Şimdi Ara

2013 BMW F30 316i Kullanıcı Testi Video ve Anlatımlı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
45.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında çok fazla mesajım yoktur ancak aracı almadan önce her yeri alan talan ederek doğru dürüst bilgi sahibi olamamıştım. Kamikaze moduna girip gittim aracı satın aldım. 2013 F30 kasa BMW almak isteyenler için (Benimki 316i) tecrübelerimi hem video hemde yorumlarımla paylaşmak istedim. Belki seçim yapmada kararsız kalanlar için yardımcı olması ümidiyle.

Aracın Fiyatı:
    Ben 2013 kasayı 91.000 TL'ye aldım. 630 TL cam filmine ödedim. Borusan eğer cam filmini burada yaptırmazsanız aracın cam aksamı garanti dışı kalır dedi, 250 tl fark yüzünden böyle bir risk almak istemedim. Sonuç olarak ödediğim para karşılığı aldığım sonuç beni tatmin etti. Bu arada ilk BMW aracım. (Daha önceden 3, 5 ve x6 ile uzun tecrübelerimde oldu, markayı tanıyorum anlayacağınız.)

Bendeki araç Türkiye Paketi adıyla lansmanı yapılan en baz modeli. Jantları dahi kapaklardan oluşuyor, xenon far sistemi mevcut değil, kliması otomatik ancak dijital değil fakat dijitalı aratmıyor emin olun Çok güçlü bir üflemesi var. Navigasyonu mevcut değil, standart boş bir bmw olmasına rağmen daha önceden sahibi olduğum 2011 Toyota Avensis (Full), 2012 Honda Civic Elegance (Full) gibi araçlardan çok daha düşük donanım paketi ile bile kat ve kat daha keyifli bir sürüşü var. Şahsen japon'a veda ettiğim sene oldu bu yıl.

Aracın oturuş pozisyonu klasik bmw, çok fazla yükselmeyen koltuklar, derin bir oturma pozisyonu eşliğinde ilk etapta alışamayacak olsanızda 3 saatlik bir kullanım sonrası herşeyiyle hakim olduğunuz bir araç içerisinde sürüş keyfi yapıyorsunuz. Aracın keyless go sistemi mevcut değil. Ancak start stop özelliği mevcut. Satın alırken buna aldanmayın. Start stop olan modellerde keyless/go özelliği yani dokununca açılan kapanan kapılar bmw'de standart bulunmuyor. Ancak anahtarsız çalışıyor. Ayrıca aracı stop ettiğinizde hiçbirşeye basmadan kendisini P moduna otomatik alması güzel bir özellik olmuş. (El frenini çekmeyi unutmuyoruz :-)

Malzeme Kalitesi:
    Aracın malzeme kalitesi aslına baktığınızda bu kadar para verdiğinizde daha şatafatlı bir sunum beklesenizde marka pahalılığı yüzünden japon, italyan ve opel'den çok daha üstün ve sağlam bir izlenim sergiliyor. 2013 Jetta ile malzeme kalitesini karşılaştırdığımızda (Etrafımda alman arabası olan bir tek bu modeli bulabildiğimiz için Jetta'yı yazdım.) her ne kadar zevk meseleside olsa bmw çok çok daha sağlam ve kaliteli bir sunum sergiliyor. (Bence)

Göstergeler:
    Gayet kullanışlı olmakla beraber bilinen BMW anlayışını aynen yansıtıyor. Orta konsolda bulunan iDrive ekranında araçla ilgili tüm fonksiyonlarınızı yönetebiliyorsunuz. Seyahat bilgisayarı, Yol Bilgisayarı, Radyo, Aux, EfficientDynamics, Araç Hasar Kontrol, lastik basınçları. Ben sürekli seyahat bilgisayarında tutuyorum tabi.

