Şimdi Ara

2015 Punto 1.4 Fire S&S (lpg) stop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda çok bakındım ama tam olarak benim yaşadığım sorunun aynısını bulamadım. Araç 2015 model Fiat Punto 1.4 (77hp) start stoplu ve tüplü. 40 bin kilometrede sayılır. Bakımı 30binde yapılmış muayenelerini daha geçen ay sıkıntısız geçti.

Araçla seyahet ederken kasislere ve dönüşlere yaklaşırken başıma geliyor özellikle: Debriyaja basıp fren yaparken (vitesi boşa attığımda da, viteste ama ayağım debriyajdayken de yaşadım) yavaşlarken araç henüz daha durmadan ötüyor ve stop ediyor. Motor rolantideyken oluyor uyarı sesi dışında farkedilmiyor da gürültüsüz sarsıntısız stop ediyor elektrik kesilmiyor, direksiyon fren kitlenmiyor, fakat kontağı kapatıp açmam ve tekrar çalıştırmam gerekiyor.

Araç start stoplu, start stop açıkken sorunsuz çalışıyor kendi çapında, olması gerektiği gibi araç dururken ve vites boştayken kapatıyor debriyaja dokununca açıyor motoru. Fakat bu sorunda arabada stsrt stopu kapatsam da açık da olsa farketmeksizin araç daha yavaşlarken 15 20 kilometre hızdayken stop ediyor. Kısa bir uyarı sesiyle ötüyor. Sarsıntısız hissettirmeden kapatıyor motoru elektrik kesilmiyor. Sanki stop start devreye girmiş gibi ama kapalı oluyor aslında. Kontağı kapatıp açmak gerekiyor. Benzinde çok kullanmadım fakat bir süre denedim tekrarlandığı bi sırada bunun yapmadı benzinde.

Aracın tüp sisteminin landırenzo olması lazım emin değilim ikinci el aldık. Eski sahibi 1 sene önce enjektör değiştirmiş garantili bir şekilde bunu yaşadığı için fakat şuan da oluyor. Stop ettikten sonra start stop devre dışı yazısı çıkıyor ama kitapçığa baktım o uyarı start stop kapalı olduğunda da aracın kontak kapatılıp açılarak çalıştırılması gerektiğini hatırlatmak içinmiş.

Rölantideyken ya da gidişinde benzinde ya da tüpte herhangi bir devir düşme titreme yanlış bir ses olmuyor. Tüp de start stop da bu sorun haricinde sıkıntısız çalışıyor. Araç allahtan direksiyon freni kitlemiyor stop ettiğinde kontrollü bir şekilde durup ya da hızlıca tekrar çalıştırabiliyorum.

Aracın önceki sahibi aracı köy yollarında sık kullanmış kullanılan yakıt etraftaki çamur toz filtrelerde sıkıntı yapmış olabilir mi diye düşünüyorum böyle bir soruna sebep olur mu bilemiyorum ama zaten aracın bakımı daha 8000 bin kilometre önce yapılmış tüm filtreler değiştirilmiş. Benzinde de yaşar mıyım bilmiyorum henüz denemedim uzun süre bir süre benzinde kullanacağım sadece oluyor mu diye fakat 15 20 kilometre denedim olmadı. Bu sorun sık tekrarlanıyor özellikle dur kalk ya da bol kasisli dönemeçli ara yollarda.

Sorun ne ile alakalı olabilir? Tüp sisteminde midir motorda mıdır? Bilgisi fikri olanlar paylaşabilirse sevinirim teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.