştırdım inanın bana adam gibi gider bir araba 5-6k'dır ki değmez. bunun cevabını yukarıdada verdim zaten

bu arada mülakat ile ilgili merak edilenler var
    mülakat için yurtdışından işveren temsilcileri gelir(fuarlar için) burada karşılıklı 15 20 dakika sohbet edersiniz bu arada size becerilerinizi sunar ve iş imkanların gösterim sana bunu uygun gördüm der.. kabul edilmezseniz danışmanınız başka iş ayarlar paranız yanmaz yani..

Ben aslında isin parasal yönünden çok yabancı ülke görmek niyetindeydim. Ama orada yaklaşık 3-4 ay kalıcaz az bir parayla geçinmek zor hele ki gurbette.

İnsanları nasıl peki senin gittiğin yerin ? Gece hayatı ? Kızları ? Kazanılan paraları da harcamak lazım oradalarda dimi

sabahın altısında 75 yaşındaki adam golf cartından inip yerdeki sigara kutusunu çöpe atmıştı insanları böyleyi gittiği yerin:) çok cana yakın ve insani yönleri gelişmiş bir yerde çalışıyordum ben..

gece hayatı inanılmazdı, her haftasonu bekarlığa veda partisi için kız grupları gelirdi kafasında ışıklı penis tacı takan bi dolu hatun vardı:) bi yudum bira bi çekim sigaraya lap dance'i kaç kez yaşadım hatırlamıyorum:) harcamak zorunda değilsin ancak asosyal olursun..benim birlikte gittiğim arkadaşı ben dışarda avdayken o içerde türkçe dublaj prison break izliyodu:) kısacası ben yaşadım o dinledi:)

• quote:

quote:

quote:

Ben bir şey soracağım;

WAT için gideceklere, daha doğrusu çalışma vizesi ile amerikaya gitmek isteyen yeşil pasaport sahiplerine çıkış izni verilmeyebileceğini söylemişsiniz. Ben bu yaz turistik amaçlı gitmek istiyorum, yeşil pasaportum var. Sorun olmaz değil mi?

hayır olmaz. ancak bordo (eski yeşil) pasaport sahipleri de vizeye tabi.

Tesekkurler

pardon bordo pasaport eski yeşil değil eski mavi pasaport. kafa karışıyor arada bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

@black label society hocam virginia beachde houseman olacağım,kafaya koydum ingilizceyi geliştirecegim ne diyorsun hayal olarak mı kalır acaba ?

tam olarak yapacağın net iş tanımı nedir?

amerikada ingilizceyi geliştirmek pozisyonuna bağlıdır ancak buna rağmen sosyal ortamın da çok fazla geliştirir..aktif olursan atik davranırsan insanlarda hep dialog kurarsan ingilizce alır başını gider..

benden ufak bir tavsiye

argo bile olsa karşınızdakinin dediklerine dikkat edin ve onlar gibi konuşun.. bu sizi Amerikan ingilizcesine yöneltecektir ancak amaç ingilizce zaten..ingiltereye gittiğinizde bu lisan biraz sizi afallatabilir ancak sonuçta zemin aynı:)

• quote:

sabahın altısında 75 yaşındaki adam golf cartından inip yerdeki sigara kutusunu çöpe atmıştı insanları böyleyi gittiği yerin:) çok cana yakın ve insani yönleri gelişmiş bir yerde çalışıyordum ben..

gece hayatı inanılmazdı, her haftasonu bekarlığa veda partisi için kız grupları gelirdi kafasında ışıklı penis tacı takan bi dolu hatun vardı:) bi yudum bira bi çekim sigaraya lap dance'i kaç kez yaşadım hatırlamıyorum:) harcamak zorunda değilsin ancak asosyal olursun..benim birlikte gittiğim arkadaşı ben dışarda avdayken o içerde türkçe dublaj prison break izliyodu:) kısacası ben yaşadım o dinledi:)

hocam hangi şehirde ne işi yapmıştın, yazdın da ben mi hatırlamıyorum acaba. geri dönüp bakmaya çok üşeniyorum
    bir de hiç problem yaşadığın oldu mu işverenle, polisle, zencilerle vs vs.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchzophreniC -- 5 Şubat 2012; 21:27:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

@black label society hocam virginia beachde houseman olacağım,kafaya koydum ingilizceyi geliştirecegim ne diyorsun hayal olarak mı kalır acaba ?

tam olarak yapacağın net iş tanımı nedir?

amerikada ingilizceyi geliştirmek pozisyonuna bağlıdır ancak buna rağmen sosyal ortamın da çok fazla geliştirir..aktif olursan atik davranırsan insanlarda hep dialog kurarsan ingilizce alır başını gider..

