Şimdi Ara

2012 WORK&TRAVEL MACERASI - BAŞINDAN SONUNA KADAR BURADA! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
46
Favori
14.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagrit

Benim kafamda şöyle bir 3000 dolar vardı ya. Neyse sağlık olsun :)

aylık??
    aylık 3000$'la kral gibi yaşarsın, hatta orada bi aile kurarsın dönmezsin geri
  • Bakalım neler olacak sen bir git gelde :D
  • hocam tam olarak kaç ay sürecek wat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

hocam tam olarak kaç ay sürecek wat?

değişiyor ama genelde işler minimum 3 aylık anlaşmalar yapıyor
  • hessapta hatamı yapıyorum ?
    sizin verdiğniz tabloya göre toplam harçlıkla beraber 5767 tl yapıyor
    saati 7.5 dolardan günde 8 saat haftada 6 gün den 7655 tl yapıyor
    kira haftalık 60 dolardan toplam 1275 tl yapıyor
    yemek günlük 10 dolardan toplam 1488 tl yapıyor

sonuç:7655-5767-1275-1488= -875 tl yapıyor bu hessaba göre kar etmeyi bırakın gezecek paramız bile olmuyor :[

dipnot:konu canlansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx
    hoca birde işin diğer tarafı var diğer taraftan kastım vücüt domuz etini yediğimiz zaman ters tepebilir ishal vb. olarak. benim iranlı,gazzeli arkadaşlarım var içki vb alışkanlıkları yok. bende aynı şeyi sordum gitsek naparsınız filan diye. dedikleri aynen şöyle napalım oraya gitmişiz mecbur yiyeceğiz asla haram olmaz dediler şaştım kaldım. hea birde burger king tarzı yerlerde kullanılmıyor kullanılsada söyleniyor. oralardanda yenilir.

biliyorum ne demek istediğini, onu şahsen ben yaşadım yurtdışında. bırakın domut etini domuz yağı kullanılan yiyecekler bile insanın ağzını, midesini tuhaf yapıyor. ayrıca istemeyen arkadaş yemez, amerika'da milyonlarca müslüman ve yabancı var. elbet onlara göre lokantalar vs. vardır da burdaki mevzu bu değil. yıl 2012 olmuş hala tartışılan şeyler komik geliyor insana

Zaten yenilmesi sevilmiediği için soruyorlardır yoksa başkalarında görüyorum adam bir kasa bira içiyor bir gece de domuz etinin haram olup olmadığını düşünüyor çelişki ... ya da kafası hep güzel olduğu için düşünüyorda olabilir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

hessapta hatamı yapıyorum ?

sonuç:7655-5767-1275-1488= -875 tl yapıyor bu hessaba göre kar etmeyi bırakın gezecek paramız bile olmuyor :[

saati 7.5 dolar WAT standartlarından en düşük saatlik ücretlerden biridir. saatlik 9.5$ olan işler var. alaska'da vs durum nedir bilmiyorum, alaska işlerini hiç araştırmadım ama buraya baya kâra geçerek döndüklerini biliyorum. ayrıca vegas'ta kumarhanede çalışan bir arkadaşım oldu, sırf bahşişlerden dünyanın parasını kazandı. 1-2 ay ek iş yapıp ekstra gelir elde edenler de var. yani diyeceğim o ki, her şey öğrencide bitiyor. biraz da şanslıysa güzel para kazanıp geri dönebilir ancak WAT'a para kazanma yeri olarak bakmak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

• Reserve
  • Faydalı konu.Takip.
  • quote:

hessapta hatamı yapıyorum ?

Niye gezecek paran olmasın ki, sen 5767 yi burda verip gidiyosun oraya. cebinde de 500 dolar parayla gitsen orda kazandğın parayla zaten gezersin. sen niçin 7655 den 5767 yi çıkarıyosun ki. 5000 küsür illa ki gidicek. bunu göze alamayan zaten gidemiyor malesef.senn çıkarman gereken şu. 7655 ten 1275 ve 1488 i çıkaraksın. o da 4892 tl gibi bi para ediyor. bence orada kazandığın kültür, dilini geliştirmen, yurtdışı deneyimin, yeni insanlar yeni şeyler tanımış olmanı da katarsak. baya bir karla dönmüş olacaksın

• kuzenim gidicekmis bu sene ben alaskaya gitmistim o new jerseyden bir is bulmus.birkac tadigim var genelde bu sehre yolluyorlar.wat icin harcadigi parayi tek is ile orada cikartabilir mi? alaskada genelde en dusuk saat ucreti uygulanir fakat overtime olunca iyi kazanc saglaniyor.amerika ici ile ilgili iyi duyumlar almadim.sadece calisip gezmeden donmek pek hos olmaz
  • Artık kesinleşti iş fuarında da anlaştık adamla.Lifeguard olucam Washington DC. Marylandde

