Şimdi Ara

2013 Philips 8008 Serisi (40/46/55 PFL8008K) [ANA KONU] + [PFL8908 DesignLine] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
17
Favori
94.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ps4 için televizyon arıyorum, aklımda sony 46inc w905 ile philips 46inc 8008 var. Yapılan yorumlardan anladığım bu iki tv üst düzey görüntü kalitesine sahip. Yalnız bu iki tv arasında 1000 TL kadar bir fark var. Sony 4500 TL, philips 3500 TL. Aynı boyuttaki bu iki tv arasında bu 1000 TL yi vermemi gerektirecek bir görüntü kalite farkı var mı? Bu benim için çok önemli. Yada ses kalitesi açısından fark var mı? Ps3 ü olupta philipste oyun oynayanlarda lag olup olmadığı konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • input lag sıkıntısı yaşamamak için w905 en iyi şık olurdu dostum olmadi hx 850- 750 serilerine de bakabilirsiniz(kapalı kutu bulabilirseniz)
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Sağol tavsiyen için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki yazıyı okumaya erinenlere özetle şunu söylüyorum, TV almadan önce ilinizdeki PHILIPS YETKİLİ servisinin değişim raporu vermeye yetkili olup olmadığını mutlaka öğrenin.

16 Kasım'da Teknosa.com'dan 55PFL8008k aldım, 19 teslim ettiler, 20'sinde servis kuruluma geldi, televizyonu kurdular ve gittiler.

İşleri yoğun olduğu için ne ölü pixel ne bulutlanma, hiçbir test yapmadılar. Abi siz yapın birşey çıkarsa "gerekeni yapar, yardımcı oluruz" dediler. Servis gittikten sonra ölü pixel testi yaptım, 3 tane nur topu gibi ölü pixel vardı. Sağ ve sol alt köşelerden ışık sızması, ekranın tam ortasında bulutlanma...

Hemen servisi aradım durumu anlattım, "abi yarın gelip görmemiz lazım" cevabını aldım. Yarın oldu, servisin sahibi geldi. Ben de diyorumki tamam adam direkt değişim onayı verecek Ama nerde? Önce adam beni 3 ölü pixelin aslında ölü olmadığına sadece ışık vermediğine inandırmaya çalıştı, ardından ışık sızması ve bulutlanmayı gösterdim "ya onlar garantiye girmez" cevabını aldım. Sonra ölü pixellere geri döndük. Evet 3 tanenin 1'i ölü pixel ama en az 3 ölü pixel olmalı ve bu 3 pixelin arasındaki mesafe en fazla 1,5 cm olmalıymış ki değişim verilsinmiş. Kendisine artık 1 ölü pixelin dahi değişim sebebi olduğunu, yıllardır tüketicinin kandırılmaya çalışıldığını, hürriyet gazetesinde çıkan haberle beraber anlatınca olay bambaşka bir noktaya kaydı.

Arkdaşlar buraya dikkat edin. Adı yetkili servis olan, dikkat edin "yetkili servis" olan bu servisin hiçbir şekilde değişim kararını bırakın "ölü pixel vardır veya panel arızalıdır" şeklinde değil rapor, A4'e yazı yazıp kaşeleme yetkisi dahi yokmuş. En sonunda e dedim peki ne olacak? Adam diyorki, "bizim bu ölü pixellerin fotoğrafını çekmemiz lazım, ama elimizde bunun fotoğrafını çekebilecek fotoğraf makinemiz yok" E ne yapacağız deyince, "abi çekebilirsen sen fotoğrafını çek, biz merkez servise göndeririz" cevabını alınca benim kan beynime sıçradı.

Neyse, dedimki cayma hakkım var onu kullanayım, "hay hay abi yarın elemanları göndereyim, tv'yi kutularız hatta Teknosa mağazasına kadar bırakırız, o konuda yardımcı oluruz" dedi. İyi bari uğraşmaktan kurtuldum derken yarın oldu ne gelen var ne giden. Ertesi gün ben aradım "bizim öyle bir hizmetimiz yok, kendiniz halledeceksiniz" demesinler mi?

Uzun lafın kısası, eğer tüm PHILIPS servisleri böyle ise bırakın bedavayı, üstüne para verseler bu markayı evime sokmam. Allah'tan Teknosa çalışanları çok yardımcı oldular da iade ettim TV'yi. Bu arada PHILIPS müşteri hizmetleri de hala dönüş yapacak, bakalım ne diyecekler merakla bekliyorum.