Yakıt Tüketimi:
    Videoyu çektikten 1 hafta sonra araçla şehir içi/ dışı 1200 km daha yol yaptım. Değerler sürüş modlarına göre açıklamalarıyla birlikte aşağıdaki gibi:

Eco Pro Mode:
    Gaza yüklensenizde araç tepki vermiyor. Tin tin gidersiniz, hırıltı yok, gürültü yok, ayrıca ne kadar km kazanç sağladığınızı size yazıyor iDrive.
    Toplamda gaza tüm ağırlığınızı verseniz 100 km/h'a 12 saniyede ancak çıkıyorsunuz. Araç tam Eco Pro modda narin bir dilber misali süzüle süzüle ağır aksak hareket ediyor.
    Yakıt Tüketimi Eco Pro Şehir İçi: 6.3 lt/100 km ve özellikle az yaksın diye değil normal kullanım gerçekleştirdim. Bunun 75 - 80 dakikası Üsküdar'dan Bakırköy'e Cuma akşamı trafiğinde oldu.

Comfort Mode:
    Aracın BMW olduğunu bu modda anlayabiliyorsunuz. Gaza yüklenince hırıltısı, performansı sizi tatmin eder. Diğer 1.6 araçlar yanınızda yırtınırken siz tatlı talı hızlanıyorsunuz. Aracın gaz tepkileri duyarlılaşıyor ve çok daha başaralı bir hale geliyor. Klima gücü yükseliyor. ESP daha da duyarlı hale geliyor. 100 km/h'a 10 saniye civarlarında çıkıyorsunuz. Araç sport modu aratmayacak seviyede sizi ordan oraya götürüyor. Keyif alıyorsunuz.
    Yakıt Tüketimi Comfort Mode Şehir İçi: 7.4 lt/100 km ve yine Mecidiyeköy Bakırköy parkuru iş çıkış saatinde hafif zorlayarak elde ettiğim değerler. Yolu her boş bulduğumda ve rampalarda gazı köklediğimi unutmayalım. Ayrıca şehirlerarası yolda ortalama seyrüsefer hızım 150 km/h ile comfort modda 6.1 yaktığımı belirtmeliyim.

Yakıt tüketiminden (Sport Mode) bir kesit, fikir sahibi olmanız adına.

Sport Mode:
    Bu moda aldığımızda gaz pedalı üzerindeki her hareketiniz size devir + km/h olarak geri dönüyor. Gaz pedalı ayağınızla bütünleşmişcesine araç her hareketinizi yola basıyor adeta. Ve ilginçtir ki 1600 cc aracın adeta yazılımla kısıtlandığını bariz hissediyorsunuz. BMW demişki Sn. Müşterimiz, motorunuz yürümeye müsait ancak BMW politikası gereği biraz daha para basıp limitlenmemiş üst modellere geçemeniz gerekebilir. Sport modda Mahmutbey otobanında en son arkamda 1.6 Opel astra bana yetişmek için nefes tüketiyordu. Son hızlarda bariz farketmeyebiliyor ancak rampa yukarı / düz yol vb. hızlanmalarda dağ keçisi gibi taviz vermeden araç hızlanışa geçiyor ve burada fark ortaya bariz çıkıyor. 0 - 100 km/h çeyrek depo yakıt tek kişi düz ve rüzgarsız havada 8.6 saniyede 100 km/h'a çıkabildim. GPS ile hızlanmayı ölçtüm. Gayet tatmin edici bir sonuç oldu.

Sport Mode Yakıt Tüketimim: Biraz karma bir kullanım oldu. Eski Şile yolu + Şile otobanı + Köprü trafiği ve E6 seyrüsefer toplamında 14.3 lt/100 km/h yakıt tüketim değerleri elde ettim. Değdi mi? diye soracak olursanız bir daha gider bir daha aynı şekilde kullanırım. Keyifliydi :-)

Aracın Kronik Sorunları:
    Öncelikle anahtarsız çalıştırma olduğu için kumandaları göz önünde bulundurmanız şart. Cebinizde kalırsa araçtan çıkarken kilitleyemezsiniz arar durursunuz. Araca binerken sorun yok tabi. Arka bagaj kumandadan açıldığı için AVM girişlerindede aynı şekilde anahtar göz önünüzde olmalı. Olmaz demeyin araya düşüp size bayağı bir korna çalınmasına sebep olabiliyor.

