Şimdi Ara

2014 NEW LG 50PB690V - LG60PB690V 3D Smart Full HD Plazma (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.161
Cevap
33
Favori
122.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gewa

tv seyrederken alttan geçen kayan yazıların net bir şekilde takılarak geçtiğini görüyorum.özellikle haber ve spor kanallarında çok belli oluyor. aynı problemi yaşayan var mı acaba. bu arada digitürk kullanıyorum yayından olma şansı var mıdır sizce.

daha önce böyle bir problemden bahsetmiştim.digitürk ü kaldırdım teledünya kullanıyorum artık kayan yazılarda sıkıntı falan kalmadı.heralde ya çanaktan ,ya lnb den ya da kablolamadan problem oluyordu.veya digitürk kutusu tam randımanlı çalışmıyordu.yani nihai sonuç tv'de problem yokmuş bu da beni sevindirdi açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Yahu şu tv de ne zaman maç izlesem zevkten dört köşe oluyorum ne güzel bir görüntü kalitesi ve performansı var değil mi arkadaşlar üstelik gölgelenme titreme vs de yok çok çok az biraz vertical band var ama led ile kıyaslanmaz bile maç izlemesi çok zevkli oluyor... tavsiyem trt1 açın çok zevkli maç oluyor üstelik bizim hakemler yönetiyor

Arkadaşta bu modelden var
    yalnız biss key sorunu yaşıyor avrupa maçlarında
    bir yolu yordamı var mıdır?
    trt1 hd de verilen maçlar şifreleniyormuş?
  • -FW için kendisi indirmiyorsa veya ön-beleğe alamıyor veya alıp da yine yüklemiyorsa;her üretici de olduğu gibi,sitesinden indirip kendiniz atın FW!

-alt dan kayan yazılar için de çeşitli başlıklar da yazmıştım,ne kablo ne lnb hele hele çanak manakla hiç alakası yoktur bunların
    DT/DS nin "Receiver" ları her alan da veya çoğu alan da sorunludur! bu sorunlar panel kaynaklı da olabiliyor veya harici kaynaklı ancak fazla
    takılmayın,siz sadece "resim akışı"(motion-handling)olayına bakın gerisi hikaye,bunlar "Monitör" değil Televizyon dur! hala bazı arkadaşlar ve
    dahi çoğu insan bu panelleri "Monitör" gibi görmeye devam ediyor,ya da öyle davranmasnı istiyor

-BISS ler çoğu panel de böyledir,sanırım bir tek yerli montaj bazı seri paneller de olayı çözülüyor!

-PDP lerin pixel-ölçüsü ve çalışması TFT-LCD ler den farklı olduğu için TEXT ler de(sabit/kayan v.s) durum biraz değişiktir!
    ayrıca bu panel çok "Hızlı" da değildir! dolayısıyla falso yapmaları normaldir!

• albani kullanıcısına yanıt
    Kendi alicisi ile kullaniyorum syandart ayarda goruntu cevremde ki led tv lere gore MÜKEMMEL diyebilirim altyazi da hic bir sorun gormedigim gibi cevremde ki led tv lere gore ne kadar dogru duzgun renk ve goruntu sagladigini da aninda gorebiliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

-FW için kendisi indirmiyorsa veya ön-beleğe alamıyor veya alıp da yine yüklemiyorsa;her üretici de olduğu gibi,sitesinden indirip kendiniz atın FW!

-alt dan kayan yazılar için de çeşitli başlıklar da yazmıştım,ne kablo ne lnb hele hele çanak manakla hiç alakası yoktur bunların
    DT/DS nin "Receiver" ları her alan da veya çoğu alan da sorunludur! bu sorunlar panel kaynaklı da olabiliyor veya harici kaynaklı ancak fazla
    takılmayın,siz sadece "resim akışı"(motion-handling)olayına bakın gerisi hikaye,bunlar "Monitör" değil Televizyon dur! hala bazı arkadaşlar ve
    dahi çoğu insan bu panelleri "Monitör" gibi görmeye devam ediyor,ya da öyle davranmasnı istiyor

-BISS ler çoğu panel de böyledir,sanırım bir tek yerli montaj bazı seri paneller de olayı çözülüyor!

