Şimdi Ara

2015 ADAYLARININ SORULARINI YANITLAYABİLİRİM [YGS1: 1.200 , MF4:3.600][SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
40
Favori
6.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplarım.

not: soracağınız soru büyük ihtimalle aşağıda bir mesajda cevaplanmıştır. konuyu okumadan direkt mesaj atmayın lütfen
    YGS SONUCUM:

YERLEŞTİRME VE LYS SONUCUM:

Edit: ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ni kazandım. ODTÜ kazanan arkadaşlarla iletişime geçebiliriz.

FİZİKLE İLGİLİ SORULARA GENEL CEVAP:
    Öncelikle ben de sene başında sizin gibiydim, yani fizikten net bir şekilde anlamıyordum. Hatta anlayabileyim diye güvender falan almıştım basit seviye anlayabileyim diye. Daha sonra 10 ağustos gibi dersane başlamıştı. o zamana kadar fizik yok gibi bir şeydi cidden.

Dersane başladıktan sonra allah razı olsun bu seneki fizik hocalarım iyiydi. Defter tutmaya önem veriyordum, defterimi düzenli tutuyordum. Hocalar da her çeşit örnek çözmeye çalışıyorlardı. Onların üstünden geçtim sürekli. Siz de hocalarınız iyiyse bu yöntemi deneyin. Yok efendim ben derste anladım bunu yazmama gerek yok dediğin an 2 ay sonrasını düşün; o soruyu hatırlayacak mısın?

Diğer meseleye gelecek olursak. Kaynak seçimi çok mühim. Bunu kendiniz seçebilirsiniz ama ben kullandıklarımı yazayım en iyisi çok soru geliyor.
    Seçecekseniz ve hedefiniz yüksekse 1 orta, 1 zor kitap almanızı tavsiye edeirm. kolay kitapla yol alamazsınız. Orta seviyeler zaten bir süre sonra çok kolay gelecek (şubat sonu mart başı anlarsınız demek istediğimi)

Birey c serisi olan kitaplardan birey B 'yi kullandım orta seviye. Hatta bunu niye aldın kolay bu kitap derdi arkadaşlarım ama bana çook yararı oldu konuyu kavramam için. önce bu kitabı çözüyordum.

Fen BİLİMLERİ Fizik Soru Bankası ... Kesinlikle fen bilimlerinin en iyi kitabı. Çizgi üstü falan almayın boşuna zorlamayın öyle zor sorular ancak kitaplarda olur. Fen bilimleri soru bankası da ince ve güzel soruları vardı.

APOTEMİ YAYINLARI: Fasikül şeklindeydi. Optiğini çözmüştüm ve hiç memnun kalmamıştım. Matematiğinin yanına bile yaklaşamaz. Yanlış soruları falan çok vardı. Mecbur kalmadıkça almayın.

FİNAL SARI KİTAPLAR: Şimdi hangi yazarı iyiydi ben pek hatırlamıyorum. Ben sanırım yazarı iyi olmayanı kullanmıştım. Ve çok memnun kalmıştım, konu anlatım olarak gayet yeterli ve çok zor soruları vardı. Son testlerini falan çözmüyordum ama beni geliştirdiğini söyleyebilirim.

not: fem yayınlarını beğenmeme karşılık fizik olarak hiçbir fem yayınını kullanmadım, çünkü normal soru bankası gereksiz zorken simetri serisinde doğru dürüst ayrıntı vermemişti.

Eğer hocalarınız iyi değilse, veya iyi olsa da yine dinlemek istiyorsanız teknofem'i tavsiye ederim. ordaki hoca olayın mantığını vermeye çalışıyor ve bence gayet iyi. işlemleri gereksiz çok uzatıyor ama zaten oraları ileriye sarın.

not2: modern fizik çok önemli, sürekli not alın ve 3-4 kere tekrarların. buna yıldızlar ve dalgalar da dahil.