Sürücü tarafında cam kauçuklarından ince bir rüzgar sesi mutlaka giriyor. Belli bir süre sonra aldırmasanızda beklemediğiniz bir hayal kırıklığı olabilir. O kadar para verdik bu bize yapılır mı? demenize yol açıyor bilginiz olsun. 100 km ve 4 5 saat kullandıktan sonra üst komşunuzun gürültüsüne alışmak gibi bir hal alıyor. Var ama duymuyorum.

Kapılar japonlardaki gibi üzerine dokununca kapanmıyor. Bayağı bayağı güç uygulayarak çekip kapatmanız gerekiyor. Mutlaka yaşarsınız bu sorunu diye tahmin ediyorum.

Sonuç:
    Tam anlamıyla o bir BMW. Gerek performans, gerek malzeme kalitesi, gerek sürüş dinamikleriyle üst modeller kadar olmasada BMW kullandığınızı sonuna kadar hissettiriyor. F8 şanzımanın geçişlerindeki pürüzsüzlük tek başına öne çıkmasına bile yeter. Adeta hissettirmiyor bile. BMW 316i tam bir aile otomobili. Ben şahsen eşim ve çocuğumla birlikte hem genişlik, hem güvenlik, hem de konfor bakımından ödediğim paranın her kuruşuna kadar değdiğini düşünüyorum.
    Umarım test birtakım sorularınızı yanıtlayabilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyuss -- 7 Nisan 2013; 11:45:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW 316i F30 2013 Kullanıcı Deneyimi: Video ve İnceleme

BMW 316i F30, 2013 yılında piyasaya sürülen lüks bir kompakt sedan olup, performansı, konfor özellikleri ve kullanıcı deneyimi ile tanınır. Bu kapsamlı incelemede, 2013 BMW 316i'nin kullanıcı deneyimini videolar ve anlatılarla inceleyeceğiz.

BMW 316i Comfort Yorumları

Kullanıcıların büyük çoğunluğu, 316i'nin konforlu bir sürüş deneyimi sunduğunu belirtmektedir. Yumuşak süspansiyonu ve geniş iç mekanı, uzun yolculuklarda bile rahatlık sağlar. Elektrikli ön koltuklar, deri döşeme ve çift bölgeli klima kontrolü gibi özellikler, sürüş keyfini daha da artırır.

2013 BMW 3.16 i Yorumları

2013 BMW 3.16 i, 136 beygir gücüne ve 220 Nm torka sahip 1,6 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Kullanıcılar, motorun yeterli güç sağladığını ve sürüşün sorunsuz ve keyifli olduğunu bildirmektedir. Sekiz ileri otomatik şanzıman, vites geçişlerini yumuşak ve verimli hale getirir.

BMW 316i Kronik Sorunlar

316i sahipleri tarafından bildirilen yaygın kronik sorunlar arasında şunlar yer alır:

• Valf gövde contası arızası
    • Turbo şarj sorunları
    • Enjektör arızaları

Bu sorunlar, bazı araçlarda ortaya çıkmış olsa da tüm 316i modellerinde yaygın değildir.

BMW 316i Yorumlar

Genel olarak, BMW 316i kullanıcı yorumları olumludur. Sahipler, aracın performansını, konforunu, güvenilirliğini ve sürüş keyfini övmektedir. Bununla birlikte, kronik sorunlar konusunda farkında olmak önemlidir.

BMW 316i Standart Yorumlar

316i'nin standart donanımı, 16 inç alaşım jantlar, birinci sınıf ses sistemi, arka park sensörleri ve iki bölgeli klima kontrolünü içerir. Bu özellikler, rahat ve keyifli bir sürüş deneyimi sağlar.

F30 316i Kronik Sorunlar

F30 kasa kodlu 316i, kronik sorunlar açısından 316i'nin diğer modelleriyle benzerdir. Yukarıda listelenen sorunlar, F30 modellerinde de ortaya çıkabilir.