Washington DC 'ye önceden gitmiş olan var mıdır acaba?Nerelerde gidilir partyler mekanlar (yaş 20 :( ) alkol olayı nasıl çözülür? Ya da üniversitesi var mıdır burdaki kişilerin takıldıkları yerler tüyolar falan yorumlarınızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

kuzenim gidicekmis bu sene ben alaskaya gitmistim o new jerseyden bir is bulmus.birkac tadigim var genelde bu sehre yolluyorlar.wat icin harcadigi parayi tek is ile orada cikartabilir mi? alaskada genelde en dusuk saat ucreti uygulanir fakat overtime olunca iyi kazanc saglaniyor.amerika ici ile ilgili iyi duyumlar almadim.sadece calisip gezmeden donmek pek hos olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: UçanPırasa

Artık kesinleşti iş fuarında da anlaştık adamla.Lifeguard olucam Washington DC. Marylandde

Washington DC 'ye önceden gitmiş olan var mıdır acaba?Nerelerde gidilir partyler mekanlar (yaş 20 :( ) alkol olayı nasıl çözülür? Ya da üniversitesi var mıdır burdaki kişilerin takıldıkları yerler tüyolar falan yorumlarınızı bekliyorum

öncelikle arkadaşlar ölmedim burdayım okul falan başladı, günüm yoğun geçmeye başladı. merak etmeyin unutmadım burayı sürekli güncelleyeceğim

@rooftop dostum wat ücretini tek işten çıkartmak zor. ne yeyip ne içeceksin orada? kirayı vs. hiç hesaba katmıyor musun? zor yani...
    @uçanpırasa benim bildiğim alkol alma yaşı 21. 21'in altındakiler için de özel kulüpler oluyor alkolsüz eğlence tarzında. ancak bilmiyorum, bu her eyalete göre değiştiği için washington'da durum ne. ayrıca lifeguardlık işi için bi mülakat ya da sertifika istemediler mi?

• overtime i biraz açarmısınız sanırım yanlış biliyorum olayı.daha fazla veriyorlarmış parayı
  • quote:

overtime i biraz açarmısınız sanırım yanlış biliyorum olayı.daha fazla veriyorlarmış parayı

overtime mesai mesai oldugu için aynı 1 2 dolar fazla şekilde ücretlendirelerek çalışırsın.Normal 8 saat çalışırsın overtime yaparsan 10 saat çalışırsın 8 saatini saat başı 8.5 $ dan 2 saat over time 9.5 $ dan hesaplanır.
  • quote:

overtime i biraz açarmısınız sanırım yanlış biliyorum olayı.daha fazla veriyorlarmış parayı

her işin minimum ve maksimum haftalık çalışma saati var. bazı işlerde haftalık maksimum iş saatini geçtiğin zaman saatlik ücretinde artış oluyor, budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchzophreniC

quote:

her işin minimum ve maksimum haftalık çalışma saati var. bazı işlerde haftalık maksimum iş saatini geçtiğin zaman saatlik ücretinde artış oluyor, budur

tamam hocam cemalbahar arkadaş açıkladı ben şu şekilde sanıyordum 40 saat yerine 48 saat çalışıyorsun gene 8,5 dolar dan meğersem + saat daha fazla saat ücreti veriliyormuş
  • quote:

tamam hocam cemalbahar arkadaş açıkladı ben şu şekilde sanıyordum 40 saat yerine 48 saat çalışıyorsun gene 8,5 dolar dan meğersem + saat daha fazla saat ücreti veriliyormuş

yok yahu ama çoğu işte overtime'a kalmana izin vermiyorlarmış patronlar. o da bir ek bilgi olsun
  • Takip edilmesi zorunlu duruma gelmiş konu örneği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victoryforus

SchzophreniC kardeş merhabalar.Daha lise sürecindeyim ama az kaldı üniversiteye geçmeme.Öncelikle tercümanlık okumak istiyorum .İngilizcemi telaffuz anlamında kendimi iyi bir şekilde geliştirmem lazım.Amerika'da nerelere gitmeliyim ? NY , LA gibi yerlere gitmek doğru olur mu ? Yoksa Santa Barbara gibi yerlere gitmek daha mı mantıklı olur ?Şirketinizden mutlaka bilgi almışsınızdır bu konu hakkında.Max kaç kere yapılabiliyor w&t.

Birde önerdiğiniz şehirler/eyaletler ve de işler nelerdir ? İnsanlarla daha içli dışlı olabileceğim bir iş olsun

Aksanın kaymaması için kuzey eyaletler tercih edilebilir. WAT'ın belirli bir yapılma limiti yok. Geri kalan konuları üniversiteye geçince öğrenirsin

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.