Şimdi Ara

2014 TIP KONTENJANLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.sabah.com.tr/Saglik/2014/02/22/turkiyede-20-bin-uzman-hekim-acigi-var Habere göre bu sene kontenjanlar 2500 kişi artıcakmış sizce gerçekmidir ??

• Ben bu yazıdan kontenjan artışıyla ilgili bir anlam çıkaramadım, tekrar oku
  • Bence tip sınırını 50 bine çekip özel yetenek sınavı koymalılar

bu işi gerçekten seven yapmalı gerçekten ama paragöz aç köpekler profesör olmuş adam olamamıslar meslekten uzaklaştirilmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feldmaresal

Ben bu yazıdan kontenjan artışıyla ilgili bir anlam çıkaramadım, tekrar oku

Hekim açığı 2023 e kadar kapanacak diyor.Açık nasıl kapanır geriden gelen fazladan doktorlarla kapanır ve sayısal olarakta belirtmiş.Geçen seneki gibi bu senede kontenjanları arttırmayı düşünüyorlar bu iyi mi olur kötü mü olur tartışılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..?jaGGer?..

quote:

Orijinalden alıntı: Feldmaresal

Ben bu yazıdan kontenjan artışıyla ilgili bir anlam çıkaramadım, tekrar oku

Hekim açığı 2023 e kadar kapanacak diyor.Açık nasıl kapanır geriden gelen fazladan doktorlarla kapanır ve sayısal olarakta belirtmiş.Geçen seneki gibi bu senede kontenjanları arttırmayı düşünüyorlar bu iyi mi olur kötü mü olur tartışılır

tekrar oku o zaman ne diyim
  • Dostum tekrar okuması gereken sensin açık olarak dememiş ama kontenjan artışı bu senede devam edecek geçen seneki olduğu gibi
  • quote:

Dostum tekrar okuması gereken sensin açık olarak dememiş ama kontenjan artışı bu senede devam edecek geçen seneki olduğu gibi

önümüzde ki sene 2500 hekim fazla gelecek, sonraki seneler 4000-5000 hekim fazla gelecek böylece 20000 civarı hekim açığı 5 sene içerisinde kapatılmış olacak. Tıp 6 sene, yani şu anki tıp okuyan nesille 5 sene içerisinde hekim açığı kapatılmış olacak. Kontenjanlar halihazırda artırıldı geçen senelerde, bunun bir sonucu olarak bu haber hazırlanmış; yazıda bundan sonra kontenjan artırılacağına dair hiç bir bilgi yok
  • Dostum haklısın.Dediğin gibi 5 sene içerisinde kapatılacak yazıyor bu sene girenler 2000 kişi arttı yani 6 sene sonra 2000 kişi fazladan doktor gelicek(buda şu anakadar en fazla artış).Geçen senelere baktığında bu seneki kadar bi artış olmamış nasıl olcakta 5 sene iiçinde bu açık kapanıcak ?
  • quote:

Dostum haklısın.Dediğin gibi 5 sene içerisinde kapatılacak yazıyor bu sene girenler 2000 kişi arttı yani 6 sene sonra 2000 kişi fazladan doktor gelicek(buda şu anakadar en fazla artış).Geçen senelere baktığında bu seneki kadar bi artış olmamış nasıl olcakta 5 sene iiçinde bu açık kapanıcak ?

Bilemiyorum adamların her söylediği ya direk yalan ya da şüpheli oluyor zaten, öyle açıklama yaptı diye kapanacak diye bir şey yok.
  • bu sene mezun olacak hekim sayısını belirtiyor bakan. seneye kontenjan arttırımı yok. kontenjan arttırımları 5 sene önce başladı. bu seneki mezunlarla fazladan doktor girmeye başlayacak piyasaya.

ayrıca bu kadar iki yüzlü bi politika görmedim. 20 bin uzman açığı varsa neden her sene tusta alınan uzman sayısı gittikçe azaltılıyor. açık olsaydı arttırırlardı. tus olmadan bedava uzmanlık dağıtacak halleri yok.

buraya yazıyorum 5 sene sonra doktorlar da kpssye girip 2,5 k maaşla düz memur olarak çalıştırılmaya başlanacak.

o zaman 30-40k dan almaya başlar tıplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 27 Şubat 2014; 1:11:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkuaz454

Bence tip sınırını 50 bine çekip özel yetenek sınavı koymalılar

bu işi gerçekten seven yapmalı gerçekten ama paragöz aç köpekler profesör olmuş adam olamamıslar meslekten uzaklaştirilmalı

Turkuaz kardeş ağzına sağlık ya sen ne güzel bi kardeşmişsin.

• daha da arttırırlarsa millet nerede derse girecek. çapada millet merdivenlerde ders dinliyor. bizde amfi 200 kişilik ama dönem 300 kişi. diğer fakülteler de aynı durumda.üstelik tam gün yasası nedeniyle yüzlerce hoca istifa etti.geçen sene son büyük kontenjan artışını yaptılar.şu an tıp eğitimi dibe vurdu kasap yetiştirmeye başladı. artık nüfusumuz dengelenir ilerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 27 Şubat 2014; 11:11:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • turkuaz454 kullanıcısına yanıt
    FİKİRLERİNİ BELİRTTE BİLİRİSİN AMA EDEPSİZLİK YAPMA
  • la daha artmasin en fazla 3 4 yil boyle sabit dursun sonra azaltsinlar kalite gittikce dusecek yoksa

• quote:

http://www.sabah.com.tr/Saglik/2014/02/22/turkiyede-20-bin-uzman-hekim-acigi-var Habere göre bu sene kontenjanlar 2500 kişi artıcakmış sizce gerçekmidir ??

Sayin bakanin dedigine gore de o zaman doktor sayisi artarsa o kadar yani suan tipa girecekler mezun olana kadar artarsa ilerde maaslarda cok ciddi dususler bekleniyor diyebilir miyiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.