Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler nişanlıma burs çıktı. Şimdi 3-4 aylık toptan alacak değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: R3Dizayn

Beyler nişanlıma burs çıktı. Şimdi 3-4 aylık toptan alacak değil mi?

hayir kardesim ocakta 1 aylik alcak onceki aylari almaz

• Arkadaşlar banka kartlarını hangi şubeden alacağımıza dair bir link var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuşuçtubeybi

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: thestell

Öğrenim kredisi alırsak aldığımız parayı mı ödüyoruz fazlasını mı?

Biraz faiz ekliyor taahütnamede yazar diye biliyorum hata vermese bakcam da

beyler yardım edin nerdeyse okulu bırakıcak durumdayım zayıfım devamsızlığım bir ton burs çıktı ama ilerde ne gibi bir sorun olur? krediye mi donusur yoksa direk kesilir mi? ve kesilirse 2 sene sonramı öderim yoksa hemen mi

444 1961

• thestell kullanıcısına yanıt
    Krediyi almaya basladiginiz ilk tarihten son alacaginiz tarihe kadarki ufe artis farkina gore hesaplanir.

Lisans ogrencileri taahhutnameyi 45 ay uzerinden yuksek lisanslar 21 ay uzerinden yapiyor. Yani lisanslar 400tlden 18bin liralik, yuksek lisanslar 800tlden 16800tllik taahhutnameyi imzaliyorlar.

Her yil basinda 20-30tllik zam geldigi dusunulurse lisans ogrencileri 4 yillik universite doneminde totalde 600-800 liralik bir zamma, yuksek lisanslar ise 180liralik bir zamma sahip oluyorlar. Yusek lisansin bu kadar az olmasinin sebebi 2017de 20liralik zam gelirse zam 9 ay boyunca uygulaniyor. Ocak-eylul arasi. Boylelikle lisansin aldigi ortalama tutar 19000 yuksek lisansin ise 17000 civarinda odemeleri de 20-22000 arasinda olur diye tahmin ediyorum. Genel anlamda islev bu sekilde rakamlarda oynama olabilir. Fikir sahibi olmaniz icin elimden geldigince aciklamaya calistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ObeyYourMaster91

Krediyi almaya basladiginiz ilk tarihten son alacaginiz tarihe kadarki ufe artis farkina gore hesaplanir.

Lisans ogrencileri taahhutnameyi 45 ay uzerinden yuksek lisanslar 21 ay uzerinden yapiyor. Yani lisanslar 400tlden 18bin liralik, yuksek lisanslar 800tlden 16800tllik taahhutnameyi imzaliyorlar.

Her yil basinda 20-30tllik zam geldigi dusunulurse lisans ogrencileri 4 yillik universite doneminde totalde 600-800 liralik bir zamma, yuksek lisanslar ise 180liralik bir zamma sahip oluyorlar. Yusek lisansin bu kadar az olmasinin sebebi 2017de 20liralik zam gelirse zam 9 ay boyunca uygulaniyor. Ocak-eylul arasi. Boylelikle lisansin aldigi ortalama tutar 19000 yuksek lisansin ise 17000 civarinda odemeleri de 20-22000 arasinda olur diye tahmin ediyorum. Genel anlamda islev bu sekilde rakamlarda oynama olabilir. Fikir sahibi olmaniz icin elimden geldigince aciklamaya calistim.

Önlisans olanlardamı 21 ay alıcak hocam.

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Dostum simdi soyle ki bu ay zamanlarinin icerisinde hazirlik yok. Eger hazirlik okuyorsaniz 12 ay daha eklersiniz. Onlisans programlarida 2 yillik oldugundan dolayi onlarda 21 ay alirlar eger hazirlik dahil degilse

• ObeyYourMaster91 O kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler ancak demek istediğim şudur 2 yıllık okuyorum ben bir aksilik olmassa 2017 haziran ayinda mezun olucam yani mezun olur olmaz kredi kesiliyor mu eyer kesiliyorsa 18 ay kredi almış olucam mezun olduktan 3 ay sonra yani eylül 2017 de mi kesilir kredi ozaman teşekkürler.

• quote:

kyk kartı istediğimiz şubeden alıyormuyuz?

Dostum yanlis hatirlamiyorsam eylule kadar devam etti benimki haziranda bitince okul bitmedi diye hatirliyorum ki zaten yaptigim ay hesabinda da eylulde bitiyor seklinde yapildi o hesap.