Sonuç olarak, 2013 BMW 316i F30, performansı, konforu ve kullanıcı dostu özellikleri ile öne çıkan bir lüks kompakt sedandır. Ancak, kronik sorunlar konusunda farkında olmak ve düzenli bakımın önemini unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç boşline galiba ama yine de biraz para bulunca ilk iş jantlara el at. yakışmıyor bu hali hiç
  • Direksiyonda az da olsa titreme fark ettinizmi? 2013 modellerde bu sorunu cozdulermi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F93BE544A

Direksiyonda az da olsa titreme fark ettinizmi? 2013 modellerde bu sorunu cozdulermi acaba?
    çıkma orjinal jant alabilirsiniz genelde bmw sahipleri yeni araç alınca gidip orjinal 16 ları değiştirip replica 17-18 alırlar lastikçilere gidin mesela vatan caddesindenki. onlarda illa size uygun orjinal çıkma jant bulunur pazarlık ile 1000 liraya bulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

çıkma orjinal jant alabilirsiniz genelde bmw sahipleri yeni araç alınca gidip orjinal 16 ları değiştirip replica 17-18 alırlar lastikçilere gidin mesela vatan caddesindenki. onlarda illa size uygun orjinal çıkma jant bulunur pazarlık ile 1000 liraya bulursunuz.

Alıntıları Göster
    Sayın uyuss,

Elinize emeğinize sağlık. İnsanlar bu forumlara sizin gibi kişileri okumak için giriyor, inanın. Kendi adıma teşekkür ederim.

Bir cümle de ben ilave edeyim: 16 inç jantlar daha az yakıt tüketimi sağladığı için seçilmiş. Fazla takılmamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

Sayın uyuss,

Elinize emeğinize sağlık. İnsanlar bu forumlara sizin gibi kişileri okumak için giriyor, inanın. Kendi adıma teşekkür ederim.

Bir cümle de ben ilave edeyim: 16 inç jantlar daha az yakıt tüketimi sağladığı için seçilmiş. Fazla takılmamak lazım.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok bilgilendirici doğru bilgiler ile dolu yazınız için tebrik ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: egeliefe

Gerçekten çok bilgilendirici doğru bilgiler ile dolu yazınız için tebrik ederim.
    allah kaza bela vermesin hayırlı olsun araçın dostum bilgilendirmen için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: midicie80

allah kaza bela vermesin hayırlı olsun araçın dostum bilgilendirmen için teşekkürler

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun.

Elinize sağlık...
  • Guzel paylasim tesekkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: devildod

Guzel paylasim tesekkurler...
    bu 3.16i araca hangi model jant tavsiye edersiniz
    ayrıca sice 17" mi yoksa 18"" jant mı
    estetik-sürüş rahatlığı-yakıt hususunda daha iyi tercih olur
  • 17 iyidir hocam 18 suruskonforunu dusuruyor bence...
  • Guzel paylasim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fscelik

Guzel paylasim.
    güzel ve faydalı bir paylaşım, çok teşekkürler!

emeğinize sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: prof78

güzel ve faydalı bir paylaşım, çok teşekkürler!

emeğinize sağlık...

Alıntıları Göster
    paylaşımınız cıddı bır ınceleme olmuş.2012 ekım f30 3,16i sahıbıyım.hayalımdekı otomobile sahıp olduğumu düşünüyorum.gunduz ayrı gece ayrı bir zevk onu kullanmak.az once aracımı başka bır araçla takıp ederek eve geldım.önden bır atmaca kartal gıbı gözler gece müthiş gorunuyor.arkadan bakıldığında ıse bu ne süper bır aydınlatma dızaynı dedım.keskın bır aydınlatma yapmışlar.baska araçlara bakıyorum mesela mersolara hıcte ben buradayım demiyor.ama bwv hep kendını bellı edıyor.rahatlık ıcınde benım ıcın en ust dılımlerde nacızane tespıtlerım bunlar.
    tabıkı ust modellerı daha superdır ama bu bana yetıyor.tskler

• Emeğinize sağlık çok güzel ve objektif bir paylaşım olmuş,bu aracı almayı düşünen birisi olarak teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_86

