Şimdi Ara

2014 NEW LG 50PB690V - LG60PB690V 3D Smart Full HD Plazma (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.161
Cevap
33
Favori
122.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet seçiyorum ama ses gelmiyor nedense.
  • optical port lar giriş ve yapı olarak çok hassastır ve de çok çabuk da arıza verebilirler! ben onun için Coax tercih ederim!

her neyse şimdi sen de DT nin optical portu arızalandı?? ama panelin diye anlıyorum??

o zaman itele gitsin panelin opt.portunu yaw DT yi optical kablo ile ses sistemine bağlıyorsun! video-data içinde zaten mecburen
    HDMI ile direk panele giriyorsun ama ses sistemin de HDMI-in port varsa buraya girersin(o zaman ayurıca bir optical kablo bağlantısına gerek yoktur,
    desteğin durumuna göre tabiki!)

yeni nesil neredeyse tüm cihazların "digital-audio" Coax veya Optical veya her ikisi birlikte portları bulunuyor! zaten işleri de budur direk
    AVR veya ilgili/destekli ses sistemlerine audio-datasını taşımak için!

ARC ise farklı bir kullanım içindir!

1-örneğin panelin DVB sini kullanıyor ise o zaman digital-audio-out için ARC olan port/veya portlar dan ve de "AVR" kullanıyorsan
    HDMI ile bu port dan AVR ye giriyorsun!! ve AVR nin de desteği olmak kaydıyla tabiki!

2-örneğin elinde ext.HDD/USB-stick v.s var ve bunu panele taktın yine aynı şekilde audio için AVR kullanıyorsan yine ARC portdan AVR ye giriyorsun gibi
    ancak bu durumda her ses formatını desteklemeyebilir/desteklemez gibi bir durum da söz konusu olur/olabilir!

ARC nin bir esprisi yok,herifler kablo karmaşası veya optic/coax bağlantıyı aradan çıkarmak için veya daha pratik diye ARC yi çıkardılar HDMI desteği sebebiyle!

bir de "HDMI" Patent li bir üründür!!!! herif para kaznaıyor bu sistemler sebebiyle üreticiler de Lisans bedeli ödüyorlar,olayın aslı "Ticari" dir yaw

• Kernel Panic; şimdi ben bu arc yi merak ettiğimden bir ara denedim ama bende sonuç alamadım ama arc yi kullanan çok kişi var kimisi başarılı oluyor kimisi olamıyor artık hdmı kablo versiyonları mı desteklemiyor ne oluyor bilemiyorum ama hem bizim tv de hemde çoğu sistemde var arc yazıyorsa zaten var ama olmuyor nedense... benim denemem de şu şekilde olmuştu dt cihazını hdmı dan tv bağladım tv den hdmı ile "arc yazıyordu sanırım port da" neyse avr ye girmiştim "avr de destekliyor" ses seçeneğini harici arc yapsam da bir türlü ses alamadım sonra usb den flash bellek taktım tv ye ondan da ses gelmedi... ama benim için sorun değildi zaten işeme yarar bir kurulum şeklide değil neden derseniz

albani; şöyleki avr kullanan adamın zaten arc ile pek işi olacağını sanmıyorum ayrıca dec sistem kullanıyorsa hiç olmuyor... bende çoğu kişinin kullandığı gibi ne var ne yok avr ye hdmı dan giriyorum çıkışını da pj ye gidiyor zaten çok pratik bir şekilde kullanıyorum... ama araştırdığım kadarı ile arc de dts dd sorunu yaşayan ses alamayan kişiler dikkate alınacak düzeyde... optik coaxial gibi tak çalıştır değil tam oturmuş bir sistem değil gibi gözüküyor

• Sanirim yanlis anlasilma olmus.

Televizyonun arkasindaki optik giris soketi kirildi dolaysiyla tv den hts ye optik baglanti yapamiyorum.

Bende sesi arc ile aktarma pesindeyim.Arc icin 3-4 tane hdmi kablo denedim yok allah yok ses gelmiyor.

Digiturk,ps3,hts hepsi hdmi ile tvye,tv de optik ile hts ye bagliydi.Hangisi kullanmak istesem tvden seciyordum ses otomatik olarak hts den geliyordu.

Digiturk recevierden hts ye optik ile bagladim boyle calisiyor.Ama harici hdd tvye usb ile bagli ve hdd den film izlemeye calisinca yone hts de ses yok.

Tv arkasindaki optik giris icin servis cagirmak lazim oda garanti kapsaminda olurmu olmazmi bilmiyorum artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ok anlaşıldı şimdi biraz daha iyi+

ancak panelin optical audio desteği(örneğin ext.HDD bağlanınca panele)bazı sesleri iletmez AVR/ses sistemine!!!
    veya Stereo ve çevrilen/düşürülen format da iletir!! illa HDD den her sesi panel üzerinden optical ile AVR ye verir diye bir şey olamıyor!

en güzeli ext.cihazları direk AVR ye bağlamak veya uyumlu ses sistemlerine v.s hem video hem de audio dataları için,zaten bu meretin de iş bu
    paneller Audio katları/aktarımları v.s olarak yetersiz veya fazla destek sunmazlar!

