Şimdi Ara

2014 kpss önlisans sinav soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
6.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-İstanbul kuşatması, Bayan Han, Frank - Avarlar

2-Selçuklu Dönemi Tarihçisi - İbni Bibi

3- İbni Rüşt- Tıp ve coğrafya ile ilgilenmez

4-II.Abdülhamit Döneminde anayasa ilan edilmiştir

5-Abdullah Cevdet - Batıcılık fikrini benimsemiştir

6-Kadın hakları savunucusu Fatma Aliye Hanım'dır.

7-Lozan'da gözlemci devlet- ABD'dir.

8-İstanbul'un resmen işgalinde Ankara'da TBMM'nin açılması yoktur.

9-Anayasayı hazırlayan komisyon başkanı ve vali - Mithat Paşa

10-Atatürk'ün sözü Halide Edip'e söylediği, İnkılapçılık

11-Milli iradeyle ilgili söylenen söz, demokrasi

12- Hanedanın sınır dışı edilmesi- Halifeliğin kaldırılması

13-Şangay İşbirliği Örgütü üyeleri-Kırgızistan, Rusya, Çin, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan

14-Ankara Üniversitesi, Demokrat Parti Dönemi gelişmelerinden değildir.

15-Gazeteci Şerif, adıyla görevlendirilme-Trablusgarp Savaşı

16-Yenilik hareketleri hakkında layihalar hazırlatma - III.Selim

17-XVI.yy.'ın sonlarına doğru itibaren Osmanlı Devleti idaresi hakkında kötü gidişi ifade eder, rapor yazma -Hoca Saadettin

18-Mustafa kemal, Kuleli askeri idadisinde öğrenci olmamıştır.

19-Caber Kalesi Suriye sınırları içindedir

19-Mustafa Kemal'in askerlikten istifası Amasya Genelgesi'nden sonra

20-Ahmet Cevdet Paşa, Yeni Osmanlıların üyelerinden değildir.

21-Medeni Kanun'un Kabulü Fener RUm Patrikhanesi'nin yetkilerini sınırlandırmıştır.

22. Türkiye, II.Dünya Savaşı'na giden süreçte Türk - Afgan Dostluk Sözleşmesini yapmamıştır.

23. Lahey Adalet Divanı'nda Türkye lehine çözülen sorun Bozkurt-Lotus Olayı'dır.

24-Meslek edinme sürecinde dükkan açma yeterlilğin gösterir yetki belgesi-icazet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya1241 -- 27 Eylül 2014; 14:43:20 >

• Atatürkün bi sözü vardı türk ulusunun geri kalmasını sağlayan şeyleri değiştirdik filan tam hatırlamıyorum milliyetçilik yaptım doğrumudur acaba ?

icazet cevabı vardı tarihte

soru değilde cevapları hatırlıyorum sinop vardı coğrafyada

Şey var Türkiyede hangisi daha çok yer kapılıyor tarım alanı orman alanı ben tarım yaptım cevap neydi arkadaşlar
  • Sayıştay kimin adına denetim yapar (TBMM)

Özgürlük heykelinin kim hediye etmiştir (Fransa)

İl ve ilçe dışında bir yerin belediyelik olması için gereken nüfus miktarı

Süleyman Şah türbesi nerededir.

Atatürk hangisinden önce askerlik mesleğinden istifa etmiştir.

İlk kez 2013 'de yapılan Türk şarkı yarışması

Sanayi-i Nefise Mektebi 'nin günümüzdeki ismi (Şerefsizim aklıma geldi ama işaretlemedim)

Karstik ve jips 'le ilgili bir soru vardı

Yağışlar genellikle doğu batı ve güney kuzey şeklindedir bunun nedeni değildir.

Renklendirmenin farklı olmasının nedeni
  • Evet arkadaslar devam ediyoruz
  • Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane yi soran soru mimar sinan güzel sanatlar olcaktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kpss sınavında 3 yanlış bir doğruyu götürüyor muydu?
  • Süleyman Şah'ı Suriye yaptım esed den falan aklıma bir şeyler geldi işaretledim
    Arkadaşlar ekili dikili alanla ilgili bir soru vardı ben onu dikili mi yaptım ekili mi tam hatırlamıyorum şıklarda orman falanda vardı ya ekili yaptım ya dikili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnce Uçlu Şarj Aleti -- 27 Eylül 2014; 13:20:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toefl sınavı 2013
    12 yıl önce açıldı
    Kpss öğretmenlik sınavı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CptYasir

Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane yi soran soru mimar sinan güzel sanatlar olcaktı

Emin misiniz hocam ? Öyleyse doğru yaptım .. Coğrafyada bi soru vardı ahır ve mera hayvanlığı ile hangisi yanlıştır diyordu tamamını hatırlamıyorum , cevabı ne olacaktı onun ? ben ahır hayvancılığında modern teknıkler kullanılır diye bi şık varıd onu işaretledim son anda değiştirdim
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Ben o soruyu egede hayvancılık, tarımdan daha üstündür yaptım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnce Uçlu Şarj Aleti

Ben o soruyu egede hayvancılık, tarımdan daha üstündür yaptım..