-PDP lerin pixel-ölçüsü ve çalışması TFT-LCD ler den farklı olduğu için TEXT ler de(sabit/kayan v.s) durum biraz değişiktir!
    ayrıca bu panel çok "Hızlı" da değildir! dolayısıyla falso yapmaları normaldir!

hocam sizin bahsettiğiniz gibi sorun digitürk receiver'ındaydı büyük ihtimalle.teledünya bağladım hiçbir sorun yok.kayan altyazılar yağ gibi akıyor

• Arkadaşlar,

Yaklaşık 8 aydır, parlaklık değerinin sapıtması gibi bir problem ile uğraşıyordum. Servise gönderdim defalarca çözülememişti. Servisteki eleman "elektrik hattınızda problem olabilir." demişti. Bende bunun üzerine topraklama hattını kontrol ettirip garanti olması adına bir bakır çubuk daha çaktırdım bahçeye. Yine de değişen bir şey olmamıştı. Şuan neden oldu bilmiyorum ama TV düzeldi. taktığım prizi değiştirdim ve Regülatörden çıkan PS4 ve TV'nin kablolarını, TV ile birlikte gelen mıknatıs bağlantı zımbırtısından taktım ve şimdi yeniden o dehşet görüntü ve renklerde seyredebiliyorum. İnşallah da bozulmaz ellemiyorum bile korkudan :))

Bu TV'lerin bu kadar hassas olduğunu bilemedim. Benim gibi sıkıntı yaşayan ve ya yaşayacak olabilir, kesinlikle elektrik değerlerinizi, topraklama değerlerinizi anlayan bir elektrikçiye kontrol ettirin böyle durumla karşılaşırsanız. Priz HDMI kablo vs. alırken araştırırken kesinlikle ucuzuna kaçmayın. Sonra benim gibi tırmalar durursunuz :))

• quote:

Orijinalden alıntı: baris707

Arkadaşlar,

Yaklaşık 8 aydır, parlaklık değerinin sapıtması gibi bir problem ile uğraşıyordum. Servise gönderdim defalarca çözülememişti. Servisteki eleman "elektrik hattınızda problem olabilir." demişti. Bende bunun üzerine topraklama hattını kontrol ettirip garanti olması adına bir bakır çubuk daha çaktırdım bahçeye. Yine de değişen bir şey olmamıştı. Şuan neden oldu bilmiyorum ama TV düzeldi. taktığım prizi değiştirdim ve Regülatörden çıkan PS4 ve TV'nin kablolarını, TV ile birlikte gelen mıknatıs bağlantı zımbırtısından taktım ve şimdi yeniden o dehşet görüntü ve renklerde seyredebiliyorum. İnşallah da bozulmaz ellemiyorum bile korkudan :))

Bu TV'lerin bu kadar hassas olduğunu bilemedim. Benim gibi sıkıntı yaşayan ve ya yaşayacak olabilir, kesinlikle elektrik değerlerinizi, topraklama değerlerinizi anlayan bir elektrikçiye kontrol ettirin böyle durumla karşılaşırsanız. Priz HDMI kablo vs. alırken araştırırken kesinlikle ucuzuna kaçmayın. Sonra benim gibi tırmalar durursunuz :))

ben senelerdir "PDP" başlıklarında hep bunu yazdım ve uyardım! bu meretler TFT-LCD gibi değildir ve "elektriksel" çalışmaları da çok ama çok farklı ve hassas tır diye yazmaktan yoruldum yaw
    Pany ana başlığında bütün bu teknik detayları seneler içinde sürekli yazdım ve uyardım! hala da sorun yaşayanlar var v.s kısaca voltajlarınız dandikse(TR de hemen her yer yaklaşık böyledir)
    bina için tesisatları dandik/vasat v.s dir bilmem kaç milyona satılan mekanlar bile böyledir veya ehhh işte dir! adam gibi elektrik tesisatları yoktur! "TÜRK İŞİ topraklama" priz kullanmayı
    marifet sayarız

v.s v.s

PDP kutusundan çıkan "ferrite-core" (1 tane veya 2 tane) güç kablosunun her iki baş tarafına yakın takın! 1 tane ise prize giren ucun yakın tarafına takın! bu tek başına tabiki çözüm değildir ama
    siz yinede takın! VR kullanın tek başına kesin önlem değildir ama tavsiyemdir ciddi olarak! panelin bağlı olduğu prizi "adam" edin!

LGE nin PDP lerine gelirsem,hep yazdım;Pio ve Pany filan değil diye hatta Samy de değil

• albani kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin kadar bilgili olmadığımız için, başımıza gelmeden bilemiyoruz. Dediğiniz gibi yaptım. Önceden beridir regülatör kullanıyorum ancak o fayda etmiyormuş. Yinede regülatörden çıkan elektrik de dahi parazit bulunabiliyor demek ki. Şaşkınım ve sevinçliyim :)) Yakında da taşınma durumumuz olacak. Ev bakarken kesinlikle bakacağım konulardan birisi binanın tesisatıdır.. Umarım gene sapıtmaz 3-4 saat oldu bir sıkıntı yok şimdilik bakalım.
  • Bende 60ph670s var o bölümde sorunu detaylıca yazdım.fikri olan varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: baris707