AVR ler her işi yapabiliyor ama kısaca Ses sistemleri dediğimiz bir takım "compact" türü cihazlar yine yapamaz/yapmıyor veya in-out portları çok sınırlıdır gibi...

dolayısıyla elde çok fazla cihaz varsa ext.olarak o zaman işler yine karışabiliyor veya splitter türü in-out aparatlar gerekiyor ki onlar bile bazen su koyverebiliyor
    ama elinde bir veya iki ext.cihaz olan için durum hemen hemen sorun olmadan bağlantılar yapılabiliyor

++

Video-Audio dataları aktarımı için ayrıca HDMI vers.ları da önemlidir tabiki örneğin geçen datanın "bandwidth" değeri de öemlidir! ama çoğu kablo sertifikalı değildir!
    herifler 1.0 v. kabloya 1.4 yazabiliyorlar! ve 1.0 da çoğu işi yapar ama yeri geldimi falso verecektir gibi! o MARKA ve pahalı/çok pahalı kabolar da sertifika vardır!!
    heybeye böyle olmuyor veya bunlar 1.0 kabloya 2.0 da yazmazlar gibi

şimdi bir kere ARC için HDMI standardın da 1.4 olması gerekiyor! 4,46-8,91Gbps aralığında olacaktır bandwidht ki bu aynı zaman da Col.sapmpling+Col.Depth içinde gerekidir
    bazı kablolar işte burada yine falso verir örneğin kablo 1.4 dür ama "çakma" tabiki üzerinde 8,91Gbps yazar ama 4,91Gbps in altı gibidir!

1.4b ile örneğin;

-3D aktarımı
    -4k aktarımı
    -varsa Micro-connector bağlantısı
    -varsa Automotive connector bağlantısı
    -gerekiyorsa HDMI ile Ethernet kanal bağlantısı

için 1.4 standardı vardır ve kablo da aynı zaman da yukarıda yazdığım sampling&depth içinde zaten bu gerekiyor!

örneğin;çok daha yüksek data aktarımı içinse 2.0/8,91>>>17.82Gbps(ve bu değer 72>> ye kadar da çıkabiliyor DATA büyüklüğüne bağlı olarak!)

ve ilave olarak

-4k-50/60 aktarımı
    -CEC uzatmaları varsa/gerekiyorsa
    -Dual-View desteği!!
    -Multi-stream Audio desteği!!
    -21:9 aspect kullanımı varsa
    -Dynamic Auto LipSync(senkron için ama bunun standardı ne kadar tutuyor o belli değildir ve bazı zamanlard a genel de ext.kaynaklı cihazlar da gecikme yaşanabiliyor gibi)

sonuç olarak DATA kapasitesine göre kablo seçimi ciddi öne çikıyor ben her zaman "MARKA" kablo dan yanayım ama marka derken bizim uyanık panelcilerin Sony/Samsung veya
    Philips veya Pansasonic gibi markaları da kesinlikle tercih etmem bunlar Çin malı(gerçi tüm kablolar Çin malıdır!) fason ürettiriliyor ve Sony örneği verirsem,herifin kablosu
    aslında $ 4/5 kağıt dır gibi ama "MARKA" sattığı için siz o kabloyu $ 20/30 kağıda alırsınız gibi üstelik sertifikası filan da yoktur!

++

• filbox kurulumu yapınca sadece filboxın 2 adet frekansını tarama yapıyor.

samsung ve vestellerde örneğin dsmart kurulumu yapınca dsmart kutularındaki kanal listesi geliyor.

bizim tv lerde olmuyor öyle ?
  • albani kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim üstad.

Ama sorunum çözülmüş değil :)

Bendeki avr daha doğrusu HTS LG BH6730T film oynatımı konusunda çok başarısız.Altyazı rengi,yazı boyutu ayarlanmıyor.Filmi ileri geri sarmak istediğim zaman çay demlemeye gidip geliyorum ancak yapıyor :)

50PB690V TV bu konuda kat kat daha iyi hts'den.Bu sebebten harici HDD'mi tv'ye bağladım.Henüz açamadığı dosya formatı,boyutu olmadı.
    Ayrıca tv deki air kumanda ile yönetim çok daha hızlı ve kolay.Bu sebebten HTS yi sadece 5+1 ses aktarımı için kullanıyordum.

HDMI arc ile ses alamadım,Sanırım 4 veya 5 tane kablo denedim.Bunlar içinde sony olanda var no name olanda hiçbirinden ses alamadım.

