Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba belirtilen tarihte almazsan kart şubeye geri dönüyor mu çünkü memleketteyim bu hafta bilen biri cevaplarsa sevinirim yarın arayıp sorcam olmassa ve kredilerde 400 tl mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şuan Yüksek Lisans öğrencisiyim. Aynı zamanda özeli bir şirkette çalışıyorum. Başvurum sonucu öğrenim kredisi çıkmış ( 800 TL aylık )
    Şöyle birşey düşündüm ben şimdi bu krediyi alsam hiç kullanmasa, birikse. Evlilik düşünüyorum yatırım olur en azından. En sonda da geri ödesem. Sizce nasıl olur. Topamda 21x800 = 16.800 TL alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertcan102

quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

quote:

Orijinalden alıntı: mertcan102

Arkadaşlar benim bir sorum var bugün tahadütname onayladım siteden daha sonra ziraat bankasına gittim sordum kadın ilk baş bana atm den yapılıyor gibi bir saçma cevap verdi. Daha sonra müşteri ilişkilerine numara aldım ve sordum oradaki Ada'm bana ilk defamı kredi burs alacaksınız dedi evet dedim o Zaman okulunuza gönderilecek kartlar dedi.Başka bir işlem gerekmiyor mu dedim. Gerekmiyor dedi böylemi olucak yani bu arada krediler 400 tl mi ?

İlk alanlar okula mı gonderiliyormuş? banads istediginiz subeden alabilirsin dediler okula gelmeyecekmis bizim okulda ilk sene oyle olmustu ben ikinci sene basvurdum. bilenler bi cevaplasin

Müşteri hizmetlerini aradım işlemleriniz onaylanmış fakat gençkartınız daha basılmamış dedi okula gönderilecek mi bilmiyorum isterseniz şubeden alabilirsiniz yada bizi arayıp durumu öğrenebilirsiniz dedi.Başka bir işlem yapmama gerek var mı dedim yok artık bekliceksiniz dedi büyük ihtimal okula gelicek çünkü şube çalışanı dedi

ben arkadaşlarla konuştum okula gelmiyormuş önceki sene öyle olmuş bu senede bence bankadan gidip alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk "maaşımızı" ne zaman alıcaz acaba? Bazıları 6-10 ocak arasında diyor bazıları 19-23 ocak arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Section8

Kredi maalesef. Bu kredi de faiz durumu varmı arkadaşlar?

evet geri öderken faiziyle öduyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymann19

kredi istemiyorum hiçbir işlem yapmasam iptal olur mu?

Bunu bende merak ediyorum . Almak istemiyorum mesela birşey yapmasam otomatik iptal olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Marciano

Burs alanlar 4 yıl boyunca her ay 400 mü alacak yoksa sadece okul zamanları mı para alıcak.

Burs ta kredi de yaz ayları dahil veriliyor diye biliyorum.Her ay 400 ama 2017 Ocak ile beraber 400 den biraz fazla olur.Her sene biraz biraz artış olur.Ödemesi de tabiki doğal olarak artacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Mesela ben sakaryadayim egeden mezunum saude yuksek yapiyorum kartim izmir bornivadaki subede epey yakin okuluma adres guncellemelerini alamadilar herhalde

Hocam ben de ege de okuyorum suan. Bana kazimdirik cikmis sube. Size hangisi cikti nasil gidecegimi bilmiyorum belki biliyorsunuzdur siz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

quote:

Orijinalden alıntı: Section8

Kredi maalesef. Bu kredi de faiz durumu varmı arkadaşlar?

evet geri öderken faiziyle öduyorsun

Faiz ile üfe artışını karıştırmayalım hocam.Eğer ödemeye başladıktan sonra bir ay ödemezseniz faiz ödersiniz.Yoksa normalde faiz olmuyor o aldığınız ve ödediğiniz arasındaki fark.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

Beyler şuan Yüksek Lisans öğrencisiyim. Aynı zamanda özeli bir şirkette çalışıyorum. Başvurum sonucu öğrenim kredisi çıkmış ( 800 TL aylık )
    Şöyle birşey düşündüm ben şimdi bu krediyi alsam hiç kullanmasa, birikse. Evlilik düşünüyorum yatırım olur en azından. En sonda da geri ödesem. Sizce nasıl olur. Topamda 21x800 = 16.800 TL alacağım.

17000 aldınız varsayalım.iki sene kadar kredi alıyorsunuz.iki sene de yüksek lisans bittikten sonra ödeme yapmıyorsunuz. Yani bundan 4 sene sonraki üfeye bakılır.Belli bir miktar fazla ödersiniz.Benim tahminim 20000 den aşağı ödeme olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

Beyler şuan Yüksek Lisans öğrencisiyim. Aynı zamanda özeli bir şirkette çalışıyorum. Başvurum sonucu öğrenim kredisi çıkmış ( 800 TL aylık )

17000 aldınız varsayalım.iki sene kadar kredi alıyorsunuz.iki sene de yüksek lisans bittikten sonra ödeme yapmıyorsunuz. Yani bundan 4 sene sonraki üfeye bakılır.Belli bir miktar fazla ödersiniz.Benim tahminim 20000 den aşağı ödeme olmaz.