Hocam sizin kadar bilgili olmadığımız için, başımıza gelmeden bilemiyoruz. Dediğiniz gibi yaptım. Önceden beridir regülatör kullanıyorum ancak o fayda etmiyormuş. Yinede regülatörden çıkan elektrik de dahi parazit bulunabiliyor demek ki. Şaşkınım ve sevinçliyim :)) Yakında da taşınma durumumuz olacak. Ev bakarken kesinlikle bakacağım konulardan birisi binanın tesisatıdır.. Umarım gene sapıtmaz 3-4 saat oldu bir sıkıntı yok şimdilik bakalım.

ben zaten VR nin "kesin çözüm olmadığını" yazmıştım! ancak özellikle dansöz gibi oynayan voltajlar veya aşırı düşük/yüksek voltajlar da ki bizim memleket aynen böyledir!
    VR ler bu durumda ciddi etkendir! ama bina tesisatı dandik ise etkenlik yine de azalıyor!

kesin çözüm ise adam gibi elektrik tesisatı+On-Line UPS ile olur

ama panel yine de adam değilse o zaman da yapacak bir şey kalmıyor

• Merhaba arkadaşlar; Lg bizim tv den desteğini çekmiyor yeni güncelleme geldi 04.04.02 > 04.04.10
  • yeni güncelleme ne işe yarıyor kardeş
  • TRT 1 HD logosu ekranda kaldı. Ne yaptıysam düzelmedi. Zamanla geçer mi beklemek mi gerekir yoksa yapılacak extra bir işlem var mı bildiğiniz?
  • behicefe kullanıcısına yanıt
    renk yıkama yapmak lazım.tv'nin ayarlarında var.ayrıca tv'nin tarayıcısından şunuda (www.hexattack.com) açabilirsin.işe yarar sanırım.
  • gewa G kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bunları hep yaptım.
    Youtube den TRT nin dizisini izlerken uyuya kalmışım. Video bitince ekran o şekilde kalmış.
    Heryere baktım özellikle TRT 1 HD logosunun bu yanıklığı yaptığını belirtmişler.
    Anlamıyorum ya Avrupadaki gibi bizdeki kanallar da şeffaf silik bir logo koysalar nolur sanki :(
  • Yaklaşım 1 yıldır 50PB690V Modelini kullanıyorum.ilk 1-2 hafta logo-menü izi kalıyordu ondan sonra olmadı.

Haftada bir kez müzik kanalı açıyorum renk yıkamayı çalıştırıp 1 saat açık bırakıyorum yeterli oluyor.
  • Eğer tv yi sürekli orbiter de kullanıyorsanız o yanık değil izdir ve zamanla kaybolacaktır ama normal de oldu ise kalıcı olabilir bende carton network olmuştu zamanla kayboldu gitti... tv ne kadar çok kullanırsa eğer iz ise daha çabuk gider renk yıkama yapın bir de bu başlık altında bu iş için güzel linkler vardı onları yapın imleç nereye giderse orayı yıkıyordu hortumla su tutar gibi özetle tv yi her zaman orbiter de kullanın kafanız rahat olsun 3d den sonra normala dönüyor yine orbitere almayı unutmayın kendi renk yıkaması ve diğer yardımcı linklerden yararlanın derim umarım geçer...

Güncellemeler gözle görülür bir fark yaratmıyor ancak bizim bilmediğimiz veya farkına varamadığımız aksaklıklarları düzeltmek için güncelleme çıkarıyorlar diye düşünüyorum bende otomatik de seçeli zaten gücelleme geldiğinde tv direk güncelliyor... bu sefer gözle gördüğüm fark smart menüde sol aşşağı köşede yandex disc seçeneği gelmiş bir onu farkettim ben tv nin güncel tutulmasından yanayım eskiden tartışma konusu olmuştu ama ben bu güncellemelerin boşuna çıkmadığına eminim gözle görülür bir fark olmasa bile mutlaka daha stabilite çalışması adına yararı olan güncellemelerdir diye düşünüyorum çünkü bunlar düz tv değil smart tv olduğu için içinde bir dünya app var internet olayı var vs vs...

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Evet dediğiniz gibi hortumla su tutar gibi ekranın yanık kısmını yıkadım. Belli bir süre bekleyelim umarım gider. Zaten TV izlerken belli olmuyor. Dikkatli bakınca görülüyor.
  • behicefe kullanıcısına yanıt
    Tek düze renklerde daha çok belli olur ama zamanla kaybolacaktır içiniz rahat olsun bol bol o uygulamayı yapın bende çok yapmıştım orbiter de olsun tv sürekli bu çok önemli ve tv çalışsın ne kadar çok çalışır ise o kadar hızlı gidiyor çünkü
  • arkadaş benim gibi uyuyakalmayı seviyorsunuz tv başında buna sevindim tek ben değilmişim uyuyan.uyumaya en iyi çözüm tv kapanış saati ayarlamaktır.benimki saat 22:00 ayarlı bu ayar çocuk için uyuma saati uyursa tv kapanır.uyumassan tv haber veriyor tv bir dk sonra kapanacak

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.