Şimdi Ara

2013 WORK AND TRAVEL [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.343
Cevap
77
Favori
68.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: captain89

quote:

I.. W.. sirketi simdiden kendindn soguttu. Arkadasimla ayni is yerine gitmek istiyoruz diyorum bakariz diyorlar, aradiklari yok, telefonlari da acik birakiyorlar. Ulan amerikada basimiza bi is gelse bakacaklari yok.

Fiyati da 1 ayda 300 dolar arttirmislar.

Sozlesmeye eklettiniz mi hocam ayni is yeri olmazsa gitmek istemiyoruz veya para iadesi istiyoruz tarzinda bir madde.

Yok ben 2 ay once yaptim kaydi. Sonra arkadasin da kafasina yatti onun kaydi da 1 ay icinde yapicaz. Oyle olunca tam ayarlanamadi is yeri olayi ama tercihleri ayni yapicaz.

Olmadi yakin yerleri yazariz, veya ayni bolgeyi yazariz. Sirketlerin hepsi boyleymis parayi alinca eyvallah

Sozlesmede sizi ayni yere gonderme gibi bir zorunlulugu yok. Onu belirteyim. 2 kisi pek sikinti olmaz da 3-4 kisi gidecek olanlarin bu durumu goz onunde bulundurmasi gerekli.

Kayit olacak arkadaslarin is veya eyalet secimini once yapmalari gerek.

Ornegin sirkete tamamen atiyorum eyaleti ve meslegi "chicago da housekeeper lik yapmak istiyorum bu isi sagliyor musunuz tarzinda" konusmaniz lazim.

Kaydolduktan sonra sirketin sagladigi is imkanlari ile sinirli kalirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 1 Kasım 2012; 0:21:31 >
  • Daha önce gidelenlerinde deneyimlerine dayanarak
    WEST mi EAST mi daha iyi olur.
    ben aslında west istiyorum. Sizce avantaj veya dezavantajları neler olabilir ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

I.. W.. sirketi simdiden kendindn soguttu. Arkadasimla ayni is yerine gitmek istiyoruz diyorum bakariz diyorlar, aradiklari yok, telefonlari da acik birakiyorlar. Ulan amerikada basimiza bi is gelse bakacaklari yok.

Fiyati da 1 ayda 300 dolar arttirmislar.

Sozlesmeye eklettiniz mi hocam ayni is yeri olmazsa gitmek istemiyoruz veya para iadesi istiyoruz tarzinda bir madde.

Yok ben 2 ay once yaptim kaydi. Sonra arkadasin da kafasina yatti onun kaydi da 1 ay icinde yapicaz. Oyle olunca tam ayarlanamadi is yeri olayi ama tercihleri ayni yapicaz.

Olmadi yakin yerleri yazariz, veya ayni bolgeyi yazariz. Sirketlerin hepsi boyleymis parayi alinca eyvallah

Sozlesmede sizi ayni yere gonderme gibi bir zorunlulugu yok. Onu belirteyim. 2 kisi pek sikinti olmaz da 3-4 kisi gidecek olanlarin bu durumu goz onunde bulundurmasi gerekli.

Kayit olacak arkadaslarin is veya eyalet secimini once yapmalari gerek.

Ornegin sirkete tamamen atiyorum eyaleti ve meslegi "chicago da housekeeper lik yapmak istiyorum bu isi sagliyor musunuz tarzinda" konusmaniz lazim.

Kaydolduktan sonra sirketin sagladigi is imkanlari ile sinirli kalirsiniz.

Is secimini aralikta yapicaz. Istanbula isverenler gelecek. Biz de arkadasla 3 tercih yapip onlarla konuscaz. Ilk 3 tercihe kesin giriyomusuz sozlesmede de yaziyor. Ilk tercihe de %99 giriyormusuz. Ama tek sorun eger arkadas gec kayit olursa bana sunulan is imkanlari ile ona sunulan is imkanlari farkli olabilir.

