2016 1.6 Auris Motor yağı
-
-
castrole karar verirseniz bp nin 5w30 yağını alın daha ucuz ve birebir aynı yağdır. castrolun ureticisi zaten bp dir. citroende ben senelerdir total 5w30 kullanıyorum bir yamugunu görmedim.
-
bu motor 1998'den bu yana temelde aynı olan 20-40 dahi konan bir motor
günümüz teknolojisi ile fazla para vermeden 5W30 Castrol - Shell - Mobil aklına ne gelirse kullanabilirsin...
Yağı en sorun etmeyecek motor
-
Çok teşekkür ederim hocam
-
Hocam birde triger konusunda bilginiz var mı?Ben bu araçlarda kayış yok zincir var diye biliyorum ancak ekspertiz de triger kontrol yazılmış
-
PM attım
-
Öyle kafanıza göre yağ konulmaz hiçbir arabaya. Açın kitapçığına bakın hangi şartnameyi istiyor. Kitapçık yoksa motul, total, shell vb. markaların internet sitelerinden yağ bulucu kısmına aracınızın marka modelini yazıp uygun yağı öğrenip onu koyun.
Ayrıca aracı yeni aldığınız ve geçmişini tam olarak bilmediğiniz için komple bir ağır bakıma sokun. Zincir/kayış, antifriz, fren hidroliği direksiyon yağı, akü alternatör kontrolü, klima bakımı vs. hepsini a dan z ye elden geçirip sonra gönül rahatlığıyla binin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 28 Temmuz 2022; 14:5:3 > -
Araç daha 60 binde olduğu için zincir sorun çıkartmaz dedi servis ekspertiz neye dayanarak yazdı anlayamadım
-
Belli bir km/yıl ömrü oluyor, eğer ikisinden biri dolmadıysa sıkıntı yok. Kitapçıkta ya da servis manuelinde yazar o
-
C2-C3 onaylı 5w-30 yağ koyacaksınız. Ben aynı motora Mobil 1 Esp 5w-30 kullanıyorum. -
Motor sağlam diye üreticinin koy dediği yağlardan farklı yağ koymak doğru değil. Gönderdiğiniz 2 yağ da motora uyumsuz yağlar. Hele hele HX8 Shell'in en dandik yağı, Castrol deseniz kızartma yağından hallice ki 2 yağda da kodlar yanlış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 28 Temmuz 2022; 23:14:29 > -
bu motor için hiç önemli olmayan detayları...
gidip en iyi yağı bile koysan bu motor anlamayacaktır.
1.33 olan versiyon kronoik yağ eksiltme var, o motorda dahi kullandığınız motora bu motordan bir tık daha özen gösterme kafi
kaldı ki kızartma yağı bile koysan yarabbi şükür diyecek bir motor...
detaylara takılacağınız bir motor değil demek istiyorum
yok üstündeki kodu-osu busu.... gerek yok...
1.6 atmosferik motor, piyasada satılan standart motor yağını bulun ve koyun.... yola devam.... 2049 yılında ağır bakımı yapılır...
-
Teşekkür ederiz Hocam, sayenizde "bu ülke de neden 2. El araç alınmaz" sözünün canlı örneğisiniz. Evet haklısınız, motor sorunsuz olduğu için yağ spesifikasyonlarına dikkat etmeye gerek yok, zaten onlar tamamen kapitalist düzenin uydurduğu şeyler, ayrıca resmini yayınladığınız yağ da kapitalist düzenin ürünüdür bence siz bunu kullanın nasılsa fark etmez.
-
bu gibi endişelerin varsa...ülke yetkili servisler dışında özel servis ve sanayi tamirhane dediğimiz yerlerde araç yaptırıyor çoğu
%1-2 içinde olan meraklı ve ne olduğuna dikkat ederek hareket ediyorsunuz.... binlerce araca bakım yapılarak yollara çıkan araçların çoğunda sorun yaşamıyoruz
paylaştığım markalar merdiven altı yağlar değil... spesifik bir araç kullanırsınız hassasiyetinizi anlarım ama ar-gesi 80'lerin sonunda başlamış motor için çok hassas kaldınız...
neyse canım bende yazdıklarımı savunmayım şimdi... siz haklısınız...özen gösterin tabiki vizikosite ve tüm AB ve AE uyumlu regülasyonları dikkatle takip etmek gerekiyor...
benim ilettiğim yağlar en azından markaların yağı... alelade bir yağ paylaşmadım.... Vurmayın abalıya...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X