Şimdi Ara

2016'da ikinci el araba fiyatları düşer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
23.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne olduda arabalara %50 zam geldi anlamış değilim.Adam kötü broadwaye bile 15 bin istiyor. Eskiden 35 bine sıfır araba alınıyordu.

Ne zaman düser bu fiyatlar,yada düşer mi??

• 2016 da herşeye daha fazla zam gelecek. hele dedikleri gibi asgari ücrete zam gelirse genel olarak herşeyde büyük bi artış bekliyorum.
    düşmeyeceği artacağı kesin ama nekadar onu bilemeyiz
  • bu saatten sonra araç fiyatları düşmez sanmıyorum. evet 35 bin türk lirasına otomobil vardı 0 km bir zamanlar ama o zamanlar asgari ücrette 700-800 lira idi. şimdi 1300.
  • Türkiyenin son 25 yıl içerisinde ( ötv indirimleri hariç ) araç fiyatları düşüş göstermiş midir ?
  • İsler yolunda giderse 2-3 yil icinde vergi reformu gelicek o zamana kadar bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

İsler yolunda giderse 2-3 yil icinde vergi reformu gelicek o zamana kadar bekleyin
    En yüksek taşıt vergisi oranlarında Norveç'ten sonra Türkiye geliyor.Cari açığın merhemi olarak görülen bu durumun çilesini biz çekiyoruz.Vergilerden dolayı ayağım yerden kesilsin diye alınan araçlar can alıyor aileleri yok ediyor.Geçenlerde gözümün önünde lpg'li doğan alev aldı.
    Yaklaşık bir senedir fiyatlara pek bakmadım.Emlak piyasasında gerçekleşen artış araç fiyatlarında da var.Arkadaşların dediği gibi artık hiç birşeyin fiyatı geri gelmez.Varsa imkan pirinç ve diğer bakliyatlar,zeytinyağı,şeker stoklayın.Kıtlık çıkacağından değil,alım gücü varken almak artık yatırım yerine geçiyor da ondan.Üç sene önce imkanım varken almadığım araba o zaman 40bin civarındayken şimdi 60bin'e alınamıyor.Artış sadece bu son yıllara bağlı değil zatenhttp://www.tasit.com/otomobil-haberleri/analiz/turkiyede-ve-dunyada-arac-vergileri-karsilastirmasi
    verdiğim linke göz atın artışı görürsünüz.

Sonuç olarak Türkiye'de yaşamak,diğer dünya vatandaşlarına kıyasla 2-3 kat daha zor.Ev almak araba almak insan gibi ailenle zaman geçirmek.Et almak bile zor.Memlekette bozkır dolu halbuki.
    Elimizde ki parayla mercedes a180, volvo s60 vs. alabilecekken avrupada. Biz Türkiye de hyundai i30'u övelim dolu diye.aegea falan bakalım o rakamlara.5 lira verelim mazota benzine. 5 kuruş indirim gelsin sevinelim,2 hafta sonra 15 kuruş gelsin haberimiz olmasın.

Emeğimize yazık,ömür geçiyor.

• Ben daha da yükselmesini istiyorum,böyle inim inim inleyelim fiyatlardan hiçbirşey alamayalım.Devletimiz var olsun yeter diyelim sonrada
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Ben daha da yükselmesini istiyorum,böyle inim inim inleyelim fiyatlardan hiçbirşey alamayalım.Devletimiz var olsun yeter diyelim sonrada
    Düşmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayer71

bu saatten sonra araç fiyatları düşmez sanmıyorum. evet 35 bin türk lirasına otomobil vardı 0 km bir zamanlar ama o zamanlar asgari ücrette 700-800 lira idi. şimdi 1300.

asgarı ucretle ne alakası var sankı 1300 tl ınsan gıbı yasamak ıcın yeterlı mı hıc artmasın dıyeceksın heralde tuzun kuru maasın ıyı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Ben daha da yükselmesini istiyorum,böyle inim inim inleyelim fiyatlardan hiçbirşey alamayalım.Devletimiz var olsun yeter diyelim sonrada
    Bu ve bundan sonra gelecek tüm otomobil fiyatları düşer mi konularının cevabını veriyorum: Düşmez..

Elinde imkanı olan gözüne kestirdiği,alabileceği aracı almaya baksın zira özellikle sabit gelirli vatandaşların ferahlayacağı, araç/ev/ihtiyaç fiyatlarının düşeceği bir dönemin yakın vadede geleceğini düşünmüyorum. Buna dair hiçbir emare yok.

Son senelerde çaktırmadan fakirleştik, paramız değer kaybetti ama farketmedik. Herşeye iyi tarafından bakan bir toplum olduğumuzdan aldığımız arabayı iki sene sonra daha fazlasına satınca kar ettiğimizi sandık.. İmzamdaki bolgumda öğrenilmiş fakirleşme yazımı okusun merak eden... Durumumuz aynı oradaki gibi ve de DÜZELMEZ...

