Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aras.

Hazırlık okuyorum şu an, ocakta hazırlığı bitirme ihtimalim var. Hazırlık bitince ikinci dönem bölüm derslerini almaya başlıyormuşum, almamak için okulu 1 dönem dondurmam gerekiyor.
    Okulu 1 dönem dondurursam kredinin durumu ne olur ? Eylüle kadar sadece ocak kredisini mi alırım ? Öyleyse diğer sene tekrar başvurmam daha mantıklı gib.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aras. -- 26 Aralık 2015; 16:37:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Krediyi almaya basladiginiz ilk tarihten son alacaginiz tarihe kadarki ufe artis farkina gore hesaplanir.

Lisans ogrencileri taahhutnameyi 45 ay uzerinden yuksek lisanslar 21 ay uzerinden yapiyor. Yani lisanslar 400tlden 18bin liralik, yuksek lisanslar 800tlden 16800tllik taahhutnameyi imzaliyorlar.

Her yil basinda 20-30tllik zam geldigi dusunulurse lisans ogrencileri 4 yillik universite doneminde totalde 600-800 liralik bir zamma, yuksek lisanslar ise 180liralik bir zamma sahip oluyorlar. Yusek lisansin bu kadar az olmasinin sebebi 2017de 20liralik zam gelirse zam 9 ay boyunca uygulaniyor. Ocak-eylul arasi. Boylelikle lisansin aldigi ortalama tutar 19000 yuksek lisansin ise 17000 civarinda odemeleri de 20-22000 arasinda olur diye tahmin ediyorum. Genel anlamda islev bu sekilde rakamlarda oynama olabilir. Fikir sahibi olmaniz icin elimden geldigince aciklamaya calistim.

şu an hazırlıktayım.hazırlığıda sayarak benim kredi taahhütünde 22000 tl yazıyor ben neden 5 yıl olarak hesap ettiklerini anlamadım.
    bu başvuruyla birlikte sadece bu yıl için almayacakmıydık?

• Lisans dönemimde KYK'nın kredisinden faydalanmıştım. Hali hazırda bir borcum var yani. Yüksek lisansa başlarken dilekçe verip ödemeyi erteletmiştim (lisanstan sonra direkt yüksek lisansa başladım). Yüksek lisans için tekrar burs başvurusu yaptım ve yine öğrenim kredisi çıktı :)

Sizce bu krediyi de alayım mı? Yoksa abartmayayım mı :) Bir yandan iş bakıyorum ama şans yüzüme gülmedi henüz :) Ne zaman güleceği de meçhul.

800 TL de iyi paraymış bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 25 Aralık 2015; 17:55:17 >
  • kuşuçtubeybi kullanıcısına yanıt
    Valla dostum bursun kriterlerini tam bilmiyorum belki belirli bir kredi sinirlamasi vardir. Atiyorum donemlik 30kredi aliyorsundur en az 20 krediyi tamamlaman gerek der. Basarisizlik kriteri nedid bilmiyorum o yuzden. Ama sinifta kalirsan bursun kesilir kesin. Krediye donme ihtimali vardir ama nasil olur bilmiyorum. Krediye donerse burs olarak aldiklarini geri odetmezler diye dusunuyorum.

Banka konusunda da tahminim bankada asiri yogunlugu azaltmak adina boyle bir sey yapmislardir. Almasan sikinti olmaz diye dusunuyorum. Ama yine de ara sor derim. Bende sizin gibi yeni sistemde ilk kez alacagim tahmini konusuyorum bazi durumlar icin

• *Captain9 kullanıcısına yanıt
    Dostum yillik degil yapilan basvurular egitim donemi boyunca yani 2014 girislisin hazirlik dahil olmak uzere 2019da mezun olacaksan 2014-2019 arasi icin basvuru yaparsin su anki odeyecegi rakamdan yani 400tl uzerinden de bu surecte 22000lik bir ucrete denk geliyor alacagin ucret totalde