Son çare lg servisini çağırmak.Bakalım optik girişin içine ne kadar para kaçmış...
  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    Madem arkadaşınız kırdı o versin servis ücretini
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Ya aslında optik girişin etrafındaki plastik soket kırıldı.Optik kırılmadı.Yerine oturtmaya çalıştım ama olmadı

Şu işaretlediğim siyah plastik soket.

https://store.donanimhaber.com/b0/40/1e/b0401ef2df0dabe95df74b9774d7fcfc.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 28 Aralık 2015; 15:26:50 >
  • ben optic portları hiç sevmiyorum bu sebebten! coax her zaman daha sağlıklı ve sağlam v.s oluyor!
    optic-portlar çok nazik oluyor! tırnak kırılsa v.s kablo oturmuyor veya eğreti duruyor(ben bir ara PC nin optic.portunu böyle kullandım)

şimdi servis gelir o da para kazanmak adına yaw abi MB nin değişmesi lazım der 400/500 kağıt fiyat isteyebilir uyanık ol

(tamir de edebilirler ama MB değişti diyebilirler uyanık ol)!!
    Üstad coax dediğin Component In girişimi?
  • Bahsettiğim Audio "Digital-out"="Coaxial"

zaten digital audio-out iki tür de aktarılıyopr birisi bildiğiniz Optical diğeri de Coaxial dır!

AVR ler de her iki port da bulunuyor! yine çoğu cihazlar da bu iki port bir den bulunuyor,siz hangisini isterseniz onu seçersiniz ama kablo aynı olsa da
    kablo uçları değişiktir!! coax kablo ve optic kablo diye satılır veya ayrılır v.s

ancak panellerin hemen hiç birisin de coax port olmaz bunlar optical port kullanırlar!

bir de "coax-optical adapter" denilen ve sanırım TR satılamayan aparat vardır bu da örneğin,bir cihaz var elinde ama sadece optic portu var bağlayacağın
    cihazda ise sadece coax varsa o zaman bunları bağlayabilmek içinde böyle bir çevirici-adapter kullanıyorsun!

benim ilk tercihim Coax dır,şayet varsa her iki cihazda da uygun portları

++

Senin sorduğun "Component" ise sadece görüntü datasını iletmek içindir! audio taşımaz bu klablolar!! eskiden daha çok kullanılırdı ama günümüzde pek bir kullanım durum kalmadı
    hele de HDMI çıktık dan sonra!

Eyvallahda üstad bizim 50PB690V tv de Coax çıkışı yok

Bana yine optik yolları görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 29 Aralık 2015; 13:14:26 >
  • paneller de coax port yoktur!

servisle bir görüş bakalım ne diyecekler+
  • Arkadaşlar mehaba.50PB690 TV, çocuklar izlerken birden görüntü gitmiş. Şu an aç kapa yapsak da sadece ses geliyor tv den, görüntü yok. Sebebi ne olabilir? Direk anten kablosu ile kendi uydusu kullanılmakta.
  • Son güncellemeyi yükleyen varmı
    Güncellemeyi yapmalımıyız

• quote:

Orijinalden alıntı: doktor-xx

Son güncellemeyi yükleyen varmı
    Güncellemeyi yapmalımıyız

Tv lerde güncellemeler boşuna çıkmaz artık her tv neredeyse bir pc oldu haa işlevsellği tartışılır ancak arka planda bir çok program motorları çalışıyor... bir dünya uygulamalar var vs vs onun için güncelleme de kaçınılmaz bir durumdur... ben güncelleme gelen tüm cihazların güncellemesinden yanayımdır onun için her zaman güncel tutarum cihazlarımı faydasını gördüm zararını hiç görmedim şu ana kadar... şu an bizim tv 04.04.10 da ve benim tv otomatik de seçili yeni güncelleme geldiğinde indiriyor... onun için bildiğim kadarı ile son sürüm bu

• geçen çarşamba bende güncelledim ama istemeden oldu telefondan bağlanmıştım evdekiler otomatik güncellemeyi açık yapmışlar ekrandaki yazıyı görünce hemen mobil veriyi kapatıp ne kadar internetim var diye baktım bir gb görünce yeter deyip güncelledim.tabi sonra ilk işim güncellmeyi kapalı yapmak oldu.olası bir internet kesilmesine karşı bir önlem

• Kanal listesi düzenleme,yükleme,yedek alma

Flaş belleği HDD in girişine takın.

1-Akılsız kumandanın Ayarlar(SETTINGS) tuşuna basılı tutun.Önce ayarlar çıkacak sonra kaybolacak ve üstte kanal bilgisi çıkacak.
    2-Kanal bilgisi çıkınca 1105 tuşlayın ve OK'e basın.
    3-Çıkan menude USB CLONING seçin.
    4-Receive from USB=Yükle Send to USB=Yedekle

Kanal düzenleme programı
    https://github.com/PredatH0r/ChanSort/releases

• thundere kullanıcısına yanıt
    İyi güzel işe yarıyor sanırım ancak ben beceremedim galiba program da güzelce kafama göre düzenledim tv ye taktım o bahsettiğiniz menüden girdim 0001.tll yi seçtim ama olmadı usb den düzenlediğimiz listeyi yüklerken ne yapacaz?
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.