• quote:

Orijinalden alıntı: otosarrafı

Bu ve bundan sonra gelecek tüm otomobil fiyatları düşer mi konularının cevabını veriyorum: Düşmez..

Elinde imkanı olan gözüne kestirdiği,alabileceği aracı almaya baksın zira özellikle sabit gelirli vatandaşların ferahlayacağı, araç/ev/ihtiyaç fiyatlarının düşeceği bir dönemin yakın vadede geleceğini düşünmüyorum. Buna dair hiçbir emare yok.

Son senelerde çaktırmadan fakirleştik, paramız değer kaybetti ama farketmedik. Herşeye iyi tarafından bakan bir toplum olduğumuzdan aldığımız arabayı iki sene sonra daha fazlasına satınca kar ettiğimizi sandık.. İmzamdaki bolgumda öğrenilmiş fakirleşme yazımı okusun merak eden... Durumumuz aynı oradaki gibi ve de DÜZELMEZ...

Alıntıları Göster
    Düşmez, bunlar daha iyi günlerimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Negatiwe

Düşmez, bunlar daha iyi günlerimiz.

Alıntıları Göster
    2016da fiyatlar artar, alacaksan şimdi al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

2016da fiyatlar artar, alacaksan şimdi al

Alıntıları Göster
    Bence artsın hiç bir sıkıntı yok. İnsanların alım gücü var devlet ve rant sahiplerinin eksikleri daha çok kapanır rahat ederiz :) Bizim ülkemizde indirim bana göre hayel tepki verilmediği sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MZR34 -- 4 Aralık 2015; 9:08:59 >
  • yazdıklarımdan bu noktaya nasıl geldin çok merak ediyorum. ? asgari ücretin artmasına karşıymışım gibi bir durumda sanıyorsun beni ancak ben artmasına karşı değilim. ben sadece araç fiyatlarında ki artışın normal olduğunu sadece araç fiyatları değil diğer şeylerinde arttığını belirttim.bir daha mesajlarımı alıntılamazsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayer71

yazdıklarımdan bu noktaya nasıl geldin çok merak ediyorum. ? asgari ücretin artmasına karşıymışım gibi bir durumda sanıyorsun beni ancak ben artmasına karşı değilim. ben sadece araç fiyatlarında ki artışın normal olduğunu sadece araç fiyatları değil diğer şeylerinde arttığını belirttim.bir daha mesajlarımı alıntılamazsan sevinirim.
    enflasyon olan bir yerde eşya fiyatları düşmez. ufak dalgalanmalar olsa da yön her zaman yukarı yönlüdür. kur etkisi ile aşağı inen fiyatları, kampanyaları yada faiz indirimi sonrası gelen düşük faiz oranlarını fırsat bilerek ev-araba almak en mantıklı seçenektir. ilk arabanızı alacaksanız tabi ki... eğer elinizde araba varsa değiştirmek istendiğinde fazla bir fark olmayacaktır.
  • Üstadım yeni yıl zamları nedeniyle 2015 bile olsa mutlaka yüzdelik olan otomatik bir zam söz konusu. Her ne kadar Avrupa merkez bankası önce, parasal genişlemeye gideceğini açıklasa da daha sonra bunu en erken 2017 de duruma göre belki de ileri bir tarihe de erteleyebileceği açıklaması ile euro bir günde 3030 tl. dan 3150 lere çıkmıştır. Ayrıca Amerikan merkez bankası FOMC (FED) 15 -16 Aralık 2015 tarihlerinde faiz artırımı kararı için toplanacak. Amerika ekonomisi faiz artırımına hazır. ancak düşük enflasyon ve küresel ekonomik endişeler engeldi. Ekonomistlere göre bu toplantı da yüzde 75 olasılıkla faiz artırımı çıkacak. Pas geçse bile bir sonraki toplantı olası. Anlayacağınız bu da yakın zaman da euro dolar ın değerleneceği, Türkiye de faizlerin yükseleceğine işaret eder. Elinde nakiti olan, peşin parası olan için sorun yok. Döviz de bekler. Aracı sipariş geçer. Elinde dövizi olduğundan zarar etmez. Ancak hangi marka için olursa olsun, kesin olarak otomobil alacak olanlar ve bunu banka kredisi ile yapacak olanlar için zaman hızla aleyhlerine işlemekte. Bu indirim şenliği için, riske girmemek ve yağmurdan ıslanmamak için son gün 31 aralık 2015. gibi görünüyor. Uykudan uyanma vakti. Selam ve saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: mazi09

