Şimdi Ara

2015 mercedes c coupe ana konu (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
368
Cevap
14
Favori
26.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayidrn aldigim bilgiye gore Araclar subat ayinin 2 haftasindan itibaren bayilerde gorulebilecekmis(2016 model olabilmesi icin ocak uretimli olma sarti yuzunden bir gecikmeli oluyormus)..aliciya teslim tarihi de mart ayinin ilk hftasinda basliyacakmis

Fiyat olarakda liste fiyatini soyleniyor ..subat ayinin sartlari gecerli olacakmis .pazarlik yapilmiyir simdiden yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugun ben de has otomotiv maslaktan amg modeli için fiyat aldım. martta gelecek bir araçları varmış. ek donanım olarak ses sistemi ve 19 inch jant var üzerinde dediler. aracın fiyatı 188 bin küsür idi, 184.300'e düştüler.

aracın liste fiyatı ile konfigürasyondaki baz fiyat arasında amg de 4.000 tl gibi bir fark var. konfigürasyondaki fiyatı henüz güncellememişler sanırım.

aracı ısmarlasam ne olur dedim, mayıs sonu haziran başı gibi teslim ederiz ve araç geldiğinde fiyat belirlenir dediler. pazarlığı da o zaman yaparız dediler.

aynı gün a4 1.4 tfsi de baktım. istediğim donanım 185.000 tl idi, 165.000'e bıraktılar. mercedes ise hiç indirim yapmaya yanaşmadı.

bu durumu çözemedim açıkçası.
  • mugelondon M kullanıcısına yanıt
    Konfigurator den AMG paket üzerine ses sistemi ve 19 jant ekleyince zaten 184.400 gibi fiyat cıkıyor, sanırım bayideki fiyat yüksek pazarlık edince konfigurator fiyatına inmiş oluyorlar? yani simdilik alabileceğimiz en iyi fiyat konfiguratorde cıkan fiyat gibi duruyor... bu fiyat üzerinden pazarlık eder indirim yapılabilirmi görmek lazım...
  • Motor şanzıman aynı mıdır? 9 gtronic yok sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ridleyscott kullanıcısına yanıt
    Sadece dizel motorlarda 9 gtronic var malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: djstardust

Sadece dizel motorlarda 9 gtronic var malesef

Motor da aynıdır zaten.

1. Mercedes 156 lık motor
    2. Toyota 1.4 d4d motor

10 yıldır hayatımızdan çıkmadı gitti.

• meceng M kullanıcısına yanıt
    Bu arada beni servisimden aradılar. Montajını yaptırdığım Corvin için yeni bir fonksiyon gelmiş, bir süre sonra onu da monte ettirmek isteyip, istemediğimi sordular. Sağ dış ayna altına bir kamera takılıyormuş ve sağ tarafa sinyal verildiğinde orta ekran otomatik olarak aracın sağ görüntüsünü yayınlıyormuş.

Ben biraz kararsız kaldım bu donanım konusunda, gerçi ücret almayacaklar ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karljag

her defasında bu fiyatların talep edilebildiği araçlarda gelişim bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmayı başarıyorlar.
    e de 2200 yerine 2000 den guc aldıkları hoş bir dizel ve hybrid var gibi, ama benzinlisi yine vasat
    mercedes alt sınıfta zibil gibi araba çıkarıp markasını basıp satmasına ragmen 1.6 lara önem vermiyor gibi

hacim bazlı vergilendirme çok az ülkede varken neden 1.6'ya önem versin ki

• c180 coupe otomatik 0-100 8,8 sn b180 otomatik 0-100 8,7 sn
    ilki 156hp diğeri 122hp
  • djstardust D kullanıcısına yanıt
    Ağırlıklar arasında 80 kg fark var ve birisi önden çekiş yalnız..

Yine de bir önceki C180'de hızlanma 8.5 saniye iken, yeni kasada geriye gidilmesi sorgulanabilecek bir durum, bu da ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 12 Ocak 2016; 15:01:18 >
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Selamlar üstadım,
    Aslında paralel park ederken en çok sağ arka tekerleğin görüntülenmesi için aynanın aşağı konumlanmadı özelliğinin olmasını isterdim aracımda. Mercedes te maalesef koltuk hafıza paketi opsiyonu ekletmesen geri vitese alınca Sağ aynanın aşağı bakması sağlanamıyor.
    Sizin corvin multimedya sisteminize eklenecek kamera belki bu eksiği bir nebze giderir. Bu açıdan da düşünebilirsiniz.