Bakalim ya ne olacaksa olsun park veya havuz secerim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Révoltant

Daha önce gidelenlerinde deneyimlerine dayanarak
    WEST mi EAST mi daha iyi olur.
    ben aslında west istiyorum. Sizce avantaj veya dezavantajları neler olabilir ?

West mi east mi derken ben south da yani texas da calistim...

Her bolgenin kendine ait avantaji ve dezavantaji vardir. Ben sadece o bolgeleri gezerek ordaki calisma sartlarini soylemem dogru olmaz. Bunu o bolgeye giden arkadaslarin cevaplamasi daha uygun olacaktir.

Herkese sorunsuz watlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 1 Kasım 2012; 0:38:33 >
  • izmirden biraz araştırma yapıp güvenebilceğim 3 tane firma buldm. dokuz eylül üniversitesi bu sene okulu 28 haziranda bitirdiği için 1 temmuz da işe katılabilceğimi söylediğimde firmalardan biri direk 1 temmuz da ki kontejyanımız dolu diyip kestrip attı, diğeri her türlü buluruz ayaklarına yattı, diğeride ingilizcene bağlı eğer ingilizcen iyiyse iş kesin ayarlarız dedi. ben de çok tereddütte kaldım açıkçası kayıt yaptırsammı yaptırmasammı.
    internetten araştırdğığmda güvenilir olduklarını gördüm ama geçen sene wat programına katılan bi arkadaşım hiç birine güvenme hepsi aynı dedi. bu sene 3. sınıf oldğumdan gitme şansımı kullanabilceğim son yılım ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.
    Bide bunların dışında geçen sene giden arkadaşım hiç birine kayıt olma bekle geçen sene benm gittiğim yere gideriz hem işide ben ayarlıcağım için daha ucuza denk gelir dedi ama garantisi de yokmuş riske atmamak için bi firmaya yazılmak istiyorum.
    Ne yapsam bi türlü karar veremedim. yarımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osprey54

izmirden biraz araştırma yapıp güvenebilceğim 3 tane firma buldm. dokuz eylül üniversitesi bu sene okulu 28 haziranda bitirdiği için 1 temmuz da işe katılabilceğimi söylediğimde firmalardan biri direk 1 temmuz da ki kontejyanımız dolu diyip kestrip attı, diğeri her türlü buluruz ayaklarına yattı, diğeride ingilizcene bağlı eğer ingilizcen iyiyse iş kesin ayarlarız dedi. ben de çok tereddütte kaldım açıkçası kayıt yaptırsammı yaptırmasammı.
    internetten araştırdğığmda güvenilir olduklarını gördüm ama geçen sene wat programına katılan bi arkadaşım hiç birine güvenme hepsi aynı dedi. bu sene 3. sınıf oldğumdan gitme şansımı kullanabilceğim son yılım ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.
    Bide bunların dışında geçen sene giden arkadaşım hiç birine kayıt olma bekle geçen sene benm gittiğim yere gideriz hem işide ben ayarlıcağım için daha ucuza denk gelir dedi ama garantisi de yokmuş riske atmamak için bi firmaya yazılmak istiyorum.
    Ne yapsam bi türlü karar veremedim. yarımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Gecen sene katilan arkadasin bir kismen dogru soylemis. Firmalarin hepsi ayni sayilir. Turkiyede iken yaptiklari yanina kar kalir ingilizce kursu veya fiyatta indirim senin karina olur.

Yoksa Amerika'da yaptiklari butun sirketlerin ayni. Amerika'da Turkiye'deki firmalarin hicbir yaptirimi yok. Bir sikinti oldugunda sponsorunla gorus cevabini alinir hepsinden.

Sunu da belirteyim arkadaslar sirketin kalitelisi yoktur.Sponsorun kalitelisi vardir. Sponsorlar hakkinda iyi arastirma yapin.

