Şimdi Ara

2015 Civic Premium mu Elegance Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
17.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu sıralar Allah izin verirse 0 honda civic almayı planlıyorum.Ancak araba konusunda çok fazla bir bilgim yok bu yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.Öncelikle Elegance ile Premium arasındaki farkı biliyorum ve benim için bu farklar çok da önemli değil.Ancak 2.ellere baktığım zaman sanki piyasada elegance daha fazla tutuluyor gibi. Sizce Premium alırsam ileride satarken problem yaşar mıyım?Arada aldığım fiyatlara göre 2 model arasında 3 bin lira fiyat farkı var sizce bu farka değer mi?Diğer bir sorum ise ben ve eşim hep manuel vites kullandık ve hondalara bakarken de manuel viteslilerine baktık. Ancak bayide çalışan kişi bize honda manuellerin çok tutulmadığını bu yüzden otomatik vites almamızın daha iyi olacağını söyledi.Sizce de durum gerçekten böyle mi? Yani manuel yerine otomatik mi almalıyım?
    Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an piyasasını pek bilmiyorum ama tutulanı Elegance dır. Bunu söyleyebilirim. Aralarında pek fiyat farkı yoksa düşünmeden alınız. Ayrıca ESP ve Sunroof farkı var sadece diye biliyorum. Donanımsal açıdan herşeyi aynı. Otomatik vitesleri de harika manuel almanızı tavsiye etmem.
    Şimdiden hayırlı olsun
  • Ben de yenilemek için araştırırken halihazırda kullandığım 2012 model premium'daki bazı özelliklerin 2015 premium da olmadığını gordum ve çok şaşırdım.

Genellikle yeni modellerde aynı donanım sınıfına ek özellikler getirilip, eski özellikler korunurken bu şekilde geriye gidiş olduğunu gormek çok üzücü.

3 sene önce olsa Premium alın derdim ama su anda kesinlikle Elegance tavsiye ederim.

Şahsi kanaatim Honda'nin su anki motorunun (3 sene önce de aynı motor vardı) çağın gerisinde kaldığı yönünde. Performans olarak kötü değil ama en azindan yakıt tüketimi olarak geride kalan yıllarda bazı iyileştirmeler yapılmış olmalıydı.

Bu şekilde yıllarca hiç geliştirme yapmadan aynı teknolojiyi satmaya çalışan firmaları itici buluyorum.

Yalnız sürüş keyfi ve konfor olarak memnun olduğumu belirtmeliyim. Ses yalıtımı da biraz daha iyi olsa süper olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

Ben de yenilemek için araştırırken halihazırda kullandığım 2012 model premium'daki bazı özelliklerin 2015 premium da olmadığını gordum ve çok şaşırdım.

Genellikle yeni modellerde aynı donanım sınıfına ek özellikler getirilip, eski özellikler korunurken bu şekilde geriye gidiş olduğunu gormek çok üzücü.

3 sene önce olsa Premium alın derdim ama su anda kesinlikle Elegance tavsiye ederim.

Şahsi kanaatim Honda'nin su anki motorunun (3 sene önce de aynı motor vardı) çağın gerisinde kaldığı yönünde. Performans olarak kötü değil ama en azindan yakıt tüketimi olarak geride kalan yıllarda bazı iyileştirmeler yapılmış olmalıydı.

Bu şekilde yıllarca hiç geliştirme yapmadan aynı teknolojiyi satmaya çalışan firmaları itici buluyorum.

Yalnız sürüş keyfi ve konfor olarak memnun olduğumu belirtmeliyim. Ses yalıtımı da biraz daha iyi olsa süper olurdu.

Yakıt konusunda ben gayet memnunum. 2013 lpg li hondam maşallah 20 kuruşun üstüne çıktığını bilmem şahsen

• ewisu E kullanıcısına yanıt
    LPG'yi işin içine katarsanız elbette ekonomik olur.

Benim anlatmak istediğim 3 senedir Honda motorunda en ufak bir gelişme kaydedilmemiş olmasıdır. En azından Toyota gibi ufak tefek iyileştirmeler yapabilirdi. Hiç olmazsa yakıt tasarrufuna yönelik bir geliştirme yapsaydi bari...

Su anda motor konusunda maalesef rakiplerinden geride kalmış durumdalar. Yeni araç arayisindaki birisi olarak 3 senedir yerinde sayan bir modeli neden alayım? Aradan geçen zamanda kendini geliştirmiş, bana ekstra avantajlar (konfor, yakıt tüketimi, vs) sağlayabilecek hale gelmiş olsa eyvallah. Ama şu durumda ister istemez başka seçenekleri araştırmaya itiyor beni Honda.

• Elegance fiyat farkını haketmiyor. Eski tip sunroof ve çok da kullanılmayacak koltuk ısıtma

• olmuşken en dolusu olsun elegance al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2017 polo mu 2012 civic mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elegance alirdim ben olsam...

