Şimdi Ara

2013 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (115. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
77
Favori
68.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xbreakx

WAT yap hocam. Dil okuluna verecegin paraya yazik. Soyle bir durum var; WAT yesil pasaport ile olmaz bordo normal pasaport gerekiyor.

benim seviye pre-intermediate. süper bir ingilizcem yok. bu nedenle dil okulu dedim. yeşil pasaportun bir farkı var avrupa ülkelerine ve bir kaç diğer ülkelere falan vizesiz girilmiyor. amerikada vizesiz giriş yok ama yeşil pasaportu kabul etmeme gibi bir durum olamaz bence.
  • 1. Eger seviyen gercekten Pre-Intermediate ise kotu degilsin gayet iyi. ABD' ye gidene kadar cok sure var. Intermediate (B2) seviyesine gelirsen eger emin ol hizli konusma ve hemen anlama disinda zorluk cekmezsin. B2 seviyesinde 3 ay sonra kendindeki gelismeyi goreceksin.

2. Ingilizceyi ogrenmeyi kafana koyarsan, (ben arkadaslarima imrendigim icin ogrendim) dil okulu vs. gerek yok. Ben ABD' ye gittim, Turkiye' ye dondum dil kursuna gittim. Her hafta kursa gitmeden o konulara calisir, calistigim konularla ilgili test cozer ve tenefuste yapamadiklarimi sorardim. (OSS Sinavinda hep derlerdi ya adam tenefuste soru soruyor diye ben oyleydim ama icimden geliyordu)

3. Dil okuluna git ama eger sen yeterli caba gostermezsen hicbir anlami olmayacak. Basini gozunu yararak ingilizce konus... Yeterki konus. Onlar anlamasa bile anlatmaya calis. B2 sana burada cok yardimci olacak. Kisa surede anlatma yetisi kazanacaksin. WAT sosyal ortamlara kolay karismani saglar. Etrafindakiler Turk olmasin olsa bile ingilizce konusmaya calis. Iyi bilen Turklere sunu yap; aklina cumle geldi degil mi onu ingilizceye cevirebiliyor musun dusun, eger cevabi hayir ise Turk' e sor translate ettir. Turkler o noktada ise yarar.

4. ABD yesil pasaporta da vize ister. Vize bizzat Istanbul Konsoloslugu ya da Ankara Buyukelciliginde konsolos ile yuzyuze konusarak yapilir. (%80 ingilizce konusma) Eger sen ulkeye geri donecegine ikna edemezsen hangi renk pasaportun olursa olsun vize alamazsin. Soyle bir durum var Yesil Pasaport ozel oldugu icin digerlerine gore olumlu referansi vardir ama onemli olan konsolos ile arandaki diyalog olacak.

5. Yesil Pasaport on numara fakat WAT dusuncen varsa keske cikartmasaydin. Elinde Yesil var diyelim ve WAT yapacaksin. Prosedur soyle; Yesil iptal edeceksin Bordo cikartacaksin ABD' den donunce tekrar Yesil cikartacaksin. Ekstra defter parasi demek bu da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb_caner

quote:

WAT yap hocam. Dil okuluna verecegin paraya yazik. Soyle bir durum var; WAT yesil pasaport ile olmaz bordo normal pasaport gerekiyor.

benim seviye pre-intermediate. süper bir ingilizcem yok. bu nedenle dil okulu dedim. yeşil pasaportun bir farkı var avrupa ülkelerine ve bir kaç diğer ülkelere falan vizesiz girilmiyor. amerikada vizesiz giriş yok ama yeşil pasaportu kabul etmeme gibi bir durum olamaz bence.

Kardesim , eger ingilizcen pre intermedite ise ve maddi sorunun yok ise , dil okulu senin icin cok daha ideal bir tercih olur. Intermediate seviyenin wat da yapacagi isler mutfak , temizlik ve housekeeping dir. Ayrica Wat ingilizce ogrenme programi degildir kesinlikle. Tek yapacaginiz sey varolan ingilizcenizi konusma bazinda ilerletmektir. Seviyeniz ilerlemez. Wat daha cok upper ve advanced seviyesindeki ogrenciler icin yararli bir programdir. Ama maddi olarak cok zorlayacaksa dil okulu ve Amerika gorme hevesin varsa wat i kesinlikle tavsiye ederim. Arkadasin dedigi gibi wat da bordo pasaport zorunlulugu var work and travel icin.
  • WAT için gereken bütçe nedir kısaca?
  • quote:

1. Eger seviyen gercekten Pre-Intermediate ise kotu degilsin gayet iyi. ABD' ye gidene kadar cok sure var. Intermediate (B2) seviyesine gelirsen eger emin ol hizli konusma ve hemen anlama disinda zorluk cekmezsin. B2 seviyesinde 3 ay sonra kendindeki gelismeyi goreceksin.