Bu sene son senen degil orda da yalnisin var. Ben bu sene mezun oluyorum. Gecen sene gittim ve bu sene de self olarak katilacagim. Yani mezun oldugunuz sene de gidebiliyorsunuz.

Ilk gidenler icin kesinlikle full placement tavsiye edilir. Daha once gitmediyseniz isveren sizi kabul etmeyebilir veya sponsor iptal edebilir. Benim kisisel onerim imkaniniz varsa full gitmeniz.

Gecen sene yaptigim work and travel ile degisik firma ve sponsorlardan gelen bir cok Turk taniyip bu konulari derinlemesine konusmustuk ve hatta rus bi cocugun isten cikarilmasiyla nasil tekrar yani is bulunduguna da sahit oldum. Bunlar kendi gozlemledigim sonuclardir.

Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 1 Kasım 2012; 18:00:22 >
  • quote:

quote:

izmirden biraz araştırma yapıp güvenebilceğim 3 tane firma buldm. dokuz eylül üniversitesi bu sene okulu 28 haziranda bitirdiği için 1 temmuz da işe katılabilceğimi söylediğimde firmalardan biri direk 1 temmuz da ki kontejyanımız dolu diyip kestrip attı, diğeri her türlü buluruz ayaklarına yattı, diğeride ingilizcene bağlı eğer ingilizcen iyiyse iş kesin ayarlarız dedi. ben de çok tereddütte kaldım açıkçası kayıt yaptırsammı yaptırmasammı.

Gecen sene katilan arkadasin bir kismen dogru soylemis. Firmalarin hepsi ayni sayilir. Turkiyede iken yaptiklari yanina kar kalir ingilizce kursu veya fiyatta indirim senin karina olur.

Yoksa Amerika'da yaptiklari butun sirketlerin ayni. Amerika'da Turkiye'deki firmalarin hicbir yaptirimi yok. Bir sikinti oldugunda sponsorunla gorus cevabini alinir hepsinden.

Sunu da belirteyim arkadaslar sirketin kalitelisi yoktur.Sponsorun kalitelisi vardir. Sponsorlar hakkinda iyi arastirma yapin.

Bu sene son senen degil orda da yalnisin var. Ben bu sene mezun oluyorum. Gecen sene gittim ve bu sene de self olarak katilacagim. Yani mezun oldugunuz sene de gidebiliyorsunuz.

Ilk gidenler icin kesinlikle full placement tavsiye edilir. Daha once gitmediyseniz isveren sizi kabul etmeyebilir veya sponsor iptal edebilir. Benim kisisel onerim imkaniniz varsa full gitmeniz.

Gecen sene yaptigim work and travel ile degisik firma ve sponsorlardan gelen bir cok Turk taniyip bu konulari derinlemesine konusmustuk ve hatta rus bi cocugun isten cikarilmasiyla nasil tekrar yani is bulunduguna da sahit oldum. Bunlar kendi gozlemledigim sonuclardir.

Kolay gelsin...

bu senemin son senem olduğunu şirkete bi kaç soru sormaya gittiğimde bana bi dahaki sene gittiğinde okuldan mezun olacağın için vize alman zorlaşır demişlerdi ordan çıkardım tabi son senede gidilebiliyormu tam bi araştırma yapmamıştım. bunu söyledğiniz iyi oldu bunun hakkında detaylı bi araştırma yapayım en iyisi.