Bende oyle yaptim dogrumu acaba
  • Bence doğru hocam neden dersen, egede tarım hayvancılığa göre daha üstün, geçimlerini tarımdan sağlıyorlar egeliler.
    o yüzden e şıkkı yaptım..

Arkadaşlar İSTANBUL'UN GÖZÜ ödülünü alan kişiyi mi ne soruyordu...
    Ben o soruyu boş bırakmıştım, Türkçe de bir soruda cevabını vermiş zaten, gittim hemen B ŞIKKI ARA GÜLER'i işaretledim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnce Uçlu Şarj Aleti -- 27 Eylül 2014; 13:32:35 >
  • coğrafyada bi soru daha vardı türkiyede en cok tüketilen yerli enerji kaynağı nedir gibisinden bir soru vardı , şıklar taş kömürü , linyit,doğal gaz , petrol ne olacaktı bu ? ben taş kömürü yaptım
  • linyitle arasında kaldım ama taş kömürüydü yanlış hatırlamıyorsam bende onu yaptım

Ben o soruyu linyit yaptım zira linyit (torun kömürü) Türkiye'nin hemen her tarafında çıktığı için bir de yerli dediği için linyiti işaretledim doğru mu bilmiyorum. taş kömür de olabilir fakat taş kömür sadece (dede kömür) zonguldak da çıkarılıyor diye biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

quote:

Orijinalden alıntı: CptYasir

Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane yi soran soru mimar sinan güzel sanatlar olcaktı

Emin misiniz hocam ? Öyleyse doğru yaptım .. Coğrafyada bi soru vardı ahır ve mera hayvanlığı ile hangisi yanlıştır diyordu tamamını hatırlamıyorum , cevabı ne olacaktı onun ? ben ahır hayvancılığında modern teknıkler kullanılır diye bi şık varıd onu işaretledim son anda değiştirdim

Hayalindeki okuldur kendisi yanilma payi yok :D

• bende taşköür ve linyit arasında kaldım taşkömürü yaptım , linyit heryerde var ama enerji değeri düşük diye biliyorum

edit : doğal gaz yada petrol olma ihtimali yok değil mi arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 27 Eylül 2014; 13:46:08 >
    Ama hocam taşkömürü sanayide kullanılıyor linyit evlerimizde sobalarda kullanılan kömür diye biliyorum o denle bağdaş kurarak en çok tüketilen dediği ve yerli dediği için linyit yaptım fakat emin değilim..sadece bilgim dahilinde mantık kulllanarak yaptım..bilen arkadaşlar vardır..

petrol sadece batmanda var hocam :D
    doğalgaz da ambarlı ve hamitabat mı neydi galiba...
    bana en mantıklı gelen linyit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnce Uçlu Şarj Aleti -- 27 Eylül 2014; 13:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnce Uçlu Şarj Aleti

Ama hocam taşkömürü sanayide kullanılıyor linyit evlerimizde sobalarda kullanılan kömür diye biliyorum o denle bağdaş kurarak en çok tüketilen dediği ve yerli dediği için linyit yaptım fakat emin değilim..sadece bilgim dahilinde mantık kulllanarak yaptım..bilen arkadaşlar vardır..

Ya taş kömürü ya linyittir artık hangisi bilmiyorum Doğal gaz ve petrol olma ihtimali yok değil mi ? Soruda yerli diyordu çünkü
  • Turunçgiller ile ilgili bi soru vardı onu donma ile ilgili olan şıkkı işaretledim

Kıta sahanlığı - İbni Bibi - 2.Abdülhamit - polonya - suriye - Namık kemal - Ziya gökalp - Kuleli askeri idadisi - Demokrasi - Halifeliğin Kaldırılması - Liberal Ekonomi - Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir - Trablusgarp savaşı - Demir yolu sorusu - 3.Selim - Sayıştay - İcazet - Lozanda İzleyici devlet ABD - En çok tüketilen Taşkömürü yaptım hatırladığım bunlar arkadaşlar

coğrafya 2023 le alakalı bi soru vardı eko-turizm ve yayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineAteist -- 27 Eylül 2014; 13:57:10 >
  • tarihte sorularını tam hatırlamıyorum ama cevaplarını ıkısındede 2.mahmut yaptım . 2 soruda yenilik ile alakalıydı sanırım Onu hatırlayan var mı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.