Şimdi Ara

2015 ADAYLARININ SORULARINI YANITLAYABİLİRİM [YGS1: 1.200 , MF4:3.600][SS'li] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
40
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ygs puanın kaç benim lys mat 38 geo 24 fizik 23 kimya 27 biyo 22 ama snden çok düşük puan geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

Matematik'te temelim yok demeyeceğim ama çok da iyi değilim. Matematik 2'de Mat-1'e göre daha iyiyim. Konu eksiği yok Mat-2'de ama Mat-1'de biraz sorunum var. Şu an 4 - 5 kitaptan Sayılar, Basamak Kavramı, Taban Aritmetiği, Bölme-Bölünebilme, OBEB-OKEK, Rasyonel Sayılar, Sıralama-Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Oran-Orantı, Denklem Çözmeye kadar olan kısmı + Permütasyon / Kombinasyon / Binom / Olasılık bitirdim Mat - 1'de. Basit kitaptan, zor kitaba doğru gidiyorum. Bir konuyu tam anlamadan geçmiyorum. Bu ne kadar mantıklı bir yöntem?

Ek olarak Ağustos 12'de dershane sınavım var. Bu tarihe kadar geri kalan Problemler, Mantık, Kümeler, Fonksiyon, İşlem kısımları bitirilebilir mi? Son olarak başka Mat-1'de ve Mat-2'de başka tavsiyelerin var mı? Teşekkürler.
  • Merhaba ben mat simetrinin ilk kitabını bitirdim şimdi biraz organik çalışıyorum ama zor oluyo bırakmayı düşünüyorum. Sene başında ygs den 110-120 net yapıyodum. Matematik geometrim iyi. Fende biraz sıkıntı var coğrafyam hiç yok. Ne çalışıyım şimdi ne önerirsiniz?

• silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 27 Temmuz 2014; 14:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scdewils

arkadaşlar gündüz çalışamıyor ama inanın ki ben gündüz daha verimli gece daha verimsiz çalışıyabiliyorum sanki(oruçda tutuyorum) herneyse sorum şu
    kimya fizik bitti gibi şuanda sene içinde unutacağım diye korkuyorum aslında bu tüm dersler için geçerli mesela şuanda matematikde simetriden ilerliyorum ilk kitap bitti gibi arada tuvalette dolmuşda cafede ne biliyim arada aklıma geliyor eski konuları bi aklımdan geçirmeye çalışıyorum hatırlıyamıyorum sonrada bi sıkıntı alıyor beni.3 tane defter aldım kendime böldüm matematik/geometri fizik/kimya/biyoloji ve diğer defteride sözel dersler için ayırdım konu çalışırken sürekli not alıyorum acaba senindemi böyle bi defterin vardı merak ettim? birde tekrarlamayı nasıl yapmalyım not aldığım defterimi okumalıyım yoksa kitapdan en başdanmı :D
    son soru ne yazıkki lanet obp beni vuruyor lise hayatım boyunca hiç okul sınavlarına önem vermedim hatta bazen sıkılırdım bazı sorulara bakmazdım bile o yüzden 44 gelicek sanırım tıp istiyorum acaba ilk 10 bine girsem beni ne kadar atar

İlk 10bin için 44obp sıralamayı nasıl etkiler diye sormuşsun.
    Kendi sonucumu örnek vereyim. Obp 43 geldi Mf3 1.800-->3.300 e attı. Mf4 1.300-->2.600 e attı.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94017770&p=1

• Hocam ben de bogazici veya odtu insaat dusunuyorum.

Yazin gunde kac saat ders calisiyordun?

Ben su an limit bitirdim turevdeyim.Ygs' nin de % 30'u bitti sayilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Civilization Tradition

quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcıadım

logx in integrali?

x.logx - x + c

lnx in değil mi o :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: cicekbahcesi

quote:

quote:

logx in integrali?

x.logx - x + c

hocam bunu çözerken neyin türevi logx tir diyoruz değil mi?
    mesela cosxin türevi -sinx , neyin türevi -sinx dersek -sinx in integrali cosx mi oluyor?

edit: saçmalamış galiba teknofemdeki hocanın dediğini yorumladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribs -- 13 Temmuz 2014; 15:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Max Planck_

quote:

Orijinalden alıntı: scdewils

arkadaşlar gündüz çalışamıyor ama inanın ki ben gündüz daha verimli gece daha verimsiz çalışıyabiliyorum sanki(oruçda tutuyorum) herneyse sorum şu
    kimya fizik bitti gibi şuanda sene içinde unutacağım diye korkuyorum aslında bu tüm dersler için geçerli mesela şuanda matematikde simetriden ilerliyorum ilk kitap bitti gibi arada tuvalette dolmuşda cafede ne biliyim arada aklıma geliyor eski konuları bi aklımdan geçirmeye çalışıyorum hatırlıyamıyorum sonrada bi sıkıntı alıyor beni.3 tane defter aldım kendime böldüm matematik/geometri fizik/kimya/biyoloji ve diğer defteride sözel dersler için ayırdım konu çalışırken sürekli not alıyorum acaba senindemi böyle bi defterin vardı merak ettim? birde tekrarlamayı nasıl yapmalyım not aldığım defterimi okumalıyım yoksa kitapdan en başdanmı :D
    son soru ne yazıkki lanet obp beni vuruyor lise hayatım boyunca hiç okul sınavlarına önem vermedim hatta bazen sıkılırdım bazı sorulara bakmazdım bile o yüzden 44 gelicek sanırım tıp istiyorum acaba ilk 10 bine girsem beni ne kadar atar

İlk 10bin için 44obp sıralamayı nasıl etkiler diye sormuşsun.
    Kendi sonucumu örnek vereyim. Obp 43 geldi Mf3 1.800-->3.300 e attı. Mf4 1.300-->2.600 e attı.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=94017770&p=1

Obp net uyumsuzlugu o obp ile nasil okadar yapdin demezlermi adama biz seninle bence ozelden konusalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: logarithm

quote:

Orijinalden alıntı: cicekbahcesi

quote:

quote:

logx in integrali?

x.logx - x + c

hocam bunu çözerken neyin türevi logx tir diyoruz değil mi?
    mesela cosxin türevi -sinx , neyin türevi -sinx dersek -sinx in integrali cosx mi oluyor?

edit: saçmalamış galiba teknofemdeki hocanın dediğini yorumladım

aynen olayın mantığı bu. neyin türevidir sorusunun cevabı integral.

• quote:

Orijinalden alıntı: esla

meraba ben mat simetrilerde 3. kitaptayım diğer dersleri çalışmadım ama henüz 3. simetri de bitince matematikten kapsül deneme mi almalıyım sizce yoksa soru bankası mı soru bankasında sıkılıyorum da biraz

kapsüller için çok erken. bence aralık civarında başlamalısın kapsüllere. şimdilik soru bankası iyidir

quote:

Orijinalden alıntı: memchit0s

Ygs puanın kaç benim lys mat 38 geo 24 fizik 23 kimya 27 biyo 22 ama snden çok düşük puan geldi

470 küsür

quote:

Orijinalden alıntı: egelox

Merhaba.

Matematik'te temelim yok demeyeceğim ama çok da iyi değilim. Matematik 2'de Mat-1'e göre daha iyiyim. Konu eksiği yok Mat-2'de ama Mat-1'de biraz sorunum var. Şu an 4 - 5 kitaptan Sayılar, Basamak Kavramı, Taban Aritmetiği, Bölme-Bölünebilme, OBEB-OKEK, Rasyonel Sayılar, Sıralama-Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer, Üslü İfadeler, Köklü İfadeler, Oran-Orantı, Denklem Çözmeye kadar olan kısmı + Permütasyon / Kombinasyon / Binom / Olasılık bitirdim Mat - 1'de. Basit kitaptan, zor kitaba doğru gidiyorum. Bir konuyu tam anlamadan geçmiyorum. Bu ne kadar mantıklı bir yöntem?

Ek olarak Ağustos 12'de dershane sınavım var. Bu tarihe kadar geri kalan Problemler, Mantık, Kümeler, Fonksiyon, İşlem kısımları bitirilebilir mi? Son olarak başka Mat-1'de ve Mat-2'de başka tavsiyelerin var mı? Teşekkürler.

izlediğin yol bence mantıklı. kümeler mantık işlem konularını bir günde bile bitirebilirsin. problemler için test çözsen yeterli, fonksiyonu da internetten teknofem/nejdet kirpi'den izleyerek halledebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Minyotik

Merhaba ben mat simetrinin ilk kitabını bitirdim şimdi biraz organik çalışıyorum ama zor oluyo bırakmayı düşünüyorum. Sene başında ygs den 110-120 net yapıyodum. Matematik geometrim iyi. Fende biraz sıkıntı var coğrafyam hiç yok. Ne çalışıyım şimdi ne önerirsiniz?