şirketin kalitesi yok derken amerikaya gittikten sonra artık bizim tek muhattabımız sponsor mu oluyor eğer öyleyse onu da araştırmak lazım gerçekten
    başvurcağım şirket türkiyede en çok öğrenci yollayan şirketlerden biri sponsorunun kötü olduğunu zannetmiyorum ama yinede araştırmak lazım tabi

iş sorunu hakkındada daha amerikaya varmadan iş sorunum çıkarsa diye yazmıştım çünkü bildiğim kadarıyla vize alabilmek için iş sözleşmesinin olması gerekiyor ben iş verenle henüz türkiyedeyken görüştüğüm zaman belki dilim yeterli gelebilir ama 1 temmuz çok geç olabilir en azından bana şirketlerin söyledği bu. ben wat firmasının ayarladğı şirketler 1 temmuzda benim gelceğimi bilceği için iş bulmam zor olurmu diye soruyorum. tabiki bi kısıtlama olur 1 temmuz geç olduğundan ama sonuçta bulamama ihtimalimde var.
  • quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin...

bu senemin son senem olduğunu şirkete bi kaç soru sormaya gittiğimde bana bi dahaki sene gittiğinde okuldan mezun olacağın için vize alman zorlaşır demişlerdi ordan çıkardım tabi son senede gidilebiliyormu tam bi araştırma yapmamıştım. bunu söyledğiniz iyi oldu bunun hakkında detaylı bi araştırma yapayım en iyisi.

şirketin kalitesi yok derken amerikaya gittikten sonra artık bizim tek muhattabımız sponsor mu oluyor eğer öyleyse onu da araştırmak lazım gerçekten
    başvurcağım şirket türkiyede en çok öğrenci yollayan şirketlerden biri sponsorunun kötü olduğunu zannetmiyorum ama yinede araştırmak lazım tabi

iş sorunu hakkındada daha amerikaya varmadan iş sorunum çıkarsa diye yazmıştım çünkü bildiğim kadarıyla vize alabilmek için iş sözleşmesinin olması gerekiyor ben iş verenle henüz türkiyedeyken görüştüğüm zaman belki dilim yeterli gelebilir ama 1 temmuz çok geç olabilir en azından bana şirketlerin söyledği bu. ben wat firmasının ayarladğı şirketler 1 temmuzda benim gelceğimi bilceği için iş bulmam zor olurmu diye soruyorum. tabiki bi kısıtlama olur 1 temmuz geç olduğundan ama sonuçta bulamama ihtimalimde var.

Alıntıları Göster
    quote:

Gecen sene mezun olup da gelen cok arkadasim vardi. Normal kisilerin ne kadar vize alma sansi varsa mezunlarin da vize alma sansi o kadar. O konuda sikinti olacagini sanmam.

Aynen dedigin gibi Amerika'da iken senin tek yardimcin sponsor.

Is verenin ogrenci kabul ettigi tarihler vardir. Senin tarihin belirtilen tarihlerin disinda ise isverene ozel olarak sorulup isveren bu duruma razi olursa senin dedigin olabilir.

Su ve eglence parklarinda tarih problemi olacagini sanmiyorum. Ben su parkinda calistigim icin ordan biliyorum. Is basvurusu icin gelen amerikalilari hic geri cevirmiyorlardi. Hepsi hemen lifeguard oluyordu. Ki sen international ogrenci olunca belli tarihlerde calisma sozu verdigin icin seni havada kabul edecektir. O konuda sikinti olacagini sanmiyorum.

Bu arada is sozlesmen olmadan zaten vizeye giremezsin. Isveren mi gelir yoksa sponsorla mi gorusulur orasi isverenin ogrenci sececegi sekle bagli olarak degisir, daha sonra ise kabul edildikten sonra vize gorusmesine girebilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 2 Kasım 2012; 7:25:07 >
  • Erasmus yapin gencler. Hem dövletten 560 euro yardim alirsiniz aylik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Work and travel bende yapmak istiyordum ama okulumun tatil vakitleri hic uymuyor. Bende direk travel kismini dusunuyorum. Abd de gezen arkadaslarimiz yaklasik 1aylik maliyetiniz nedir, ucak bileti, vize yani turkiyeden yaptiginiz harcamalar haric. Sadece abd de yaptiginiz gezme alisverisi

