Şimdi Ara

2014-2015 Ara dönem Merkezi yatay geçiş isteyenler (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.362
Cevap
19
Favori
41.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar salı günü yök e dilekce yollanacakmis herkes aynı gun yollayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EllisNeptune

Arkadaşlar salı günü yök e dilekce yollanacakmis herkes aynı gun yollayacak

Evet arkadaşlar bu salı herkes dilekçe göndermeye çalışsın birçok kişi aynı anda gönderirsek dikkat çekecektir.
  • Beyler toplayabildiğiniz kadar arkadaşınızı toplayın salı günü yollayın dilekçeleri
  • Arkadaşlar Bimerden gelen cevap;

08/07/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik değişikliği uyarınca, 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere adı geçen yönetmeliğin Ek Madde 1’inci maddesinde yer alan hükümler dikkate alınarak, söz konusu yönetmeliğin Ek Madde 1'inin uygulanması ile ilgili olarak alınan 1. maddesinde "Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerektiğine, (Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanı varsa ve bu öğrencinin MF4 puanının geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.)" karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen karar dikkate alınarak 2015 yılı başvuru tarihlerini öğrenmek için Kurulumuz internet sayfasından takip edebilecek olup, konu ile ilgili olarak kayıtlı olduğunuz programa öğrenci olduğunuzla ilgili belge ve ÖSYS Sonuç Belgenizle birlikte ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmanız gerekmektedir.

2015 yılı başvuruları için duyuruları takip edin diyor.Artık net olmayacak cevabı vermiyorlar bu iyi bir adım bizim için

• Arkadaşlar bu dilekçe işini geçmek isteyen/istemeyen herkese yayalım gerekirse elimizde dilekçe dolaşalım. Çünkü ben biliyorum ki sadece bu konuda uğraşanlar değil bir çok arkadaş yararlanacak bu konudan. Ben de bu sayfayı şans eseri görmeseydim, öğrenci işlerinin "dönem arası geçiş yapılmayacak gelecek yılı bekleyin" sözüne inanıp gelecek seneyi bekleyecektim. Gerçekten bir çok kişi konunun sadece kendi okulunun öğrenci işleriyle sınırlı olduğunu sanıyor. Onun için tek başımıza uğraşmak yerine herkesi bilgilendirelim. Saygılar...
  • Arkadaslar bu basligi yeni gordum yazmak ve destek olmak istedim. Ben de YOK'un bu yil yaptigi degisikligin magdurlarindan biri sayilirim. Eylul ayinda baya buyuk bi cabayla dilekceler, Bimer ile iletisim, cumhurbaskanligina yazismalar, gececegim universitenin rektoru ile bizzat konusma da yasamis biri olarak olumlu yanit olamadim. Hep ayni sey denildi durdu. Ve benim cabalarimi yuruttugum o donemde YOK baskani 'Gorevi Kotuye ve Yanlis Kullanmak' sucundan gorevden alindi. Bu bi sinyal verdi aslinda ama artik egitim donemi basladi ve yapacak bisey kalmamisti. Simdi goruyorum ki herkes daha da kalabalik bi kitleyle bu isin pesine dusmus. Ilk mesajdaki dilekceyi bende sali gunu 3 adet yedegiyle birlikte gonderecegim. Insallah gecen senelerde verilen kullandirilan bu hak bizlere de artik acilir. Hepinize bu orgutlenme ve tepkiniz icin kendi adima tesekkur ederim. Ve tek ricam lutfen bu isin pesini birakmayalim bi dilekceyle aramayla olmuyo iyice bunaltmak bastirmak sıkıstirmak gerekiyo o mercileri, kararli oldugumuzu gosterelim.

• carking58 kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için çok teşekkürler.
  • Ya arkadaşlar dilekcelerden şu ortalamayla yatay geçiş isteğini kaldıralım şimdiye kadar hic dönem arasında ortalamayla yatay gecis olmadı ki gecen yil ara dönemde merkezi yerlestirmeyle yatay gecis yapanlar dilekcelerde ortalamayla ara dönemde yatay geçiş istemeniz işinizi zorlastirir diyolar halen israrla ortalamayla yatay geçişi cikarmiyolar dilekceden.
  •  2014-2015 Ara dönem Merkezi yatay geçiş isteyenler Arkadaşlar ayrıca bu geçişin geçen sene olduğunu da belirtin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_samet20 -- 24 Kasım 2014; 9:49:28 >
  • El yazisiylai yazcaz ve iadeli taahut ilemi yolluycaz?