• TMoE T kullanıcısına yanıt
    Valla ayni durumdayim dostum seninle ben aliyorum

• Lisansta da kredi çıkmıştı hiç bisey yapmayınca iptal oluyordu yüksek lisanstada kredi çıktı yine onaylamazsam almıyorum değil mi
    Hem ziraatten hem kykdan mesaj gelmiş telefona

• quote:

Dostum yillik degil yapilan basvurular egitim donemi boyunca yani 2014 girislisin hazirlik dahil olmak uzere 2019da mezun olacaksan 2014-2019 arasi icin basvuru yaparsin su anki odeyecegi rakamdan yani 400tl uzerinden de bu surecte 22000lik bir ucrete denk geliyor alacagin ucret totalde

peki bu sene aldım diyelim diğer sene almak istemiyorum diyerek bunu iptal ettirebiliyormuyum
  • quote:

Valla ayni durumdayim dostum seninle ben aliyorum

Hocam bunun bir de geri ödemesi var Nereden bakarsan bak 30000 TL civarında borcumuz oluyor
  • Dilekce vererek iptal edebiliyorsun.

• önlisans öğrencileride mi 400 alıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Borcum borc ne oderim ne inkar ederim

• quote:

Borcum borc ne oderim ne inkar ederim

Bindik Bi Alamete Gedeyoz Gıyamete

Karar vermek için 1 ayım var zaten, ben bir iyice düşüneyim. Teşekkürler bilgiler için, en azından yalnız olmadığımı anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar banada mesaj geldi ziraatbanlasindan 4-5 ocakta kartı alabilirmişim okula en yakın şube olan ziraatbankasının adresi verilmiş,sizede okula yakın olan şubenin adresimi verilmiş.

bana Genç Bankkartınızı Teslim Alabileceğiniz Tarihler: 30.12.2015 - 31.12.2015 
    arasinda alirsiniz yazmis ben bu tarihte memlekette olcam memleketten alamazmiyim kartimi?

Hocam bunun cevabini ogrenirseniz benim mesajimi alintilayarak buraya yazar misiniz? Bende de sizinle ayni durum var.

• Taahütname yi imzalamazsak kredi iptal oluyor değil mi? Dilekçe yazmaya gerek var mı?
  • Aldigimizdan ne kadar fazlasini odeyecegiz?

• Burs alanlar 4 yıl boyunca her ay 400 mü alacak yoksa sadece okul zamanları mı para alıcak.
  • kaymaklıekmekkadayıfı K kullanıcısına yanıt
    Valla dostum 12-15 bin arasi olur yuksek ihtimalle belki daha fazla

• Arkadaşlar benim bir sorum var bugün tahadütname onayladım siteden daha sonra ziraat bankasına gittim sordum kadın ilk baş bana atm den yapılıyor gibi bir saçma cevap verdi. Daha sonra müşteri ilişkilerine numara aldım ve sordum oradaki Ada'm bana ilk defamı kredi burs alacaksınız dedi evet dedim o Zaman okulunuza gönderilecek kartlar dedi.Başka bir işlem gerekmiyor mu dedim. Gerekmiyor dedi böylemi olucak yani bu arada krediler 400 tl mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ingoshi

quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar banada mesaj geldi ziraatbanlasindan 4-5 ocakta kartı alabilirmişim okula en yakın şube olan ziraatbankasının adresi verilmiş,sizede okula yakın olan şubenin adresimi verilmiş.

bana Genç Bankkartınızı Teslim Alabileceğiniz Tarihler: 30.12.2015 - 31.12.2015 
    arasinda alirsiniz yazmis ben bu tarihte memlekette olcam memleketten alamazmiyim kartimi?

Hocam bunun cevabini ogrenirseniz benim mesajimi alintilayarak buraya yazar misiniz? Bende de sizinle ayni durum var.

Ben aradım sordum okuduğun yerdeki bankadan Alman lazım mış fakat Ada'm bana okulunuza gönderilecek kartlar dedi.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.