American tour diye bir site buldum, 1900dolara amerikanin en onemli eyaletlerini gezdiriyordu 16-17 gunluk bir turdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 2 Kasım 2012; 7:40:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Work and travel bende yapmak istiyordum ama okulumun tatil vakitleri hic uymuyor. Bende direk travel kismini dusunuyorum. Abd de gezen arkadaslarimiz yaklasik 1aylik maliyetiniz nedir, ucak bileti, vize yani turkiyeden yaptiginiz harcamalar haric. Sadece abd de yaptiginiz gezme alisverisi

American tour diye bir site buldum, 1900dolara amerikanin en onemli eyaletlerini gezdiriyordu 16-17 gunluk bir turdu

Tourist vizesi almanin zorluklarindan bahseden oldu mu size daha once? Vize almayi nasil dusunuyorsuniz? Work and Travel programi cok kapsamli bir program oldugu icin vize almada cok problem yasanmiyor.

Ayrica sormak istediginiz soru da o kadar kapsamli ki nasil cevap verilir bilmiyorum yani.

Oncelikle acikliga kavusturman gerekenler kisaca?

1-) Tek mi gidiceksin?
    2-) Arac kiralayacak misin?
    3-) Sadece New york'u gormeye mi gideceksin. Yakindaki sehirleri de gezmek istiyor musun?
    4-) Sadece tatil yapmaya gidiyorum dersen geceligi 200 dolara oteller de var biraz daha ekonomi konaklamayi secersen daha cok yeri gezerim dersen 40 dolara hosteller de var...
    5-) Aliveris yapmak icin ayiracaginiz butce ne kadar?

Umarim sordugunuz sorunun kapsamini anlatabilmisimdir?

Bu sorularin cevabi netlestikten sonra New york da 15 gun kalmis biri olarak ortalama maliyeti soyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 2 Kasım 2012; 13:26:30 >
  • quote:

quote:

Work and travel bende yapmak istiyordum ama okulumun tatil vakitleri hic uymuyor. Bende direk travel kismini dusunuyorum. Abd de gezen arkadaslarimiz yaklasik 1aylik maliyetiniz nedir, ucak bileti, vize yani turkiyeden yaptiginiz harcamalar haric. Sadece abd de yaptiginiz gezme alisverisi

Tourist vizesi almanin zorluklarindan bahseden oldu mu size daha once? Vize almayi nasil dusunuyorsuniz? Work and Travel programi cok kapsamli bir program oldugu icin vize almada cok problem yasanmiyor.

Ayrica sormak istediginiz soru da o kadar kapsamli ki nasil cevap verilir bilmiyorum yani.

Oncelikle acikliga kavusturman gerekenler kisaca?

1-) Tek mi gidiceksin?
    2-) Arac kiralayacak misin?
    3-) Sadece New york'u gormeye mi gideceksin. Yakindaki sehirleri de gezmek istiyor musun?
    4-) Sadece tatil yapmaya gidiyorum dersen geceligi 200 dolara oteller de var biraz daha ekonomi konaklamayi secersen daha cok yeri gezerim dersen 40 dolara hosteller de var...
    5-) Aliveris yapmak icin ayiracaginiz butce ne kadar?

Umarim sordugunuz sorunun kapsamini anlatabilmisimdir?

Bu sorularin cevabi netlestikten sonra New york da 15 gun kalmis biri olarak ortalama maliyeti soyleyebilirim.

Vizede sıkınti cikicagini sanmiyorum, ailemde herkesin 10yillik abd vizesi var, ben ilk defa gidicegimden vize alicam sorun olmaz gibi

1) tek gidicem ama orada 2 kisi bulabilirim, work and travela giden arkadaslarimdan work kismini bitirip, travel kismina gecenlerle gezebilirim.

