Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cassiopeja

taahhütnameyi onaylamak istiyorum ama sistemde teknik bir aksaklık var diyor siz nasıl onayladiniz

aynı sorun bende de var şuan bekliyorum
  • ben okulu bırakıp tekrardan hazırlanıyorum
    1-2 hafta gittim sadece
    burs çıkmış şimdi
    seneye sıkıntı olmasın istiyorum nasıl iptal ettirebilirm
    iptal etmezsem sene sonunda veya ortalarında devamsızlıktan ve derslerden kalacagım için
    krediye donusecek ve hep oyle kalıcak ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

Beyler burs çıktı şimdi ben bunu üni bitene kadar alcam demi yoksa her sene başvuru mu yapıyoz böyle

Aynen okul hayatın sürene kadar alıyormuşuz bu bursu.Tabi ort. 1.8 altı düşerse veya okuldan atılma gibi durum olursa krediye dönüyomuş veya tamamen kesiliyormuş.
  • Pabliato P kullanıcısına yanıt
    Burs çıktığı için tebrik ederim arkadaş. Ancak diğer yorumlarına katılmak elde değil. Hele hele üniversite seviyesinde olduğunu düşünürsek. Ülkenin annesi şey yapılmış ; yüzyılın ekonomik çöküntüsü içersindeyiz, ne zaman patlayacaz acaba diye bekliyoruz; yolsuzluk almış başını gitmiş ki inkar edenin alnını karışlarım ; yaptığın şu yoruma :D

Ayrıca keşke zahmet etmeyeydin; başbakan diye birşey yok. Formalite icabı adı var. Ülkenin büyüklüğüne katılmıyorum. 5.sınıf ortadoğu ülkesi gibiyiz. Eskidendi o büyüklük.

Neyse, umarım arka bahçende petrol çıkar (bundan iyi temenni de olmaz olsun)
  • Beyler şuanki lisans kredi/burs ve yüksek lisans kredi/burs ücretleri ne kadar. Bir açıklama yapıldı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cco C kullanıcısına yanıt
    Hshhshhshahagahah ağa iyi dileklerin için çok tesekkur ederim gülelim, eğlenelim diye yazdım zaten.

• Hazırlık okuyorum şu an, ocakta hazırlığı bitirme ihtimalim var. Hazırlık bitince ikinci dönem bölüm derslerini almaya başlıyormuşum, almamak için okulu 1 dönem dondurmam gerekiyor.
    Okulu 1 dönem dondurursam kredinin durumu ne olur ? Eylüle kadar sadece ocak kredisini mi alırım ? Öyleyse diğer sene tekrar başvurmam daha mantıklı gib.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler şuanki lisans kredi/burs ve yüksek lisans kredi/burs ücretleri ne kadar. Bir açıklama yapıldı mı?

Lisans kredi burs 400 oldu

• Burs cikanlar iyide kredi cekenler odeme zamani gelince en az 25 oderler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbakanlık bursu ne zaman açıklanır arkadaş lar

• Kartı nereden alıyoruz :(

• Kimliğimin son numarası 2 ne zaman yatar benimki ?
  • Arkadaşlar bana 2. Yılımda burs cıktı yalnız dönem sonu notlarımın pek iyi olacağını düşmüyorum bu burs 2. Dönemin ortalamasına göre mi kesilir kesilirse ilk dönem bitmek üzere çünkü ve kesildiği Zaman krediye dönüyormuş sanırım onu almamak icin ne yapacağız

• Ev yok araba yok cıkan sey kredi almıyorum kredılerınıde
  • dörtçeker kullanıcısına yanıt
    Sonu 2 ile bitenler ayin 7 sinde yatiyor kendimden biliyorum

• WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben 2010 yılında lisansa başladığımda 25 yaşımdaydım. Aylık 2000 lira kazandığım işi bırakıp (çıkarıldı gösterilip) üniversiteye girmiştim. Haliyle aylık 800 liraya yakın işsizlik maaşı alıyordum. Ek olarak 15bine yakın tazminat almıştım. (9 ay falan alınıyordu sanırım) o haldeyken bana burs çıkmıştı. Tabi formda tek ev göstermiştim ; gelir vs göstermemiştim (araba zaten yoktu).

Bölümü 2.likle bitirdim. Hakkını verdim. Şimdi yüksek lisansı 1.likle kazandım. Formu doldururken 1 ev, 1 düşük araç (vergisi), ve pedere aylık 1.200 lira gelir yazdım. Kendime sıfır. Ve babayı çıktı ...

Durum bundan ibaret. Çıkıp çıkmama nedeni olarak düşüncelerim şunlar :

* Akgenç olmadığımdan dolayı çıkmamış olabilir.
    * Yolsuzluk kol gezerken; zamanında KPSS soruları şimdiki paralelciler tarafında ceplere kadar gelirken, iktidar parti lehine meydanlarda toplaşmak için ödeme yapılırken, oy kullandıktan sona pusulanın fotoğrafını çekip partiye götürdüğünde cebine keş paranı alırken sistemin doğru düzgün işlediğini ; adaletli olduğunu söylemek beyin-mantık-akıl yoksunluğudur. Ha şöyle birşey de var; daha önceden de random gibi çıkıyordu. Nice fabrikatör çocukları burs aldı. Ama son yıllara bakıldığında bu konuda da şaibe döndüğü aşikardır.
    * Eskiden e-devlet vs online sistem iyi değildi. Şimdi bağırsağımıza kadar görebiliyor devlet. cidden araştırıp vermeyebilir.
    * Bedelli askerlik için çat diye 18bin verdim. Ha burs istiyorum; şöyle istiyorum : cidden bir gelir kaynağım yok. Ha, yazları çalışınca oluyor ama çalışmak istemediğim ; eğitimime odaklanmak istediğim için burs istiyorum zaten. Hoş; durumum da iyi sayılmaz. (tabi aç değilim açıkta değilim.)
    * Şerro peder gizli gizli banka hesaplarında para stokluyor. Onu çakozlamış olabilirler.
    * başka da aklıma gelen bi'şey yok. gelirse editlerim.

Bu arada ihtiyacı olsun olmasın burs çıkan arkadaşları tebrik ederim. Güle güle harcasınlar. Zaten her öğrencinin paraya ihtiyacı vardır. İlk burs paranızla gidip bira alın; içerken beni hatırlayın.. afiyet olsun:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cco -- 25 Aralık 2015; 13:56:49 >

• E-devletten nasıl onaylıyoruz? Şuan sürekli sistemden atıyor
  • Öğrenci belgesi kuruma ulaşmadığından verilememiştir diyor.1 mart 2016 ya kadar öğrenci belgenizi kurumumuza gönderin 2.tahsis döneminde dahil edilecek diyor.Ayrıca herhangi bir öğrenim kredisi ve burs çıkmamasına rağmen kredi no verilmiş.
  • 1724950 kullanıcısına yanıt
    ocakta yatacak 6-7-8 olması lazım tc son rakamaına göre yatırılıyormuş o adı üstünde en son işlem tarihi geç yatıranların şubatta başlar
  • neye göre burs çıkıyor belli bir kriter var mı?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.