2012 Chicago otomobil fuarı Asya merkezli üreticilerin iddialı tanıtımlarına sahne oluyor. Tanıtımı yapılan yeniliklerin arasında ilk göze çarpan, iki yıl önce yenilenen Hyundai Elantra’nın coupe versiyonu oldu.
Hem ön hem de arka kısmının görünümünde sedan kardeşinin şıklığını korumayı bilen iki kapılı Elantra’nın kendine özgü jant tasarımları ve çift egzoz çıkışı gibi farklılıkları bulunuyor. İç mekan tasarımıyla da sedan kardeşinden farklılaşmayan otomobilin bagaj hacmi 420 litre.
Yaklaşık 1.220 kg ağırlığında olan otomobilde kullanılan 1.8 litre hacimli motor 148 beygir güç, 177 Nm tork üretebiliyor. Honda Civic Coupé ve Kia Forte Koup gibi araçlara rakip olan Elantra Coupé 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.
...
...
süper araç inşallah Türkiye'ye gelir
jant ve direksiyonun tasarımını pek beğenmedim.
.
nasıl coupe bu camlar çerçeveli ama geriye kalan kısım mükkemmel
Arabalar hep resmi fototlarda süper görünüyorda bayiye gittiğimizde yolunmuş kaz gibi görüyoruz araçları...
Jantları hoşuma gitmedi. ..
Araç çok güzel olmuş keşke Veloster aracında kullandıkları 1.6 210 bg civarındaydı sanırım gücü bu motor ile satışa sunsalar.Bu motor,kaliteli bir otomatik şanzıman ve uygun fiyat ile bizim ülkemize gelse sürpriz bir çıkış yakalıyabilir belki.
jantları ben de beğenmedim...
bir de accent kopyası elentra GT adlı model var.
Topaç gibi olmuş.Coupe dediğin biraz uzun olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: Energetic
jant ve direksiyonun tasarımını pek beğenmedim.
aynen.
Coupe havasını pek yansıtmıyor daha çok HB - 3 kapı versiyon gibi olmuş
Elantra modelini beğeniyorum ama bu olmamış. Cerato koup bundan daha şık bence.
direksiyon daha bi spor olabilirdi. ama coupe tarzım değil ztn :)
sedan araçla aynı iç mekan ve sadece 2 kapı eksik. coupe araç sportif olarak tasarlanır ama koltuklar bile sofa gibi ayrıca o çamurluklara daha büyük jant lazım yada o şişikleri indirin.
Bir kapı eksiltmiş Coupe Diye satmaya başlamış. Olacak iş degil. İnsan biraz tasarımla oynar yahu.