Çalışan insanın yapamayacağı bir şey yok, yeter ki çalışın yapamadıklarınızı arkadaşlarınıza/hocalarınıza sorun ve öğrenin. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Civilization Tradition -- 30 Ağustos 2014; 12:49:56 >

• Civilization Tradition C kullanıcısına yanıt
    kardeş ygs yi ne zaman bitirmiştin ve ilk denemelerinde kaç net yapıyodun
  • quote:

Orijinalden alıntı: logarithm

dönüm noktasının teğeti x'e paralel olması, 2. türevinin 0 olduğu anlamına gelir di mi çünkü 1. türevin yerel maksimum ya da minimum noktası oluyor di mi??

x'e paralelse eğim sıfırdır, 2. türev de 0 anlamına gelir evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atg40

kardeş ygs yi ne zaman bitirmiştin ve ilk denemelerinde kaç net yapıyodun

Ygs'yi önceden bitiren hiç görmedim ben, herkes illa ki konuları bitirse de sürekli deneme + test çözüyordu. O yüzden sınava 2 gün kala bitirdm diyeyim ygs'yi. İlk başladığımda 100 net civarı yapıyordum. Hatta 2. zamanda mı 1. zamanda mı tam hatırlamıyorum 90 net civarı yapmıştımNasıl başladığın değil nasıl bitirdiğin önemli..
  • Hangi dershaneye gittin ? Bide tekrar işini nasıl yapıodun
  • Yazı nasıl gecirmistin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 12ye gectim 110 120 arasi yapiyorum sizce durum nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sıfır çalışma ile bu netleri çıkarmıştım.Sizce ilerde her dersten 30+ çıkartabilir miyim ? Sizin puan kaç civarıydı ?

http://i.hizliresim.com/mq8V1P.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armo_ -- 12 Temmuz 2014; 22:20:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheweng001

Hangi dershaneye gittin ? Bide tekrar işini nasıl yapıodun

finale gittim. tekrar işini açıkcası pek hatırlamıyorum, ama unuttuğumu hissettiğim anda defterden ya da kaynak kitaplardan tekrarlıyordum. Defteri düzenli tutmanın yararını tekrar ederken görüyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: sosyalik

Yazı nasıl gecirmistin?

çok kasmadım ama çalıştım. az geometri ve simetri matematik 3 kitap çalıştım. 3 kitabın tamamını bitirmesem de 2. yi bitirmiştim galiba, o iyi bir temel vermişti.

quote:

Orijinalden alıntı: SewerusS

Hocam 12ye gectim 110 120 arasi yapiyorum sizce durum nasil

tebrik ederim çok iyi.

• Ygs ve lysde denememi daha çok çözmeliyiz sou bankasımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xzes -- 12 Temmuz 2014; 20:33:06 >
  • Final dergileei hakkinda ne düşünüyorsunuz? Ben feme gidiyorum fakat final dergilerini de almayi dusunuyorum. Kalite midir?

• Mezun sayısalım şimdi oruç felan biraz sıkıyor ders ancak kasabıldıkce kasmaya çalşıyorum. Nasıl bir çalısma yapmalıyım az çok bir fikir verir misin? Şu anda mat kimya kasıyorum bıtınce ki önce kımya hızlı bıtecek gıbı yerıne geo fizik çalısmayı en son ıse bıyo turkce ıle ygs kısmını bitirmeyi düşünüyorum ( bitirmekten kastım konular vs sadece deneme çözumune geçmek yani, dershaneden baya önce lys başlamak ıstıyorum )
  • Ben şuan matematik ve geometri ağırlıklı çalışıyorum fende az çok temelim var 22sinde dershane başlıyor ben feni 22sinden sonra dershaneyle beraber götürmek istiyorum hata mı yapıyorum sizce?Ygs feni bitirmek zor oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: xzes

Ygs ve lysde denememi daha çok çözmeliyiz sou bankasımı?