• Arkadaşlar ölü piksel nasıl anlaşılıyor, nasıl test yapılıyor.
    Işık sızması ve bulutlanma nedir nasıl görünüyor ?
  • iyaan kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun dostum bizler de de öle test mest yapmadılar , kurup kaçtılar resmen ..bana da cinnet geçirtmişlerdi ..poşetlerin acılıp acılmadıgına bile bakamamistim 45 gun oluyor artık herşey bitti ama tv 'nin servis menusune girilip kullanım süresine bakılmasını ,poşetlerin ve tv'nin tek tek bakılıp daha evvel duvara asılıp & kullanılıp kullanmadıgını ve ölü piksel , ışık sızması, bulutlanma testi yaptıracaktım hepsi yalan olmuştu simdi benim tv'de de sıkıntılar var ama dedigim gibi hem günü geçirdik hem de uğraşabilecek durumda değil artık oluruna bıraktım ama sen sakına bırakma o tv'yi kabul etme dostum az buz para vermedin , adamı deli etmesinler ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

geçmiş olsun dostum bizler de de öle test mest yapmadılar , kurup kaçtılar resmen ..bana da cinnet geçirtmişlerdi ..poşetlerin acılıp acılmadıgına bile bakamamistim 45 gun oluyor artık herşey bitti ama tv 'nin servis menusune girilip kullanım süresine bakılmasını ,poşetlerin ve tv'nin tek tek bakılıp daha evvel duvara asılıp & kullanılıp kullanmadıgını ve ölü piksel , ışık sızması, bulutlanma testi yaptıracaktım hepsi yalan olmuştu simdi benim tv'de de sıkıntılar var ama dedigim gibi hem günü geçirdik hem de uğraşabilecek durumda değil artık oluruna bıraktım ama sen sakına bırakma o tv'yi kabul etme dostum az buz para vermedin , adamı deli etmesinler ..

1 hafta geçti halen PHILIPS müşteri hizmetleri geri dönmedi ama ben çoktan TV'yi Teknosa'ya gönderip para iadesini de aldım. Dediğiniz gibi az para değil, 5.000 TL verdik ve karşılığında aldığımız hizmet bu olmamalıydı.

• Forumda kaç gündür sessizlik var,hayırdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben CES 2014'ü bekliyorum
  • Merhaba arkadaşlar,

Yurtdışında masterimi tamamlayip turkiyeye kesin dönüş yaptım ve günlerdir odama lcd bakıyordum. Malumunuz şu site bu model derken ben de geldim 8000 serisine. PHILIPS 46PFL8008K modelini dün gece 11 civarında sipariş verdim teknosa.com dan. Hikayesini de anlatıyım hem arkadaşlara da yol göstermiş oluyum. Dün Ankara tunalı mağazasına gittim sordum. 3499 dediler o gün ki internet fiyatı ile aynıydı fakat 300 tl indirim çekini mağazadan alımda veremediklerini bana ses sistemi için yüzde 25-30-40 (ürüne göre) indirim teklifi yapabileceklerini söylediler. Bende düşünüyüm dedim. Fakat bu fiyat için son gün dediler ve tabi bende inanmadım satmaya çalışıyolar dedim.

Daha sonra akşam teknosa.com da ürüne bakarken sepete ekliyim bir dedim ekledim ve sipariş onayı sayfasında beni ara gibi bir seçenek vardı ona tıkladım ve aramalarını bekledim. Beni arayan yetkili gerçekten çok nazik ve iyi bir beyefendiydi. Durumu anlattım dedim ki mağazadan alınca ses sistemine yüzdelik indirim yapıyolar, netten alınca ise hediye çeki yükleniyor. Yetkili bana isterseniz işlemi telefondan halledelim ve ben size her iki tekilifi birleştireyim hem yüzdelik indirimi yapalım hemde hediye çekini yükleyelim dedi. Ayrıca ses sistemininde 50 tllik hediye çeki vardı normalde tv ile indirimli aldığımdan o da yüklenmicekti ama garantisi olmamakla birlikte ben bir deniyim size 100 tl ekstra daha yükletmeye çalışıyım dedi ama bunun garantisi yok dedi baştan. Kabul ettim. Ödemeyi gerçekleştirdiğimizde 100 tl ekstrada yüklendi.

Sonuç olarak:

PHILIPS 46PFL8008K ---- 3499 tl

PANASONIC SC-BTT195EPK 3D BLU-RAY EV SİNEMA SİSTEMİ ---- 599 tl (1499 dan %46 indirimle 799a düşmüş + yüzdelik indirim)

Toplam ---- 4058,30 TL

ve şuanda 400 tl de hediye çekim var yani aldığım iki ürün bana 3658,30 TL ye geldi.