benden ufak bir tavsiye

argo bile olsa karşınızdakinin dediklerine dikkat edin ve onlar gibi konuşun.. bu sizi Amerikan ingilizcesine yöneltecektir ancak amaç ingilizce zaten..ingiltereye gittiğinizde bu lisan biraz sizi afallatabilir ancak sonuçta zemin aynı:)

tanımı bu dostum
    quote:

Katlardaki koridorlari ve gecis bolumlerini, asansorleri, bekleme ve servis alanlarini otel temizlik standartlarina uygun olarak temizleme ve bakimini yapma. Housekeeper'lara carsaf ve yatak takimi saglama ve bu melzemelerin dolaplarini bosalmadan doldurma. Kat supervizorleri ve musterilerin istedikleri materyalleri edinme ve kendilerine ulastirma.

• @schz
    forumdaki bir arkadaşa sözümden ötürü ismini vermiyorum:) kısacası bir adada 2 işte çalıştım birisi barda ötekisi hediyelik eşya dükkanındaydı..
    zencilerle sıkıntın olmaz çünkü zenciler çok daha efendi..NY'ta new yorker otelin yerini tipinden işkillenip esrar satıcısı sıfatı taktığım zenciye çekinerek sormuştum adam otelin kapısına kadar büyük bir nezaketle götürmüştü..
    polisle bir kez sıkıntı yaşadım pek sıkıntı sayılmaz aslında; miami'den orlandoya giderken 97mil ile polis radarına yakalandım 281 dolar ceza yazdı..allah razı olsun ki ceza yazmış yoksa eyalet kurallarına göre mahkemeye çıkmak zorunda kalacaktık.. ordan aldığım ceza kağıdıyla da ny'ta polislerle resim çekinmiştim:)
    pis pis gülüyo lavuklar 281.75 dolar kösüldük tabi

@shev
    görünen o ki müşteriyle birebir temasın olmayacak bu yüzden fırsatları kendin yaratmalısın üstlerinle ve arkadaşlarınla bolca muhabbet kurmalısın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Label Society -- 5 Şubat 2012; 21:48:37 >

• @blacklabel

nice pic hedo xD
  • quote:

@schz
    forumdaki bir arkadaşa sözümden ötürü ismini vermiyorum:) kısacası bir adada 2 işte çalıştım birisi barda ötekisi hediyelik eşya dükkanındaydı..
    zencilerle sıkıntın olmaz çünkü zenciler çok daha efendi..NY'ta new yorker otelin yerini tipinden işkillenip esrar satıcısı sıfatı taktığım zenciye çekinerek sormuştum adam otelin kapısına kadar büyük bir nezaketle götürmüştü..
    polisle bir kez sıkıntı yaşadım pek sıkıntı sayılmaz aslında; miami'den orlandoya giderken 97mil ile polis radarına yakalandım 281 dolar ceza yazdı..allah razı olsun ki ceza yazmış yoksa eyalet kurallarına göre mahkemeye çıkmak zorunda kalacaktık.. ordan aldığım ceza kağıdıyla da ny'ta polislerle resim çekinmiştim:)

@shev
    görünen o ki müşteriyle birebir temasın olmayacak bu yüzden fırsatları kendin yaratmalısın üstlerinle ve arkadaşlarınla bolca muhabbet kurmalısın..

çalistıgınız işyeri ve işvereniniz çok iyiymiş

• quote:

Orijinalden alıntı: ste1n

quote:

@schz

@shev

çalistıgınız işyeri ve işvereniniz çok iyiymiş

çakal

• quote:

çakal

kamuoyu baskısı diyolar buna
  • quote:

quote:

çakal

kamuoyu baskısı diyolar buna

açık vermicem
  • sırf merakımdan internetten bakıp bir kaç seviye tespit sınıavını uyguladım ingilizcem Pre-Intermediate ile Intermediate arasında gitti geldi 1-2 puanla.şimdi bu seviye ingilizce ne derece yeterlidir ? orda genel konuşma için ingilizce seviyemin ne olması gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

sırf merakımdan internetten bakıp bir kaç seviye tespit sınıavını uyguladım ingilizcem Pre-Intermediate ile Intermediate arasında gitti geldi 1-2 puanla.şimdi bu seviye ingilizce ne derece yeterlidir ? orda genel konuşma için ingilizce seviyemin ne olması gerek?

work&travel standartlarında yeterli seviye. orada biraz pratik yaptıktan sonra daha da rahat konuşmaya başlayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.