• alıp satacaksan elegance
    alıp bineceksen premium

elegance a vereceğin farkı araç içi multimedyaya ver. 1000 kat daha fazla işe yarar. 1000 daha fazla keyif verir.
  • elegans tavsiye ederim
    çünkü 3.000tl fark ediyor
    sunroof.xenon ,far yıkama, ısıtmalı koltuk gelmiş olacak
    bildiğim kadarıyla zaten şuan multimedya hediye ediyorlar
    ama derseniz ki bana bunlar hiç lazım değil o ayrı
    mesela jettada sadece sunroof 2.400 tl belki pazarlıkta elegans farkını buraya bile düşürebilirsiniz
    bir de elegans alırsanız daha hızlı ve iyi fiyatta elden çıkartırsınız
  • Bir arkadaş söylemiş binecekseniz premium satacaksan elegance diye tek fark zenon+ısıtmalı koltuk+sanroof size kalmış aslında para edecek fark yok arada eğerki honda alacaksınız lpg li satmak için almayın eski teknoloji falan diyorlar motoruna boşverin siz sorunsuzluğuna ve lpg deki yakıt ekonomisine bakın bisiklet niyetine güle kulanım aracınızı uzun yıllar manueldeki yakıt ekonomisi dizellerde bile yok istanbulda şehir içinde trafikte kalıyorsanız otomatik rahatlığı var yol trafikte çok vakit geçirmiyorsanız düz vites tercih edin derim hayırlısı olsun

• Honda civic 'e karar veren birisi yıl içinde 10.000 km den fazla yol yapmayacaksa LPG gereksiz bir işlem.
    Bu arabalar eskiler bilir. LPG'yi sevmiyorlar.Dizel versiyonu zaten Türkiye'de hiç olmadı.

Not:
    Honda Türkiye (Şekerpınar Fab.) 1 sene içinde civic serisinin dizel versiyonlarınında olacağı bilgisini duymuştum.
    Yeni kasanın çok satmadığını onlarda farkındalar. Civic'te dış kasa görüntüsünün 2008-2010 modeller gibi güzel olmadığının da farkındalar.
    :)))
  • emrehanci kullanıcısına yanıt
    Merakımdan soruyorum teknik bilgim yok ama biraz mantık yürütmeye çalışıyorum bu arabalar lpg sevmiyorsa neden liste fiyatlarını açtığımda Benzin/LPG li sıfır araba sattıklarını görüyorum.

http://honda.com.tr/otomobil/civic-sedan/fiyat

Canlarınamı susadılar. Ben honda civic sahibiyim aracım LPG li değil yılda 10000 km civarında yapıyorum o yüznden taktırmadım, ama bu honda olduğu için değil X aracıda olsa yaptığım km'ye bakınca taktırmazdım. İş yerimde 2 arkadaşımda lpg taktırdı 1 yıl uzun süredir kullanıyorlar, bu güne kadar can yakıcı bir şikayetlerini duymadım. Bir arkadaşımda da hybrid modeli var.

Honda alınıp binilecek bir araba tüplü tüpsüz fark etmez, yaptığın km ve LPG takan ustaya bakılır.

• 2012 satmistim pireminyum otomatik aracimi sonrasinda focus dizel arac ile devam ediyorum,

Civicde bende tup taktirmamistim nedense bir turlu guvenli bir is gibi gelmiyor bana (milyonlarca arac kullaniyor illaki güvenlik konusunda bir teredut yoktur diyecegim ama sinmeyince insanin icine nafile)

Civic gercekten muhtesem bir arac fakat kendini tekrara dusmus motor konusunda sağlam amma benzinde asiri yakan bir karakteri var.

Bende diyordum o donemler fazla km yapmam diye ama arac olunca insan duramiyor,

Arkadasimin clio vardi adam bir depo mazotla nerdeyse 900 km sehir ici km yapiyordu bense 450 anca goruyordum oda cok nazik kullanimla

Ala biliyorsaniz lpg lisini alin yoksa elegance mi piremiyummu fark etmez benzin cebinizde koca bir delik acar yillik km az yaparim demeyin az yakan aracla o km den cok cok fazla yaparsiniz .

• quote:

Orijinalden alıntı: krep

Merakımdan soruyorum teknik bilgim yok ama biraz mantık yürütmeye çalışıyorum bu arabalar lpg sevmiyorsa neden liste fiyatlarını açtığımda Benzin/LPG li sıfır araba sattıklarını görüyorum.

http://honda.com.tr/otomobil/civic-sedan/fiyat

Canlarınamı susadılar. Ben honda civic sahibiyim aracım LPG li değil yılda 10000 km civarında yapıyorum o yüznden taktırmadım, ama bu honda olduğu için değil X aracıda olsa yaptığım km'ye bakınca taktırmazdım. İş yerimde 2 arkadaşımda lpg taktırdı 1 yıl uzun süredir kullanıyorlar, bu güne kadar can yakıcı bir şikayetlerini duymadım. Bir arkadaşımda da hybrid modeli var.

Honda alınıp binilecek bir araba tüplü tüpsüz fark etmez, yaptığın km ve LPG takan ustaya bakılır.

Merhaba.
    Civic kasalara LPG li satışlarının başlamasının nedenini şuna bağlıyorum. 2008 ve sonraki modellerde aracın fazla yaktığı aşikar oldu. 2006 ve önceki kasalarda civic serisi yakıt konusunda çok cimri davrandığını eski abilerimiz bilirler. Bu olumsuz durumu, çözmek amaçlı satış strateji ile birleştirince LPG li opsiyonlu fiyatlarda listeye girdiğini düşünüyorum.

Yeni bir bilgi vereyim. Daha önce de belki bu platformda söylemişimdir. Şekerpınar Honda çalışanlarından birisi, yeni yılda civic sedan kasalarda artık yollarda diesel araçlarda olacağını söylemişti. Son 3 yılda civic kasaların artık çok satılmadığını benimle paylamıştı. Yani yeni bir strateji ile bu seferde diesel araçlar ile karşımıza çıkabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.