ygs'de deneme
    lys'de konu tekrar + test

quote:

Orijinalden alıntı: ooneofus

Final dergileei hakkinda ne düşünüyorsunuz? Ben feme gidiyorum fakat final dergilerini de almayi dusunuyorum. Kalite midir?

final dergilerini arkadaşlarım pek beğenmese de ben beğenip çözüyordum. Konuyu ordan öğrenmek için değil de tekrar etmek için oldukça iyi bir kaynak, konunun özünü veriyor direkt.

quote:

Orijinalden alıntı: masteyen

Mezun sayısalım şimdi oruç felan biraz sıkıyor ders ancak kasabıldıkce kasmaya çalşıyorum. Nasıl bir çalısma yapmalıyım az çok bir fikir verir misin? Şu anda mat kimya kasıyorum bıtınce ki önce kımya hızlı bıtecek gıbı yerıne geo fizik çalısmayı en son ıse bıyo turkce ıle ygs kısmını bitirmeyi düşünüyorum ( bitirmekten kastım konular vs sadece deneme çözumune geçmek yani, dershaneden baya önce lys başlamak ıstıyorum )

izlediğin yol oldukça iyi, iftardan sonra yavaş yavaş kasman güzel, matematik, geo, fizik önemli olan zaten..

• arkadaşlar gündüz çalışamıyor ama inanın ki ben gündüz daha verimli gece daha verimsiz çalışıyabiliyorum sanki(oruçda tutuyorum) herneyse sorum şu
    kimya fizik bitti gibi şuanda sene içinde unutacağım diye korkuyorum aslında bu tüm dersler için geçerli mesela şuanda matematikde simetriden ilerliyorum ilk kitap bitti gibi arada tuvalette dolmuşda cafede ne biliyim arada aklıma geliyor eski konuları bi aklımdan geçirmeye çalışıyorum hatırlıyamıyorum sonrada bi sıkıntı alıyor beni.3 tane defter aldım kendime böldüm matematik/geometri fizik/kimya/biyoloji ve diğer defteride sözel dersler için ayırdım konu çalışırken sürekli not alıyorum acaba senindemi böyle bi defterin vardı merak ettim? birde tekrarlamayı nasıl yapmalyım not aldığım defterimi okumalıyım yoksa kitapdan en başdanmı :D
    son soru ne yazıkki lanet obp beni vuruyor lise hayatım boyunca hiç okul sınavlarına önem vermedim hatta bazen sıkılırdım bazı sorulara bakmazdım bile o yüzden 44 gelicek sanırım tıp istiyorum acaba ilk 10 bine girsem beni ne kadar atar

• MF4'lerimiz aynı sayılır, ne yazacaksın?
  • Ben 12 ye geçtim veteriner olmayi hedefliyorum.gecen sene istediğim yer 80 90k larda kkapamis.suan oruc filan derken calisamiyorum ağustosta baslamaya planliyorum yetiştirebilir miyim sence bide girmek istediğim yere sonlarda girmek istemiyorum 55 60k olsam yeter.sbs puanim 440 ağustosta baslamam sıkıntı yaratir mi arkadaslarimin hepsi baslamis ve ben kendimi kotu hissediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: natrium

MF4'lerimiz aynı sayılır, ne yazacaksın?

boğaziçi inşaat. sen ne düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Civilization Tradition

quote:

Orijinalden alıntı: natrium

MF4'lerimiz aynı sayılır, ne yazacaksın?

boğaziçi inşaat. sen ne düşünüyorsun?

İTÜ Bilgisayar. Geçmiş olsun bu arada.
  • Civilization Tradition C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrik ederim, çok iyi sonuç.Henüz ders çalışmalarına başlamadım.Haftaya başlamayı düşünüyorum.Sözel derslere ağırlık vermek istiyorum.Sayısal derslerden hangisine çalışmalıyım?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.