Şimdi Ara

2015 YGS ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben geçen sene sınava girmiştim ve şu an tıp okuyorum geçen sene buradan ben de çok faydalandığım için yazmak istedim bir nebze yararı olursa ne mutlu. Öncelikle bu sene sınava girmemin amacı stres altında olmadan rahat bir ygs ye girmek nasıl olacak görmek içindi. Türkçenin cevaplarının çelişkili olduğu ortada ama ben çok süre kaybettirdiğini düşünmüyorum tabi dikkatli okuyup tek seferde anlayanlar için ama son 6-7 soru ales tarzındaydı çok kafa karıştırıyordu. Matematik testinde 9-10 tane zor 4-5 tane seçici soru olduğunu düşünüyorum ama bu tarz bir teste hazır olmanız gerekirdi ben matematik testinin alışılmış ygs tarzında olduğunu düşünüyorum. Fen kolaydı gerçekten 1 sene bakmamama rağmen zaman kazandım ve genelinden eminim ama bunda fenimin iyi olması da etkili geçen sene 38-2 yapmıştım. kalan 10-12 dk da 23 tane sosyal işaretledim tarih de klasik ygs kalıbına uygun geldi bana. Sınav anında gerçekten bazı soru tarzlarını gördüğümde dejavu yaşamış gibi oldum. Geometride ki h sorusu buna bir örnek. Puanlara gelecek olursak sınavın çok zor bir sınav olduğunu düşünmesemde çoğu adayın çeşitli nedenlerle yapamadığını söylemesine bakınca tahminimce 2014 ygsye göre sıralama-puan dağılımı 5 puan düşer yada aynı kalır ama çok değişeceğini sanmıyorum. Umarım hepiniz istediğiniz sıralamayı yaparsınız allah gönlünüze göre versin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bsg

• He 5 puan düşer. La 120 + net yapan adamlar 95 nete Duacı bee!

• Bırakın abi ya tıp kazanmışsın gelmiş sınava giriyorsun sen yapmıcan da ben mi yapıcam? Ne stresin var ne heyecan ne başka bi şey. Kazanıp kazanıp giriyosunuz sınavlara sonra çok kolay da tabi kolay gelir size o kadar boş konuşuyosunuz ki.
  • İnşallah ben yanılıyorumdur 120 netten 95 e düşmek demek en az 40 puanlık bir düşüş demektir bu mantıkla 390 çeken bir öğrenci aşağı yukarı 10k sıralama yapar biraz komik oluyor sanki.

• geleceginmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Ben tercih yapmayacağıma göre size hiçbir engel teşkil etmiyorum demektir zaten ben o dediğin baskıyı stresi bende yaşadım ve normalde yaptığımdan abartısız 30 puan düşük yaptım bu gerçek sınavın etkisi zaten çoğu öğrenci gerçek ygs de en düşük puanlarından birini alır.

• Kamçılımantar K kullanıcısına yanıt
    Bi engel var demedim zaten bak kendinde söylemişsin o stresle kaç puan düşük yaptığını. Biz de burada stresli ve gerginken senin kalkıp sınava girdim şöyleydi böyleydi demen inan gerçekten doğru değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi tip kazanmissin bi de gelip "ya sinav kolaydi, soyle iyi yaptim boyle iyi yaptim" diyorsunuz. 17 yasinda insanlariz hayatimizda ilk kez bu kadar onemli bir sinava giriyoruz -sbs leri saymiyorum bi sey anlamiyorduk o zamanlar- o heyecanla stresle 40 ta 40 yaptigim turkceyi bile yapamayip salladim ben. 36 nin altinda gelmeyen matematigim en iyi ihtimalle 30 gelecek. Fenim keza oyle. Ya bunca insan emeklerinin heba olmasindan, hayallerini yitirdiginden soz ederken sizin gelip boyle konusmaniz mantikli mi? Burdaki insanlar iclerine su serpecek bir iki soz bekliyor, pur dikkat sorularin cevaplarini bekliyor, bu haldeyken gecen sene soyleydi bu sene kendimi tekrar deneyeyim dedim ve boyle yaptim demek ne? Amac ne? Yapmayin allah askina ya. Kazanmissin tipi gitmissin, bizim icin sinavin stresi bitmedi gozunuzu seveyim azicik empatiyle yaklasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acetaldehyde -- 17 Mart 2015; 16:23:33 >
  • ben yararlandım dostum sağolasın
  • Acetaldehyde A kullanıcısına yanıt
    Bende yaşadım tüm bunları kardeşim haklısın bir sözüm yok ben gerçekçi olmaya çalıştım belki haksızım sınav hakkında bilmiyorum ama belki fikir edinen insanlar olur diye yazdım

• "Alisilmis YGS tarzi" . Ya sinava girmedin yada bos bos konusuyorsun.
  • Kamçılımantar K kullanıcısına yanıt
    bizim hedef senin okuduğun yer ama matematiğe 9-10 tane zor diyorsun ama bizim hedef 37-38 bumu kolay oldu benim lafım mata değil mat zor değildi zaten türkçe yüzünden mattan 5 soruya dönemedim rahat girdiğin için türkçe yakın olanı işaretle nasılsa bişey olmayacak bu yüzden vakit kaybetmedin feni ve matı rahat yaptın sosyal buna rağmen 23 işaretlemişsin türkçe adam gibi gelseydi vakit artırırdım be
  • Asilzade101 kullanıcısına yanıt
    Bunu sadece tıp isteyenler okumuyor ben 9-10 tane zor dedim evet ama 1 boşum var ve 38 inden net eminim, ne deseydim matematikte 2 tane zor soru vardı mı demeliydim?

• İnsanları "tek seferde okuyup anlayanlara kolaydı" diye alttan alta aşağılayıp, "yardımcı olsun diye yazdım" demek de ilginç.
    -kusura bakma evet oraya gidiyor ettiğin laf, kaldı ki heyecan yüzünden de insan arada kalır,emin olmak için daha çok düşünür vs.

on küsur yıldır ösym paragraflarını zevk olsun diye çözen, iki kez girdiğinde de türkçe 38 doğru ve 36 doğru, denemelerde de benzer yapmış biriyim.
    bu sene öylesine girdim ve gerçekten çok kalitesiz, şişirme paragraflar ve şans faktörüne dayalı yorum soruları gördüm. süre de yetmeyecek şekildeydi.

Dolayısıyla eskiden "kitap okumayan yapamaz" demiş biri olarak, "bu sınav özensiz hazırlanmış, siz elinizden geleni yaptınız gençler" diyorum .
    Böyle yorumlarla sıkmayın canınızı, lys için çalışın, her şey bitmiş değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.