• Hocam el yazısıyla yazarsanız daha iyi olur.Gönderme şekli farketmez ulaşsın yeter ki
  • samet aydemir S kullanıcısına yanıt
    Ben hic yazmadim onu yazmicam da siz de yazmayin ortalamayla gecisin olmasi imkansiz cunku not ortalamasinin olusmasi icin 2 dönemin notlari lazim

• Banada Bimerden mesaj geldi biraz daha zorlarsak olacak gibi denemekte fayda var beyler bir şey kaybetmeyeceğiz z sonuçta devam dilekçe yollamya
  • Anorin kullanıcısına yanıt
    Ne diyorlar?

• zigorunyeri Z kullanıcısına yanıt
    08/07/2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik değişikliği uyarınca, 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere adı geçen yönetmeliğin Ek Madde 1’inci maddesinde yer alan hükümler dikkate alınarak, söz konusu yönetmeliğin Ek Madde 1'inin uygulanması ile ilgili olarak alınan 1. maddesinde "Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerektiğine, (Örneğin, İşletme (puan türü TM1) programında kayıtlı bir öğrencinin merkezi yerleştirme puanları arasında MF4 puanı varsa ve bu öğrencinin MF4 puanının geçmek istediği İnşaat Mühendisliği programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda uygulama esasları çerçevesinde yatay geçiş yapabilecektir.)" karar verilmiştir. Yukarıda belirtilen karar dikkate alınarak 2015 yılı başvuru tarihlerini öğrenmek için Kurulumuz internet sayfasından takip edebilecek olup, konu ile ilgili olarak kayıtlı olduğunuz programa öğrenci olduğunuzla ilgili belge ve ÖSYS Sonuç Belgenizle birlikte ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmanız gerekmektedir.

• Guzeeel, ara donemde gecis yapilmayacak veya her sene basinda yapilacak gibi keskin ifadeler yok, fazla umutlanmayalim ama bu is olacak gibi yuklenmeye devam. Sali gunu toplu dilekce yolluyoruz. Bu is olacak insallah olmasa bile emegi gecen herkese tesekkurler. Yuklenmeye devam

• arkadaşlar yarın toplu dilekçe gönderiyoruz yöke ara dönemde merkezi geçişin açılması için siz de katılınhttps://www.facebook.com/pages/2014-2015-Ara-d%C3%B6nem-Merkezi-Yatay-Ge%C3%A7i%C5%9F-%C4%B0stiyoruz/371953826289518?hc_location=timeline dilekçe örneği burada.
  • bahar döneminde tıp fakültelerine geçiş oluyor mu acaba?eğer karar cıkarsa.
  • evet cıkarsa olacak ben de bir tıptan baska tıpa gececeim
  • Beyler selamlar,
    Gelişmeleri takip ettim sorumlarım olacaktı.Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Mehmet Akif Ersoy üniversitesinde 2. sınıfımYıldırım Beyazıt Üniversitesinde aynı bölüme geçmek istiyorum.
    1-Türkçe eğitimli bir bölüm okurken İngilizce eğitim veren üniversiteye geçiş yapabiliyor muyuz? Yani biliyorsunuz YBÜ ingilizce.Ben MAKÜ'de normal Türkçe eğitim alıyordum.Yine Geçiş yapabilir miyim?
    2-2013 girişliyim. 2014'tün taban puanlarına göre YBÜ istediğim bölümü 331,.. ile kapatmış. Benim o alandaki puanım 332.Geçiş yapma şansım nedir?
    3-Yukarıda okuduğum mesajlara göre bu sene ara dönemde geçiş yapılmayacak.Eğer yapılma kararı çıkmazsa en yakın yazın mı geçiş için başvurabiliriz?
    4-Bu geçişte yerleştiğim yıldaki taban puanın benim puanımın altında olmasından başka aranacak özellik var mı?

Sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum bu arada ben de yarın dilekçe göndermeyi düşünüyorum yardım ederseniz.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.