2) arac, otobus, ucak hangisi ucuz olursa onla ulasimi dusunuyorum. Yas 20 ve ehliyetimde 2yillik sıkınti olmaz gibi. Guvenlik sorun olmazsa arabada kalabilirim ( doblo turu aracla arka koltuklari yatirip, uyumuslugum, arkadasimla donusumlu kullanmisligim var)

3) sadece new york degil, las vegas, los angelas, wasghinton dc, onemli kasabalar cogu yeri gezmeyi dusunuyorum 40gunumu ayira bilirim, suan sehir adi olarak yerleri bilmiyorum ama abdnin bati, kuzey, dogusunu gezmeyi dusunuyorum, guneyde pek bisi yokmus. (Abd sitelerinden 40gunluk abd turlarina baktim 5bin dolar gozuyor, bu fiyati assa cekmek ve tura bagli kalmadan gezmek istiyorum)

4)tatile degil, gezmeye gidiyorum. Ne kadar cok yer kesfedersem kar, gunlugu 20dolar olsun guvenli olsun bana yeter. Guvenli+yatalicak seviyede temizlik bana yeter. 200dolara kalicak yer aramiyorum

5) alisveris icin butce farkli tamamen, bana simdilik gezi ucreti onemli. Alisveris icin ayrica ayiricam veya ayirmicam gordugum ucuz seyi kredi karti ile alip burda odicem veya aileme odeticem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 2 Kasım 2012; 14:51:04 >
  • quote:

Vizede sıkınti cikicagini sanmiyorum, ailemde herkesin 10yillik abd vizesi var, ben ilk defa gidicegimden vize alicam sorun olmaz gibi

1) tek gidicem ama orada 2 kisi bulabilirim, work and travela giden arkadaslarimdan work kismini bitirip, travel kismina gecenlerle gezebilirim.

2) arac, otobus, ucak hangisi ucuz olursa onla ulasimi dusunuyorum. Yas 20 ve ehliyetimde 2yillik sıkınti olmaz gibi. Guvenlik sorun olmazsa arabada kalabilirim ( doblo turu aracla arka koltuklari yatirip, uyumuslugum, arkadasimla donusumlu kullanmisligim var)

3) sadece new york degil, las vegas, los angelas, wasghinton dc, onemli kasabalar cogu yeri gezmeyi dusunuyorum 40gunumu ayira bilirim. (Abd sitelerinden 40gunluk abd turlarina baktim 5bin dolar gozuyor, bu fiyati assa cekmek ve tura bagli kalmadan gezmek istiyorum)

4)tatile degil, gezmeye gidiyorum. Ne kadar cok yer kesfedersem kar, gunlugu 20dolar olsun guvenli olsun bana yeter. Guvenli+yatalicak seviyede temizlik bana yeter. 200dolara kalicak yer aramiyorum

5) alisveris icin butce farkli tamamen, bana simdilik gezi ucreti onemli. Alisveris icin ayrica ayiricam veya ayirmicam gordugum ucuz seyi kredi karti ile alip burda odicem veya aileme odeticem.

Vizede sikinti yoksa problem yok demektir.

1-) Travel arkadasi bulmak istiyorsaniz Amerika gezinizi Eylul basindan Ekim sonuna kadar bir travel plani yapmalisiniz.
    2-) Arac kiralamak en mantiklisi..Amerika da sehirlarasinda otobus yolculugu tavsiye edilmez. Araba kiralari ortalama 100 dolar civaridir gunluk
    3-) Tavsiye ettigim ve bu sene gittigimde benim yapacak oldugum tur plani su sekilde olacak
    California- Chicago- Newyork-Florida-Turkiye
    Bu yerleri 45 gun boyunca gezmeyi dusunuyorum.
    4-) Ekonomik olsun derseniz Hostelleri tercih etmelisiniz. Gunluk 30 dolar civari konaklamak mumkun. Bununla ilgili yuzlerce site var. Bunlari arastirarak bulabilirsiniz.
    Ben bu sene Texas ta calisacagim icin Californiadan basliyorum tura sizin de boyle bir tur dusunceniz oldugnu varsayiyorum.
    Bu yerler arasinda ucak en mantikli ulasim yoludur. biletinizi Erken aldiginizi varsayarak ucak biletleri ortalama 200 dolardan 600 dolar Amerika ici ucak bileti masraflariniz olacak.
    Hostel ucreti 40 gunun 25 gunu hostelde kalsaniz 25*30=750 dolar konaklama gideriniz olacak.
    Geri kalanlar tabi kendi kisisel ihtiyaclariniz dogrultusunda sekillenecek masraflariniz. Yeme icme, Arac kiralama vs...