Karlı bir alışveriş olduğunu düşünüyorum. Sırf bunları anlatmak için üye oldum siteye alacak arkadaşlara yön göstermek adına ama dedikleri gibi gerçekten fiyat artmış bugün 3699 olmuş.

Teknosa bana kesinlikle teşhir ürünü yollanmayacağını kapalı kutu ürün yollanacağının garantisini verdi ürün zaten stoklarda mevcut imiş tabi belli olmaz sonuçta.
    Şimdi ürünle ilgili bir iki birşey sorayım.
    Ben İngiltereden yeni geldim ve Ps4ü 29 kasımda almıştım hatta orda oynadım felan. Bu tvde de fazlasıyla Ps4 oynayacağım ama bu input lag olayı biraz can sıkıcı. Acaba bu kadar etkiler mi gerçekten? Ben İleri düzey bir oyuncu değilim. Ama fifa2014, kill zone, assasian creed ilk aldığım 3 oyun mesela bu tarz oyunarı oynayacağım. Bu input lag online oyunlarda mı sıkıntı çıkarıyor?

Bu ses sistemi ve bluray ile film keyfinin tavan yapacağını düşünüyorum. Yorum alabilir miyim sizden de acaba? :)

HD bir uydu alıcısı da almak istiyorum en kalitelisinden bunun içinde önerilerinizi bekliyorum. Futbolla aram çok iyidir. Yani ligtv ingiltere ligi önceliklerim arada bakarsam nadiren tvye bakarım. Yıllardır tv izlemedim desem yeridir sadece futbolla ilgili programlar. O da maçlardan ibaret. Açarsam oda da gürültü olsun diye açarım.

Ve son olarak kendim denklik işlemleri için Ankarada bulunuyorum ama Trabzonda yaşayacağım o yüzden ürünü önümüzde ki on gün açıp kontrol edemeyeceğim. Ama açınca en güzel fotoları ile detaylı bir inceleme burdan paylaşırım.

Şimdiden teşekkürler hepinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcansari -- 9 Aralık 2013; 15:39:16 >

• Bir kullanıcı öm yoluyla ulaşmışi, burdan da yazayım.

55" 8008'de oyun tecrübelerim. Game modu seçili değil, Vivid modunda özel kendi ayarlarımda kullanıyorum TV'yi. PS veya Xbox yok, bilgisayarda 2 adet USB uzatma kablosu var 5 metrelik onlarla yayıılıp oynuyorum arada :D . Mevcut monitör 27" Philips 273EQH. BF4 harici tüm oyunlarda ayarlar en yüksekte.

Assassin's Creed Blag Flag, inanılmaz güzel renkler. Deniz kısımları anlatılmaz derecede eğlenceli.
    Battlefield 4, bazı noktalarda çok hafif motion Blur vari durum yaşadım onun dışında sorunum yok.
    World of Warcraft, raid yapmak mükemmel. Yazıların bazılarını okuyamıyorum sadece oda benim gözlerdendir muhtemelen :D
    Starcraft 2, kısa bir deneme yaptım rahat edemedim bu oyunda.
    Diablo 3, bundada ekran tam not almayı başardı.

Aşırı muhteşem ötesi kaliteli dev bir monitörünüz yoksa bana göre mükemmel sonuç veriyor. Dediğim gibi ben sürekli bilgisayara bağlı kullanıyorum HDMI'dan. 30gb'lık BluRay'lerin bazılarında hafif ağır çekim olabiliyor. Oda media player olmadığı için bilgisayara bağlı olduğu için. Onun dışında tepki süresinden yana sıkıntım yok. Ha siz tabi aşırı hassas olup böyle inatla bulacam bulacam diye bakarsanız bilemem :D

• arkadaşlar bir sorum olacak. benim tvde arıza oluştu.2300 tl ye aldığım bir ürün 2013 ağustos ta. değişim olur dedi servis. ama kalmamış olabilirmiş bu modelden
    para iadesi şansım olur mu? yada elimizde kalmadı bir üst modelini yollayacaz derlerse benimkinden kötü bir model gelme şansı var mı? bazen bir üst model daha kötü olabiliyor. aslında 46pfl8008 istiyorum. para farkıyla bunu alma şamnsım olur philips te