Emeğinize sağlık çok güzel ve objektif bir paylaşım olmuş,bu aracı almayı düşünen birisi olarak teşekkür ederim
    arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın bende s60 ve 3.16i arasındayım şuan s60 testinden sonra kararımı vereceğim. gerçekten muhteşem bir sürüş keyfi ve hissi yaşatıyor paylaşımınızda herşeyi en ince ayrıntısına kadar çok güzel bir şekilde belirtmişsiniz.Fakat BMW nin politikasını kazıklama politikası olarak görüyorum araaca 2 -3 donanım ekletince araç 10-12 bin tl fark oluyor tekte baksanız sunroof+tekno yada comfort paketlerdeki fiyatlar okadar fark etmiyor vede verdiğiniz paraya bakınca kazıklama politikası çok sağlam olduğu anlaşılıyor :D. en mantıklı görünen baz donanımdakı fiyatıyla alıp keyfini sürmek gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: mondeo3834

arabanız hayırlı olsun güle güle kullanın bende s60 ve 3.16i arasındayım şuan s60 testinden sonra kararımı vereceğim. gerçekten muhteşem bir sürüş keyfi ve hissi yaşatıyor paylaşımınızda herşeyi en ince ayrıntısına kadar çok güzel bir şekilde belirtmişsiniz.Fakat BMW nin politikasını kazıklama politikası olarak görüyorum araaca 2 -3 donanım ekletince araç 10-12 bin tl fark oluyor tekte baksanız sunroof+tekno yada comfort paketlerdeki fiyatlar okadar fark etmiyor vede verdiğiniz paraya bakınca kazıklama politikası çok sağlam olduğu anlaşılıyor :D. en mantıklı görünen baz donanımdakı fiyatıyla alıp keyfini sürmek gibi geliyor bana.

Alıntıları Göster
    çok güzel bir yazı olmuş. devamını da paylaşırsanız çok güzel olur.

• quote:

%9 aralık-ocak indirimine kanıp (30 ocak faturalı 2012 316i (titreşimli) modern+techno+comf+sunroof+arka kol....:) ki 2 gün sonra indirim %13=1921 EUR BORUban oldu) F30 sahibi olarak ;

Şimdiki aklım olsaydı,

316i baz+sensatec+techo(6NK lı)+arka kol dayama alıp,şimdi aldığım gibi (kışlık set için) 1000 TL. ye style 390 jant alırdım!!!!!!!

servotronic (sadece yazılımdır!!!!!!!) gereksiz ......zaten e90 larda ki gibi gerekli değil (denendi)
    2013 modellerde arka park sensörü zaten Türkiye paketinde...
    araç içi açık renk, (bej sensatec) sunroof çok lazım değil....
    Jant bulmak da kolay (teşekkürler 320i ed) :)

................................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milest -- 13 Mayıs 2013; 23:59:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: milest

quote:

%9 aralık-ocak indirimine kanıp (30 ocak faturalı 2012 316i (titreşimli) modern+techno+comf+sunroof+arka kol....:) ki 2 gün sonra indirim %13=1921 EUR BORUban oldu) F30 sahibi olarak ;

Şimdiki aklım olsaydı,

316i baz+sensatec+techo(6NK lı)+arka kol dayama alıp,şimdi aldığım gibi (kışlık set için) 1000 TL. ye style 390 jant alırdım!!!!!!!

servotronic (sadece yazılımdır!!!!!!!) gereksiz ......zaten e90 larda ki gibi gerekli değil (denendi)

Alıntıları Göster
    İu şimdiki aklım olYını biraz daha açar mısınız acaba? Meselea servotroonic yazılım ama direksiyon için gerekli değil mi ben mi yanlışım acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: milest

quote:

Şimdiki aklım olsaydı,

Alıntıları Göster
    hocam zaten aldıgım fiyatlarda bir sunroof ve comfort paket fiyatıyla baz fiyat farkı 11-12 bin tl çok komik geliyor baz donanımı alıp binmeyi düşünüyorum ama şuda var 10bin tl fark verip 320 i ed +sunrooflu alınırmı alınmaz mı ? çok ilginç bir türlü işin içinden çıkamıyorum :)) yada gidip 100 bin tl verip 2012 model 8 binde full arabamı almak mantıklı olur çözüm bulamadım bir türlü.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.