Hocam iyi aksamlar. Ben okula gitmiyorum sinifta kalinca ogrenim kredisi kesiliyor mu?

Ve anladigim kadariyla odeme zamani tarihinde odersek faiz islemiyor. Ben de 8.400 yaziyor. Odeyecegim miktar 8400 mu olacak ?

Tesekkurler.

• 742793 kullanıcısına yanıt
    Valla dostum benimki heykel subesi seninkinin yeri icin mahalle isimlerini hatirlamiyorum pek ama suphi koyuncudan yukariya cikarken sol tarafta kosede bir ziraat var orasi olabilir ya da bornova belediyesinin arka tarafinda bir ziraat var orasi olabilir 1 sene oldu izmirden ayrilali ondan bu kadar yardimci olabilecegim bu konuda

• 100 yılın ekonomik çöküntüsü içerisindeymişiz :DDDDDD oda güzel hikaye..

• quote:

Krediyi almaya basladiginiz ilk tarihten son alacaginiz tarihe kadarki ufe artis farkina gore hesaplanir.

Lisans ogrencileri taahhutnameyi 45 ay uzerinden yuksek lisanslar 21 ay uzerinden yapiyor. Yani lisanslar 400tlden 18bin liralik, yuksek lisanslar 800tlden 16800tllik taahhutnameyi imzaliyorlar.

Her yil basinda 20-30tllik zam geldigi dusunulurse lisans ogrencileri 4 yillik universite doneminde totalde 600-800 liralik bir zamma, yuksek lisanslar ise 180liralik bir zamma sahip oluyorlar. Yusek lisansin bu kadar az olmasinin sebebi 2017de 20liralik zam gelirse zam 9 ay boyunca uygulaniyor. Ocak-eylul arasi. Boylelikle lisansin aldigi ortalama tutar 19000 yuksek lisansin ise 17000 civarinda odemeleri de 20-22000 arasinda olur diye tahmin ediyorum. Genel anlamda islev bu sekilde rakamlarda oynama olabilir. Fikir sahibi olmaniz icin elimden geldigince aciklamaya calistim.

Sağolasın inşallah 200 tl ile kurtuluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: meco2010

quote:

Hocam iyi aksamlar. Ben okula gitmiyorum sinifta kalinca ogrenim kredisi kesiliyor mu?

Ve anladigim kadariyla odeme zamani tarihinde odersek faiz islemiyor. Ben de 8.400 yaziyor. Odeyecegim miktar 8400 mu olacak ?

Tesekkurler.

Yanlış yönlendirmiş olmayayım ama bildiğim şu.Öğrenim kredisi 4 yıl boyunca verilir.Hazırlıkla beş yıl.Eğer sınıfta kalırsanız bir sene daha fazla okursanız fazla okuduğunuz sene için kredi verilmez .Okul bittikten bir sene sonra da ödeme başlar.

Faiz konusuna gelirsek daha önce de söyledim.Normal şartlarda faiz işlemiyor evet.Ancak yine de aldığınızdan fazla ödüyorsunuz. 8400 ü 10000 diye ödemeniz gerekir diye düşünüyorum.Eğer aylık ödemelerinizi aksatırsanız bu sefer faiziyle ödüyorsunuz.

• quote:

Valla dostum benimki heykel subesi seninkinin yeri icin mahalle isimlerini hatirlamiyorum pek ama suphi koyuncudan yukariya cikarken sol tarafta kosede bir ziraat var orasi olabilir ya da bornova belediyesinin arka tarafinda bir ziraat var orasi olabilir 1 sene oldu izmirden ayrilali ondan bu kadar yardimci olabilecegim bu konuda

Sagolasim hocam simdi baktim haritada metro bölge duraginda inip baya bir yurumem gerekiyormus

• arkadaşlar bu taahhütname tutarı geri ödeyeceğiimiz miktar dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kriger

arkadaşlar bu taahhütname tutarı geri ödeyeceğiimiz miktar dimi ?

Tabiki değil
  • Vakıf üniversitesinde tam burslu okuyorum 3. senem "Burs Kazandınız" diyor. 1.5 sene tadını çıkaralım bari

Alttaki gibi yazan var mı başka sanırım vakıfta olduğum için okuduğumu doğrulayamıyorlar devlette okuyupta böyle yazan varmı ne yapmamız gerekiyor tam olarak.

"Öğrenim görmekte olduğunuz öğretim kurumunuzdan öğrenciliğiniz teyit edilememiştir. Yapacağınız taahhütnamenin işleme alınabilmesi için öğrenci belgenizi kurumumuza ulaştırmanız gerekmektedir."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

kyksorgu.ziraatbank.com.tr den sorguladım ne evimle ne de okulumla alakalı bir şube çıkmış anlamadım ben

aynen bana da uzakta bir şube çıkmış hatta evim ile okulumun tam ortası
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.