• kuşuçtubeybi kullanıcısına yanıt
    Onu bende bilmiyorum dostum ben lisansta basvurdugumda noter falan isleri bile vardi su an yuksek lisans icin alacagim durumun ne oldugunu bilmiyorum ama ziraat banka mudur yardimcisi bir yakinim var kendisiyle gorusucem bu konuyu ogrendigimde bilgilendiririm yine

• quote:

Onu bende bilmiyorum dostum ben lisansta basvurdugumda noter falan isleri bile vardi su an yuksek lisans icin alacagim durumun ne oldugunu bilmiyorum ama ziraat banka mudur yardimcisi bir yakinim var kendisiyle gorusucem bu konuyu ogrendigimde bilgilendiririm yine

çok sagol hocam birde bu kartin kredi karti ozelligi varmis onu actirabiliyormuyuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuşuçtubeybi -- 25 Aralık 2015; 17:02:34 >
  • Emin olmak için soruyorum, e-devlette "Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu Burs/Kredi Onay İşlemleri" başlıklı sayfadan onaylıyoruz ve taahhütname yaptırdığımızda tepede "25.12.2015 tarihinde taahhütname yaptırdınız." yazıyor ve başka bir işlem yapmıyoruz değil mi? Onlar Ziraat Bankası'ndan hesap açıp bize mi bildiriyor?
  • kuşuçtubeybi kullanıcısına yanıt
    Onu ben hic kullanmadim ama o durum biraz farkli ziraat genc kart olmasi gerekiyor adi. Bize verilecek kart o ozellige sahip degil diye biliyorum. Ayriyeyten basvuru yapilmasi gerek sanirim. Onu ogrenirsin zaten kisansure icerisinde. Kartin genel olarak ozelliklerini anlatayim sana. Krediyi aldigin hesabinla baglantili olarak geliyor kart. 400tl kredi aliyorsun mesela 400tlde bu kartin limiti var daha fazlasini vermiyor diye biliyorum. Yani bir nevi eksi bakiyeye iniyorsun. Akilli kullanirsan faydali ama giderde tum limiti harcarsan ayni seye gelir sadece elinde 400tl kalir aylik olarak

Hatta

KYK burs/kredi odemesi icin banka kartinizi teslim alabileceginiz tarih ve hizmet noktalarinihttps://kyksorgu.ziraatbank.com.tr/ adresinden ogrenebilirsiniz.

Simdi bu mesaj geldi ziraatten

• Arkadaşlar banada mesaj geldi ziraatbanlasindan 4-5 ocakta kartı alabilirmişim okula en yakın şube olan ziraatbankasının adresi verilmiş,sizede okula yakın olan şubenin adresimi verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 25 Aralık 2015; 17:19:30 >
  • day_dreamer kullanıcısına yanıt
    Sanmiyorum sonucta formu doldururken kacinci sinifta oldugunuzu yazdiniz. Onuda gectim zaten taahhutnamenin oldugu sayfada ne kadarlik bir tutar alacaginiz yaziyor. Oradan da hesaplayabilirsiniz yine. Artik yillara odeme yapilmiyor.

Mesela ben sakaryadayim egeden mezunum saude yuksek yapiyorum kartim izmir bornivadaki subede epey yakin okuluma adres guncellemelerini alamadilar herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Arkadaşlar banada mesaj geldi ziraatbanlasindan 4-5 ocakta kartı alabilirmişim okula en yakın şube olan ziraatbankasının adresi verilmiş,sizede okula yakın olan şubenin adresimi verilmiş.

bana Genç Bankkartınızı Teslim Alabileceğiniz Tarihler: 30.12.2015 - 31.12.2015 
    arasinda alirsiniz yazmis ben bu tarihte memlekette olcam memleketten alamazmiyim kartimi?

• Atıyorum, araba aldık ilerleyen zamanlarda, ya da ev aldık, Kyk bunu öğrenip bursu kesebiliyor mu?

• quote:

Onu ben hic kullanmadim ama o durum biraz farkli ziraat genc kart olmasi gerekiyor adi. Bize verilecek kart o ozellige sahip degil diye biliyorum. Ayriyeyten basvuru yapilmasi gerek sanirim. Onu ogrenirsin zaten kisansure icerisinde. Kartin genel olarak ozelliklerini anlatayim sana. Krediyi aldigin hesabinla baglantili olarak geliyor kart. 400tl kredi aliyorsun mesela 400tlde bu kartin limiti var daha fazlasini vermiyor diye biliyorum. Yani bir nevi eksi bakiyeye iniyorsun. Akilli kullanirsan faydali ama giderde tum limiti harcarsan ayni seye gelir sadece elinde 400tl kalir aylik olarak

Hatta

KYK burs/kredi odemesi icin banka kartinizi teslim alabileceginiz tarih ve hizmet noktalarinihttps://kyksorgu.ziraatbank.com.tr/ adresinden ogrenebilirsiniz.

Simdi bu mesaj geldi ziraatten

hocam bana burs cikti derslerim zayif devamsizilik cok baya cok hemde bu krediye donermi yoksa direk kesilirmi?
    kesilirse direk 2 sene sonrami oduyoruz ve krediye donerse verdikleri bursuda odetiyorlarmi

son olarak Genç Bankkartınızı Teslim Alabileceğiniz Tarihler: 30.12.2015 - 31.12.2015 yazmis o tarihte memlekette olcam ben karti almazsam sorun olurmu ve memleketten alabilirmiyim cevaplarin icin eline saglik

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.