Bu arada arkadaslar kurmus oldugum Facebook grubuna katilarak 2013 de Work and Travel yapacak arkadaslar ile her turlu konuda yardimlasabiliriz. Grubun amaci ayni bolgeye giden arkadaslarin ev arkadasi bulmasi veya Travel kisminda arkadas arayanlarin konaklamalarini ucuza getirebilecegi travel arkadas bulmalarini saglayan bir grup olacaktir.

2013 Work and Travel Grubu (Bilgi,Paylaşım,Yardım)(Facebook Grubumuz)
    http://www.facebook.com/events/130462017103535/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 4 Kasım 2012; 1:19:34 >
  • quote:

quote:

3) sadece new york degil, las vegas, los angelas, wasghinton dc, onemli kasabalar cogu yeri gezmeyi dusunuyorum 40gunumu ayira bilirim. (Abd sitelerinden 40gunluk abd turlarina baktim 5bin dolar gozuyor, bu fiyati assa cekmek ve tura bagli kalmadan gezmek istiyorum)

Vizede sikinti yoksa problem yok demektir.

1-) Travel arkadasi bulmak istiyorsaniz Amerika gezinizi Eylul basindan Ekim sonuna kadar bir travel plani yapmalisiniz.
    2-) Arac kiralamak en mantiklisi..Amerika da sehirlarasinda otobus yolculugu tavsiye edilmez. Araba kiralari ortalama 100 dolar civaridir gunluk
    3-) Tavsiye ettigim ve bu sene gittigimde benim yapacak oldugum tur plani su sekilde olacak
    California- Chicago- Newyork-Florida-Turkiye
    Bu yerleri 45 gun boyunca gezmeyi dusunuyorum.
    4-) Ekonomik olsun derseniz Hostelleri tercih etmelisiniz. Gunluk 30 dolar civari konaklamak mumkun. Bununla ilgili yuzlerce site var. Bunlari arastirarak bulabilirsiniz.
    Ben bu sene Texas ta calisacagim icin Californiadan basliyorum tura sizin de boyle bir tur dusunceniz oldugnu varsayiyorum.
    Bu yerler arasinda ucak en mantikli ulasim yoludur. biletinizi Erken aldiginizi varsayarak ucak biletleri ortalama 200 dolardan 600 dolar Amerika ici ucak bileti masraflariniz olacak.
    Hostel ucreti 40 gunun 25 gunu hostelde kalsaniz 25*30=750 dolar konaklama gideriniz olacak.
    Geri kalanlar tabi kendi kisisel ihtiyaclariniz dogrultusunda sekillenecek masraflariniz. Yeme icme, Arac kiralama vs...

Bu arada arkadaslar kurmus oldugum Facebook grubuna katilarak 2013 de Work and Travel yapacak arkadaslar ile her turlu konuda yardimlasabiliriz. Grubun amaci ayni bolgeye giden arkadaslarin ev arkadasi bulmasi veya Travel kisminda arkadas arayanlarin konaklamalarini ucuza getirebilecegi travel arkadas bulmalarini saglayan bir grup olacaktir.

