Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI)

beyler sımdı bu gordugunuz resımde solda 1.senet bılgısı tikli onaylanmıs gıbı duruyo mesela ben tekrardan kendım hakkımda ıslem yapmak ıstıyorum dıyorum teknık aksaklık dıye bır hata verıyo ama ıptal etmek ıcın degıl gormek ıcın bakıcam sımdı benım taahattut onaylanmıs degılmı ?

• Merhaba arkadaşlar; benim arkadaşım kendisi ve üniversiteye giden kardeşi için burs başvurusunda bulunmuş ve onay kodu da almış. Bugün açıklanan sonuçlarda ikisinde de başvurunuz bulunamamaktadır diyormuş sistem. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı, bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? Arkadaşım çok üzüldü en azından birimize çıksaydı diye. İki kardeş olunca üniversitede okuyan birine çıkıyomuş galiba. Neyse başvurmayı beceremedim diye kendini suçluyor, ben de hiç bilmiyorum burs işlerini. Yapacak bir şey yok mu?
  • Beyler bana da öğrenim kredisi çıktı. TC Kimlik numaramın son 2 hanesi 14 ile bitiyor. Krediyi e devletten onayladım. Şimdi ne yapmam lazım Ziraat Bankası ile ilgili bir şey görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbetul

Merhaba arkadaşlar; benim arkadaşım kendisi ve üniversiteye giden kardeşi için burs başvurusunda bulunmuş ve onay kodu da almış. Bugün açıklanan sonuçlarda ikisinde de başvurunuz bulunamamaktadır diyormuş sistem. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı, bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? Arkadaşım çok üzüldü en azından birimize çıksaydı diye. İki kardeş olunca üniversitede okuyan birine çıkıyomuş galiba. Neyse başvurmayı beceremedim diye kendini suçluyor, ben de hiç bilmiyorum burs işlerini. Yapacak bir şey yok mu?

Kyk arasın bence

• Marmara univde okuyup sorunsuz kredi yada bursu cikan varmi? Suan okuldan kimle gorustuysem ogrenciligi teyit edilememis hatasi aldiklarini soylediler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şimdi ben 2 yıllık okuyorum vekredi için 8bin 400tlye imza attik ama ocak 2016dan almayabaslicaz yani haziran 2017 de mezun oluyorum ve 18 ay para alicam yani 6 ay 2bin 400tl fazladan parami ödiyeceğim.Yoksa 2018 ocağına kadar mı devam edicek kredi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbetul

Merhaba arkadaşlar; benim arkadaşım kendisi ve üniversiteye giden kardeşi için burs başvurusunda bulunmuş ve onay kodu da almış. Bugün açıklanan sonuçlarda ikisinde de başvurunuz bulunamamaktadır diyormuş sistem. Böyle bir şeyle karşılaşan var mı, bu durumda yapılabilecek bir şey var mı? Arkadaşım çok üzüldü en azından birimize çıksaydı diye. İki kardeş olunca üniversitede okuyan birine çıkıyomuş galiba. Neyse başvurmayı beceremedim diye kendini suçluyor, ben de hiç bilmiyorum burs işlerini. Yapacak bir şey yok mu?

Sadece vgm bursuna başvurmuş galiba. Vgmde onay kodu veriyordu. Kyk başvurusunda onay kodu vermedi bana

• Yine kredi çıktı ya

• Gençler ilk 1000 e kesin burs çıkmıyor muydu? Birkaç yerde öyle görmüştüm de bana kredi çıkmış
  • yav kredi çıkmadan önce rahattım onaylarız falan diyordumda şimdi çıktı bi hesap yaptık ort 22-25 binlira civarı borç çıkacak düşündürüyor buda beni fazla yav .
  • 2014 girişliyim ve okulumda 1 sene 3 döneme ayrılmış durumda. Bir dönemde hazırlığı bitirip(Son kurdan başladım) bölüme başladım ve şu an 2. sınıftayım. Hiçbir dersten kalmadım ve her şey olması gerektiği gibi gidiyor. Başvurumda aynen 2014 girişli olduğumu ve 2. sınıf öğrencisi olduğumu belirtmeme rağmen başvurum kabul edilmemiş, sebebi de şuymuş;

Okula giriş yılınız ve bulunduğunuz sınıf itibariyle yıl kaybınız olduğu tespit edildiğinden Burs/Kredi Yönetmeliği hükümleri gereğince müracaatınız işleme alınamamıştır.

Neyin yıl kaybından bahsediyor bunlar, aksine şu anda daha öndeyim olması gerekenden. Nasıl bir saçmalıktır bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 25 Aralık 2015; 15:19:38 >
  • Bugün baktım, Burs kazandınız yazısını görünce havaya zıpladım. Taahhütnameyi de onayladık ama bilmiyorum ne olacak ne zaman yatacak nereden alınacak. Bilen biri yazabilir mi? Çıkan arkadaşları tebrik ederim.

Bu arada bir sorum var, vakıf üniversitesinde %100 burslu okuyorum, başka bir vakıf üniversitesine yatay geçiş ile geçtiğimde bursum devam eder mi? Diğer bir sorum da bu durumda KYK bursu gelmeye devam eder mi yoksa kesilir mi? Ne gibi işlemler yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 25 Aralık 2015; 15:27:09 >
  • beyler yardım edin nerdeyse okulu bırakıcak durumdayım zayıfım devamsızlığım bir ton burs çıktı ama ilerde ne gibi bir sorun olur? krediye mi donusur yoksa direk kesilir mi? ve kesilirse 2 sene sonramı öderim yoksa hemen mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MevsimlikDisci

ben okulu bırakıp tekrardan hazırlanıyorum
    1-2 hafta gittim sadece
    burs çıkmış şimdi
    seneye sıkıntı olmasın istiyorum nasıl iptal ettirebilirm
    iptal etmezsem sene sonunda veya ortalarında devamsızlıktan ve derslerden kalacagım için
    krediye donusecek ve hep oyle kalıcak ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

bende aynı durumdayım bursum kesilip bana odetilirmi yoksa krediyemi doner? odetilirse 2 senr sonramı?

• Öğrenim kredisi alırsak aldığımız parayı mı ödüyoruz fazlasını mı?

• Teknik aksaklık var diyor hala onaylayamadım yav. Kredi çıktı ama bana onun çıkması bile mucize
  • Bu bursu ne zaman almaya baslayacagiz peki ??

• quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Öğrenim kredisi alırsak aldığımız parayı mı ödüyoruz fazlasını mı?

Biraz faiz ekliyor taahütnamede yazar diye biliyorum hata vermese bakcam da

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Öğrenim kredisi alırsak aldığımız parayı mı ödüyoruz fazlasını mı?

Biraz faiz ekliyor taahütnamede yazar diye biliyorum hata vermese bakcam da

beyler yardım edin nerdeyse okulu bırakıcak durumdayım zayıfım devamsızlığım bir ton burs çıktı ama ilerde ne gibi bir sorun olur? krediye mi donusur yoksa direk kesilir mi? ve kesilirse 2 sene sonramı öderim yoksa hemen mi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.