2. Ingilizceyi ogrenmeyi kafana koyarsan, (ben arkadaslarima imrendigim icin ogrendim) dil okulu vs. gerek yok. Ben ABD' ye gittim, Turkiye' ye dondum dil kursuna gittim. Her hafta kursa gitmeden o konulara calisir, calistigim konularla ilgili test cozer ve tenefuste yapamadiklarimi sorardim. (OSS Sinavinda hep derlerdi ya adam tenefuste soru soruyor diye ben oyleydim ama icimden geliyordu)

3. Dil okuluna git ama eger sen yeterli caba gostermezsen hicbir anlami olmayacak. Basini gozunu yararak ingilizce konus... Yeterki konus. Onlar anlamasa bile anlatmaya calis. B2 sana burada cok yardimci olacak. Kisa surede anlatma yetisi kazanacaksin. WAT sosyal ortamlara kolay karismani saglar. Etrafindakiler Turk olmasin olsa bile ingilizce konusmaya calis. Iyi bilen Turklere sunu yap; aklina cumle geldi degil mi onu ingilizceye cevirebiliyor musun dusun, eger cevabi hayir ise Turk' e sor translate ettir. Turkler o noktada ise yarar.

4. ABD yesil pasaporta da vize ister. Vize bizzat Istanbul Konsoloslugu ya da Ankara Buyukelciliginde konsolos ile yuzyuze konusarak yapilir. (%80 ingilizce konusma) Eger sen ulkeye geri donecegine ikna edemezsen hangi renk pasaportun olursa olsun vize alamazsin. Soyle bir durum var Yesil Pasaport ozel oldugu icin digerlerine gore olumlu referansi vardir ama onemli olan konsolos ile arandaki diyalog olacak.

5. Yesil Pasaport on numara fakat WAT dusuncen varsa keske cikartmasaydin. Elinde Yesil var diyelim ve WAT yapacaksin. Prosedur soyle; Yesil iptal edeceksin Bordo cikartacaksin ABD' den donunce tekrar Yesil cikartacaksin. Ekstra defter parasi demek bu da.

amerikan kültürde aldım a2 ye kadar. iyi öğrendigimi düşünüyorum a2 ye kadar. 2. dönem devam etmeyi düşünüyorum kursa. şu an gitmiyorum. ayrıca dayım amerikada yaşıyor. bu nedenle farklı alternatifler olabilir. hangisi daha iyi olacaksa onu seçeceğim. yeşil pasaportuda cıkarmam gerekiyor :) son senem çünkü. 4. sınıftayım. bir daha alamıyorum yeşil. şimdi alırsam 3 sene kullanma hakkım olacak. zaten 70 tl birşey değil. harç ücreti almıyorlar yeşilde.
  • lisede ve üni 1. sınıfta ing gördüm ama hep vasat bir öğrenciydim.İngilizcem çok kötü ve önümde 5 ay var. Kursa sadece haftasonlarımı ayırabilirim. sizce 4 ayda wat yapmaya yeticek kadar öğrenebilirmiyim bu mereti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfatymej -- 24 Aralık 2013; 18:11:28 >
  • Söylenenlerin aksine Intermediate ile gidilebilir, çok dert etme ve gözünde büyütme. Amerika'nın ucuz iş gücüne ihtiyacı var.
  • Teşekkür ederim hocam.Bakalım deniycez
  • merhaba arkadaşlar sizle şöyle birkaç sorum olacak rahatınızı bozmak gibi olmasın yanıtlarsanız mutlu olacağım,
    şimdi öncelikle bu sene için geç mi kaldım seneye mi anca yetişirim ikinci olarak 1 ay çalışıp 1 ay gezsem oluyor mu yaz tatil sürem 2 bucuk ay gibi kısıtlı bir süre
    yardımlarınızı esirgemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TOSUN-

merhaba arkadaşlar sizle şöyle birkaç sorum olacak rahatınızı bozmak gibi olmasın yanıtlarsanız mutlu olacağım,
    şimdi öncelikle bu sene için geç mi kaldım seneye mi anca yetişirim ikinci olarak 1 ay çalışıp 1 ay gezsem oluyor mu yaz tatil sürem 2 bucuk ay gibi kısıtlı bir süre
    yardımlarınızı esirgemeyin