2013 Work and Travel Grubu (Bilgi,Paylaşım,Yardım)(Facebook Grubumuz)
    http://www.facebook.com/groups/454661387910451/

http://www.tours-usa.com/new-york-to-hollywood
    http://www.trekamerica.com/tours/tn.html
    http://www.trekamerica.com/tours/nn.html
    http://www.trekamerica.com/tours/tns.html

bu turlar gezmek için daha ucuz gibi geldi bana. Bu turları hiç denedinizmi

günlük 100dolar ayda 3000bin dolar eder. 3bin dolara araç varmıdırki abd dede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 2 Kasım 2012; 22:44:55 >
  • quote:

http://www.tours-usa.com/new-york-to-hollywood
    http://www.trekamerica.com/tours/tn.html
    http://www.trekamerica.com/tours/nn.html
    http://www.trekamerica.com/tours/tns.html

bu turlar gezmek için daha ucuz gibi geldi bana. Bu turları hiç denedinizmi

günlük 100dolar ayda 3000bin dolar eder. 3bin dolara araç varmıdırki abd dede

Bu kadar ayrintili bilmiyorum. Work and travel ogrencilerinin cogu bu tarz turlari tercih etmez. Bana kalirsa gorulecek cok daha guzel yerler varken orta amerika da zaman kaybetmeye degmez. Buyuk ihtimal bu turlar trenle yapiliyor ve bu da cok fazla zaman kaybi demek. Baslik sadece travel basligi olmasin isterseniz. Bildiginiz uzere Work and Travel basligi.Bununla alakali onlarca site var arzu ettiginiz bilgilere ordan ulasabilirsiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 2 Kasım 2012; 23:04:16 >
  • hala kayıt olabiliyormuyuz?
    geçen sene 15 kasımda erken kayıt bitiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SummerGlau

hala kayıt olabiliyormuyuz?

Arkadaslar erken kayit isi cok da onemli degil.Firmalar erken kayit ayagina kayit almaya calisiyorlar. ben gecen sene ilk sectigim isin Amerikan hukumeti tarafindan yasaklanmasindan dolayi taa mart da sectim.Ve gayet de hersey yetisti. Bu sadece sirketlerin kayit alma cabasi. Ama tabi fiyat gercekten cok fazla degisiyor mu bilmiyorum. Farkeden fiyat max 100 dolardir diye tahmin ediyorum. Ama tabi full program fiyatlarini tam bilmiyorum bu sene bilen arkadas varsa cevaplar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SummerGlau

hala kayıt olabiliyormuyuz?

Arkadaslar erken kayit isi cok da onemli degil.Firmalar erken kayit ayagina kayit almaya calisiyorlar. ben gecen sene ilk sectigim isin Amerikan hukumeti tarafindan yasaklanmasindan dolayi taa mart da sectim.Ve gayet de hersey yetisti. Bu sadece sirketlerin kayit alma cabasi. Ama tabi fiyat gercekten cok fazla degisiyor mu bilmiyorum. Farkeden fiyat max 100 dolardir diye tahmin ediyorum. Ama tabi full program fiyatlarini tam bilmiyorum bu sene bilen arkadas varsa cevaplar.

benim bir gittgim şirkette 300dolar bi diğerinde 200 tl oynuyordu.
  • Henuz sirket secmemis olan arkadaslara bir tavsiyede bulunayim. Once is secimi ve bolge seciminizi yapin. Daha sonra sirket secimi yapin. Istediginiz bolgede istediginiz isi yapmak istiyorsaniz bu sizin icin dogru bir yontemdir.

Ben gecen sene lifeguard olarak calistim ve az cok isin zorluk derecesini ve ne kadar kazanilacagini biliyorum. Bu isi yapmayi dusunuyorsaniz pm ile sorularinizi bana iletebilirsiniz musait oldugumda sorularinizi cevaplarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 3 Kasım 2012; 17:32:10 >
  • facebookta event biçiminde 2013 work and travel'a gidicekler şeklinde etkinlik açılırsa güzel olabılır,orda da süreci paylaşabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.