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybarut

F7000 yerine 7008 derim
    8008 mi olacaktı yazımda sorun yoksa

Bende Samsung UE-46F7000 ile 46 8008k arasında kaldım, biraz açar mısınız? hangisi tercih edilmeli?
  • Arkadaşlar 3D'sini deneyen veya konsolda oynamış biri var mı memnun musunuz ? Lütfen amblight özelliğini çok istiyorum fakat bir yardımcı olun. Bu arada gözlükleri pilli mi ? Çok teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatlar

46PFL8008 3500 tl
    46F8500 4000 tl
    46F8000 3500 tl
    46F7000 3200 tl

smart istersen samsung al f8 ---- f7 bir alt model fazla fiyat farkıda yok .

ambilight istersen philips al
  • pfl8008 sanırım şu anda philips 4k dışındaki en iyi tv si

55pfl8008 fiyatı ne kadar farklı ? ben bulamadım da nette

46 olanı 3500 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 14 Aralık 2013; 16:55:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulemars

quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

quote:

Orijinalden alıntı: surkent021

arkadaşlar 46 8008k dahili uydu alıcısıyla ilgili bir sorum olacak.tv ilk açılışında kumandayla hemen işlem yapamıyorum.kanal değiştirme ses vs.sizinkiler de de aynı sorun var mı.

Açılması biraz zaman alabiliyor. Bazen tamamen açılsa bile görüntü hiç gelmiyor. Ancak kanal değiştirdikten sonra görüntü gelmeye başlıyor...

yaklaşık 10 günlük bir 46PFL8008K kullanıcısı olarak, diğer kullanıcılar bana da aşağıdaki yazdığım konuda bilgi verirse çok memnun olurum...

Aldığım üründe ışık sızması ve bulutlanma sorunları mevcut. Gün ışığında ve akşam lamba veya ambilight açıkken hiç belli olmasa da tamamen karanlık bir ortamda karanlık sahnelerde oldukça belirgin. Doğal olarakta rahatsız oluyorum. Değiştireyim desem daha berbat bir ürüne denk gelme ihtimalinden dolayı çekiniyorum.

Sizdeki tv lerde de ışık sızması ve bulutlanma mevcut mu?

Eğer diğer kullanıcılarda da aynı sorun varsa hiç uğraşmayacam. Yok bana sorunlusu denk geldiyse değişim için uğraşmaya başlayacam...

Diğer bir sorun ise kayan yazılar. Reklamlarda vs. ekranın altından kayan yazılar birkaç saniye düzgün birkaç saniye bir bozuk görünüyor. Hep düzgün görünse ya da hep bozuk görünse neyse diyecem de bu tutarsızlık ta ayrı bir sorun. Bu konuda sizin fikirleriniz nelerdir?

yaklaşık 1.5 aydır 46pfl8008 kullanıyorum

açılışta kumandanın komut alması aşağı yukarı 2-3 saniye sürüyor.

ışık sızması kesinlikle yok.

odayı ne kadar karartsam da pencerelerden sokak lambalarının ışığı vuruyor biraz yani odayı zifiri karanlık yapamıyorum; ancak gördüğüm kadarıyla bulutlanma da yok.

kayan yazılarda aynı durum bende de var. perfect natural motion'u kapatınca titreme olmuyor. bu durum anladığım kadarıyla tüm tvlerde var.

Ben 46PFL8008K'yı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum... Bende de ışık sızması söz konusu değil... Zaten bu aletin en büyük özelliği de plazma TV kalitesinde siyahlara sahip olması...

Alt yazıdaki titreme sorununu ayarlarla oynayarak çözebilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hit-Man

Arkadaşlar 3D'sini deneyen veya konsolda oynamış biri var mı memnun musunuz ? Lütfen amblight özelliğini çok istiyorum fakat bir yardımcı olun. Bu arada gözlükleri pilli mi ? Çok teşekkürler.

Yaklaşık 3 aydır 46PFL8008K kullanıyorum... 3D mükemmel... Gözlükler dediğiniz gibi pilli...
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    hocam önceliğim görüntü kalitesi ve 3d. hatta 3d den de önde görüntü kalitesi benim için. smart olmasa da olur. yeniyim tv de "ambilight " görüntü kalitesi ile ilgili mi?
  • @kanoute

55PFL8008 5000 tl beklenirse 4500 tl civarı olur .

@cemil&mustafa

led tv gece izlerken performansları düşer plazma gibi değil ,siyah kaliteleri düşük olur ,va panel olunca o kadar sorun olmaz ama ışık sızması varsa sorun olur .

ambilight ise farklı bir olay ve keyif veriyor youtube dan 1-2 video izleyin bence keyif alırsınız .

bence led tv gece %80 izleme keyfi verse ambilightla izlerken %90 keyif verir .
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.