Üstadım yeni yıl zamları nedeniyle 2015 bile olsa mutlaka yüzdelik olan otomatik bir zam söz konusu. Her ne kadar Avrupa merkez bankası önce, parasal genişlemeye gideceğini açıklasa da daha sonra bunu en erken 2017 de duruma göre belki de ileri bir tarihe de erteleyebileceği açıklaması ile euro bir günde 3030 tl. dan 3150 lere çıkmıştır. Ayrıca Amerikan merkez bankası FOMC (FED) 15 -16 Aralık 2015 tarihlerinde faiz artırımı kararı için toplanacak. Amerika ekonomisi faiz artırımına hazır. ancak düşük enflasyon ve küresel ekonomik endişeler engeldi. Ekonomistlere göre bu toplantı da yüzde 75 olasılıkla faiz artırımı çıkacak. Pas geçse bile bir sonraki toplantı olası. Anlayacağınız bu da yakın zaman da euro dolar ın değerleneceği, Türkiye de faizlerin yükseleceğine işaret eder. Elinde nakiti olan, peşin parası olan için sorun yok. Döviz de bekler. Aracı sipariş geçer. Elinde dövizi olduğundan zarar etmez. Ancak hangi marka için olursa olsun, kesin olarak otomobil alacak olanlar ve bunu banka kredisi ile yapacak olanlar için zaman hızla aleyhlerine işlemekte. Bu indirim şenliği için, riske girmemek ve yağmurdan ıslanmamak için son gün 31 aralık 2015. gibi görünüyor. Uykudan uyanma vakti. Selam ve saygılarımla
    peki arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. fiyatlar artıyor eyvallah da, bi de işin hem kandini satıcının çok akıllı zannetme hem de alıcının kerizliği var, arkadaş bu memlekette sorun caka satma merakı olduğu sürece fiyatlar düşmez ama Allah'tan kredi faizleri şuaralar yüksek, iktisadın kuralı herzaman işler, almayacaksın ki fiyatı düşsün, fiyatı artıyor diye gerek yokken alırsan satıcı 'nasıl olsa bu fiyata alan kerizler' var der. konut elzemdir, herkes başını sokacak ev ister ama dağ başındaki evlere s.....tower pabucumuncity gibi entel dantel isim takılan evlere olmayacak para verirsen olacağı bu. otomobil, Iphone elzem değilse almayın. kaç kişi Iphone'un tüm özelliklerini kullanıyor. nakitin varsa sorun yok, istediğin gibi pazarlık yaparsın ama herkesten geri kalmayayım diye sıfır ya da aman model düşürmeyim millet ne der diye olmayacak arabalara olmayacak para veriyorlarsa insanlar diyecek birşey yok. maalesef 40 tl günlük yevmiye ile bütün gün canı çıkıp caka satacağım diye 1600 - 1700 tl'ye 2.el Iphone alan salakların yaşadığı bir ülkede yaşıyoruz. bu tür salaklara acımamak, sıkışınca yardım etmemek lazım. elzem değilse 2.el araba da almayın, bak nasıldüşüyor o zaman fiyatlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullitt68 -- 20 Mart 2016; 13:36:02 >

• 2. El fiyatlarının gevşememesi talebin güçlü olduğunu gösterir. Benim çocukluğumda her mahallede 1, gençliğimde de her sokakta 1 araç olurdu.
    Hem alımgücü arttı hem de arabalar ucuzladı. Artık maddi durumu olmayan insanlar bile iyi kötü araba alabiliyor. Bir istikbal koltuk takımı fiyatına 2. El araç alınıyor. Ben eskiden 2. El alırdım. Son üç aracım sıfır. Eskinin en az satanı golf en çık satan oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

2. El fiyatlarının gevşememesi talebin güçlü olduğunu gösterir. Benim çocukluğumda her mahallede 1, gençliğimde de her sokakta 1 araç olurdu.
    Hem alımgücü arttı hem de arabalar ucuzladı. Artık maddi durumu olmayan insanlar bile iyi kötü araba alabiliyor. Bir istikbal koltuk takımı fiyatına 2. El araç alınıyor. Ben eskiden 2. El alırdım. Son üç aracım sıfır. Eskinin en az satanı golf en çık satan oldu.

80 li yılların sonunda yaşadığımız semtte hemen hemen her ailenin aracı vardı. Hatta babam araba tutkunu olduğu için bazen iki araç oluyordu bahçede. Birgün birini ertesi gün diğerini kullanırdı şu anda piyasada değişen birşey yok. Nüfus arttıkça araç sayısı da aynı oranda arttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

2. El fiyatlarının gevşememesi talebin güçlü olduğunu gösterir. Benim çocukluğumda her mahallede 1, gençliğimde de her sokakta 1 araç olurdu.

80 li yılların sonunda yaşadığımız semtte hemen hemen her ailenin aracı vardı. Hatta babam araba tutkunu olduğu için bazen iki araç oluyordu bahçede. Birgün birini ertesi gün diğerini kullanırdı şu anda piyasada değişen birşey yok. Nüfus arttıkça araç sayısı da aynı oranda arttı.

Seksenlerin sonunda nerede yaşadın merak ediyorum. O yıllarda değil bizim mahallede ilçede bile hususi araç sayısı sınırlıydı. Ha Berlinde filan yaşadıysan bir şey diyememç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.