• 4 gc ile c coupe eski motor kullanmalari bence fahis kar etme amacindan baska bir sey degil. Bu motorlar zaman sonra update edilecek. Ancak kim once davranir muamma. Belki bmw hibrid teknolojiyi yaymaya baslar. Mercedesten hic bir calisma emaresi yok. Bari renodan 160 dci alsa

• juke sero kullanıcısına yanıt
    Bu rada 4 gc de eski motor degil tam tersi 3 silindirli 1.5 litrelik 136bg üretebilen BMW'nin yeni nesil düşük hacimli motoru kullanılıyor. Mercedes konusunda haklısınız ne yazıkki eski hantal şanzıman sistemini bile henüz degistirmediler benzinli motorlar için... Makyajlı C serisi ile birlikte sanırım yeni 9 ileri şanzımanı görebileceğiz
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    Eğer makyajda motor değişmezse, şanzımanın da 9G olması zor olabilir. Tüm dizellerde 9G ama benzinlilerde 7G olması tedarik ve üretim planlamasından çok, motor karakterine uyum ile ilgili gibi göründü bana...

Anladığım kadarıyla bu araçta C180 haricinde bir model planlanmıyor, en azından şimdilik. Herhalde yeni E Coupe geldiğinde onda da sadece 2.0 motorlar olacaktır, şu anki gibi. Yani bir nevi motor seçimi, kasa seçimi ile birlikte yapılabilir.

Bu arada MB şanzımanı asla kötü bir şanzıman değil, ama BMW'de kullanılan ZF8 ile karşılaştırılırsa şansı olmaz tabi.
  • meceng M kullanıcısına yanıt
    Aynen, aynanın aşağı inmemesi sebebi ile sağa acemi gibi parkediyorum, jantlar çizilmesin diye. Ama kameranın bu işi çözeceğini sanmıyorum, sadece şerit değiştirme yardımcısı olduğu için öncelikle arkadan gelen araçların açısını alacaktır. Bu açıdan da o kadar aşağıyı görebilmesi mümkün değil.

Benim endişem ise şöyle, aynanın altını kontrol ettim, kamera takılabilecek tek nokta aynanın altındaki yer aydınlatma ışığının yeri. Büyük ihtimalle bu ışık iptal edilerek takılır. Soru şu; kameranın altında bunu telafi edecek bir ışık var mı? Yoksa, monte ettirmem.
  • lone_star kullanıcısına yanıt
    O anlamda eski degil. F30 f20 de kullanilan ayni tip motor. Belki bir kac degisiklik yapmis olabilirler.

Asil anlatmak istedigim ne c coupe ye ne de 4 gc ye bu motorlar yakismiyor.

Isin en onemli kismi ise 2.el. yani 180 e aldiginiz araci bir kac sene sonra satarken alan kisilerin aklunda hep bu motor secenekleri hayal kirikligi yapacaktir. Bi de ayni fiyata belki eski yuzz ancak daha guclu 2.0 motorlar insanin aklini celecektir.

Yanlis anlasilmasin ama durum bu. Bunun tek sebebi premium 1.6 kazigi. Bu araclarin hemen alinmasindan cok c180 gibi bir kac sene sonra alinmasi cok avantajli olacaktir.

145 e satilan c180 amg nin fiyatlarini hatirlayin ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

• Bu arada 2016 fiyat listesinde Yeni C Coupe'ninde daha araç gelmeden zam yedigini görüyoruz :) Konfiguratordeki AMG fiyatından 5000TL daha fazla gibi, belkide standard olmayan 1-2 donanımı standart yapıp fiyat yükseltilmiş olabilir, bayiden fiyat ve konf. almak lazım...

http://www.mercedes-benz.com.tr/content/media_library/turkey/mpc_turkey/passenger_cars/prices/2016fiyatlistesi.object-Single-MEDIA.tmp/MBPCTLPricelist01.2016_rev01.pdf

Yeni C 180 Coupé Sport Benzin 1.595 cm3 156 115 7G-TRONIC 94.155 45% 1.000 =>162.100 TL
    Yeni C 180 Coupé AMG Benzin 1.595 cm3 156 115 7G-TRONIC 106.195 45% 1.000 => 182.700 TL

• 250d almaya karar verdim.çünkü yeni 9 vites sadece dizellerde var.
    c250 benzin ile farkı 3000 euro.
    günde 100 km yol yaptığımda hesaplarıma göre 3 yılda araba daha az tüketeceği
    için 3000 euroyu amorti edecek.zaten yeni kasası çıkana kadar en az 6-7 yıl
    kullanacağım.
  • Bayiler acaba liste fiyatindan indirim yapar mi coupe ler icin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 13 Ocak 2016; 17:02:59 >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    AMG paketlerde 3000-4000 TL indirim yapıyorlar diye duydum ama bence bir bayiden fiyat alıp diger bayilere gidip fiyatı düşürmeye calısmakta fayda var, Mercedes bayileri pazarlık üzerine çalışıyor, BMW'de genelde fix bir indirim oluyor ve bayiler arasında çok elzem farklar olmuyor ama Mercedes'de ne kadar cok bayiye sorarsanız o kadar iyi bir fiyat alma ihtimaliniz çıkabilir. Tabi araç daha henüz cok yeni oldugu için fazla pazarlığa yanaşmayacaklardır en azından önümüzdeki 2-3 ay...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.