Şimdi Ara

2015 Seat Leon 1.2Tsi 105Hp Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aslanımı bugün çok sakin kullandım hiç basmadım şehir içi yakıt tüketimimi bu kadara düşürdüm yenibosna dan bakırköye 4 defa gittim geldim trafik seyrekti bu kadar yaktı çok memnunum basınca tabi benzini emikliyor orası ayrı mesele ama anlık tüketim değerlerini görünce basasınız gelmiyor pek :D ama aklıma takılan bir şey var o da ben 1500 devirde hemen vites değiştiriyorum yani çok düşük devirde kullanıyorum peki bu aracıma zarar verir mi? Bir de daha hiç uzun yola gitmedim mesela 6.viteste 90 km hızla sabit gidince 3,5 litre gözüküyor düz yolda doğrumu ya inanasım gelmiyor çünkü almadan önce benzinli araba abi çok yakar dizelden benzinliye geçince üzülürsün dediler ama tsi teknolojisi çok şaşırttı beni :)
     2015 Seat Leon 1.2Tsi 105Hp Yakıt Tüketimi

• Somadan izmire hız sabitleyiciyle 90 a sabitleyerek 4.7 litreyi görüyorum.Sonra izmir trafiğine girerek değerler 5.3 e çıkıyor.Yolun durumuna göre 90 la giderken 0 litrede yakabillir,10 litrede yakabilir.Yükselti farkına göre aracın tüketimi çok değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Somadan izmire hız sabitleyiciyle 90 a sabitleyerek 4.7 litreyi görüyorum.Sonra izmir trafiğine girerek değerler 5.3 e çıkıyor.Yolun durumuna göre 90 la giderken 0 litrede yakabillir,10 litrede yakabilir.Yükselti farkına göre aracın tüketimi çok değişiyor.

anlamadığım mesela 6.vites 80 e sabitliyorum düz yolda 3,5 litre yazıyor doğru mudur?
  • Doğrudur.Ama mesela sen düz yolda gidiyormuş gibi hissedersin orada biraz eğim vardır.3.5 litreyi 2.7 gösterir.Ben izmirden somaya 5.4 yakarken somadan izmire 5.0 litreye düşüyorum.Eğim veya rakım farkıda önemli.

Dediğiniz gibi 80 le giderken o değerleri gösteriyor.90 a sabitleyince 4.3-4.4 gibi değerleri gösteriyor. Uzun yolda zevkli oluyor.Değerler iyice düşüyor.Ekonomik bir sürüş oluyor.
  • Tork değerleri içinde vites değiştirip üst vitese attığınız da yine tork değeri içinde kalırsanız sıkıntı çıkmaz...Ancak her motor gibi tsi motorda devirli kullanılmayı sever.Her zaman olmasa da ara sıra devir çevirirseniz güzel olur...
  • Abim de leon 1.2 tsi düz vites aldi 40 bin kilometrede 3bin km sehir ici karisik kullanimda 7 litre ortalama gosteriyor. Ancak gazi zevkli kullaninca rahat bir şekilde 8 leri goruyorsunuz. Onceden leon 1.6 sport vardi onla tüpte 18 kurus yakıyorduk ama arac gitmiyordu hic yokuşlar da ızdıraba donusuyordu yol. Ancak sport un yol tutusu nedense bana daha iyi geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat425

Abim de leon 1.2 tsi düz vites aldi 40 bin kilometrede 3bin km sehir ici karisik kullanimda 7 litre ortalama gosteriyor. Ancak gazi zevkli kullaninca rahat bir şekilde 8 leri goruyorsunuz. Onceden leon 1.6 sport vardi onla tüpte 18 kurus yakıyorduk ama arac gitmiyordu hic yokuşlar da ızdıraba donusuyordu yol. Ancak sport un yol tutusu nedense bana daha iyi geldi

Eski kasa mk2 lerde yani tam bağımsız süspansiyon vardı ayrıca sizin eski araçta ek olarak spor süspansiyon vardı.Mk2 kasa leonlar yol tutuşu anlamında oldukça iyi araçlardı ve yenileri o kadar iyi yol tutmuyor, sebebi yeni leonların torsiyon kullanması.1.2 ts için gaza daha dengeli basarsanız oldukça az yaktığını göreceksiniz..Hayırlı olsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.