Valla son yapman gereken şey organik çalışmak ben mayıs gibi organiğe başlamıştım nisan sonu mayıs başında halletmiştim, pişman değilim

mat1'in iyiyse bile test çöz. fenden ygs kimyayı hallet biyoloji tekrarı yap. coğrafyayı sene içinde ya da sömestr'da halledersin.

• yazın mat 2 den soru bankası cozsem fayadsnını gorur muyum ? yoksa unutur muyum
  • Benim matematik fizik kimya temellerim kötü soru gelse hiç bişi yapamam şuan.Sizce ne yapmalıyım daha başlamadım ağustos gibi başlıcam dershaneyle beraber günde 4 saat gibi kendim calısıcam onun dışındada dershane okul.Veya tm mi geçsem bilmiyorum ? Sence tm geçip mat geo coğrafya tarih edebiyat mı kasayım yoksa fizik kimya 0 dan başlamak mı daha mantıklı hepsine 0 dan başlıcam düzenli bir calısma yapıcam.Kitap tavsiyesi verirmisin bide ?
  • Hocam ben anadolu lisesindeyim YGS hic calismadim.65 net civari netim var sayısal ım.Sizin siralamanizi yapmak için neye nasıl calismaliyim ne kadar süre calismak kurtarir.

• aynen neti düşük olup çalışıpta baya yükselten varmıdır acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

Hocam ben de bogazici veya odtu insaat dusunuyorum.

Yazin gunde kac saat ders calisiyordun?

Ben su an limit bitirdim turevdeyim.Ygs' nin de % 30'u bitti sayilir.

yazın belli olmuyordu ama belli bir tempoda ilerliyordum 2-3-4 saat falan çalışıyordum

quote:

Orijinalden alıntı: leo80

konu eksiğim yok dersaneyede gitmeyceğim 3.senemi hazırlanacağım bana nasıl bir çalışma tavsiye edersiniz ? Sorunum matematikte, sınavda başarısız oluyorum ama çalışmadığımdan değil.
    Bu sefer başarılı olmak istiyorum ne önerirsiniz ?

simetrilerini çalış, teknofem matematik izle, nejdet kirpi izle, behzat rasuli izle, çözümlü kitaplar çöz.

quote:

Orijinalden alıntı: DaRKSiDeRS55

yazın mat 2 den soru bankası cozsem fayadsnını gorur muyum ? yoksa unutur muyum

faydasını tabii ki görürsün ama unutma konusunda bir şey diyemeyeceğim tekrar etmezsen unutursun.

quote:

Orijinalden alıntı: SiSKHoBBiT

Benim matematik fizik kimya temellerim kötü soru gelse hiç bişi yapamam şuan.Sizce ne yapmalıyım daha başlamadım ağustos gibi başlıcam dershaneyle beraber günde 4 saat gibi kendim calısıcam onun dışındada dershane okul.Veya tm mi geçsem bilmiyorum ? Sence tm geçip mat geo coğrafya tarih edebiyat mı kasayım yoksa fizik kimya 0 dan başlamak mı daha mantıklı hepsine 0 dan başlıcam düzenli bir calısma yapıcam.Kitap tavsiyesi verirmisin bide ?

tm'ye geçmek kendi isteğin. ben hiç edebiyat çalışmadan 2.400 derece yaptım. sayısaldan devam edeceksen her dersten çözümlü soru bankası kullan ve interneti aktif olarak kullan ( teknofem vs)

• Oncelikle basarin icin tebrik ederim sunu sormak istiyorum mat2den konu eksigim yok trigonometri haric fen bilimleri cizgiustu lys matematik aldim sence o kitabi cozsem yararli olur mu bir de mat1 icin final soru bankasini aldim mat1 den de sadece soru cozucem ama herkes mat 1 ve mat2 den cok orjinal sorular ciktigini soyluyor onerin nedir? Cok uzun oldu ama kusuruma bakma
    Bir de 12. Sinif konularini bilmiyorum ogrenmeye calismalimiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrJamesWilson -- 13 Temmuz 2014; 20:15:04 >
  • Yazın nelere çalıştın sözel mi kastın sayılsal mı?anlatırmısın biraz
  • Civilization Tradition C kullanıcısına yanıt
    Ygs kimyayı yarılamıştım onu hallediyim en iyisi tamamdır çok teşekkürler başarılar üniversitede kardeşim

• 1/[1+kökx]dx İntegral?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.