Şimdi Ara

2012 YGS/LYS Taban Puanlar Nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen sene bi kaza sonucu ameliyat geçirdiğim için ne sınava girebildim nede doğru dürüst hazırlanabildim.Açıkçası geçen sene genel olarak sorular nasıldı bilmiyorum.Zorluk-kolaylık anlamında.bu sene oluşacak taban puanlar gerçi soruları bilmiyoruz ama geçen seneye göre nasıl bir oynama olabilir muhtelemen.aynı mı kalır yok 10-15 puan yükselip veya alçalabilir mi? duyumlarınız ve görüşleriniz nedir? geçen seneyi baz alarak hazırlanıyorum.kendime ona göre bir sınır koyucam.ucu ucuna kaçırmak istemem.

• boğaziçi üni.nin ygsden alan kısımları feci uçacak. lys kapasitesi olmayan herkes oraları kazanmaya çalışıyor artık. ayrıca önemli olan puan değil sıralama.
  • girmek istediğim bölüm mf4 alıyor 452 ile son öğrenci almış okuldan en az 60 gelmesi lazım 60 desek en az 392 yani 400 yapmam gerek
  • bu yıl puanlar artacak kişisel görüşüm haliyle sıralamalar da yükselecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

bu yıl puanlar artacak kişisel görüşüm haliyle sıralamalar da yükselecek.

varsayım olarak oldu diyelim tahmini ne kadardır? şu yüzden soruyorum baya uzak kaldım kestiremiyorum.en kötü ihtimali dahil edeyim diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ro4r

quote:

varsayım olarak oldu diyelim tahmini ne kadardır? şu yüzden soruyorum baya uzak kaldım kestiremiyorum.en kötü ihtimali dahil edeyim diye

dostum o kadarını kestirmek zor eşit katsayı uygulaması geldi ama sen mf için diyorsun kanaatimce mf bölümlerinde yükselmeden ziyade düşüş olacaktır,hatta varsayımı da geç olacak,olur diyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ro4r

quote:

dostum o kadarını kestirmek zor eşit katsayı uygulaması geldi ama sen mf için diyorsun kanaatimce mf bölümlerinde yükselmeden ziyade düşüş olacaktır,hatta varsayımı da geç olacak,olur diyim.

mf olarak bunu duyduğum iyi oldu verdiğin bilgiler için çok sağol.en azından bir artış olmaz bunu öğrendim.

• bu sene 2.000.000 kişiye yakın katılım bekleniyormuş . katsayı farkıda kalktı sayısalcılar tm bölümleri daha fazla işgal edecekler buda mf kontenjanlarda puanların düşmesine yol açabilir. ancak şuda var katılım gerçekten bu kadar çok olursa sıralamada küsüratlar bile büyük önem taşıyor olacak her net daha fazla öne geçirebilir veya arkaya düşürebilir. bende tekrar hazırlanıyorum mf4den tercih yapcam inşallah yerleştirmedeki sıralamalar yükselmez. geçen seneki ygs gerçekten son birkaç yıla göre zor görüldü bence biraz abartıldı ama neyse bu sene yök başkanı değişti, geçen seneki şifre skandalı, sınav olayları fln bu senede umarım bi aksilik olmadan atlatırız sınavları. yeni müfredatın soruları belirleyici rol oynayacaktır diye düşünüyorum.
  • bu sene bence kolay bi sınav olacak,zor girilen yerlere bile kolayca girilebilir gibime geliyor,sebebine gelecek olursak ösym'nin sınav sisteminde değişiklik yapıldığı dönemler nedense kolay sınavlar oluyor,ve çevremdeki bazı kazanamayacak kişiler bile bu sınavlarda iyi yerlere girdiler,böyle bir tahminde bulunuyorum ama kestiremeyiz ösym'nin işini. Herkese başarılı çalışmalar.
  • konuyla alakalı olarak tercihler için şuradan bir inceleyin vaktiniz olursahttp://www.hizlitercih.com
  • hukuk gibi bölümlerin puanları yükselebilir , bu durumda her mf ler ve tm ler zaten eşit şartlar altında lys matematiği çözüyorlar , yani lys deki her edebiyat sorusunun değeri çok artıcak , öyle son 1 ay çalışır girerim diyen arkadaşlar kendilerini yüzbinlerce tm öğrencisinden üstün görüyorlar galiba.

bunu türkiyenin en iyi liselerinden birine giden ve son sene sayısaldan tm ye geçen biri olarak söylüyorum , öyle kazanamassam hukuğa girerim havalarına girmeyin.oturun adam gibi dersinize çalışın
  • ÖSYM ciddi anlamda zor sınavlarını 2006 öncesi yapıyordu. Sınavlar hep aynı düzeyde oluyor. Sadece orjinalliği değişiyor. Objektif olarak soruları incelerseniz neyi kastettiğimi anlarsınız.

Sizin sorunuz için şu an çok çok erken. Öncelikle YGS olsun ondan sonra konuşulur böyle şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 28 Aralık 2011; 21:03:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.