Pek geç kalmadınız sanırım dediğiniz gibi oluyor ancak bir wat şirketini arayıp sorsanız daha iyi olur. İşler daha yeni yeni geliyor biraz daha pahalıya kayıt olursunuz sadece. Bu sene pek güzel işler yok ama.
  • Arkadaşlar Karabükte yaşayan yada KBÜ de okuyan varsa bir arkadaşım bu işle ilgileniyor gitmek isteyenlker bilgi almak isteyenler pm atsın
  • Herkese merhaba WAT yapıcam bu yaz kaydımıda oldum ama iş konusunda kafam karışık biraz açıkcası. Acentanın bana bulduğu işte saatlik ücret vergiler kesilmeden önce 8.25$ Günde 7 saat haftada 5 gün yemekler dahil değil kalıcak yere haftada 100$ deniyor açıkcası bana pek cazip bir iş gibi gelmedi. Acentaya geri dnüş yaptım bana işlerin kazançlarının genelde bu seviyelerde olduğunu söyledi. Benim Türkiye'ye 10.000$ ile döneyim gibi bir düşüncem yok zaten tek derdim ps4'ümü alabileyim orda güzel vakit geçirebileyim eşe dosta bir iki hediye alabileyim yeter ama bunlar içinde cebimden para çıksın istemiyorum orda kazandığım yetsin istiyorum. Cidden işler hep bu derecede mi kazandırıyor? ve bu kazandığım para sizce bu şartlarda bana yeter mi?
  • yeme icme dahilse iyi sayilir parasi. Millet 7.5 dolar ve yeme icme olmadan 100 dolar konaklama veriyor.
  • Arkadaşlar kayıt olmak isteyen varsa hala ve bu EDUYORK şirketi ise benimle iletişime geçebilir universitemizdeki kulubumuz eduyorka sponsor ve 3150 lira gibi bir fiyata gitmeniz mümkün özelden mesaj atabilirsiniz saygılarımla...
  • alaska varmi yardimci olalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemdu

Arkadaşlar kayıt olmak isteyen varsa hala ve bu EDUYORK şirketi ise benimle iletişime geçebilir universitemizdeki kulubumuz eduyorka sponsor ve 3150 lira gibi bir fiyata gitmeniz mümkün özelden mesaj atabilirsiniz saygılarımla...

İçinde vize görüşme ücretleri pasaport ücretleri dahil mi? ayrıca doların 2.2 lirayı bulduunu biliyorsun. bu haldeyken mi 3150 lira
  • Kaç dönem var WAT'da sadece yaz ayları mı?Öyleyse bu yaz gidemeyeceğim ama gelecek dönem için hazırlıklara ne zaman başlamak lazım başvuru vs?
  • Biz sponsorluk anlaşmasını senenin başında yaptığı mız için ve o şartlarda anlaştığımız için doların fiayatının önemi yok bir ikinci olarak şirketler 3500 lira ile 4000 lira arası bir fiyat belirtirler hangi şirket olursa olsun pasaport ücreti ve vize ücreti bunların içinde yer almaz
  • Vay be Amerika'da kaldığım 4 ay bana rüya gibi geliyor sanki hiç gitmemişim onca şeyi hiç yaşamamışım gibi geliyor. Ne günlerdi be hayatım boyunca o süre zarfında edindiğim tecrübeyi edinemem bir daha. En güzeli cebimde iyi bir parayla donmuş olmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Vay be Amerika'da kaldığım 4 ay bana rüya gibi geliyor sanki hiç gitmemişim onca şeyi hiç yaşamamışım gibi geliyor. Ne günlerdi be hayatım boyunca o süre zarfında edindiğim tecrübeyi edinemem bir daha. En güzeli cebimde iyi bir parayla donmuş olmam.

nerede çalıştın peki?
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.